Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

ReturnНазад

Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

Цены на Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)
534.10 - 869.36 грн.
target

найдено в 156 аптеках

534.10 - 869.36 грн.
target

найдено в 156 аптеках

Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10): Характеристики

Средняя цена 578.03 грн.
Категория Противопаркинсонические препараты
Страна Швейцария
Производитель Асино Фарма АГ
Код ATHN04BA02
Действующее вещество Леводопа, карбидопа
Фармгруппа Противопаркинсонические средства. ДОФА и ее производные.
Дозировка 200 мг+50 мг
Форма таблетки
Температура хранения от 5°C до 25°C
Международное название Levodopa and decarboxylase inhibitor
Регистрация UA/16261/01/01 от 28.08.2017
Рецепт по рецепту
Срок хранения 4 года

Особенности приема Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

Детизапрещено
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетс осторожностью
Водителизапрещено
Внимание!Внимание!

Описание препарата Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) создано на основе официальной инструкции к Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

Короткая инструкция по применению для Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

print
share
composition

Состав

діюча речовина: леводопа, карбідопа (у вигляді карбідопи моногідрату);

1 таблетка пролонгованої дії препарату Левоком ретард Асіно 100/25 містить:

леводопи 100 мг, карбідопи моногідрату, що відповідає карбідопі – 25 мг;

1 таблетка пролонгованої дії препарату Левоком ретард Асіно 200/50 містить:

леводопи 200 мг, карбідопи моногідрату, що відповідає карбідопі – 50 мг;

допоміжні речовини: гіпромелоза, кремнію діоксид колоїдний безводний, кислота фумарова, натрію стеарилфумарат, хіноліновий жовтий (Е 104), макрогол 6000, заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172), титану діоксид (Е 171).

testimony

Показания

- Ідіопатична хвороба Паркінсона та синдром Паркінсона.

- Постенцефалітичний паркінсонізм.

- Для зменшення «періоду виключення» в пацієнтів, які раніше отримували лікування комбінаціями леводопи та карбідопи негайного вивільнення та у яких спостерігаються моторні флуктуації внаслідок ефекту закінчення дози (феномен «виснаження ефекту препарату»), піково-дозова дискінезія, акінезія або подібні ознаки транзиторних рухових розладів.

- Препарат не призначений для лікування медикаментозно індукованого паркінсонізму.

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин препарату. Підозрілі недіагностовані утворення на шкірі (дерматози) або меланома в анамнезі. Закритокутова глаукома. Одночасне застосування лікарського засобу Левоком ретард Асіно та неселективних інгібіторів моноаміноксидази (МАО). Лікування інгібіторами МАО слід припинити щонайменше за два тижні до призначення препарату. Лікарський засіб можна застосовувати із селективними інгібіторами МАО-В (наприклад, селегіліном) у рекомендованих дозах.

Не рекомендується застосовувати для лікування екстрапірамідних розладів, індукованих лікарськими засобами.

Usage

Способ применения

Препарат Левоком ретард Асіно у формі таблеток з подовженим вивільненням потрібно запивати рідиною, таблетку не можна ділити, розжовувати або подрібнювати, щоб не порушувати ефект подовженого вивільнення.

Оптимальну добову дозу препарату потрібно підбирати для кожного пацієнта індивідуально шляхом обережного титрування. У фазі титрування дозування необхідно пильно спостерігати за пацієнтом на предмет посилення нудоти та патологічних мимовільних рухів, включаючи дискінезію, хорею та дистонію.

Під час терапії препаратом Левоком ретард Асіно можна продовжувати застосовувати інші протипаркінсонічні засоби, за винятком леводопи, хоча може потребуватися корекція їх дозування.

Початкова доза.

Пацієнти, які раніше не отримували терапію леводопою.

Препарат Левоком ретард Асіно 100/25 був розроблений для застосування пацієнтам з хворобою в ранній стадії, які раніше не отримували лікування леводопою, або для проведення титрування з підвищенням дози для пацієнтів, яким призначено препарат Левоком ретард Асіно 200/50. Рекомендована початкова доза – 1 таблетка з подовженим вивільненням препарату Левоком ретард Асіно 100/25 два рази на добу. Доза від 1 до 4 таблеток з подовженим вивільненням препарату Левоком ретард Асіно 100/25 два рази на добу, як правило, добре переноситься пацієнтами, які потребують більшу дозу леводопи.

