Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10

ReturnНазад

Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10

Цены на Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10
target

не найдено в г. Киев

target

не найдено в г. Киев

Внимание!Внимание!

Описание препарата Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 создано на основе официальной инструкции к Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діюча речовина: Caffeine citrate;

1 мл лікарського засобу містить 20 мг кофеїну цитрату (еквівалентно 10 мг кофеїну);

допоміжні речовини: кислота лимонна, моногідрат; натрію цитрат; вода для ін'єкцій.

testimony

Показания

Лікування первинного апное у недоношених новонароджених.

composition

Противопоказания

Гіперчутливість до діючої речовини або до будь-яких допоміжних речовин.

Usage

Способ применения

Початок терапії кофеїну цитратом допускається під наглядом лікаря з досвідом проведення реанімаційних заходів у новонароджених. Лікарський засіб призначається виключно у відділенні реанімації новонароджених за наявності відповідного устаткування для спостереження та моніторингу.

Дозування

Рекомендована доза для немовлят, що вперше проходять терапію, становить 20 мг кофеїну цитрату на 1 кг маси тіла шляхом повільної внутрішньовенної інфузії протягом 30 хвилин із застосуванням шприцевого інфузомата або іншого регульованого пристрою для інфузій. Через 24 години допускається введення підтримувальних доз із розрахунку 5 мг на 1 кг маси тіла шляхом повільної внутрішньовенної інфузії протягом 10 хвилин через кожні 24 години. Як альтернатива допускається оральне введення підтримувальних доз із розрахунку 5 мг на 1 кг маси тіла кожні 24 години із застосуванням таких пристроїв, як назогастральний зонд.

Рекомендовані ударна та підтримувальна дози кофеїну цитрату вказано у таблиці нижче із роз'ясненням співвідношення між обсягом введеного препарату та обсягом введеного кофеїну цитрату.

Доза, виражена як доза кофеїну, становить половину дози, вираженої у кофеїну цитраті (20 мг кофеїну цитрату еквівалентно 10 мг кофеїну).

Доза кофеїну цитрату (об'єм)

Доза кофеїну цитрату (мг/кг маси тіла)

Спосіб введення

Частота

Ударна доза

1,0 мл/кг маси тіла

20 мг/кг маси тіла

Внутрішньовенна інфузія (протягом 30 хвилин)

Один раз

Підтримувальна доза*

0,25 мл/кг маси тіла

5 мг/кг маси тіла

Внутрішньовенна інфузія (протягом 10 хвилин) або оральне введення

Кожні 24 години*

* Початок через 24 години після введення ударної дози

У разі відсутності належного терапевтичного ефекту у недоношених новонароджених після введення рекомендованої ударної дози допускається введення повторної ударної дози у межах 10-20 мг/кг через 24 години.

У разі відсутності належного терапевтичного ефекту можна розглянути питання підвищення підтримувальної дози у розмірі 10 мг/кг із врахуванням акумуляційного потенціалу кофеїну, пов'язаного з його тривалим періодом напіввиведення у недоношених новонароджених та прогресивним підвищенням здатності метаболізувати кофеїн із збільшенням гестаційного віку. За наявності клінічних показань необхідно вести моніторинг рівня кофеїну в плазмі. У разі відсутності належного терапевтичного ефекту після введення повторної ударної або підтримувальної дози у розмірі 10 мг/кг/день діагноз апное у новонароджених може потребувати перегляду.

Коригування дози та моніторинг

Необхідно періодично контролювати концентрацію кофеїну в плазмі протягом лікування, а особливо, якщо не спостерігається покращення або з'явилися ознаки токсичності.

Також може бути необхідним скоригувати дозу відповідно до рішення лікаря, прийнятого на основі моніторингу концентрації кофеїну в плазмі за наявності факторів ризику, таких як:

- замалий гестаційний вік плода (менше 28 тижнів) та/або низька маса тіла (менше 1000 г), зокрема, при одержанні парентерального харчування;

- печінкова або ниркова недостатність;

- епілепсія;

- клінічно значима серцева недостатність;

- паралельне введення лікарських засобів, що впливають на метаболізм кофеїну;

- мати дитини вживає кофеїн у період грудного годування.

