Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

ReturnНазад

Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

Цены на Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3
5609.26 - 14121.81 грн.
target

найдено в 41 аптеках

5609.26 - 14121.81 грн.
target

найдено в 41 аптеках

Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3: Характеристики

Средняя цена 10210.88 грн.
Категория Препараты для похудения
Страна Дания
Производитель А/Т Ново Нордиск
Код ATHA10BJ02
Действующее вещество Лираглутид
Фармгруппа Препараты, применяемые при сахарном диабете, аналоги глюкагоноподобного пептида-1 (ГПП-1).
Дозировка 6 мг/мл
Форма раствор
Температура хранения 2–8 °С
Международное название Liraglutide
Регистрация UA/18651/01/01 от 23.03.2021
Рецепт по рецепту
Срок хранения 30 месяцев

Особенности приема Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

Детизапрещено
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетразрешено
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 создано на основе официальной инструкции к Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

Короткая инструкция по применению для Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

print
share
composition

Состав

діюча речовина: ліраглутид;

1 мл розчину містить 6 мг ліраглутиду – аналога людського глюкагоноподібного пептиду-1 (ГПП-1), виготовленого за технологією рекомбінантної ДНК в Saccharomyces cerevisiae;

одна попередньо заповнена шприц-ручка містить 18 мг ліраглутиду в 3 мл;

допоміжні речовини: натрію гідрофосфат, дигідрат; пропіленгліколь; фенол; кислота хлористоводнева (для корекції рН); натрію гідроксид (для корекції рН); вода для ін’єкцій.

testimony

Показания

Лікарський засіб Саксенда застосовують для зменшення маси тіла як доповнення до дієти зі зниженою калорійністю та збільшеною фізичною активністю у дорослих пацієнтів з початковим індексом маси тіла (ІМТ) більше 30 кг/м2(ожиріння) або від 27 до 30 кг/м2(надмірна маса тіла) за наявності хоча б одного супутнього захворювання, пов’язаного з масою тіла, такого як дисглікемія (переддіабет або цукровий діабет 2 типу), гіпертензія, дисліпідемія або обструктивне апное сну.

Якщо через 12 тижнів після прийому добової дози 3,0 мг хворий не втратив щонайменше 5 % від початкової маси тіла, застосування лікарського засобу Саксенда слід припинити.

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до діючої речовини або до інших компонентів лікарського засобу.

Usage

Способ применения

Дозування

Початкова доза становить 0,6 мг на добу. Для поліпшення переносимості з боку шлунково-кишкового тракту дозу слід збільшувати щотижня на 0,6 мг до досягнення добової дози 3,0 мг (див. таблицю 1).

У разі поганої переносимості підвищеної дози протягом двох тижнів слід розглянути питання про припинення лікування. Добова доза вище 3,0 мг не рекомендується.

Таблиця 1

Графік збільшення дози

Доза, мг

Тижні

Збільшення дози протягом

4 тижнів

0,6

1

1,2

1

1,8

1

2,4

1

Підтримуюча доза

3,0 мг

Пропущена доза

Якщо ін’єкція пропущена протягом 12 годин з моменту її звичайного введення, пацієнт повинен прийняти дозу якнайшвидше. Якщо до наступного введення залишається менше 12 годин, пацієнт не повинен приймати пропущену дозу, а продовжувати прийом 1 раз на добу – прийняти наступну заплановану дозу препарату. Не слід приймати додаткову дозу чи збільшувати дозу для компенсації пропущеної ін’єкції.

Пацієнти з цукровим діабетом 2 типу

Не слід застосовувати лікарський засіб Саксенда разом з іншими агоністами рецепторів ГПП-1. Для попередження виникнення гіпоглікемії перед застосуванням лікарського засобу Саксенда слід розглянути можливість зменшення дози стимуляторів секреції інсуліну (наприклад, сульфонілсечовини) або інсуліну. Необхідний контроль рівня глюкози в крові для коригування дози інсуліну чи стимуляторів секреції інсуліну (див. розділ «Особливості застосування»).

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку (≥65 років)

Корекція дози у зв’язку з віком не потрібна. Досвід застосування препарату пацієнтам ≥75 років обмежений, тому не рекомендовано застосовувати його даній категорії пацієнтів (див. розділи «Фармакокінетика» та «Особливості застосування»).

