Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1

ReturnНазад

Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1

Цены на Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1
target

не найдено в г. Киев

target

не найдено в г. Киев

Внимание!Внимание!

Описание препарата Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 создано на основе официальной инструкции к Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діюча речовина: dobutamine;

50 мл розчину містять 280 мг добутаміну гідрохлориду (що відповідає 250 мг добутаміну);

допоміжні речовини: L-цистеїну гідрохлориду моногідрат, натрію хлорид, кислоти лимонної моногідрат, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

testimony

Показания

Серцева недостатність із низьким серцевим викидом, пов’язана з інфарктом міокарда, кардіоміопатіями, інфекційно-алергічним шоком, кардіогенним шоком та операціями на серці.

composition

Противопоказания

Гіперчутливість до добутаміну та до інших компонентів препарату.

Механічний опір наповненню та/або звільненню шлуночка, наприклад, внаслідок тампонади серця, констриктивного перикардиту, гіпертрофічної обструктивної кардіоміопатії, тяжкої форми аортального стенозу; гіповолемічні стани; одночасне застосування інгібіторів моноаміноксидази (МАО).

Ехокардіографія з навантаженням добутаміном: гіперчутливість до добутаміну в анамнезі; одночасне застосування МАО. При застосуванні атропіну необхідно враховувати протипоказання до його застосування.

Добутамін не можна застосовувати для діагностичного тестування ішемії міокарда у рамках ехокардіографічного дослідження у таких випадках: нещодавно перенесений інфаркт міокарда (протягом 30 днів після інфаркту міокарда); нестабільна стенокардія; стеноз головної лівої коронарної артерії; гемодинамічна виражена обструкція відтоку лівого шлуночка, у тому числі гіпертрофічна обструктивна кардіоміопатія; гемодинамічне виражене ураження серцевого клапана; тяжка серцева недостатність (NYHA III або IV ступеня); схильність до аритмії або задокументована в анамнезі клінічно існуюча або хронічна аритмія, особливо рецидивуюча постійна шлуночкова тахікардія; суттєве порушення провідності; гострий перикардит, міокардит або ендокардит; розшарування аорти; аортальна аневризма; слабке УЗ-зображення; неадекватне лікування або контроль підвищення артеріального тиску; обструкція шлуночкового заповнення (стенозуючий перикардит, перикардіальна тампонада); гіповолемія.

Usage

Способ применения

Дозу добутаміну необхідно підбирати індивідуально. Швидкість і тривалість введення препарату залежать від реакції хворого на лікування і появи побічних ефектів. У випадках безперервного введення протягом більше 72 годин може виникнути толерантність до препарату і у зв’язку з цим з’явитися необхідність збільшення дози.

Перед припиненням введення препарату зменшувати дозу рекомендується поступово.

Дорослі. Більшість хворих реагує на дози від 2,5 до 10 мкг/кг/хв.

В окремих випадках доза добутаміну може досягати 40 мкг/кг/хв.

Діти. Добутамін можна застосовувати для лікування дітей будь-якого віку. Починати введення рекомендовано з дози 2,5-5 мкг/кг/хв, поступово підвищуючи її максимально до 15 мкг/кг/хв залежно від ефекту.

Є свідчення про те, що мінімальна ефективна доза для дітей вища, а максимальна переносима доза – нижча, ніж для дорослих, тому слід бути обережними при призначенні дітям високих доз. Більшість побічних ефектів, особливо тахікардія, спостерігається при застосуванні добутаміну для лікування дітей в дозах, понад 7,5 мкг/кг/хв. Беручи до уваги вузький терапевтичний діапазон доз, підбирати необхідну дозу препарату для дітей слід дуже обережно.

Спосіб застосування. Добутамін Адмеда у вигляді 50 мл розчину для інфузій (1 ампула) можна застосовувати нерозведеним при застосуванні постійних інфузійних насосів. Якщо необхідно, препарат перед призначенням можна додатково розвести у 5 % розчині глюкози, 0,9 % розчині натрію хлориду або розчині Рінгера з лактатом.

