Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

ReturnНазад

Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

Цены на Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)
514.51 - 766.50 грн.
target

найдено в 713 аптеках

514.51 - 766.50 грн.
target

найдено в 713 аптеках

Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2): Характеристики

Средняя цена 592.85 грн.
Категория Антидепрессанты
Страна Польша
Производитель ООО Тева Оперейшнз Поланд
Код ATHN06AB10
Действующее вещество Эсциталопрам
Фармгруппа Антидепрессанты. Селективные ингибиторы обратного захвата серотонина
Дозировка 20 мг
Форма таблетки
Температура хранения от 5°C до 30°C
Международное название Escitalopram
Регистрация UA/11732/01/04 от 21.09.2016
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

Детизапрещено
Беременныев случае крайней необходимости
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетс осторожностью
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) создано на основе официальной инструкции к Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

Короткая инструкция по применению для Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

print
share
composition

Состав

діюча речовина: есциталопрам;

1 таблетка містить есциталопраму 5 мг, 10 мг, 15 мг, 20 мг;

допоміжні речовини: ядро: целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію кроскармелоза, кислота стеаринова, магнію стеарат;

оболонка: гіпромелоза, титану діоксид (E 171), макрогол 400.

testimony

Показания

Лікування:

Ø великих депресивних епізодів;

Ø панічних розладів із/без агорафобії;

Ø соціальних тривожних розладів (соціальна фобія);

Ø генералізованих тривожних розладів;

Ø обсесивно-компульсивних розладів.

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якого іншого компонента препарату. Супутнє лікування неселективними незворотними інгібіторами моноаміноксидази (MАО), у зв’язку з ризиком розвитку серотонінового синдрому, який проявляється збудженням, тремором, гіпертермією.

Комбіноване лікування із застосуванням есциталопраму і зворотних інгібіторів МАО типу А (наприклад моклобеміду) або зворотних неселективних інгібіторів МАО (лінезолід), у зв’язку з ризиком розвитку серотонінового синдрому.

Якщо відомо про наявність у пацієнта подовження QT-інтервалу або вродженого синдрому подовженого QT-інтервалу, протипоказано застосовувати разом із лікарськими засобами, які подовжують QT-інтервал.

Одночасне лікування пімозидом.

Usage

Способ применения

Безпечне застосування дози понад 20 мг не продемонстроване.

Есциталопрам-Тева призначають перорально 1 раз на добу незалежно від прийому їжі.

Великий депресивний епізод.

Зазвичай призначають 10 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу можна підвищити до максимальної - 20 мг/добу. Антидепресантний ефект, як правило, розвивається через 2–4 тижні після початку лікування. Після зникнення симптомів депресії лікування необхідно продовжувати ще мінімум 6 місяців для закріплення досягнутого ефекту.

Панічні розлади з/без агорафобії.

У перший тиждень лікування рекомендується доза 5 мг/добу, яку потім збільшують до 10 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна підвищувати до максимальної – 20 мг/добу.

Максимальний терапевтичний ефект досягається приблизно за 3 місці. Терапія триває декілька місяців.

Соціальні тривожні розлади.

Зазвичай призначають дозу 10 мг 1 раз на добу. Послаблення симптомів, як правило, розвивається за 2–4 тижні. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна зменшити до 5 мг/добу або підвищити до максимальної – 20 мг/добу. Оскільки соціальний тривожний розлад є захворюванням хронічного перебігу, для закріплення досягнутого ефекту мінімальна рекомендована тривалість лікування становить 12 тижнів. Для попередження рецидивів захворювання препарат можна призначати протягом
6 місяців залежно від індивідуальної реакції пацієнтів. Необхідно регулярно перевіряти терапевтичну користь лікування.

Соціальний тривожний розлад має чітко визначену діагностичну термінологію конкретного захворювання, яке не слід плутати з гіпертрофованою сором’язливістю. Фармакотерапія показана виключно для розладу, що суттєво впливає на професійну та соціальну активність людини. Ефективність такого лікування порівняно з когнітивною поведінковою терапією не досліджувалася. Фармакотерапія має бути частиною загальної терапевтичної стратегії.

Генералізовані тривожні розлади.

Рекомендована початкова доза 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна збільшити до максимальної – 20 мг на добу. Рекомендується продовжити лікування протягом 3 місяців. Дозволяється тривале призначення препарату (6 місяців) дозою 20 мг на добу з метою попередження рецидивів.

Необхідно регулярно перевіряти терапевтичну користь лікування.

Обсесивно-компульсивні розлади (ОКР).

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості дозу можна збільшити до 20 мг на добу. ОКР – хронічне захворювання, лікування має тривати достатній період для забезпечення повного зникнення симптомів, який може становити кілька місяців або навіть більше. Необхідно регулярно оцінювати терапевтичну користь лікування та дозу.

