Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

ReturnНазад

Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

Цены на Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)
87.95 - 200.65 грн.
target

найдено в 497 аптеках

87.95 - 200.65 грн.
target

найдено в 497 аптеках

Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2): Характеристики

Средняя цена 176.17 грн.
Категория Противодиабетические препараты
Страна Украина
Производитель ООО Кусум Фарм
Код ATHA10BD02
Действующее вещество Метформин, глимепирид
Фармгруппа Противодиабетические препараты. Комбинация пероральных гипогликемических препаратов.
Дозировка 500 мг+2 мг
Форма таблетки
Температура хранения от 5°C до 25°C
Международное название Metformin and sulfonamides
Регистрация UA/12474/01/02 от 25.07.2017
Рецепт по рецепту
Срок хранения 2 года

Особенности приема Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

Детизапрещено
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабеттолько для лечения диабета ІІ типа
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) создано на основе официальной инструкции к Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

Короткая инструкция по применению для Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

print
share
composition

Состав

діючі речовини: метформіну гідрохлорид (metformin hydrochloride), глімепірид (glimepiride);

1 таблетка містить метформіну гідрохлориду (пролонгованої дії) 500 мг та глімепіриду 1 мг або метформіну гідрохлориду (пролонгованої дії) 500 мг та глімепіриду 2 мг;

допоміжні речовини (таблетки 500 мг/1 мг): натрію карбоксиметилцелюлоза, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, лактози моногідрат, натрію кроскармелоза, гідроксипропілцелюлоза, заліза оксид червоний (Е 172);

допоміжні речовини (таблетки 500 мг/2 мг): натрію карбоксиметилцелюлоза, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, лактози моногідрат, натрію кроскармелоза, гідроксипропілцелюлоза, Pigment Blend РВ-51323 зелений.

testimony

Показания

Як доповнення до дієти та фізичних вправ для хворих на інсуліннезалежний цукровий діабет ІІ типу:

- якщо монотерапія препаратами сульфонілсечовини або метформіном не забезпечує належного рівня глікемічного контролю;

- при заміні комбінованої терапії препаратами сульфонілсечовини та метформіном.

composition

Противопоказания

- Інсулінозалежний цукровий діабет І типу (наприклад діабет з кетонемією в анамнезі), діабетична кетонемія, діабетична кома та прекома.

- Підвищена чутливість до будь-якої з допоміжних речовин, що входять до складу цього препарату, або похідних сульфонілсечовини, сульфаніламідів або бігуаніду.

- Печінкова недостатність, тяжкі порушення функції печінки або пацієнтам, які перебувають на гемодіалізі. У випадку тяжких розладів функції печінки та нирок для досягнення належного контролю за рівнем цукру в крові пацієнта необхідно перевести на інсулін.

- Ниркова недостатність, захворювання нирок або порушення ниркової функції (про що свідчить, наприклад, зростання рівня креатиніну у плазмі крові ≥ 1,5 мг/дл у чоловіків та ≥ 1,4 мг/дл у жінок або порушення кліренсу креатиніну), що також може бути спричинено такими станами як серцево-судинний колапс (шок), гострий інфаркт міокарда та септицемія.

- Застійна серцева недостатність, що потребує медикаментозного лікування; нещодавно перенесений інфаркт міокарда; серцево-судинний колапс або респіраторний розлад.

- Обстеження з використанням радіологічних методів, при яких застосовується внутрішньосудинне введення йодовмісних контрастних препаратів (наприклад, внутрішньовенна урографія, внутрішньовенна холангіографія, ангіографія та комп’ютерна томографія (КТ) із застосуванням внутрішньосудинного введення контрастних препаратів). Застосування методів обстеження із внутрішньосудинним введенням йодовмісних контрастних препаратів можуть призводити до гострого порушення ниркової функції та супроводжуватися розвитком лактатацидозу у пацієнтів, які отримували метформін. Тому застосування препарату Дуглимакс пацієнтам, яким планується будь-яке з таких обстежень, необхідно тимчасово відмінити за 48 годин до виконання процедури та поновити застосування препарату не раніше ніж через 48 годин після процедури і лише після повторної оцінки функції нирок і отримання підтвердження, що вона в межах норми.

- Тяжкі інфекції, стани до та після хірургічних втручань. Застосування препарату Дуглимакс необхідно тимчасово відмінити на час проведення будь-якої хірургічної процедури (за винятком незначних процедур, які не супроводжуються обмеженням прийому їжі та рідини). Не слід поновлювати застосування препарату, поки не відновиться здатність пацієнта до перорального прийому і поки результати оцінки функції нирок не продемонструють, що вона у межах норми.

- Недоїдання, голодування або виснаження, також гіпофункція гіпофіза чи надниркових залоз.

