Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

ReturnНазад

Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

Ціни на Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)
260.94 - 391.31 грн.
target

знайдено в 497 аптеках

260.94 - 391.31 грн.
target

знайдено в 497 аптеках

Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2): Характеристики

Средня ціна 304.32 грн.
Категорія Препарати від нікотинової залежності
Країна Швеція
Виробник МакНіл АБ
Код ATHN07BA01
Діюча речовина Нікотин
Фармгрупа Препарат для лікування нікотинової залежності.
Дозування 2 мг
Форма жувальна гумка
Температура зберігання від 5°C до 25°C
Міжнародна назва Nicotine
Реєстрація UA/10734/01/01 від 02.03.2017
Рецепт без рецепта
Термін зберігання 3 роки

Особливості прийому Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

Дітиз 18-ти років
Вагітнізаборонено
Годуючізаборонено
Алергіяз обережністю
Діабетз обережністю
Водіїз обережністю, можливо запаморочення
Увага!Увага!

Опис препарату Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) створено на основі офіціальної інструкції до Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

Коротка інструкція із застосування для Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

print
share
composition

Склад

діюча речовина: nicotine;

1 гумка жувальна лікувальна містить нікотин-полімерний комплекс – 11,0 мг або 22,0 мг, що відповідає 2 мг або 4 мг нікотину;

допоміжні речовини: ядро: основа гумки жувальної, ксиліт, олія м’яти перцевої, натрію карбонат безводний, натрію гідрокарбонат (лише для дозування 2 мг), калію ацесульфам, левоментол, магнію оксид легкий, хіноліновий жовтий (Е 104) (лише для дозування 4 мг); під-покриття: ароматизатор Winterfresh, гіпромелоза, сахаралоза, полісорбат 80; тверде покриття: ксиліт, крохмаль прежелатинізований, титану діоксид (Е 171), ароматизатор Winterfresh, віск карнаубський, хіноліновий жовтий (Е 104) (лише для дозування 4 мг).

testimony

Показання

Лікування тютюнової залежності шляхом зменшення потреби в нікотині і послаблення симптомів відміни; полегшення процесу відмови від паління у разі наявності мотивації; допомога курцям, які не можуть повністю відмовитись від нікотинової залежності, зменшити кількість випалених цигарок.

composition

Протипоказання

Нікоретте Зимова м’ята протипоказаний при:

  1. наявності гіперчутливості до нікотину або до будь-яких компонентів препарату;
  2. нещодавно перенесеному інфаркті міокарда (протягом останніх 3 місяців);
  3. нестабільній або прогресуючій стенокардії;
  4. стенокардії Принцметала;
  5. тяжких аритміях серця;
  6. гострому інсульті.

Usage

Спосіб застосування

Гумку жувальну 2 мг можна застосовувати як монотерапію або у комбінації із Нікоретте пластиром трансдермальним.

Гумка жувальна 4 мг застосовується як монотерапія.

Не слід їсти або пити із гумкою жувальною у роті. Напої, що знижуть рН ротової порожнини, наприклад, кава, сік або мінеральна вода, можуть знижувати всмоктування нікотину у ротовій порожнині. Для досягнення максимального всмоктування нікотину слід уникати споживання цих напоїв протягом 15 хвилин перед застосуванням гумки.

Дорослі та особи літнього віку

Застосування гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята як монотерапія.

Кожну подушечку Нікоретте Зимова м’ята слід повільно розжовувати протягом приблизно 30 хвилин, роблячи паузи. Нікоретте Зимова м’ята слід жувати до появи сильного смаку нікотину або помірного відчуття пекучості; після цього жування слід припинити, покласти жувальну гумку між яснами та щокою до зникнення смаку нікотину та відчуття пекучості, потім знову повільно розжувати та повторити процедуру.

Залежно від вираженої пристрасті до паління можна застосовувати гумку жувальну з різною концентрацією активної речовини. При залежності невеликого рівня застосовувати гумку жувальну 2 мг. Для завзятих курців (тест на нікотинову залежність Fagerström ≥ 6 балів або тих, хто палить понад 20 цигарок на добу або випалює свою першу щоденну цигарку протягом 30 хвилин після пробудження) або пацієнтів, які не можуть відмовитися від паління за допомогою гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята 2 мг, рекомендується розпочинати з лікарської форми 4 мг.

На початку лікування можна застосовувати по 1 подушечці кожні дві години. Зазвичай достатньо застосовувати 8-12 гумок жувальних на добу. Не слід застосовувати більше 24 подушечок на добу (для дозування 4 мг) або більше 30 подушечок на добу (для дозування 2 мг).

Повна відмова від паління

Тривалість терапії визначається індивідуально. У разі повної відмови від паління Нікоретте застосовувати щонайменше протягом 3 місяців. Потім слід поступово знижувати кількість гумки жувальної. Застосування препарату слід припинити тоді, коли добове споживання гумки знизиться до 1-2 подушечок.