Пацієнти літнього віку (понад 65 років).

Початкова доза – 5 мг/добу. Залежно від відповіді конкретного пацієнта дозу можна підвищити до 10 мг раз на день. Призначають найменшу ефективну дозу.

Ефективність препарату Есциталопрам-Тева при соціальному тривожному розладі у пацієнтів літнього віку не досліджувалася.

Порушення функції нирок.

Пацієнтам із помірною та слабкою нирковою недостатністю коригування дози не потрібне. Пацієнтам із тяжким погіршенням ниркової функції (CLcr менше 30 мл/хв) препарат слід призначати з обережністю.

Порушення функції печінки.

Пацієнтам із помірною та слабкою печінковою недостатністю рекомендована початкова доза в перші два тижні становить 5 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна збільшити до 10 мг на добу. При серйозній печінковій недостатності необхідні обережність у призначенні і ретельне титрування дози.

Знижена активність ізоферменту CYP2C19.

Для пацієнтів із відомою слабкою активністю ізоферменту CYP2C19 рекомендована початкова доза препарату Есциталопрам-Тева в перші два тижні становить 5 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна збільшити до
10 мг/добу.

Симптоми відміни після припинення лікування.

Слід уникати різкого припинення застосування цього препарату. Дозу есциталопраму слід знижувати поступово протягом 1–2 тижнів, щоб уникнути можливих симптомів відміни. Якщо під час поступового зменшення дози виникають симптоми відміни, можна відновити прийом у попередній призначеній дозі. У подальшому лікар може продовжити зменшувати дозу, але більш поступово.

Діти.

Антидепресанти протипоказані для лікування дітей (віком до 18 років). Суїцидальну поведінку (суїцидальні спроби та суїцидальні думки) та ворожість (переважно агресію, опозиційну поведінку та гнів) частіше спостерігали серед дітей та підлітків, які приймали антидепресанти, порівняно з тими, які приймали плацебо. Якщо з клінічних міркувань рішення про призначення все ж таки прийнято, має бути забезпечене уважне спостереження за появою суїцидальних симптомів у пацієнта.

Крім того, немає даних про подальшу безпеку для дітей та підлітків щодо росту, статевого дозрівання та когнітивного й поведінкового розвитку.

Аналоги для Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

Показать еще

Покупают с Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2), а также ответы на них.

Какая цена на Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)?

plus-icon

Цены на Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) в Украине начинаются от 514.51 до 766.5, препарат доступен в 713 аптеках.

От чего помогает Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)?

plus-icon

Показания к применению Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2):

Лікування:

Ø великих депресивних епізодів;

Ø панічних розладів із/без агорафобії;

Ø соціальних тривожних розладів (соціальна фобія);

Ø генералізованих тривожних розладів;

Ø обсесивно-компульсивних розладів.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2): 20 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)?

plus-icon

Инструкция к Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)?

plus-icon

С составом Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: есциталопрам;

1 таблетка містить есциталопраму 5 мг, 10 мг, 15 мг, 20 мг;

допоміжні речовини: ядро: целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію кроскармелоза, кислота стеаринова, магнію стеарат;

оболонка: гіпромелоза, титану діоксид (E 171), макрогол 400.

Как принимать Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)?

plus-icon

Безпечне застосування дози понад 20 мг не продемонстроване.

Есциталопрам-Тева призначають перорально 1 раз на добу незалежно від прийому їжі.

Великий депресивний епізод.

Зазвичай призначають 10 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу можна підвищити до максимальної - 20 мг/добу. Антидепресантний ефект, як правило, розвивається через 2–4 тижні після початку лікування. Після зникнення симптомів депресії лікування необхідно продовжувати ще мінімум 6 місяців для закріплення досягнутого ефекту.

Панічні розлади з/без агорафобії.

У перший тиждень лікування рекомендується доза 5 мг/добу, яку потім збільшують до 10 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна підвищувати до максимальної – 20 мг/добу.

Максимальний терапевтичний ефект досягається приблизно за 3 місці. Терапія триває декілька місяців.

Соціальні тривожні розлади.

Зазвичай призначають дозу 10 мг 1 раз на добу. Послаблення симптомів, як правило, розвивається за 2–4 тижні. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна зменшити до 5 мг/добу або підвищити до максимальної – 20 мг/добу. Оскільки соціальний тривожний розлад є захворюванням хронічного перебігу, для закріплення досягнутого ефекту мінімальна рекомендована тривалість лікування становить 12 тижнів. Для попередження рецидивів захворювання препарат можна призначати протягом
6 місяців залежно від індивідуальної реакції пацієнтів. Необхідно регулярно перевіряти терапевтичну користь лікування.