Пацієнти з порушеннями функції нирок

Корекція дози не потрібна у пацієнтів з легким або середнім ступенем порушення функції нирок (кліренс креатиніну ≥30 мл/хв). Не рекомендується застосовувати лікарський засіб Саксенда пацієнтам з тяжкими порушеннями функції нирок (кліренс креатиніну <30 мл/хв), включаючи пацієнтів із термінальною стадією порушення функції нирок (див. розділи «Фармакокінетика», «Особливості застосування» та «Побічні реакції»).

Пацієнти з порушеннями функції печінки

Не рекомендується коригування дози пацієнтам з легким або середнім ступенем порушення функції печінки. Застосування лікарського засобу Саксенда не рекомендується пацієнтам з вираженою печінковою недостатністю, а пацієнтам із легкими або помірними порушеннями печінки слід застосовувати його з обережністю (див. розділи «Фармакокінетика» та «Особливості застосування»).

Спосіб введення

Лікарський засіб Саксенда призначений тільки для підшкірного введення. Його не можна вводити внутрішньовенно або внутрішньом’язово. Препарат вводять підшкірно 1 раз на добу у будь-який час незалежно від вживання їжі. Його можна вводити підшкірно в ділянку передньої черевної стінки, стегна або плеча. Місце і час введення можна змінювати без корекції дози, проте бажано вводити приблизно в один і той же найбільш зручний час. Для подальшої інформації щодо введення див. розділ Інструкція із використання шприц-ручки.

Інструкція з використання шприц-ручки Саксенда , 6 мг/мл, розчин для ін’єкцій у попередньо заповненій шприц-ручці

Необхідно уважно причитати інструкцію перед використанням шприц-ручки Саксенда .

Не використовувати шприц-ручку без отримання належної інформації щодо її використання від лікаря чи медсестри.

Застосування препарату необхідно почати з перевірки шприц-ручки, щоб бути впевненим, що вона містить саме лікарський засіб Саксенда , 6 мг/мл, потім потрібно подивитися рисунки нижче, щоб дізнатися про різні частини шприц-ручки та голки.

Якщо в пацієнта поганий зір або він не бачить взагалі, можна застосовувати шприц-ручку без сторонньої допомоги. Допомагати має людина з хорошим зором, яка може побачити лічильник дози на шприц-ручці Саксенда та яка вміє користуватися нею.

Шприц-ручка Саксенда є попередньо заповненою. Вона містить 18 мг ліраглутиду, що дає змогу ввести дози 0,6 мг, 1,2 мг, 1,8 мг, 2,4 мг та 3,0 мг. Шприц-ручка Саксенда призначена для використання з одноразовими голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм і товщиною 32G. Голки не входять у комплект.

* Важлива інформація

Необхідно звернути особливу увагу на цю позначку, оскільки вона є важливою для безпечного користування шприц-ручкою.

Шприц-ручка Саксенда та голка (приклад)

1. Підготовка шприц-ручки з новою голкою для використання

• Перевірте назву та кольорову етикетку Вашої шприц-ручки, щоб бути впевненим, що вона містить лікарський засіб Саксенда . Це особливо важливо в тому випадку, якщо Ви застосовуєте різні ін’єкційні лікарські засоби. Застосування неправильного лікарського засобу може бути шкідливим для Вашого здоров’я.

• Зніміть ковпачок шприц-ручки.

Переконайтеся, що розчин у шприц-ручці прозорий та безбарвний. Подивіться у вікно шкали картриджа. Якщо препарат мутний, шприц-ручку використовувати заборонено.

• Візьміть нову одноразову голку та видаліть з неї захисну мембрану.

• Нагвинтіть голку на шприц-ручку та поверніть її, щоб голка щільно трималась на шприц-ручці.

• Зніміть зовнішній ковпачок голки та збережіть його. Він знадобиться після завершення ін’єкції для безпечного зняття голки.

Зніміть внутрішній ковпачок голки та викиньте його. Якщо Ви спробуєте надіти внутрішній ковпачок знову на голку, то можете поранитись. На кінці голки може з’явитися крапля розчину. Це нормальне явище, проте необхідно перевірити надходження препарату при використанні нової шприц-ручки вперше.