Добутамін Адмеда можна призначати тільки у вигляді внутрішньовенних інфузій. Оскільки добутамін має короткий період напіввиведення, внутрішньовенне введення препарату повинно бути безперервним. Після розведення препарат вводять через внутрішньовенну голку або катетер, застосовуючи інфузійну систему для краплинного вливання або інший пристрій для вимірювання дози. Щоб забезпечити точність дозування, високі концентрації добутаміну слід призначати тільки через інфузійний насос.

У нижченаведених таблицях вказана швидкість введення добутаміну для різних концентрацій розчину.

Таблиця 1.

Дози для інфузійних насосів (1 ампула, яка містить 250 мг добутаміну у 50 мл розчину для інфузій)

Діапазон дозування

Швидкість введення у мл/год (мл/хв)

Маса тіла хворого

50 кг

70 кг

90 кг

Низький

2,5 мкг/кг на хв

Середній

5 мкг/кг на хв

Високий

10 мкг/кг на хв

мл/год

(мл/хв)

мл/год

(мл/хв)

мл/год

(мл/хв)

1,5

(0,025)

3,0

(0,05)

6,0

(0,10)

2,1

(0,035)

4,2

(0,07)

8,4

(0,14)

2,7

(0,045)

5,4

(0,09)

10,8

(0,18)

Дози для інфузійних систем (250 мг добутаміну на 500 мл розчинника)

Діапазон дозування

Швидкість введення у мл/год* (крапель/хв)*

Маса тіла хворого

50 кг

70 кг

90 кг

Низький

2,5 мкг/кг на хв

Середній

5 мкг/кг на хв

Високий

10 мкг/кг на хв

мл/год

(крапель/хв)

мл/год

(крапель/хв)

мл/год

(крапель/хв)

15

(5)

30

(10)

60

(20)

21

(7)

42

(14)

84

(28)

27

(9)

54

(18)

108

(36)

* Якщо концентрація подвоюється (наприклад 500 мг добутаміну на 500 мл розчину або 250 мг добутаміну на 250 мл розчину), швидкість введення необхідно зменшити удвічі.

Примітка.

Добутамін також слід застосовувати для визначення життєздатного міокарда при виявленні ішемії міокарда у рамках ехокардіографічного дослідження (ехокардіографія з навантаженням добутаміном), якщо пацієнти не в змозі виконувати фізичні вправи або якщо виконання фізичних вправ не дає необхідної інформації.

Ехокардіографія з навантаженням добутаміном

При навантаженні слід поступово збільшувати інфузійне вливання.

Найчастіше використовують схему лікування, при якій початкова навантажувальна доза добутаміну становить 5 мг/кг/хв.

Дозу збільшують кожні 3 хвилини до 10, 20, 30, 40 мг/кг/хв до досягнення кінцевої точки діагностування.

На вищій стадії титрування додатково вводять по 0,25 мг атропіну у вигляді фракціонованої дози з четвертої хвилини і в кожному випадку з інтервалом в 1 хвилину аж до досягнення загальної дози атропіну 1 мг.

Альтернативні схеми дозування залежать від максимальної дози добутаміну (до 50 мг/кг/хв), максимальної дози атропіну (до 2 мг) і часу введення атропіну.

Застосовувати Добутамін Адмеда, розчин для інфузій, під час діагностики ішемії і життєво важливих функцій організму може лише лікар з відповідним досвідом лікування серцевого нападу та при наявності засобів невідкладної допомоги через небезпечні для життя ускладнення, які можуть проявлятися при певних обставинах. Необхідний безперервний контроль за допомогою ехокардіографії всіх ділянок серцевої перегородки разом з ЕКГ і параметрів артеріального тиску. Навантаження з Добутаміном Адмеда як частина діагностичного тестування ішемії повинно бути припинено, якщо спостерігаються такі симптоми:

– нові порушення у стінках міокарда > 1 стінки відрізку (16 модель сегменту);

– коли частота пульсу досягає [(220 – вік)×85 %];

– збільшення кінцевого систолічного об’єму;

– прогресуючі аритмії (наприклад випадки подвійних скорочень, шлуночкових викидів);

– прогресуючі розлади при проведенні лікування;

– прогресуючі розлади у реполяризації (ішемія, пов’язана з депресією горизонтального ST-сегменту більше 0,2 мВ, підвищення прогресуючого або монофазного ST-сегменту);

– зниження систолічного артеріального тиску (> 20 мм рт. ст.);

– прогресуюче надмірне підвищення артеріального тиску (наприклад > 220 мм рт. ст. систолічний, > 120 мм рт. ст. – діастолічний);

– прогресуюча стенокардія;

– прогресуюча задишка;

– прогресуюче запаморочення;

– тяжкі ускладнення (див. розділ «Побічні реакції).

