Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

ReturnНазад

Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

Цены на Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5
635.00 - 1164.70 грн.
target

найдено в 557 аптеках

635.00 - 1164.70 грн.
target

найдено в 557 аптеках

Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5: Характеристики

Средняя цена 950.42 грн.
Категория Гормональные препараты эндокринологии
Страна Словения
Производитель КРКА Д.Д.
Код ATHH02AB08
Действующее вещество Триамцинолон
Фармгруппа Кортикостероиды для системного применения. Глюкокортикоиды.
Дозировка 40 мг/мл
Форма суспензия
Температура хранения от 8°C до 25°C
Международное название Triamcinolone
Регистрация UA/0463/01/01 от 17.10.2019
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

Детис 6-ти лет
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетс осторожностью
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 создано на основе официальной инструкции к Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

Короткая инструкция по применению для Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

print
share
composition

Состав

діюча речовина: триамцинолону ацетонід;

1 мл суспензії для інʼєкцій містить триамцинолону ацетоніду 40 мг;

допоміжні речовини: натрію карбоксиметилцелюлоза, натрію хлорид, спирт бензиловий, полісорбат 80, вода для ін’єкцій.

testimony

Показания

Триамцинолону ацетонід рекомендується для лікування:

- алергічних станів, включаючи сезонні та постійні алергічні риніти, атопічний та контактний дерматит, реакції на лікарські препарати, сироваткову хворобу та гострий неінфекційний набряк гортані. При анафілактичних реакціях кортикостероїди не є корисними для лікування гострого явища, однак вони корисні для попередження настання останньої фази алергічної реакції;

- ревматичних порушень:

кортикостероїди слід застосовувати для пацієнтів з тяжким ревматоїдним артритом, які чекають на корисні ефекти протиревматичних препаратів пролонгованої дії. Вони призначені для короткострокового лікування гострої подагри, гострого неспецифічного анкілозивного спондиліту, бурситу, епікондиліту, посттравматичного остеоартриту, псоріатичного артриту та синовіту при остеоартриті;

- дерматологічних хвороб:

кортикостероїди рекомендовані при герпетиформному бульозному дерматиті, ексфоліативному дерматиті, тяжкій поліморфній еритемі, тяжкому псоріазі, тяжкому себорейному дерматиті, екземі, атопічному дерматиті, дискоїдному вовчаку, контактному дерматиті, гніздовій алопеції, пемфігусі та при різних гострих і хронічних дерматозах;

- хвороб очей:

кортикостероїди рекомендовані при тяжких гострих та хронічних алергічних і запальних станах, включаючи алергічні кон’юнктивіти, алергічні крайні виразки рогівки, запалення переднього сегменту, хоріоретиніт, дифузний задній увеїт та хороїдит, оперізувальний герпес ока, ірит та іридоцикліт, кератит, неврит ока та симпатичну офтальмію;

- ендокринних хвороб:

кортикостероїди рекомендовані для лікування первинної та вторинної адренокортикальної недостатності, вродженої гіперплазії, гіперкальціємії, що асоціюється зі злоякісною пухлиною, при хворобі Де Кервіна та хворобі Аддісона;

- захворювань дихальних шляхів:

кортикостероїди застосовувати для лікування аспіраційного пневмоніту, бериліозу, синдрому Лефлера;

- інших хвороб:

туберкульозний менінгіт, поліморфний склероз (кортикостероїди слід застосовувати для лікування загострення поліморфного склерозу; вони зменшують тривалість загострення хвороби, але вони не зупиняють прогресування захворювання).

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до активної речовини або до будь-якої допоміжної речовини.

Системні інфекції, крім випадків застосування специфічної антибактеріальної терапії.

Хронічний первинний геморагічний діатез, зумовлений недостатністю тромбоцитарної ланки гемостазу, з підшкірними крововиливами та крововиливами зі слизових оболонок у природні порожнини (хвороба Вергольфа).

Внутрішньовенне, інтратекальне та епідуральне або інтраокулярне введення.

Проксимальна міопатія, спричинена кортикостероїдами, в анамнезі.