Не приєднуйте нову голку до тих пір, поки не будете готові зробити ін’єкцію.

* Для кожної ін’єкції завжди використовуйте нову голку. Це зменшить ризик закупорки голки, зараження, потрапляння інфекції та введення неправильної дози препарату.

* Ніколи не використовуйте голку, якщо вона погнута чи пошкоджена.

2. Перевірка роботи шприц-ручки

• Перед першим введенням кожної нової шприц-ручки перевіряйте потік. Якщо Ви вже використовували цю шприц-ручку, переходьте до пункту 3.

• Повертайте селектор дози, поки лічильник дози не покаже символ перевірки потоку ( ).

• Тримайте шприц-ручку голкою вгору.

Натисніть і потримайте кнопку дози, поки лічильник дози не повернеться до 0. Значення 0 повинно відповідати показнику дози. На кінчику голки повинна з’явитися крапля розчину.

На кінчику голки може залишитися невелика крапля, але вона не буде вводитися. Якщо жодна крапля не з’явилася, повторіть крок 2 «Перевірка роботи шприц-ручки» до 6 разів. Якщо краплі все ще немає, змініть голку і повторіть крок 2 «Перевірка роботи шприц-ручки» ще раз.

Якщо крапля все-таки не з’явилася, утилізуйте ручку і використовуйте нову.

* Потрібно завжди переконуватись, що крапля з’являється на кінчику голки, перш ніж вперше використовувати нову ручку. Це гарантує, що розчин буде введений.

Якщо крапля не з’явиться, не використовуйте шприц-ручку, навіть якщо лічильник дози змінює значення. Це може вказувати на заблоковану або пошкоджену голку.

Якщо Ви не перевірите потік перед першою ін’єкцією нової ручки, то можете не отримати необхідну дозу розчину для забезпечення бажаної дії лікарського засобу.

3. Виставлення дози

Повертайте селектор дози, поки лічильник дози не покаже необхідну дозу (0,6 мг, 1,2 мг, 1,8 мг, 2,4 мг або 3,0 мг). Якщо Ви вибрали неправильну дозу, можна повернути селектор дози вперед або назад до правильної дози.

Шприц-ручка вміщує максимум 3,0 мг препарату.

За допомогою селектора можна змінити дозу. Тільки лічильник дози та показник дози покажуть, яку кількість міліграмів Ви вибираєте для ін’єкції. Якщо шприц-ручка містить менше 3,0 мг, лічильник дози зупиняється до значення 3,0 мг.

При повертанні селектора вперед або назад чутно різне клацання. Не рахуйте клацання.

Завжди використовуйте лічильник дози та показник дози, щоб побачити, скільки міліграмів Ви вибрали перед введенням цього препарату.

Не використовуйте шкалу картриджа. Вона показує приблизну кількість розчину, яка залишилась у шприц-ручці.

Повинні бути виставлені лише дози 0,6 мг, 1,2 мг, 1,8 мг, 2,4 мг або 3,0 мг. Цифри на дисплеї повинні точно збігатися з показником дози, щоб забезпечити правильну дозу для введення.

Залишок розчину в шприц-ручці

• Шкала шприц-ручки показує приблизно, скільки розчину залишилось у шприц-ручці.

• Щоб точно побачити, скільки розчину залишилось, скористайтеся лічильником дози:

Повертайте селектор дози вліво, поки лічильник дози не зупиниться.

Якщо він показує 3,0 мг, у шприц-ручці залишилося щонайменше 3,0 мг. Якщо лічильник дози зупиняється до 3,0 мг, значить у шприц-ручці не вистачає розчину для повної дози 3,0 мг.

Якщо Вам потрібна вища доза, ніж та, що залишилася у Вашій шприц-ручці.

Ви можете розділити свою дозу між Вашою поточною шприц-ручкою та новою шприц-ручкою тільки за умови, що Вас проінструктував лікар або медсестра. Будьте дуже обережні, щоб правильно розрахувати дозу.

* Будьте дуже уважні, розраховуючи дозу.

Якщо Ви не впевнені, як розділити дозу за допомогою двох шприц-ручок, виберіть і введіть необхідну дозу новою шприц-ручкою.