Якщо необхідно, терапію леводопою можна також розпочати застосуванням препарату Левоком ретард Асіно 200/50. Рекомендована початкова доза – 1 таблетка з подовженим вивільненням препарату Левоком ретард Асіно 200/50 два або три рази на добу. Початкова доза препарату не повинна перевищувати 600 мг леводопи на добу, а інтервал між прийомами препарату повинен становити не менше 6 годин.

Пацієнти, які отримують лікування іншими стандартними комбінованими препаратами, що містять леводопу та інгібітори декарбоксилази.

Добова доза препарату Левоком ретард Асіно повинна містити приблизно на 10 % більше леводопи. Залежно від відповіді на лікування, може потребуватися збільшення добової дози леводопи до 30 %.

Інтервал між прийомами препарату Левоком ретард Асіно повинен становити від 4 до 8 годин впродовж часу, коли пацієнт не спить, будь-якого дня.

Застосування початкової конверсійної дози препарату Левоком ретард Асіно 200/50:

Леводопа/карбідопа

Загальна добова доза леводопи (мг)

Левоком ретард Асіно 200/50

Схема дозування

300–400

1 таблетка з подовженим вивільненням 2 рази на добу

500–600

1 таблетка з подовженим вивільненням 3 рази на добу

700–800

4 таблетки з подовженим вивільненням впродовж всього дня

900–1000

5 таблеток з подовженим вивільненням впродовж всього дня

Титрування з підвищенням дози на 100 мг, за необхідності, можна проводити із застосуванням препарату Левоком ретард Асіно 100/25.

Пацієнти, які отримують леводопу у вигляді монотерапії.

Прийом леводопи потрібно припинити щонайменше за 8 годин до початку застосування препарату Левоком ретард Асіно. При хворобі в пізніх стадіях легкого або помірного ступеня активності рекомендована початкова доза препарату Левоком ретард Асіно становить 1 таблетку з подовженим вивільненням два або три рази на добу.

Титрування.

Після початку лікування дозу препарату можна збільшити або зменшити, а інтервал між прийомами препарату можна подовжити або вкоротити, залежно від відповіді на терапію. Для більшості пацієнтів може бути прийнятним застосування від 2 до 8 таблеток з подовженим вивільненням на добу.

Лікування із застосуванням вищих доз препарату (до 12 таблеток з подовженим вивільненням) з коротшими інтервалами між його прийомами може бути застосовано, але, як правило, не рекомендується.

Якщо інтервал між прийомами препарату становить менше 4 годин або застосовують не однакові дози препарату за один прийом, рекомендується застосовувати нижчу дозу препарату ввечері.

У деяких пацієнтів початок дії препарату, перший прийом якого був зранку, може спостерігатись із затримкою до однієї години порівняно з формою препарату леводопа/карбідопа без подовженого вивільнення.

Корекцію дозування препарату рекомендується здійснювати з інтервалом щонайменше 3 дні.

Підтримувальна доза.

Оскільки для хвороби Паркінсона притаманний прогресуючий перебіг, рекомендується здійснювати регулярні обстеження, і якщо потрібно проводити корекцію дозування препарату Левоком ретард Асіно.

Якщо відповідь пацієнта на терапію препаратом Левоком ретард Асіно є недостатньою після титрування дози, потрібно розглянути можливість заміни на форму препарату без подовженого вивільнення.

Комбінація з іншими засобами для лікування хвороби Паркінсона.

Препарат Левоком ретард Асіно можна застосовувати одночасно з антихолінергічними препаратами, агоністами дофаміну та амантадином. При ад’ювантному застосуванні цих лікарських засобів з препаратом Левоком ретард Асіно може потребуватися корекція дозування.

Деяким пацієнтам з вираженими патологічними симптомами, яким потрібне частіше застосування леводопи, препарат леводопа/карбідопа 100/25 у формі без подовженого вивільнення можна застосовувати додатково до препарату Левоком ретард Асіно.

Припинення терапії препаратом.

При раптовому зменшенні дози або припиненні лікування препаратом Левоком ретард Асіно необхідно ретельно спостерігати за пацієнтом, особливо у випадку, якщо він отримує нейролептики (див. розділ «Особливості застосування»).