Не рекомендується регулярне застосовування гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята понад 12 місяців, хоча деяким колишнім курцям може знадобитися більш тривале лікування, щоб запобігти поверненню до паління. На випадок бажання закурити слід мати кілька гумок жувальних про запас.

Консультації психолога і підтримка зазвичай допомагають досягти успіху.

Зменшення паління

Якщо відмова від паління здійснюється поступово шляхом зменшення кількості випалених цигарок, то гумку слід жувати між епізодами паління, тільки-но з’являється непереборне бажання палити, щоб якомога більше збільшити інтервали між епізодами паління і у такий спосіб зменшити добове споживання цигарок. Якщо зменшення кількості випалених цигарок не досягається протягом 6 тижнів, слід переглянути терапевтичні заходи.

Спробу відмовитися від паління слід здійснити тоді, коли пацієнт буде відчувати себе готовим до цього, але не пізніше, ніж через 6 місяців після початку лікування. Якщо суттєва відмова від паління не досягається протягом 9 місяців після початку лікування, слід переглянути схему лікування.

Не рекомендується регулярне застосовування гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята понад 12 місяців, хоча деяким колишнім курцям може знадобитися більш тривале лікування, щоб запобігти поверненню до паління. На випадок бажання закурити слід мати кілька гумок жувальних про запас.

Консультації психолога і підтримка зазвичай допомагають досягти успіху.

Тимчасова абстиненція

Щоб уникнути проявів тимчасової абстиненції, рекомендовано застосовувати гумку Нікоретте протягом періоду, коли пацієнт не палить, наприклад у зонах, де паління заборонено або в інших ситуаціях, коли пацієнт змушений не палити і з’являється раптове бажання палити.

Застосування жувальної гумки Нікоретте Зимова м’ята по 2 мг у комбінації з Нікоретте пластирем трансдермальним

Особи, які відчувають бажання палити, незважаючи на застосування нікотиновмісних препаратів, або яким не вдалося досягти успіху із застосуванням жувальної гумки Нікоретте, можуть застосовувати Нікоретте пластир трансдермальний разом із Нікоретте Зимова м’ята гумкою жувальною для швидкого позбавлення від нападів бажання палити.

Початкове комбіноване лікування

Лікування слід розпочинати із застосування одного пластиру з силою дії 25 мг/16 годин на добу у поєднанні з гумкою жувальною Нікоретте Зимова м’ята по 2 мг. Слід вживати щонайменше 4 гумки жувальні (2 мг) на добу. У більшості випадків достатньо 5-6 подушечок на добу. Не слід застосовувати більше 24 подушечок на добу. Зазвичай тривалість лікування має становити 6-12 тижнів. Потім дозу нікотину слід поступово зменшувати.

Пластир наклеювати вранці та знімати перед сном. Пластир наносити на суху, чисту, позбавлену волосся та непошкоджену ділянку шкіри на тулубі, руках чи стегнах.

Для зменшення ризику місцевого подразнення Нікоретте пластир трансдермальний слід наклеювати по черзі на різні ділянки шкіри.

Після нанесення пластира слід ретельно вимити руки, щоб уникнути подразнення очей внаслідок залишків нікотину на пальцях.

Відміна препаратів нікотину

Можливі дві схеми (див. таблицю нижче).

1. Схема із подальшим застосуванням пластиру тренсдермального. Застосовувати пластир меншої сили дії, тобто 15 мг/16 годин протягом 3-6 тижнів із подальшим застосуванням пластиру 10 мг/16 годин протягом ще 3-6 тижнів у поєднанні з початковою дозою гумки жувальної Нікоретте зі смаком свіжої м'яти по 2 мг. Після чого поступово зменшувати кількість подушечок протягом 12 місяців.

2. Схема без подальшого застосування пластиру тренсдермального. Припинити застосування пластира та поступово зменшувати кількість подушечок протягом

12 місяців.

3.

Таблиця рекомендованих доз:

Період часу

Пластир

Жувальна гумка по 2 мг

Перші 6-12 тижнів

1 пластир силою дії 25 мг/16 годин на добу

У разі потреби. Рекомендовано

5-6 подушечок на добу

Схема 1. Відміна нікотиновмісних препаратів із подальшим використанням пластиру трансдермального

Наступні 3-6 тижнів

1 пластир силою дії 15 мг/16 годин на добу

Продовження застосування гумки жувальної у разі потреби.

Подальші 3-6 тижнів

1 пластир силою дії 10 мг/16 годин на добу

Продовження застосування гумки жувальної у разі потреби.

До 12 місяців

----

Поступове зменшення кількості подушечок.