4. Введення дози

• Введіть голку під шкіру так, як показав Вам лікар чи медсестра.

• Переконайтеся, що Ви бачите лічильник дози. Не закривайте лічильник пальцями.

  • Натисніть і утримуйте пускову кнопку, поки лічильник дози не покаже 0.

0 повинен вирівнюватися вказівником дози. Потім Ви можете почути клацання.

  • Тримайте голку в шкірі після того, як лічильник дози повернеться до 0 і рахуйте повільно до 6.
  • Якщо голку витягти раніше, Ви можете побачити потік розчину з кінчика голки. В такому випадку правильна доза не буде введена.

  • Витягніть голку з-під шкіри.

Якщо крапля крові з’явилась у місці ін’єкції, легенько притисніть це місце, але не розтирайте його. Ви можете побачити краплю розчину на кінчику голки після введення. Це нормально і не впливає на об’єм введеної дози.

* Завжди дивіться на покажчик дози, щоб бачити скільки міліграмів розчину Ви ввели. Тримайте натиснутою пускову кнопку, поки покажчик дози не покаже 0.

Як виявити заблоковану чи пошкоджену голку?

  • Якщо 0 не відображається на лічильнику дози після постійного натискання пускової кнопки, можливо Ви використали заблоковану або пошкоджену голку.
  • У цьому випадку Ви не ввели потрібну кількість лікарського засобу, навіть незважаючи на те, що лічильник дози перемістився від раніше встановленої дози.

Як поводитися із заблокованою голкою?

Зніміть голку як описано в пункті 5. «Після ін’єкції» і повторіть усі кроки, починаючи з Кроку 1 «Підготовка шприц-ручки з новою голкою для використання»

Ніколи не торкайтеся лічильника дози при введенні. Це може перервати ін’єкцію.

5. Після ін’єкції

  • Вдягніть зовнішній ковпачок на голку, не торкаючись голки або зовнішньої кришки голки.

  • Як тільки голка накривається, обережно повністю натисніть на зовнішню кришку голки.
  • Обережно викрутіть голку та утилізуйте.

  • Закривайте кришкою шприц-ручку після кожного використання, щоб захистити розчин від світла.
  • Завжди утилізуйте голку після кожної ін'єкції, щоб забезпечити зручність ін’єкції та запобігти заблокуванню голки. Якщо голка заблокована, Ви не зможете ввести препарат.

Коли ручка порожня, викиньте її без голки за інструкціями, отриманими від лікаря, медсестри, фармацевта відповідно до місцевих правил.

* Ніколи не намагайтеся надіти внутрішню кришку голки назад на голку. Ви можете поранитися голкою.

* Завжди виймайте голку з ручки після кожної ін’єкції. Це може запобігти заблокуванню голки, забрудненню, зараженню, протіканню розчину та неточному дозуванню.

* Важлива інформація

  • Завжди тримайте шприц-ручку та голки в недоступному місці для інших людей, особливо дітей.
  • Ніколи не передавайте Вашу особисту шприц-ручку чи голки іншим людьми.
  • Люди, що доглядають, мають бути дуже обережними при роботі з використаними голками, щоб запобігти травмуванню голкою та перехресному зараженню.

Догляд за Вашою шприц-ручкою

  • Не залишайте ручку в машині чи іншому місці, де вона може нагрітися або занадто охолодитись.
  • Не вводити заморожений препарат. У разі введення раніше замороженого препарату Саксенда Ви можете не отримати очікуваного лікувального ефекту від цього препарату.
  • Зберігайте шприц-ручку від пилу, бруду та рідин.
  • Не мийте, не замочуйте та не змащуйте шприц-ручку. При необхідності очистіть її за допомогою тканини, змоченої м’яким миючим засобом.
  • Запобігайте падінню та ударам шприц-ручки об тверді поверхні. В разі падіння чи удару приєднайте нову голку і перевірте подачу розчину перед введенням.
  • Не намагайтеся наповнити шприц-ручку після закінчення в ній лікарського засобу. Утилізуйте шприц-ручку після закінчення в ній розчину.
  • Не намагайтеся ремонтувати шприц-ручку чи розкладати її.

Діти.