Якщо необхідне проведення загальної анестезії, застосування препарату Левоком ретард Асіно може продовжуватись до того часу, поки дозволяється прийом пероральних форм лікарських засобів.

Діти.

Безпечність та ефективність застосування препарату Левоком ретард Асіно не були продемонстровані для пацієнтів віком до 18 років. Застосування пацієнтам віком до 18 років не рекомендується.

Аналоги для Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

Показать еще

Покупают с Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10), а также ответы на них.

Какая цена на Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)?

plus-icon

Цены на Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) в Украине начинаются от 534.1 до 869.36, препарат доступен в 156 аптеках.

От чего помогает Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)?

plus-icon

Показания к применению Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10):

- Ідіопатична хвороба Паркінсона та синдром Паркінсона.

- Постенцефалітичний паркінсонізм.

- Для зменшення «періоду виключення» в пацієнтів, які раніше отримували лікування комбінаціями леводопи та карбідопи негайного вивільнення та у яких спостерігаються моторні флуктуації внаслідок ефекту закінчення дози (феномен «виснаження ефекту препарату»), піково-дозова дискінезія, акінезія або подібні ознаки транзиторних рухових розладів.

- Препарат не призначений для лікування медикаментозно індукованого паркінсонізму.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10): 200 мг+50 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)?

plus-icon

Инструкция к Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)?

plus-icon

С составом Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: леводопа, карбідопа (у вигляді карбідопи моногідрату);

1 таблетка пролонгованої дії препарату Левоком ретард Асіно 100/25 містить:

леводопи 100 мг, карбідопи моногідрату, що відповідає карбідопі – 25 мг;

1 таблетка пролонгованої дії препарату Левоком ретард Асіно 200/50 містить:

леводопи 200 мг, карбідопи моногідрату, що відповідає карбідопі – 50 мг;

допоміжні речовини: гіпромелоза, кремнію діоксид колоїдний безводний, кислота фумарова, натрію стеарилфумарат, хіноліновий жовтий (Е 104), макрогол 6000, заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172), титану діоксид (Е 171).

Как принимать Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)?

plus-icon

Препарат Левоком ретард Асіно у формі таблеток з подовженим вивільненням потрібно запивати рідиною, таблетку не можна ділити, розжовувати або подрібнювати, щоб не порушувати ефект подовженого вивільнення.

Оптимальну добову дозу препарату потрібно підбирати для кожного пацієнта індивідуально шляхом обережного титрування. У фазі титрування дозування необхідно пильно спостерігати за пацієнтом на предмет посилення нудоти та патологічних мимовільних рухів, включаючи дискінезію, хорею та дистонію.

Під час терапії препаратом Левоком ретард Асіно можна продовжувати застосовувати інші протипаркінсонічні засоби, за винятком леводопи, хоча може потребуватися корекція їх дозування.

Початкова доза.

Пацієнти, які раніше не отримували терапію леводопою.

Препарат Левоком ретард Асіно 100/25 був розроблений для застосування пацієнтам з хворобою в ранній стадії, які раніше не отримували лікування леводопою, або для проведення титрування з підвищенням дози для пацієнтів, яким призначено препарат Левоком ретард Асіно 200/50. Рекомендована початкова доза – 1 таблетка з подовженим вивільненням препарату Левоком ретард Асіно 100/25 два рази на добу. Доза від 1 до 4 таблеток з подовженим вивільненням препарату Левоком ретард Асіно 100/25 два рази на добу, як правило, добре переноситься пацієнтами, які потребують більшу дозу леводопи.

Якщо необхідно, терапію леводопою можна також розпочати застосуванням препарату Левоком ретард Асіно 200/50. Рекомендована початкова доза – 1 таблетка з подовженим вивільненням препарату Левоком ретард Асіно 200/50 два або три рази на добу. Початкова доза препарату не повинна перевищувати 600 мг леводопи на добу, а інтервал між прийомами препарату повинен становити не менше 6 годин.

Пацієнти, які отримують лікування іншими стандартними комбінованими препаратами, що містять леводопу та інгібітори декарбоксилази.

Добова доза препарату Левоком ретард Асіно повинна містити приблизно на 10 % більше леводопи. Залежно від відповіді на лікування, може потребуватися збільшення добової дози леводопи до 30 %.

Інтервал між прийомами препарату Левоком ретард Асіно повинен становити від 4 до 8 годин впродовж часу, коли пацієнт не спить, будь-якого дня.

