Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

ReturnНазад

Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

Цены на Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)
603.18 - 717.31 грн.
target

найдено в 181 аптеках

603.18 - 717.31 грн.
target

найдено в 181 аптеках

Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3): Характеристики

Средняя цена 643.45 грн.
Категория Противопаркинсонические препараты
Страна Испания
Производитель Лабораториос Нормон С.А.
Код ATHN04BC05
Действующее вещество Прамипексол
Фармгруппа Допаминергические средства. Агонисты допамина.
Дозировка 0,75 мг
Форма таблетки
Температура хранения от 5°C до 25°C
Международное название Pramipexole
Регистрация UA/15481/01/01 от 04.10.2016
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

Детис 18-ти лет
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетразрешено
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) создано на основе официальной инструкции к Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

Короткая инструкция по применению для Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

print
share
composition

Состав

діюча речовина: pramipexole;

1 таблетка пролонгованої дії містить

0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату, що еквівалентно праміпексолу 0,52 мг або 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату, що еквівалентно праміпексолу 1,05 мг;

допоміжні речовини: гіпромелоза, кальцію гідрофосфат безводний, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний.

testimony

Показания

Лікування симптомів ідіопатичної хвороби Паркінсона, як монотерапія (без леводопи), так і в комбінації з леводопою, протягом перебігу захворювання. Також для лікування пізніх стадій, коли ефект леводопи послаблюється або стає нестійким, а також спостерігаються коливання терапевтичного ефекту (феномен «включення-виключення»).

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Usage

Способ применения

Таблетки пролонгованої дії Праміпекс XR є лікарською формою праміпексолу, призначеною для перорального прийому 1 раз на добу.

Хвороба Паркінсона

Початкова терапія.

Дози слід підвищувати поступово, починаючи з 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу, а потім підвищення слід проводити кожні 5-7 днів. Якщо у пацієнтів немає непереносимих небажаних реакцій, то для досягнення максимального терапевтичного ефекту необхідно провести титрування дози.

Таблиця 1

Схема збільшення дози препарату

Тиждень

Доза (мг солі)

Загальна добова доза

(мг солі)

1-й

0,26*

0,375*

2-й

0,52

0,75

3-й

1,05

1,5

* Застосовуються таблетки у відповідному дозуванні.

При необхідності добову дозу слід підвищувати з тижневими інтервалами на 0,75 мг до максимальної дози, що становить 4,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу.

Але слід взяти до уваги, що ймовірність появи сонливості підвищується при прийомі доз понад 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу.

Пацієнтів, які вже приймають таблетки праміпексолу, можна переводити на прийом таблеток пролонгованої дії Праміпекс XR. Це краще робити на ніч зі збереженням тієї ж самої добової дози. Після переведення на таблетки пролонгованої дії препарату Праміпекс XR дозу можна скоригувати залежно від реакції пацієнта на лікування.

Підтримуюче лікування.

Максимальна доза повинна бути у межах від 0,375 мг до максимум 4,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу. При збільшенні дози в пілотних дослідженнях ефективність препарату спостерігалася із введення добової дози 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. Подальше коригування дози потрібно здійснювати з урахуванням клінічної реакції та проявів побічних реакцій. Під час клінічних досліджень приблизно 5 % пацієнтів лікувалися дозами, що не перевищували 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. При прогресуючій хворобі Паркінсона можуть бути корисними дози, що перевищують 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу, якщо планується терапія зі зниженням дози леводопи. Рекомендується зменшувати дозу леводопи під час збільшення дози таблеток препарату Праміпекс XR, а також при підтримуючій терапії цим препаратом залежно від реакцій у окремих пацієнтів.

Пропущений прийом таблетки.

Якщо прийом дози пропущено, необхідно прийняти таблетку пролонгованої дії препарату Праміпекс XR впродовж 12 годин після звичного часу прийому. Якщо після пропуску в прийомі препарату пройшло більше 12 годин, таблетку не приймають, а наступну дозу потрібно прийняти наступного дня у звичний час прийому.

Припинення лікування.

Раптове переривання дофамінергічної терапії може призвести до розвитку злоякісного нейролептичного синдрому. Тому дозу праміпексолу слід зменшувати поступово, з кроком 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу, доки добова доза не буде становити 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. Після цього дозу слід зменшувати до 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу.