Схема 2: Відміна нікотиновмісних препаратів без подальшого використання пластиру трансдермального

До 12 місяців

----

Поступове зменшення кількості подушечок.

Діти.

Досвід застосування Нікоретте дітям відсутній. Гумку жувальну з нікотином не слід застосовувати дітям віком до 18 років без призначення лікаря.

Купують з Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

Нікоретте фруктово-мʼятний спрей 1 мг/дозу фл. 150 доз №1
Ціни на Нікоретте фруктово-мʼятний спрей 1 мг/дозу фл. 150 доз №1не знайдено в
м. Київ
Нікоретте крижана мʼята льодяники прес. 4 мг №20
Ціни на Нікоретте крижана мʼята льодяники прес. 4 мг №20не знайдено в
м. Київ

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2), а також відповіді на них.

Яка ціна на Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Ціни на Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) в Україні починаються від 260.94 до 391.3105, препарат доступний в 497 аптеках.

Від чого допомагає Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Показання препарату Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2):

Лікування тютюнової залежності шляхом зменшення потреби в нікотині і послаблення симптомів відміни; полегшення процесу відмови від паління у разі наявності мотивації; допомога курцям, які не можуть повністю відмовитись від нікотинової залежності, зменшити кількість випалених цигарок.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2): 2 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Інструкція Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Зі складом Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: nicotine;

1 гумка жувальна лікувальна містить нікотин-полімерний комплекс – 11,0 мг або 22,0 мг, що відповідає 2 мг або 4 мг нікотину;

допоміжні речовини: ядро: основа гумки жувальної, ксиліт, олія м’яти перцевої, натрію карбонат безводний, натрію гідрокарбонат (лише для дозування 2 мг), калію ацесульфам, левоментол, магнію оксид легкий, хіноліновий жовтий (Е 104) (лише для дозування 4 мг); під-покриття: ароматизатор Winterfresh, гіпромелоза, сахаралоза, полісорбат 80; тверде покриття: ксиліт, крохмаль прежелатинізований, титану діоксид (Е 171), ароматизатор Winterfresh, віск карнаубський, хіноліновий жовтий (Е 104) (лише для дозування 4 мг).

Як приймати Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Гумку жувальну 2 мг можна застосовувати як монотерапію або у комбінації із Нікоретте пластиром трансдермальним.

Гумка жувальна 4 мг застосовується як монотерапія.

Не слід їсти або пити із гумкою жувальною у роті. Напої, що знижуть рН ротової порожнини, наприклад, кава, сік або мінеральна вода, можуть знижувати всмоктування нікотину у ротовій порожнині. Для досягнення максимального всмоктування нікотину слід уникати споживання цих напоїв протягом 15 хвилин перед застосуванням гумки.

Дорослі та особи літнього віку

Застосування гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята як монотерапія.

Кожну подушечку Нікоретте Зимова м’ята слід повільно розжовувати протягом приблизно 30 хвилин, роблячи паузи. Нікоретте Зимова м’ята слід жувати до появи сильного смаку нікотину або помірного відчуття пекучості; після цього жування слід припинити, покласти жувальну гумку між яснами та щокою до зникнення смаку нікотину та відчуття пекучості, потім знову повільно розжувати та повторити процедуру.

Залежно від вираженої пристрасті до паління можна застосовувати гумку жувальну з різною концентрацією активної речовини. При залежності невеликого рівня застосовувати гумку жувальну 2 мг. Для завзятих курців (тест на нікотинову залежність Fagerström ≥ 6 балів або тих, хто палить понад 20 цигарок на добу або випалює свою першу щоденну цигарку протягом 30 хвилин після пробудження) або пацієнтів, які не можуть відмовитися від паління за допомогою гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята 2 мг, рекомендується розпочинати з лікарської форми 4 мг.

На початку лікування можна застосовувати по 1 подушечці кожні дві години. Зазвичай достатньо застосовувати 8-12 гумок жувальних на добу. Не слід застосовувати більше 24 подушечок на добу (для дозування 4 мг) або більше 30 подушечок на добу (для дозування 2 мг).

Повна відмова від паління

Тривалість терапії визначається індивідуально. У разі повної відмови від паління Нікоретте застосовувати щонайменше протягом 3 місяців. Потім слід поступово знижувати кількість гумки жувальної. Застосування препарату слід припинити тоді, коли добове споживання гумки знизиться до 1-2 подушечок.

Не рекомендується регулярне застосовування гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята понад 12 місяців, хоча деяким колишнім курцям може знадобитися більш тривале лікування, щоб запобігти поверненню до паління. На випадок бажання закурити слід мати кілька гумок жувальних про запас.

Консультації психолога і підтримка зазвичай допомагають досягти успіху.