Діти.

Добутамін Адмеда можна застосовувати для лікування дітей будь-якого віку.

Аналоги для Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1

Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1, а также ответы на них.

Какая цена на Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1?

plus-icon

Цены на Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 в Украине начинаются от 0.0 до 0.0, препарат доступен в 0 аптеках.

От чего помогает Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1?

plus-icon

Показания к применению Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1:

Серцева недостатність із низьким серцевим викидом, пов’язана з інфарктом міокарда, кардіоміопатіями, інфекційно-алергічним шоком, кардіогенним шоком та операціями на серці.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1: 50 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1?

plus-icon

Инструкция к Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1?

plus-icon

С составом Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: dobutamine;

50 мл розчину містять 280 мг добутаміну гідрохлориду (що відповідає 250 мг добутаміну);

допоміжні речовини: L-цистеїну гідрохлориду моногідрат, натрію хлорид, кислоти лимонної моногідрат, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Как принимать Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1?

plus-icon

Дозу добутаміну необхідно підбирати індивідуально. Швидкість і тривалість введення препарату залежать від реакції хворого на лікування і появи побічних ефектів. У випадках безперервного введення протягом більше 72 годин може виникнути толерантність до препарату і у зв’язку з цим з’явитися необхідність збільшення дози.

Перед припиненням введення препарату зменшувати дозу рекомендується поступово.

Дорослі. Більшість хворих реагує на дози від 2,5 до 10 мкг/кг/хв.

В окремих випадках доза добутаміну може досягати 40 мкг/кг/хв.

Діти. Добутамін можна застосовувати для лікування дітей будь-якого віку. Починати введення рекомендовано з дози 2,5-5 мкг/кг/хв, поступово підвищуючи її максимально до 15 мкг/кг/хв залежно від ефекту.

Є свідчення про те, що мінімальна ефективна доза для дітей вища, а максимальна переносима доза – нижча, ніж для дорослих, тому слід бути обережними при призначенні дітям високих доз. Більшість побічних ефектів, особливо тахікардія, спостерігається при застосуванні добутаміну для лікування дітей в дозах, понад 7,5 мкг/кг/хв. Беручи до уваги вузький терапевтичний діапазон доз, підбирати необхідну дозу препарату для дітей слід дуже обережно.

Спосіб застосування. Добутамін Адмеда у вигляді 50 мл розчину для інфузій (1 ампула) можна застосовувати нерозведеним при застосуванні постійних інфузійних насосів. Якщо необхідно, препарат перед призначенням можна додатково розвести у 5 % розчині глюкози, 0,9 % розчині натрію хлориду або розчині Рінгера з лактатом.

Добутамін Адмеда можна призначати тільки у вигляді внутрішньовенних інфузій. Оскільки добутамін має короткий період напіввиведення, внутрішньовенне введення препарату повинно бути безперервним. Після розведення препарат вводять через внутрішньовенну голку або катетер, застосовуючи інфузійну систему для краплинного вливання або інший пристрій для вимірювання дози. Щоб забезпечити точність дозування, високі концентрації добутаміну слід призначати тільки через інфузійний насос.

У нижченаведених таблицях вказана швидкість введення добутаміну для різних концентрацій розчину.

Таблиця 1.