Дозування для пацієнтів із порушенням функції нирок.

Виведення праміпексолу залежить від функції нирок. Нижченаведена схема дозування пропонується для початкової терапії.

Пацієнти з кліренсом креатиніну понад 50 мл/хв не потребують зменшення добової дози або частоти застосування.

Пацієнтам з кліренсом креатиніну 20-50 мл/хв початкову добову дозу препарату Праміпекс XR застосовують за 2 прийоми, починаючи з 0,125 мг 2 рази на добу (0,25 мг/добу). Не слід перевищувати максимальну добову дозу праміпексолу 2,25 мг.

Пацієнтам з кліренсом креатиніну нижче 20 мл/хв добову дозу препарату Праміпекс XR застосовують за 1 прийом, починаючи з 0,125 мг на добу. Не слід перевищувати максимальну добову дозу праміпексолу 1,5 мг.

При погіршенні функції нирок на фоні підтримуючої терапії добову дозу препарату Праміпекс XR зменшують на стільки відсотків, на скільки зменшився кліренс креатиніну. Наприклад, за умови зниження кліренсу креатиніну на 30 % добову дозу праміпексолу зменшують на 30 %. Добову дозу можна застосовувати за 2 прийоми, якщо кліренс креатиніну знаходиться в межах 20-50 мл/хв, і за 1, якщо кліренс креатиніну нижче 20 мл/хв.

Дозування для пацієнтів із порушенням функції печінки.

Ймовірно, немає потреби в коригуванні дози для пацієнтів з печінковою недостатністю, оскільки приблизно 90 % абсорбованого праміпексолу виводиться нирками. Проте потенційний вплив печінкової недостатності на фармакокінетику праміпексолу не досліджувався.

Припинення лікування.

Раптове переривання дофамінергічної терапії може призвести до розвитку злоякісного нейролептичного синдрому. Тому дозу праміпексолу слід зменшувати поступово, зі швидкістю 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу доти, доки добова доза не буде зменшена до 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. Після цього дозу слід зменшувати до 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу (див. розділ «Особливості застосування»).

Дозування для пацієнтів із порушенням функції нирок.

Виведення праміпексолу залежить від функції нирок. Пропонується такий режим дозування:

- пацієнтам із кліренсом креатиніну понад 50 мл/хв не потрібно знижувати добову дозу або частоту введення доз;

- пацієнтам із кліренсом креатиніну від 30 до 50 мл/хв лікування потрібно розпочинати з прийому дози 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату через день. Перед підвищенням добової дози, що здійснюється через 1 тиждень лікування, слід дотримуватися обережності і провести ретельну оцінку реакції на лікування та переносимості лікування. При необхідності дозу слід підвищувати з тижневими інтервалами на 0,375 мг до максимальної дози, що становить 2,25 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу;

- не рекомендується проводити лікування таблетками пролонгованої дії Праміпекс XR пацієнтів, у яких кліренс креатиніну становить менше 30 мл/хв, оскільки даних для цієї категорії пацієнтів немає. Слід обміркувати можливість застосування таблеток Праміпекс XR.

При погіршенні функції нирок під час підтримуючої терапії слід дотримуватися наведених вище рекомендацій.

Дозування для пацієнтів із порушенням функції печінки.

Для пацієнтів із порушенням функції печінки зменшення дози не вважається необхідним, оскільки майже 90 % абсорбованого препарату виводиться нирками. Проте потенційний вплив печінкової недостатності на фармакокінетику препарату не досліджувався.

Спосіб застосування.

Таблетки слід ковтати цілими, запиваючи водою, не розжовувати, не розділяти на частини і не подрібнювати. Прийом їжі не впливає на прийом препарату. Праміпекс XR слід приймати кожного дня приблизно в один і той же час.

Діти.

Безпека та ефективність застосування праміпексолу дітям (віком до 18 років) не встановлені. Немає обгрунтування можливості застосування праміпексолу дітям при хворобі Паркінсона.

Аналоги для Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

Показать еще

Покупают с Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3), а также ответы на них.