Usage

Способ применения

Слід зауважити, що вимоги щодо дозування триамцинолону є різними, і його дозу слід підбирати індивідуально залежно від хвороби та реакції пацієнта. Найменші можливі дози кортикостероїдів слід застосовувати для контролю станів, що лікуються, і якщо можливе зниження дози, то воно повинно бути поступовим.

Дозування слід визначити відповідно до розмірів суглоба та ступеня тяжкості симптомів і реакції пацієнта.

Терапевтичні результати слід спостерігати через 2–3 тижні. Однак в деяких випадках може пройти навіть більше 6 тижнів до того, як почнуть спостерігатися певні позитивні результати.

Кеналог не можна вводити внутрішньовенно!

Внутрішньом’язове введення

Кеналог 40 можна вводити внутрішньом’язово у дозах від 40 до 80 мг.

Рекомендована початкова доза для дорослих та дітей віком від 12 років становить 60 мг.

При необхідності одразу можна ввести дозу 100–120 мг.

Рекомендована початкова доза для дітей віком 6–12 років становить 0,03–0,2 мг/кг у м’яз з інтервалами 1–7 днів.

Внутрішньом’язове введення препарату Кеналог 40 часто може замінювати початкову пероральну терапію.

Дозу слід вводити глибоко у сідничний м’яз.

Як правило, можна очікувати, що однократної парентеральної дози буде достатньо для 4–7-денного та до 3–4-тижневого контролю хвороби. Однократна доза 40–60 мг може викликати ремісію симптомів протягом сезону у пацієнтів з алергічним ринітом або астмою, спричиненою пилком.

Цей спосіб введення може надати корисні ефекти, наприклад, при астмі, але він може асоціюватися з побічними ефектами типу лихоманки, що є типовим для хронічного застосування кортикостероїдів.

Внутрішньосуглобове введення

На даний час триамцинолону ацетонід рідко використовується для симптоматичного лікування ревматоїдного артриту; його можна вводити внутрішньосуглобово для послаблення болю та запалення при ревматоїдному артриті, подагричному артриті (подагрі), псоріатичному артриті та остеоартриті. Пацієнтам не слід перевантажувати суглоби після досягнення симптоматичного покращення. Внутрішньосуглобові ін’єкції, що повторюються протягом довшого періоду часу, можуть спричинити тяжку деструкцію суглобів та некроз кісток.

Звичайні внутрішньосуглобові дози триамцинолону ацетоніду для дорослих становлять 5–10 мг для менших суглобів та 20–60 мг для більших суглобів. Однак вдало застосовували дози 6-10 мг на ін’єкцію для менших суглобів та 40 мг на ін’єкцію для більших суглобів. При ін’єкціях у декілька суглобів робиться введення до 80 мг триамцинолону ацетоніду.

Рекомендована початкова доза для дітей віком 12–18 років становить 2,5–40 мг. Зважаючи на клінічну реакцію, наступні дози можна збільшувати.

Триамцинолону ацетонід можна вводити місцево для полегшення бурситу та тендосиновіту. Слід бути обережним при ін’єкції у простір між сухожильною піхвою та сухожиллям, а не в саме сухожилля, через можливість його розриву. Доза залежить від розміру суглоба або синовіального простору та ступеня запалення.

Введення у місце ураження

Доза для введення у ділянку ураження ін’єкцій триамцинолону ацетоніду, як правило, має діапазон від 5 до 10 мг. Цю дозу розподіляють на частини відповідно до ураженої площі.

Рекомендована початкова доза для дітей віком 12–18 років становить 2,5–40 мг. Зважаючи на клінічну реакцію, наступні дози можна збільшувати.

Як правило, великі площі вимагають кілька ін’єкцій та менших доз на місце ін’єкції. Зазвичай потрібно 2–3 ін’єкції через кожні 2–3 тижні. Введення в уражену ділянку підходить для лікування великих уражень, наприклад псоріазу та гніздової алопеції.

Порушення функції нирок

Не потрібно жодного коригування дози.

Порушення функції печінки

При тяжкому порушенні функції печінки лікування слід розпочати з половини дози, оскільки у таких пацієнтів ефект кортикостероїдів може бути посилений.