Застосування початкової конверсійної дози препарату Левоком ретард Асіно 200/50:

Леводопа/карбідопа

Загальна добова доза леводопи (мг)

Левоком ретард Асіно 200/50

Схема дозування

300–400

1 таблетка з подовженим вивільненням 2 рази на добу

500–600

1 таблетка з подовженим вивільненням 3 рази на добу

700–800

4 таблетки з подовженим вивільненням впродовж всього дня

900–1000

5 таблеток з подовженим вивільненням впродовж всього дня

Титрування з підвищенням дози на 100 мг, за необхідності, можна проводити із застосуванням препарату Левоком ретард Асіно 100/25.

Пацієнти, які отримують леводопу у вигляді монотерапії.

Прийом леводопи потрібно припинити щонайменше за 8 годин до початку застосування препарату Левоком ретард Асіно. При хворобі в пізніх стадіях легкого або помірного ступеня активності рекомендована початкова доза препарату Левоком ретард Асіно становить 1 таблетку з подовженим вивільненням два або три рази на добу.

Титрування.

Після початку лікування дозу препарату можна збільшити або зменшити, а інтервал між прийомами препарату можна подовжити або вкоротити, залежно від відповіді на терапію. Для більшості пацієнтів може бути прийнятним застосування від 2 до 8 таблеток з подовженим вивільненням на добу.

Лікування із застосуванням вищих доз препарату (до 12 таблеток з подовженим вивільненням) з коротшими інтервалами між його прийомами може бути застосовано, але, як правило, не рекомендується.

Якщо інтервал між прийомами препарату становить менше 4 годин або застосовують не однакові дози препарату за один прийом, рекомендується застосовувати нижчу дозу препарату ввечері.

У деяких пацієнтів початок дії препарату, перший прийом якого був зранку, може спостерігатись із затримкою до однієї години порівняно з формою препарату леводопа/карбідопа без подовженого вивільнення.

Корекцію дозування препарату рекомендується здійснювати з інтервалом щонайменше 3 дні.

Підтримувальна доза.

Оскільки для хвороби Паркінсона притаманний прогресуючий перебіг, рекомендується здійснювати регулярні обстеження, і якщо потрібно проводити корекцію дозування препарату Левоком ретард Асіно.

Якщо відповідь пацієнта на терапію препаратом Левоком ретард Асіно є недостатньою після титрування дози, потрібно розглянути можливість заміни на форму препарату без подовженого вивільнення.

Комбінація з іншими засобами для лікування хвороби Паркінсона.

Препарат Левоком ретард Асіно можна застосовувати одночасно з антихолінергічними препаратами, агоністами дофаміну та амантадином. При ад’ювантному застосуванні цих лікарських засобів з препаратом Левоком ретард Асіно може потребуватися корекція дозування.

Деяким пацієнтам з вираженими патологічними симптомами, яким потрібне частіше застосування леводопи, препарат леводопа/карбідопа 100/25 у формі без подовженого вивільнення можна застосовувати додатково до препарату Левоком ретард Асіно.

Припинення терапії препаратом.

При раптовому зменшенні дози або припиненні лікування препаратом Левоком ретард Асіно необхідно ретельно спостерігати за пацієнтом, особливо у випадку, якщо він отримує нейролептики (див. розділ «Особливості застосування»).

Якщо необхідне проведення загальної анестезії, застосування препарату Левоком ретард Асіно може продовжуватись до того часу, поки дозволяється прийом пероральних форм лікарських засобів.

Діти.

Безпечність та ефективність застосування препарату Левоком ретард Асіно не були продемонстровані для пацієнтів віком до 18 років. Застосування пацієнтам віком до 18 років не рекомендується.

Можно ли принимать Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10), принимать при беременности: запрещено

Можно ли Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10).

Процесс покупки Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10)

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10), выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) и заберите его в аптеке.

Купить Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Левоком ретард Асино табл. пролонг. 200 мг/50 мг №100 (10х10) можно в таких городах: Херсон , Житомир , Бровары , Чернигов , Сумы , Харьков , Запорожье , Львов , Ивано-Франковск , Тернополь , Черновцы , Одесса , Николаев , Винница , Хмельницкий , Каменец-Подольский , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Днепр , Кривой Рог , Каменское , Кропивницкий , Киев и в других населенных пунктах Украины.