Рекомендується визначити базовий рівень кофеїну:

- у дітей, чия матір вживала велику кількість кофеїну до пологів;

- у дітей, котрі раніше одержували теофілін, що метаболізується у кофеїн.

Період напіввиведення кофеїну у недоношених новонароджених є тривалішим за звичайний, а у зв'язку з його високим потенціалом до акумуляції, може вимагатись більш тривалий моніторинг стану дітей, які пройшли більш тривале лікування.

Зразки крові для моніторингу необхідно відбирати безпосередньо перед введенням наступної дози у разі відсутності ефективності терапевтичного лікування та через 2 – 4 години після введення у разі підозри на токсикацію.

Незважаючи на те, що терапевтичний рівень кофеїну в плазмі не визначено у літературних джерелах, під час досліджень рівень кофеїну, що асоціювався з терапевтичною ефективністю, знаходився у межах від 8 до 30 мг/л. Питання безпеки зазвичай не піднімалися у разі перебування рівня кофеїну у межах 50 мг/л.

Тривалість терапії

Оптимальну тривалість лікування не визначено. У результатах нещодавно проведеного багатоцентрового дослідження на недоношених новонароджених повідомлялось про тривалість терапії в 37 днів.

У клінічній практиці лікування зазвичай тривало до досягнення новонародженими гестаційного віку 37 тижнів, у межах якого первинне апное зазвичай проходить. Однак це обмеження може бути переглянуте лікарем в окремих випадках, залежно від ефективності лікування, наявності випадків апное незважаючи на терапію або інші клінічні фактори. Рекомендується припинити введення кофеїну цитрату у разі відсутності значущих випадків апное протягом 5-7 днів.

У разі повторних проявів апное введення кофеїну цитрату необхідно відновити з підтримувальної дози або половини ударної дози, залежно від проміжку часу між припиненням введення кофеїну цитрату та відновленням випадків апное.

У зв'язку з уповільненим виведенням кофеїну у цієї групи пацієнтів вимоги щодо зниження дози та припинення лікування відсутні.

У зв'язку з ризиком повторних випадків апное після припинення терапії кофеїну цитратом необхідно продовжувати моніторинг стану пацієнта протягом приблизно одного тижня.

Печінкова та ниркова недостатність

Безпечність кофеїну цитрату для пацієнтів з нирковою недостатністю не була доведена. За наявності ниркової недостатності акумуляційний потенціал зростає. Необхідно зменшити щоденну підтримувальну дозу кофеїну цитрату відповідно до показника рівня кофеїну в плазмі.

У пацієнтів з дуже малим гестаційним віком кліренс кофеїну не залежить від функції печінки. Печінковий метаболізм кофеїну розвивається поступово протягом декількох тижнів після народження, а у немовлят старшого віку печінкова недостатність може вимагати моніторингу рівня кофеїну в плазмі та коригування дози.

Спосіб введення

Кофеїну цитрат може вводитись методом внутрішньовенної інфузії або орально. Не допускається введення лікарського засобу методом внутрішньом'язової, підшкірної, інтратекальної або інтраперитонеальної ін'єкції.

При внутрішньовенному введенні кофеїну цитрат вводиться методом контрольованої внутрішньовенної інфузії з використанням шприцевого інфузомата або іншого пристрою для контрольованих інфузій. Кофеїну цитрат може вводитись без розведення або розведеним стерильними розчинами для інфузій, такими як розчин глюкози 50 мг/мл (5%), натрію хлорид 9 мг/мл (0,9%) або кальцію глюконат 100 мг/мл (10%), негайно після вилучення з ампули.

Діти.

Препарат застосовують недоношеним новонародженим.

Аналоги для Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10

Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10, а также ответы на них.

Какая цена на Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10?

plus-icon

Цены на Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 в Украине начинаются от 0.0 до 0.0, препарат доступен в 0 аптеках.