Триамцинолону ацетонід можна розводити або змішувати з певними місцевими анестетиками (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Діти.

Триамцинолону ацетонід у вигляді внутрішньом’язової ін’єкції не рекомендується для дітей віком до 6 років. Внутрішньосуглобова ін’єкція або введення у ділянку ураження для дітей віком до 12 років не рекомендується, якщо на те немає чітких показань. Під час лікування слід ретельно спостерігати за ростом та розвитком дитини.

Аналоги для Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

Кеналог табл. 4 мг №50
Цены на Кеналог табл. 4 мг №50не найдено в
г. Киев
Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5, а также ответы на них.

Какая цена на Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Цены на Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 в Украине начинаются от 635.0 до 1164.697, препарат доступен в 557 аптеках.

От чего помогает Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Показания к применению Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5:

Триамцинолону ацетонід рекомендується для лікування:

- алергічних станів, включаючи сезонні та постійні алергічні риніти, атопічний та контактний дерматит, реакції на лікарські препарати, сироваткову хворобу та гострий неінфекційний набряк гортані. При анафілактичних реакціях кортикостероїди не є корисними для лікування гострого явища, однак вони корисні для попередження настання останньої фази алергічної реакції;

- ревматичних порушень:

кортикостероїди слід застосовувати для пацієнтів з тяжким ревматоїдним артритом, які чекають на корисні ефекти протиревматичних препаратів пролонгованої дії. Вони призначені для короткострокового лікування гострої подагри, гострого неспецифічного анкілозивного спондиліту, бурситу, епікондиліту, посттравматичного остеоартриту, псоріатичного артриту та синовіту при остеоартриті;

- дерматологічних хвороб:

кортикостероїди рекомендовані при герпетиформному бульозному дерматиті, ексфоліативному дерматиті, тяжкій поліморфній еритемі, тяжкому псоріазі, тяжкому себорейному дерматиті, екземі, атопічному дерматиті, дискоїдному вовчаку, контактному дерматиті, гніздовій алопеції, пемфігусі та при різних гострих і хронічних дерматозах;

- хвороб очей:

кортикостероїди рекомендовані при тяжких гострих та хронічних алергічних і запальних станах, включаючи алергічні кон’юнктивіти, алергічні крайні виразки рогівки, запалення переднього сегменту, хоріоретиніт, дифузний задній увеїт та хороїдит, оперізувальний герпес ока, ірит та іридоцикліт, кератит, неврит ока та симпатичну офтальмію;

- ендокринних хвороб:

кортикостероїди рекомендовані для лікування первинної та вторинної адренокортикальної недостатності, вродженої гіперплазії, гіперкальціємії, що асоціюється зі злоякісною пухлиною, при хворобі Де Кервіна та хворобі Аддісона;

- захворювань дихальних шляхів:

кортикостероїди застосовувати для лікування аспіраційного пневмоніту, бериліозу, синдрому Лефлера;

- інших хвороб:

туберкульозний менінгіт, поліморфний склероз (кортикостероїди слід застосовувати для лікування загострення поліморфного склерозу; вони зменшують тривалість загострення хвороби, але вони не зупиняють прогресування захворювання).

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5: 40 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Инструкция к Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

С составом Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: триамцинолону ацетонід;

1 мл суспензії для інʼєкцій містить триамцинолону ацетоніду 40 мг;

допоміжні речовини: натрію карбоксиметилцелюлоза, натрію хлорид, спирт бензиловий, полісорбат 80, вода для ін’єкцій.

Как принимать Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Слід зауважити, що вимоги щодо дозування триамцинолону є різними, і його дозу слід підбирати індивідуально залежно від хвороби та реакції пацієнта. Найменші можливі дози кортикостероїдів слід застосовувати для контролю станів, що лікуються, і якщо можливе зниження дози, то воно повинно бути поступовим.

Дозування слід визначити відповідно до розмірів суглоба та ступеня тяжкості симптомів і реакції пацієнта.

Терапевтичні результати слід спостерігати через 2–3 тижні. Однак в деяких випадках може пройти навіть більше 6 тижнів до того, як почнуть спостерігатися певні позитивні результати.

Кеналог не можна вводити внутрішньовенно!