Соціальний тривожний розлад має чітко визначену діагностичну термінологію конкретного захворювання, яке не слід плутати з гіпертрофованою сором’язливістю. Фармакотерапія показана виключно для розладу, що суттєво впливає на професійну та соціальну активність людини. Ефективність такого лікування порівняно з когнітивною поведінковою терапією не досліджувалася. Фармакотерапія має бути частиною загальної терапевтичної стратегії.

Генералізовані тривожні розлади.

Рекомендована початкова доза 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна збільшити до максимальної – 20 мг на добу. Рекомендується продовжити лікування протягом 3 місяців. Дозволяється тривале призначення препарату (6 місяців) дозою 20 мг на добу з метою попередження рецидивів.

Необхідно регулярно перевіряти терапевтичну користь лікування.

Обсесивно-компульсивні розлади (ОКР).

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості дозу можна збільшити до 20 мг на добу. ОКР – хронічне захворювання, лікування має тривати достатній період для забезпечення повного зникнення симптомів, який може становити кілька місяців або навіть більше. Необхідно регулярно оцінювати терапевтичну користь лікування та дозу.

Пацієнти літнього віку (понад 65 років).

Початкова доза – 5 мг/добу. Залежно від відповіді конкретного пацієнта дозу можна підвищити до 10 мг раз на день. Призначають найменшу ефективну дозу.

Ефективність препарату Есциталопрам-Тева при соціальному тривожному розладі у пацієнтів літнього віку не досліджувалася.

Порушення функції нирок.

Пацієнтам із помірною та слабкою нирковою недостатністю коригування дози не потрібне. Пацієнтам із тяжким погіршенням ниркової функції (CLcr менше 30 мл/хв) препарат слід призначати з обережністю.

Порушення функції печінки.

Пацієнтам із помірною та слабкою печінковою недостатністю рекомендована початкова доза в перші два тижні становить 5 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна збільшити до 10 мг на добу. При серйозній печінковій недостатності необхідні обережність у призначенні і ретельне титрування дози.

Знижена активність ізоферменту CYP2C19.

Для пацієнтів із відомою слабкою активністю ізоферменту CYP2C19 рекомендована початкова доза препарату Есциталопрам-Тева в перші два тижні становить 5 мг/добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу в подальшому можна збільшити до
10 мг/добу.

Симптоми відміни після припинення лікування.

Слід уникати різкого припинення застосування цього препарату. Дозу есциталопраму слід знижувати поступово протягом 1–2 тижнів, щоб уникнути можливих симптомів відміни. Якщо під час поступового зменшення дози виникають симптоми відміни, можна відновити прийом у попередній призначеній дозі. У подальшому лікар може продовжити зменшувати дозу, але більш поступово.

Діти.

Антидепресанти протипоказані для лікування дітей (віком до 18 років). Суїцидальну поведінку (суїцидальні спроби та суїцидальні думки) та ворожість (переважно агресію, опозиційну поведінку та гнів) частіше спостерігали серед дітей та підлітків, які приймали антидепресанти, порівняно з тими, які приймали плацебо. Якщо з клінічних міркувань рішення про призначення все ж таки прийнято, має бути забезпечене уважне спостереження за появою суїцидальних симптомів у пацієнта.

Крім того, немає даних про подальшу безпеку для дітей та підлітків щодо росту, статевого дозрівання та когнітивного й поведінкового розвитку.

Можно ли принимать Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2), принимать при беременности: в случае крайней необходимости

Можно ли Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2).

Процесс покупки Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2)

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2), выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) и заберите его в аптеке.

Купить Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Эсциталопрам-Тева табл. п/о 20 мг №28 (14х2) можно в таких городах: Херсон , Ковель , Луцк , Нововолынск , Владимир , Ровно , Вараш , Житомир , Коростень , Бердичев , Вишнёвое , Ирпень , Боярка , Белая Церковь , Буча , Обухов , Бровары , Чернигов , Нежин , Прилуки , Сумы , Шостка , Конотоп , Ромны , Лозовая , Харьков , Запорожье , Львов , Стрый , Червоноград , Дрогобыч , Самбор , Коломыя , Ивано-Франковск , Калуш , Надворная , Ужгород , Мукачево , Тернополь , Черновцы , Одесса , Подольск , Черноморск , Измаил , Белгород-Днестровский , Николаев , Первомайск , Винница , Хмельницкий , Каменец-Подольский , Умань , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Лубны , Миргород , Никополь , Павлоград , Новомосковск , Днепр , Покров , Кривой Рог , Каменское , Александрия , Кропивницкий , Киев , Софиевская Борщаговка , Смела и в других населенных пунктах Украины.