Безпека та ефективність застосування лікарського засобу Саксенда у дітей та підлітків (віком до 18 років) дотепер не визначені. Відомі дані зазначені в розділах «Фармакодинаміка», «Фармакокінетика» та «Побічні реакції», але рекомендацій щодо застосування лікарського засобу немає.

Аналоги для Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3, а также ответы на них.

Какая цена на Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3?

plus-icon

Цены на Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 в Украине начинаются от 5609.26 до 14121.807, препарат доступен в 41 аптеках.

От чего помогает Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3?

plus-icon

Показания к применению Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3:

Лікарський засіб Саксенда застосовують для зменшення маси тіла як доповнення до дієти зі зниженою калорійністю та збільшеною фізичною активністю у дорослих пацієнтів з початковим індексом маси тіла (ІМТ) більше 30 кг/м2(ожиріння) або від 27 до 30 кг/м2(надмірна маса тіла) за наявності хоча б одного супутнього захворювання, пов’язаного з масою тіла, такого як дисглікемія (переддіабет або цукровий діабет 2 типу), гіпертензія, дисліпідемія або обструктивне апное сну.

Якщо через 12 тижнів після прийому добової дози 3,0 мг хворий не втратив щонайменше 5 % від початкової маси тіла, застосування лікарського засобу Саксенда слід припинити.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3: 6 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3?

plus-icon

Инструкция к Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3?

plus-icon

С составом Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: ліраглутид;

1 мл розчину містить 6 мг ліраглутиду – аналога людського глюкагоноподібного пептиду-1 (ГПП-1), виготовленого за технологією рекомбінантної ДНК в Saccharomyces cerevisiae;

одна попередньо заповнена шприц-ручка містить 18 мг ліраглутиду в 3 мл;

допоміжні речовини: натрію гідрофосфат, дигідрат; пропіленгліколь; фенол; кислота хлористоводнева (для корекції рН); натрію гідроксид (для корекції рН); вода для ін’єкцій.

Как принимать Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3?

plus-icon

Дозування

Початкова доза становить 0,6 мг на добу. Для поліпшення переносимості з боку шлунково-кишкового тракту дозу слід збільшувати щотижня на 0,6 мг до досягнення добової дози 3,0 мг (див. таблицю 1).

У разі поганої переносимості підвищеної дози протягом двох тижнів слід розглянути питання про припинення лікування. Добова доза вище 3,0 мг не рекомендується.

Таблиця 1

Графік збільшення дози

Доза, мг

Тижні

Збільшення дози протягом

4 тижнів

0,6

1

1,2

1

1,8

1

2,4

1

Підтримуюча доза

3,0 мг

Пропущена доза

Якщо ін’єкція пропущена протягом 12 годин з моменту її звичайного введення, пацієнт повинен прийняти дозу якнайшвидше. Якщо до наступного введення залишається менше 12 годин, пацієнт не повинен приймати пропущену дозу, а продовжувати прийом 1 раз на добу – прийняти наступну заплановану дозу препарату. Не слід приймати додаткову дозу чи збільшувати дозу для компенсації пропущеної ін’єкції.

Пацієнти з цукровим діабетом 2 типу

Не слід застосовувати лікарський засіб Саксенда разом з іншими агоністами рецепторів ГПП-1. Для попередження виникнення гіпоглікемії перед застосуванням лікарського засобу Саксенда слід розглянути можливість зменшення дози стимуляторів секреції інсуліну (наприклад, сульфонілсечовини) або інсуліну. Необхідний контроль рівня глюкози в крові для коригування дози інсуліну чи стимуляторів секреції інсуліну (див. розділ «Особливості застосування»).

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку (≥65 років)

Корекція дози у зв’язку з віком не потрібна. Досвід застосування препарату пацієнтам ≥75 років обмежений, тому не рекомендовано застосовувати його даній категорії пацієнтів (див. розділи «Фармакокінетика» та «Особливості застосування»).

Пацієнти з порушеннями функції нирок

Корекція дози не потрібна у пацієнтів з легким або середнім ступенем порушення функції нирок (кліренс креатиніну ≥30 мл/хв). Не рекомендується застосовувати лікарський засіб Саксенда пацієнтам з тяжкими порушеннями функції нирок (кліренс креатиніну <30 мл/хв), включаючи пацієнтів із термінальною стадією порушення функції нирок (див. розділи «Фармакокінетика», «Особливості застосування» та «Побічні реакції»).