Какая цена на Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Цены на Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) в Украине начинаются от 603.18 до 717.31, препарат доступен в 181 аптеках.

От чего помогает Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Показания к применению Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3):

Лікування симптомів ідіопатичної хвороби Паркінсона, як монотерапія (без леводопи), так і в комбінації з леводопою, протягом перебігу захворювання. Також для лікування пізніх стадій, коли ефект леводопи послаблюється або стає нестійким, а також спостерігаються коливання терапевтичного ефекту (феномен «включення-виключення»).

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3): 0,75 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Инструкция к Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)?

plus-icon

С составом Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: pramipexole;

1 таблетка пролонгованої дії містить

0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату, що еквівалентно праміпексолу 0,52 мг або 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату, що еквівалентно праміпексолу 1,05 мг;

допоміжні речовини: гіпромелоза, кальцію гідрофосфат безводний, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний.

Как принимать Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Таблетки пролонгованої дії Праміпекс XR є лікарською формою праміпексолу, призначеною для перорального прийому 1 раз на добу.

Хвороба Паркінсона

Початкова терапія.

Дози слід підвищувати поступово, починаючи з 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу, а потім підвищення слід проводити кожні 5-7 днів. Якщо у пацієнтів немає непереносимих небажаних реакцій, то для досягнення максимального терапевтичного ефекту необхідно провести титрування дози.

Таблиця 1

Схема збільшення дози препарату

Тиждень

Доза (мг солі)

Загальна добова доза

(мг солі)

1-й

0,26*

0,375*

2-й

0,52

0,75

3-й

1,05

1,5

* Застосовуються таблетки у відповідному дозуванні.

При необхідності добову дозу слід підвищувати з тижневими інтервалами на 0,75 мг до максимальної дози, що становить 4,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу.

Але слід взяти до уваги, що ймовірність появи сонливості підвищується при прийомі доз понад 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу.

Пацієнтів, які вже приймають таблетки праміпексолу, можна переводити на прийом таблеток пролонгованої дії Праміпекс XR. Це краще робити на ніч зі збереженням тієї ж самої добової дози. Після переведення на таблетки пролонгованої дії препарату Праміпекс XR дозу можна скоригувати залежно від реакції пацієнта на лікування.

Підтримуюче лікування.

Максимальна доза повинна бути у межах від 0,375 мг до максимум 4,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу. При збільшенні дози в пілотних дослідженнях ефективність препарату спостерігалася із введення добової дози 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. Подальше коригування дози потрібно здійснювати з урахуванням клінічної реакції та проявів побічних реакцій. Під час клінічних досліджень приблизно 5 % пацієнтів лікувалися дозами, що не перевищували 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. При прогресуючій хворобі Паркінсона можуть бути корисними дози, що перевищують 1,5 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу, якщо планується терапія зі зниженням дози леводопи. Рекомендується зменшувати дозу леводопи під час збільшення дози таблеток препарату Праміпекс XR, а також при підтримуючій терапії цим препаратом залежно від реакцій у окремих пацієнтів.

Пропущений прийом таблетки.

Якщо прийом дози пропущено, необхідно прийняти таблетку пролонгованої дії препарату Праміпекс XR впродовж 12 годин після звичного часу прийому. Якщо після пропуску в прийомі препарату пройшло більше 12 годин, таблетку не приймають, а наступну дозу потрібно прийняти наступного дня у звичний час прийому.

Припинення лікування.

Раптове переривання дофамінергічної терапії може призвести до розвитку злоякісного нейролептичного синдрому. Тому дозу праміпексолу слід зменшувати поступово, з кроком 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу, доки добова доза не буде становити 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. Після цього дозу слід зменшувати до 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу.

Дозування для пацієнтів із порушенням функції нирок.

Виведення праміпексолу залежить від функції нирок. Нижченаведена схема дозування пропонується для початкової терапії.

Пацієнти з кліренсом креатиніну понад 50 мл/хв не потребують зменшення добової дози або частоти застосування.

Пацієнтам з кліренсом креатиніну 20-50 мл/хв початкову добову дозу препарату Праміпекс XR застосовують за 2 прийоми, починаючи з 0,125 мг 2 рази на добу (0,25 мг/добу). Не слід перевищувати максимальну добову дозу праміпексолу 2,25 мг.