Внутрішньом’язове введення

Кеналог 40 можна вводити внутрішньом’язово у дозах від 40 до 80 мг.

Рекомендована початкова доза для дорослих та дітей віком від 12 років становить 60 мг.

При необхідності одразу можна ввести дозу 100–120 мг.

Рекомендована початкова доза для дітей віком 6–12 років становить 0,03–0,2 мг/кг у м’яз з інтервалами 1–7 днів.

Внутрішньом’язове введення препарату Кеналог 40 часто може замінювати початкову пероральну терапію.

Дозу слід вводити глибоко у сідничний м’яз.

Як правило, можна очікувати, що однократної парентеральної дози буде достатньо для 4–7-денного та до 3–4-тижневого контролю хвороби. Однократна доза 40–60 мг може викликати ремісію симптомів протягом сезону у пацієнтів з алергічним ринітом або астмою, спричиненою пилком.

Цей спосіб введення може надати корисні ефекти, наприклад, при астмі, але він може асоціюватися з побічними ефектами типу лихоманки, що є типовим для хронічного застосування кортикостероїдів.

Внутрішньосуглобове введення

На даний час триамцинолону ацетонід рідко використовується для симптоматичного лікування ревматоїдного артриту; його можна вводити внутрішньосуглобово для послаблення болю та запалення при ревматоїдному артриті, подагричному артриті (подагрі), псоріатичному артриті та остеоартриті. Пацієнтам не слід перевантажувати суглоби після досягнення симптоматичного покращення. Внутрішньосуглобові ін’єкції, що повторюються протягом довшого періоду часу, можуть спричинити тяжку деструкцію суглобів та некроз кісток.

Звичайні внутрішньосуглобові дози триамцинолону ацетоніду для дорослих становлять 5–10 мг для менших суглобів та 20–60 мг для більших суглобів. Однак вдало застосовували дози 6-10 мг на ін’єкцію для менших суглобів та 40 мг на ін’єкцію для більших суглобів. При ін’єкціях у декілька суглобів робиться введення до 80 мг триамцинолону ацетоніду.

Рекомендована початкова доза для дітей віком 12–18 років становить 2,5–40 мг. Зважаючи на клінічну реакцію, наступні дози можна збільшувати.

Триамцинолону ацетонід можна вводити місцево для полегшення бурситу та тендосиновіту. Слід бути обережним при ін’єкції у простір між сухожильною піхвою та сухожиллям, а не в саме сухожилля, через можливість його розриву. Доза залежить від розміру суглоба або синовіального простору та ступеня запалення.

Введення у місце ураження

Доза для введення у ділянку ураження ін’єкцій триамцинолону ацетоніду, як правило, має діапазон від 5 до 10 мг. Цю дозу розподіляють на частини відповідно до ураженої площі.

Рекомендована початкова доза для дітей віком 12–18 років становить 2,5–40 мг. Зважаючи на клінічну реакцію, наступні дози можна збільшувати.

Як правило, великі площі вимагають кілька ін’єкцій та менших доз на місце ін’єкції. Зазвичай потрібно 2–3 ін’єкції через кожні 2–3 тижні. Введення в уражену ділянку підходить для лікування великих уражень, наприклад псоріазу та гніздової алопеції.

Порушення функції нирок

Не потрібно жодного коригування дози.

Порушення функції печінки

При тяжкому порушенні функції печінки лікування слід розпочати з половини дози, оскільки у таких пацієнтів ефект кортикостероїдів може бути посилений.

Триамцинолону ацетонід можна розводити або змішувати з певними місцевими анестетиками (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Діти.

Триамцинолону ацетонід у вигляді внутрішньом’язової ін’єкції не рекомендується для дітей віком до 6 років. Внутрішньосуглобова ін’єкція або введення у ділянку ураження для дітей віком до 12 років не рекомендується, якщо на те немає чітких показань. Під час лікування слід ретельно спостерігати за ростом та розвитком дитини.

Можно ли принимать Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 детям?

plus-icon

Применение для детей: с 6-ти лет. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5.

Процесс покупки Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Кеналог 40 сусп. для ин. 40 мг/мл амп. 1 мл №5 и заберите его в аптеке.