Пацієнти з порушеннями функції печінки

Не рекомендується коригування дози пацієнтам з легким або середнім ступенем порушення функції печінки. Застосування лікарського засобу Саксенда не рекомендується пацієнтам з вираженою печінковою недостатністю, а пацієнтам із легкими або помірними порушеннями печінки слід застосовувати його з обережністю (див. розділи «Фармакокінетика» та «Особливості застосування»).

Спосіб введення

Лікарський засіб Саксенда призначений тільки для підшкірного введення. Його не можна вводити внутрішньовенно або внутрішньом’язово. Препарат вводять підшкірно 1 раз на добу у будь-який час незалежно від вживання їжі. Його можна вводити підшкірно в ділянку передньої черевної стінки, стегна або плеча. Місце і час введення можна змінювати без корекції дози, проте бажано вводити приблизно в один і той же найбільш зручний час. Для подальшої інформації щодо введення див. розділ Інструкція із використання шприц-ручки.

Інструкція з використання шприц-ручки Саксенда , 6 мг/мл, розчин для ін’єкцій у попередньо заповненій шприц-ручці

Необхідно уважно причитати інструкцію перед використанням шприц-ручки Саксенда .

Не використовувати шприц-ручку без отримання належної інформації щодо її використання від лікаря чи медсестри.

Застосування препарату необхідно почати з перевірки шприц-ручки, щоб бути впевненим, що вона містить саме лікарський засіб Саксенда , 6 мг/мл, потім потрібно подивитися рисунки нижче, щоб дізнатися про різні частини шприц-ручки та голки.

Якщо в пацієнта поганий зір або він не бачить взагалі, можна застосовувати шприц-ручку без сторонньої допомоги. Допомагати має людина з хорошим зором, яка може побачити лічильник дози на шприц-ручці Саксенда та яка вміє користуватися нею.

Шприц-ручка Саксенда є попередньо заповненою. Вона містить 18 мг ліраглутиду, що дає змогу ввести дози 0,6 мг, 1,2 мг, 1,8 мг, 2,4 мг та 3,0 мг. Шприц-ручка Саксенда призначена для використання з одноразовими голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм і товщиною 32G. Голки не входять у комплект.

* Важлива інформація

Необхідно звернути особливу увагу на цю позначку, оскільки вона є важливою для безпечного користування шприц-ручкою.

Шприц-ручка Саксенда та голка (приклад)

1. Підготовка шприц-ручки з новою голкою для використання

• Перевірте назву та кольорову етикетку Вашої шприц-ручки, щоб бути впевненим, що вона містить лікарський засіб Саксенда . Це особливо важливо в тому випадку, якщо Ви застосовуєте різні ін’єкційні лікарські засоби. Застосування неправильного лікарського засобу може бути шкідливим для Вашого здоров’я.

• Зніміть ковпачок шприц-ручки.

Переконайтеся, що розчин у шприц-ручці прозорий та безбарвний. Подивіться у вікно шкали картриджа. Якщо препарат мутний, шприц-ручку використовувати заборонено.

• Візьміть нову одноразову голку та видаліть з неї захисну мембрану.

• Нагвинтіть голку на шприц-ручку та поверніть її, щоб голка щільно трималась на шприц-ручці.

• Зніміть зовнішній ковпачок голки та збережіть його. Він знадобиться після завершення ін’єкції для безпечного зняття голки.

Зніміть внутрішній ковпачок голки та викиньте його. Якщо Ви спробуєте надіти внутрішній ковпачок знову на голку, то можете поранитись. На кінці голки може з’явитися крапля розчину. Це нормальне явище, проте необхідно перевірити надходження препарату при використанні нової шприц-ручки вперше.

Не приєднуйте нову голку до тих пір, поки не будете готові зробити ін’єкцію.

* Для кожної ін’єкції завжди використовуйте нову голку. Це зменшить ризик закупорки голки, зараження, потрапляння інфекції та введення неправильної дози препарату.

* Ніколи не використовуйте голку, якщо вона погнута чи пошкоджена.