От чего помогает Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10?

plus-icon

Показания к применению Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10:

Лікування первинного апное у недоношених новонароджених.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10: 20 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10?

plus-icon

Инструкция к Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10?

plus-icon

С составом Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: Caffeine citrate;

1 мл лікарського засобу містить 20 мг кофеїну цитрату (еквівалентно 10 мг кофеїну);

допоміжні речовини: кислота лимонна, моногідрат; натрію цитрат; вода для ін'єкцій.

Как принимать Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10?

plus-icon

Початок терапії кофеїну цитратом допускається під наглядом лікаря з досвідом проведення реанімаційних заходів у новонароджених. Лікарський засіб призначається виключно у відділенні реанімації новонароджених за наявності відповідного устаткування для спостереження та моніторингу.

Дозування

Рекомендована доза для немовлят, що вперше проходять терапію, становить 20 мг кофеїну цитрату на 1 кг маси тіла шляхом повільної внутрішньовенної інфузії протягом 30 хвилин із застосуванням шприцевого інфузомата або іншого регульованого пристрою для інфузій. Через 24 години допускається введення підтримувальних доз із розрахунку 5 мг на 1 кг маси тіла шляхом повільної внутрішньовенної інфузії протягом 10 хвилин через кожні 24 години. Як альтернатива допускається оральне введення підтримувальних доз із розрахунку 5 мг на 1 кг маси тіла кожні 24 години із застосуванням таких пристроїв, як назогастральний зонд.

Рекомендовані ударна та підтримувальна дози кофеїну цитрату вказано у таблиці нижче із роз'ясненням співвідношення між обсягом введеного препарату та обсягом введеного кофеїну цитрату.

Доза, виражена як доза кофеїну, становить половину дози, вираженої у кофеїну цитраті (20 мг кофеїну цитрату еквівалентно 10 мг кофеїну).

Доза кофеїну цитрату (об'єм)

Доза кофеїну цитрату (мг/кг маси тіла)

Спосіб введення

Частота

Ударна доза

1,0 мл/кг маси тіла

20 мг/кг маси тіла

Внутрішньовенна інфузія (протягом 30 хвилин)

Один раз

Підтримувальна доза*

0,25 мл/кг маси тіла

5 мг/кг маси тіла

Внутрішньовенна інфузія (протягом 10 хвилин) або оральне введення

Кожні 24 години*

* Початок через 24 години після введення ударної дози

У разі відсутності належного терапевтичного ефекту у недоношених новонароджених після введення рекомендованої ударної дози допускається введення повторної ударної дози у межах 10-20 мг/кг через 24 години.

У разі відсутності належного терапевтичного ефекту можна розглянути питання підвищення підтримувальної дози у розмірі 10 мг/кг із врахуванням акумуляційного потенціалу кофеїну, пов'язаного з його тривалим періодом напіввиведення у недоношених новонароджених та прогресивним підвищенням здатності метаболізувати кофеїн із збільшенням гестаційного віку. За наявності клінічних показань необхідно вести моніторинг рівня кофеїну в плазмі. У разі відсутності належного терапевтичного ефекту після введення повторної ударної або підтримувальної дози у розмірі 10 мг/кг/день діагноз апное у новонароджених може потребувати перегляду.

Коригування дози та моніторинг

Необхідно періодично контролювати концентрацію кофеїну в плазмі протягом лікування, а особливо, якщо не спостерігається покращення або з'явилися ознаки токсичності.

Також може бути необхідним скоригувати дозу відповідно до рішення лікаря, прийнятого на основі моніторингу концентрації кофеїну в плазмі за наявності факторів ризику, таких як:

- замалий гестаційний вік плода (менше 28 тижнів) та/або низька маса тіла (менше 1000 г), зокрема, при одержанні парентерального харчування;

- печінкова або ниркова недостатність;

- епілепсія;

- клінічно значима серцева недостатність;

- паралельне введення лікарських засобів, що впливають на метаболізм кофеїну;

- мати дитини вживає кофеїн у період грудного годування.