Зменшення паління

Якщо відмова від паління здійснюється поступово шляхом зменшення кількості випалених цигарок, то гумку слід жувати між епізодами паління, тільки-но з’являється непереборне бажання палити, щоб якомога більше збільшити інтервали між епізодами паління і у такий спосіб зменшити добове споживання цигарок. Якщо зменшення кількості випалених цигарок не досягається протягом 6 тижнів, слід переглянути терапевтичні заходи.

Спробу відмовитися від паління слід здійснити тоді, коли пацієнт буде відчувати себе готовим до цього, але не пізніше, ніж через 6 місяців після початку лікування. Якщо суттєва відмова від паління не досягається протягом 9 місяців після початку лікування, слід переглянути схему лікування.

Не рекомендується регулярне застосовування гумки жувальної Нікоретте Зимова м’ята понад 12 місяців, хоча деяким колишнім курцям може знадобитися більш тривале лікування, щоб запобігти поверненню до паління. На випадок бажання закурити слід мати кілька гумок жувальних про запас.

Консультації психолога і підтримка зазвичай допомагають досягти успіху.

Тимчасова абстиненція

Щоб уникнути проявів тимчасової абстиненції, рекомендовано застосовувати гумку Нікоретте протягом періоду, коли пацієнт не палить, наприклад у зонах, де паління заборонено або в інших ситуаціях, коли пацієнт змушений не палити і з’являється раптове бажання палити.

Застосування жувальної гумки Нікоретте Зимова м’ята по 2 мг у комбінації з Нікоретте пластирем трансдермальним

Особи, які відчувають бажання палити, незважаючи на застосування нікотиновмісних препаратів, або яким не вдалося досягти успіху із застосуванням жувальної гумки Нікоретте, можуть застосовувати Нікоретте пластир трансдермальний разом із Нікоретте Зимова м’ята гумкою жувальною для швидкого позбавлення від нападів бажання палити.

Початкове комбіноване лікування

Лікування слід розпочинати із застосування одного пластиру з силою дії 25 мг/16 годин на добу у поєднанні з гумкою жувальною Нікоретте Зимова м’ята по 2 мг. Слід вживати щонайменше 4 гумки жувальні (2 мг) на добу. У більшості випадків достатньо 5-6 подушечок на добу. Не слід застосовувати більше 24 подушечок на добу. Зазвичай тривалість лікування має становити 6-12 тижнів. Потім дозу нікотину слід поступово зменшувати.

Пластир наклеювати вранці та знімати перед сном. Пластир наносити на суху, чисту, позбавлену волосся та непошкоджену ділянку шкіри на тулубі, руках чи стегнах.

Для зменшення ризику місцевого подразнення Нікоретте пластир трансдермальний слід наклеювати по черзі на різні ділянки шкіри.

Після нанесення пластира слід ретельно вимити руки, щоб уникнути подразнення очей внаслідок залишків нікотину на пальцях.

Відміна препаратів нікотину

Можливі дві схеми (див. таблицю нижче).

1. Схема із подальшим застосуванням пластиру тренсдермального. Застосовувати пластир меншої сили дії, тобто 15 мг/16 годин протягом 3-6 тижнів із подальшим застосуванням пластиру 10 мг/16 годин протягом ще 3-6 тижнів у поєднанні з початковою дозою гумки жувальної Нікоретте зі смаком свіжої м'яти по 2 мг. Після чого поступово зменшувати кількість подушечок протягом 12 місяців.

2. Схема без подальшого застосування пластиру тренсдермального. Припинити застосування пластира та поступово зменшувати кількість подушечок протягом

12 місяців.

3.

Таблиця рекомендованих доз:

Період часу

Пластир

Жувальна гумка по 2 мг

Перші 6-12 тижнів

1 пластир силою дії 25 мг/16 годин на добу

У разі потреби. Рекомендовано

5-6 подушечок на добу

Схема 1. Відміна нікотиновмісних препаратів із подальшим використанням пластиру трансдермального

Наступні 3-6 тижнів

1 пластир силою дії 15 мг/16 годин на добу

Продовження застосування гумки жувальної у разі потреби.

Подальші 3-6 тижнів

1 пластир силою дії 10 мг/16 годин на добу

Продовження застосування гумки жувальної у разі потреби.

До 12 місяців

----

Поступове зменшення кількості подушечок.

Схема 2: Відміна нікотиновмісних препаратів без подальшого використання пластиру трансдермального

До 12 місяців

----

Поступове зменшення кількості подушечок.

Діти.

Досвід застосування Нікоретте дітям відсутній. Гумку жувальну з нікотином не слід застосовувати дітям віком до 18 років без призначення лікаря.

Чи можна приймати Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 18-ти років. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) в аптеках України?

plus-icon

Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) відпускається без рецепта.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2).

Процес купівлі Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2)

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Нікоретте зимова мʼята жув. гумка 2 мг №30 (15х2) і заберіть його в аптеці.