Пацієнтам з кліренсом креатиніну нижче 20 мл/хв добову дозу препарату Праміпекс XR застосовують за 1 прийом, починаючи з 0,125 мг на добу. Не слід перевищувати максимальну добову дозу праміпексолу 1,5 мг.

При погіршенні функції нирок на фоні підтримуючої терапії добову дозу препарату Праміпекс XR зменшують на стільки відсотків, на скільки зменшився кліренс креатиніну. Наприклад, за умови зниження кліренсу креатиніну на 30 % добову дозу праміпексолу зменшують на 30 %. Добову дозу можна застосовувати за 2 прийоми, якщо кліренс креатиніну знаходиться в межах 20-50 мл/хв, і за 1, якщо кліренс креатиніну нижче 20 мл/хв.

Дозування для пацієнтів із порушенням функції печінки.

Ймовірно, немає потреби в коригуванні дози для пацієнтів з печінковою недостатністю, оскільки приблизно 90 % абсорбованого праміпексолу виводиться нирками. Проте потенційний вплив печінкової недостатності на фармакокінетику праміпексолу не досліджувався.

Припинення лікування.

Раптове переривання дофамінергічної терапії може призвести до розвитку злоякісного нейролептичного синдрому. Тому дозу праміпексолу слід зменшувати поступово, зі швидкістю 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу доти, доки добова доза не буде зменшена до 0,75 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату. Після цього дозу слід зменшувати до 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу (див. розділ «Особливості застосування»).

Дозування для пацієнтів із порушенням функції нирок.

Виведення праміпексолу залежить від функції нирок. Пропонується такий режим дозування:

- пацієнтам із кліренсом креатиніну понад 50 мл/хв не потрібно знижувати добову дозу або частоту введення доз;

- пацієнтам із кліренсом креатиніну від 30 до 50 мл/хв лікування потрібно розпочинати з прийому дози 0,375 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату через день. Перед підвищенням добової дози, що здійснюється через 1 тиждень лікування, слід дотримуватися обережності і провести ретельну оцінку реакції на лікування та переносимості лікування. При необхідності дозу слід підвищувати з тижневими інтервалами на 0,375 мг до максимальної дози, що становить 2,25 мг праміпексолу дигідрохлориду моногідрату на добу;

- не рекомендується проводити лікування таблетками пролонгованої дії Праміпекс XR пацієнтів, у яких кліренс креатиніну становить менше 30 мл/хв, оскільки даних для цієї категорії пацієнтів немає. Слід обміркувати можливість застосування таблеток Праміпекс XR.

При погіршенні функції нирок під час підтримуючої терапії слід дотримуватися наведених вище рекомендацій.

Дозування для пацієнтів із порушенням функції печінки.

Для пацієнтів із порушенням функції печінки зменшення дози не вважається необхідним, оскільки майже 90 % абсорбованого препарату виводиться нирками. Проте потенційний вплив печінкової недостатності на фармакокінетику препарату не досліджувався.

Спосіб застосування.

Таблетки слід ковтати цілими, запиваючи водою, не розжовувати, не розділяти на частини і не подрібнювати. Прийом їжі не впливає на прийом препарату. Праміпекс XR слід приймати кожного дня приблизно в один і той же час.

Діти.

Безпека та ефективність застосування праміпексолу дітям (віком до 18 років) не встановлені. Немає обгрунтування можливості застосування праміпексолу дітям при хворобі Паркінсона.

Можно ли принимать Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3), принимать при беременности: запрещено

Можно ли Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) детям?

plus-icon

Применение для детей: с 18-ти лет. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3).

Процесс покупки Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3)

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3), выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) и заберите его в аптеке.

Купить Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Прамипекс XR табл. пролонг. действия 0,75 мг №30 (10х3) можно в таких городах: Житомир , Чернигов , Сумы , Харьков , Запорожье , Львов , Ивано-Франковск , Тернополь , Одесса , Николаев , Винница , Хмельницкий , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Днепр , Кривой Рог , Каменское , Киев , Кропивницкий и в других населенных пунктах Украины.