Рекомендується визначити базовий рівень кофеїну:

- у дітей, чия матір вживала велику кількість кофеїну до пологів;

- у дітей, котрі раніше одержували теофілін, що метаболізується у кофеїн.

Період напіввиведення кофеїну у недоношених новонароджених є тривалішим за звичайний, а у зв'язку з його високим потенціалом до акумуляції, може вимагатись більш тривалий моніторинг стану дітей, які пройшли більш тривале лікування.

Зразки крові для моніторингу необхідно відбирати безпосередньо перед введенням наступної дози у разі відсутності ефективності терапевтичного лікування та через 2 – 4 години після введення у разі підозри на токсикацію.

Незважаючи на те, що терапевтичний рівень кофеїну в плазмі не визначено у літературних джерелах, під час досліджень рівень кофеїну, що асоціювався з терапевтичною ефективністю, знаходився у межах від 8 до 30 мг/л. Питання безпеки зазвичай не піднімалися у разі перебування рівня кофеїну у межах 50 мг/л.

Тривалість терапії

Оптимальну тривалість лікування не визначено. У результатах нещодавно проведеного багатоцентрового дослідження на недоношених новонароджених повідомлялось про тривалість терапії в 37 днів.

У клінічній практиці лікування зазвичай тривало до досягнення новонародженими гестаційного віку 37 тижнів, у межах якого первинне апное зазвичай проходить. Однак це обмеження може бути переглянуте лікарем в окремих випадках, залежно від ефективності лікування, наявності випадків апное незважаючи на терапію або інші клінічні фактори. Рекомендується припинити введення кофеїну цитрату у разі відсутності значущих випадків апное протягом 5-7 днів.

У разі повторних проявів апное введення кофеїну цитрату необхідно відновити з підтримувальної дози або половини ударної дози, залежно від проміжку часу між припиненням введення кофеїну цитрату та відновленням випадків апное.

У зв'язку з уповільненим виведенням кофеїну у цієї групи пацієнтів вимоги щодо зниження дози та припинення лікування відсутні.

У зв'язку з ризиком повторних випадків апное після припинення терапії кофеїну цитратом необхідно продовжувати моніторинг стану пацієнта протягом приблизно одного тижня.

Печінкова та ниркова недостатність

Безпечність кофеїну цитрату для пацієнтів з нирковою недостатністю не була доведена. За наявності ниркової недостатності акумуляційний потенціал зростає. Необхідно зменшити щоденну підтримувальну дозу кофеїну цитрату відповідно до показника рівня кофеїну в плазмі.

У пацієнтів з дуже малим гестаційним віком кліренс кофеїну не залежить від функції печінки. Печінковий метаболізм кофеїну розвивається поступово протягом декількох тижнів після народження, а у немовлят старшого віку печінкова недостатність може вимагати моніторингу рівня кофеїну в плазмі та коригування дози.

Спосіб введення

Кофеїну цитрат може вводитись методом внутрішньовенної інфузії або орально. Не допускається введення лікарського засобу методом внутрішньом'язової, підшкірної, інтратекальної або інтраперитонеальної ін'єкції.

При внутрішньовенному введенні кофеїну цитрат вводиться методом контрольованої внутрішньовенної інфузії з використанням шприцевого інфузомата або іншого пристрою для контрольованих інфузій. Кофеїну цитрат може вводитись без розведення або розведеним стерильними розчинами для інфузій, такими як розчин глюкози 50 мг/мл (5%), натрію хлорид 9 мг/мл (0,9%) або кальцію глюконат 100 мг/мл (10%), негайно після вилучення з ампули.

Діти.

Препарат застосовують недоношеним новонародженим.

Можно ли принимать Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10, принимать при беременности: для краткосрочного лечения

Можно ли Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 детям?

plus-icon

Применение для детей: разрешено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10.

Процесс покупки Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 и заберите его в аптеке.

Купить Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Пейона раствор для инф. и орал. прим. 20 мг/мл амп. 1 мл №10 можно в таких городах: и в других населенных пунктах Украины.