2. Перевірка роботи шприц-ручки

• Перед першим введенням кожної нової шприц-ручки перевіряйте потік. Якщо Ви вже використовували цю шприц-ручку, переходьте до пункту 3.

• Повертайте селектор дози, поки лічильник дози не покаже символ перевірки потоку ( ).

• Тримайте шприц-ручку голкою вгору.

Натисніть і потримайте кнопку дози, поки лічильник дози не повернеться до 0. Значення 0 повинно відповідати показнику дози. На кінчику голки повинна з’явитися крапля розчину.

На кінчику голки може залишитися невелика крапля, але вона не буде вводитися. Якщо жодна крапля не з’явилася, повторіть крок 2 «Перевірка роботи шприц-ручки» до 6 разів. Якщо краплі все ще немає, змініть голку і повторіть крок 2 «Перевірка роботи шприц-ручки» ще раз.

Якщо крапля все-таки не з’явилася, утилізуйте ручку і використовуйте нову.

* Потрібно завжди переконуватись, що крапля з’являється на кінчику голки, перш ніж вперше використовувати нову ручку. Це гарантує, що розчин буде введений.

Якщо крапля не з’явиться, не використовуйте шприц-ручку, навіть якщо лічильник дози змінює значення. Це може вказувати на заблоковану або пошкоджену голку.

Якщо Ви не перевірите потік перед першою ін’єкцією нової ручки, то можете не отримати необхідну дозу розчину для забезпечення бажаної дії лікарського засобу.

3. Виставлення дози

Повертайте селектор дози, поки лічильник дози не покаже необхідну дозу (0,6 мг, 1,2 мг, 1,8 мг, 2,4 мг або 3,0 мг). Якщо Ви вибрали неправильну дозу, можна повернути селектор дози вперед або назад до правильної дози.

Шприц-ручка вміщує максимум 3,0 мг препарату.

За допомогою селектора можна змінити дозу. Тільки лічильник дози та показник дози покажуть, яку кількість міліграмів Ви вибираєте для ін’єкції. Якщо шприц-ручка містить менше 3,0 мг, лічильник дози зупиняється до значення 3,0 мг.

При повертанні селектора вперед або назад чутно різне клацання. Не рахуйте клацання.

Завжди використовуйте лічильник дози та показник дози, щоб побачити, скільки міліграмів Ви вибрали перед введенням цього препарату.

Не використовуйте шкалу картриджа. Вона показує приблизну кількість розчину, яка залишилась у шприц-ручці.

Повинні бути виставлені лише дози 0,6 мг, 1,2 мг, 1,8 мг, 2,4 мг або 3,0 мг. Цифри на дисплеї повинні точно збігатися з показником дози, щоб забезпечити правильну дозу для введення.

Залишок розчину в шприц-ручці

• Шкала шприц-ручки показує приблизно, скільки розчину залишилось у шприц-ручці.

• Щоб точно побачити, скільки розчину залишилось, скористайтеся лічильником дози:

Повертайте селектор дози вліво, поки лічильник дози не зупиниться.

Якщо він показує 3,0 мг, у шприц-ручці залишилося щонайменше 3,0 мг. Якщо лічильник дози зупиняється до 3,0 мг, значить у шприц-ручці не вистачає розчину для повної дози 3,0 мг.

Якщо Вам потрібна вища доза, ніж та, що залишилася у Вашій шприц-ручці.

Ви можете розділити свою дозу між Вашою поточною шприц-ручкою та новою шприц-ручкою тільки за умови, що Вас проінструктував лікар або медсестра. Будьте дуже обережні, щоб правильно розрахувати дозу.

* Будьте дуже уважні, розраховуючи дозу.

Якщо Ви не впевнені, як розділити дозу за допомогою двох шприц-ручок, виберіть і введіть необхідну дозу новою шприц-ручкою.

4. Введення дози

• Введіть голку під шкіру так, як показав Вам лікар чи медсестра.

• Переконайтеся, що Ви бачите лічильник дози. Не закривайте лічильник пальцями.

  • Натисніть і утримуйте пускову кнопку, поки лічильник дози не покаже 0.

0 повинен вирівнюватися вказівником дози. Потім Ви можете почути клацання.