Дози для інфузійних насосів (1 ампула, яка містить 250 мг добутаміну у 50 мл розчину для інфузій)

Діапазон дозування

Швидкість введення у мл/год (мл/хв)

Маса тіла хворого

50 кг

70 кг

90 кг

Низький

2,5 мкг/кг на хв

Середній

5 мкг/кг на хв

Високий

10 мкг/кг на хв

мл/год

(мл/хв)

мл/год

(мл/хв)

мл/год

(мл/хв)

1,5

(0,025)

3,0

(0,05)

6,0

(0,10)

2,1

(0,035)

4,2

(0,07)

8,4

(0,14)

2,7

(0,045)

5,4

(0,09)

10,8

(0,18)

Дози для інфузійних систем (250 мг добутаміну на 500 мл розчинника)

Діапазон дозування

Швидкість введення у мл/год* (крапель/хв)*

Маса тіла хворого

50 кг

70 кг

90 кг

Низький

2,5 мкг/кг на хв

Середній

5 мкг/кг на хв

Високий

10 мкг/кг на хв

мл/год

(крапель/хв)

мл/год

(крапель/хв)

мл/год

(крапель/хв)

15

(5)

30

(10)

60

(20)

21

(7)

42

(14)

84

(28)

27

(9)

54

(18)

108

(36)

* Якщо концентрація подвоюється (наприклад 500 мг добутаміну на 500 мл розчину або 250 мг добутаміну на 250 мл розчину), швидкість введення необхідно зменшити удвічі.

Примітка.

Добутамін також слід застосовувати для визначення життєздатного міокарда при виявленні ішемії міокарда у рамках ехокардіографічного дослідження (ехокардіографія з навантаженням добутаміном), якщо пацієнти не в змозі виконувати фізичні вправи або якщо виконання фізичних вправ не дає необхідної інформації.

Ехокардіографія з навантаженням добутаміном

При навантаженні слід поступово збільшувати інфузійне вливання.

Найчастіше використовують схему лікування, при якій початкова навантажувальна доза добутаміну становить 5 мг/кг/хв.

Дозу збільшують кожні 3 хвилини до 10, 20, 30, 40 мг/кг/хв до досягнення кінцевої точки діагностування.

На вищій стадії титрування додатково вводять по 0,25 мг атропіну у вигляді фракціонованої дози з четвертої хвилини і в кожному випадку з інтервалом в 1 хвилину аж до досягнення загальної дози атропіну 1 мг.

Альтернативні схеми дозування залежать від максимальної дози добутаміну (до 50 мг/кг/хв), максимальної дози атропіну (до 2 мг) і часу введення атропіну.

Застосовувати Добутамін Адмеда, розчин для інфузій, під час діагностики ішемії і життєво важливих функцій організму може лише лікар з відповідним досвідом лікування серцевого нападу та при наявності засобів невідкладної допомоги через небезпечні для життя ускладнення, які можуть проявлятися при певних обставинах. Необхідний безперервний контроль за допомогою ехокардіографії всіх ділянок серцевої перегородки разом з ЕКГ і параметрів артеріального тиску. Навантаження з Добутаміном Адмеда як частина діагностичного тестування ішемії повинно бути припинено, якщо спостерігаються такі симптоми:

– нові порушення у стінках міокарда > 1 стінки відрізку (16 модель сегменту);

– коли частота пульсу досягає [(220 – вік)×85 %];

– збільшення кінцевого систолічного об’єму;

– прогресуючі аритмії (наприклад випадки подвійних скорочень, шлуночкових викидів);

– прогресуючі розлади при проведенні лікування;

– прогресуючі розлади у реполяризації (ішемія, пов’язана з депресією горизонтального ST-сегменту більше 0,2 мВ, підвищення прогресуючого або монофазного ST-сегменту);

– зниження систолічного артеріального тиску (> 20 мм рт. ст.);

– прогресуюче надмірне підвищення артеріального тиску (наприклад > 220 мм рт. ст. систолічний, > 120 мм рт. ст. – діастолічний);

– прогресуюча стенокардія;

– прогресуюча задишка;

– прогресуюче запаморочення;

– тяжкі ускладнення (див. розділ «Побічні реакції).

Діти.

Добутамін Адмеда можна застосовувати для лікування дітей будь-якого віку.

Можно ли принимать Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1, принимать при беременности: только по жизненным показаниям

Можно ли Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 детям?

plus-icon

Применение для детей: разрешено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1.

Процесс покупки Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 и заберите его в аптеке.

Купить Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Добутамин Адмеда раствор для инф. 250 мг/50 мл амп. 50 мл №1 можно в таких городах: и в других населенных пунктах Украины.