  • Тримайте голку в шкірі після того, як лічильник дози повернеться до 0 і рахуйте повільно до 6.
  • Якщо голку витягти раніше, Ви можете побачити потік розчину з кінчика голки. В такому випадку правильна доза не буде введена.

  • Витягніть голку з-під шкіри.

Якщо крапля крові з’явилась у місці ін’єкції, легенько притисніть це місце, але не розтирайте його. Ви можете побачити краплю розчину на кінчику голки після введення. Це нормально і не впливає на об’єм введеної дози.

* Завжди дивіться на покажчик дози, щоб бачити скільки міліграмів розчину Ви ввели. Тримайте натиснутою пускову кнопку, поки покажчик дози не покаже 0.

Як виявити заблоковану чи пошкоджену голку?

  • Якщо 0 не відображається на лічильнику дози після постійного натискання пускової кнопки, можливо Ви використали заблоковану або пошкоджену голку.
  • У цьому випадку Ви не ввели потрібну кількість лікарського засобу, навіть незважаючи на те, що лічильник дози перемістився від раніше встановленої дози.

Як поводитися із заблокованою голкою?

Зніміть голку як описано в пункті 5. «Після ін’єкції» і повторіть усі кроки, починаючи з Кроку 1 «Підготовка шприц-ручки з новою голкою для використання»

Ніколи не торкайтеся лічильника дози при введенні. Це може перервати ін’єкцію.

5. Після ін’єкції

  • Вдягніть зовнішній ковпачок на голку, не торкаючись голки або зовнішньої кришки голки.

  • Як тільки голка накривається, обережно повністю натисніть на зовнішню кришку голки.
  • Обережно викрутіть голку та утилізуйте.

  • Закривайте кришкою шприц-ручку після кожного використання, щоб захистити розчин від світла.
  • Завжди утилізуйте голку після кожної ін'єкції, щоб забезпечити зручність ін’єкції та запобігти заблокуванню голки. Якщо голка заблокована, Ви не зможете ввести препарат.

Коли ручка порожня, викиньте її без голки за інструкціями, отриманими від лікаря, медсестри, фармацевта відповідно до місцевих правил.

* Ніколи не намагайтеся надіти внутрішню кришку голки назад на голку. Ви можете поранитися голкою.

* Завжди виймайте голку з ручки після кожної ін’єкції. Це може запобігти заблокуванню голки, забрудненню, зараженню, протіканню розчину та неточному дозуванню.

* Важлива інформація

  • Завжди тримайте шприц-ручку та голки в недоступному місці для інших людей, особливо дітей.
  • Ніколи не передавайте Вашу особисту шприц-ручку чи голки іншим людьми.
  • Люди, що доглядають, мають бути дуже обережними при роботі з використаними голками, щоб запобігти травмуванню голкою та перехресному зараженню.

Догляд за Вашою шприц-ручкою

  • Не залишайте ручку в машині чи іншому місці, де вона може нагрітися або занадто охолодитись.
  • Не вводити заморожений препарат. У разі введення раніше замороженого препарату Саксенда Ви можете не отримати очікуваного лікувального ефекту від цього препарату.
  • Зберігайте шприц-ручку від пилу, бруду та рідин.
  • Не мийте, не замочуйте та не змащуйте шприц-ручку. При необхідності очистіть її за допомогою тканини, змоченої м’яким миючим засобом.
  • Запобігайте падінню та ударам шприц-ручки об тверді поверхні. В разі падіння чи удару приєднайте нову голку і перевірте подачу розчину перед введенням.
  • Не намагайтеся наповнити шприц-ручку після закінчення в ній лікарського засобу. Утилізуйте шприц-ручку після закінчення в ній розчину.
  • Не намагайтеся ремонтувати шприц-ручку чи розкладати її.

Діти.

Безпека та ефективність застосування лікарського засобу Саксенда у дітей та підлітків (віком до 18 років) дотепер не визначені. Відомі дані зазначені в розділах «Фармакодинаміка», «Фармакокінетика» та «Побічні реакції», але рекомендацій щодо застосування лікарського засобу немає.

Можно ли принимать Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3.

Процесс покупки Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 и заберите его в аптеке.

Купить Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Саксенда раствор для ин. 6 мг/мл картр. 3 мл №3 можно в таких городах: Полтава , Днепр , Киев и в других населенных пунктах Украины.