- Порушення функції печінки (оскільки порушення функції печінки асоціюється з окремими випадками розвитку лактатацидозу, застосування цього препарату слід уникати пацієнтам з клінічними або лабораторними ознаками захворювання печінки), інфаркт легенів, тяжке порушення легеневої функції та інші стани, які, імовірно, можуть супроводжуватися виникненням гіпоксемії (такі як серцева або дихальна недостатність, нещодавно перенесений інфаркт міокарда, шок), надмірне вживання алкоголю, дегідратація, шлунково-кишкові розлади, у тому числі діарея і блювання.

Usage

Способ применения

Дозу протидіабетичних препаратів слід підбирати індивідуально з урахуванням рівня цукру у крові пацієнта.

Стартову дозу цього препарату рекомендується призначати у вигляді найнижчої ефективної дози у зазначених нижче клінічних ситуаціях.

Для пацієнтів, у яких діабет не контролюється при монотерапії похідними сульфонілсечовини або метформіном: звичайна стартова доза цього препарату становить 1 мг/500 мг, яку призначати 1 раз на добу та яка може бути відкоригована залежно від супутньої терапії іншим цукрознижувальним засобом або відповідно до рівня глікемії пацієнта. При переведенні з препаратів сульфонілсечовини, що мають тривалий період напіввиведення (наприклад хлорпропамід), за пацієнтом слід ретельно спостерігати на предмет гіпоглікемії, оскільки можливе виникнення гіпоглікемії у результаті посилення ефекту препаратів.

При переведенні з комбінованої терапії окремими таблетованими препаратами: звичайна стартова доза – це доза глімепіриду та метформіну, що вже застосовується.

У разі необхідності дозу можна збільшити до найбільшої рекомендованої добової дози 8 мг глімепіриду та 2000 мг метформіну на добу, беручи до уваги терапію, що застосовується, ефективність або переносимість препарату. У зв’язку з цим необхідно ретельно контролювати рівні цукру у крові.

Добові дози глімепіриду, що перевищують 6 мг, є більш ефективними лише для невеликої кількості пацієнтів.

Препарат слід приймати 1 раз на добу перед або під час сніданку або першого основного прийому їжі.

Помилки у застосуванні препарату, наприклад пропуск прийому чергової дози, ніколи не можна виправляти шляхом наступного прийому більш високої дози.

Пацієнтів необхідно попередити про те, що цей препарат слід ковтати цілим, не розламуючи та не розжовуючи таблетку, оскільки вона має властивість пролонгованого вивільнення речовини.

Діти.

Безпека та ефективність застосування препарату дітям не встановлені.

Аналоги для Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

Дуглимакс табл. 500 мг/1 мг №30 (15х2)
Цены на Дуглимакс табл. 500 мг/1 мг №30 (15х2)не найдено в
г. Киев
Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2), а также ответы на них.

Какая цена на Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Цены на Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) в Украине начинаются от 87.95 до 200.65, препарат доступен в 497 аптеках.

От чего помогает Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Показания к применению Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2):

Як доповнення до дієти та фізичних вправ для хворих на інсуліннезалежний цукровий діабет ІІ типу:

- якщо монотерапія препаратами сульфонілсечовини або метформіном не забезпечує належного рівня глікемічного контролю;

- при заміні комбінованої терапії препаратами сульфонілсечовини та метформіном.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2): 500 мг+2 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Инструкция к Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

С составом Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) можно ознакомиться ниже.

діючі речовини: метформіну гідрохлорид (metformin hydrochloride), глімепірид (glimepiride);

1 таблетка містить метформіну гідрохлориду (пролонгованої дії) 500 мг та глімепіриду 1 мг або метформіну гідрохлориду (пролонгованої дії) 500 мг та глімепіриду 2 мг;

допоміжні речовини (таблетки 500 мг/1 мг): натрію карбоксиметилцелюлоза, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, лактози моногідрат, натрію кроскармелоза, гідроксипропілцелюлоза, заліза оксид червоний (Е 172);

допоміжні речовини (таблетки 500 мг/2 мг): натрію карбоксиметилцелюлоза, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, лактози моногідрат, натрію кроскармелоза, гідроксипропілцелюлоза, Pigment Blend РВ-51323 зелений.

Как принимать Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)?

plus-icon

Дозу протидіабетичних препаратів слід підбирати індивідуально з урахуванням рівня цукру у крові пацієнта.

Стартову дозу цього препарату рекомендується призначати у вигляді найнижчої ефективної дози у зазначених нижче клінічних ситуаціях.

Для пацієнтів, у яких діабет не контролюється при монотерапії похідними сульфонілсечовини або метформіном: звичайна стартова доза цього препарату становить 1 мг/500 мг, яку призначати 1 раз на добу та яка може бути відкоригована залежно від супутньої терапії іншим цукрознижувальним засобом або відповідно до рівня глікемії пацієнта. При переведенні з препаратів сульфонілсечовини, що мають тривалий період напіввиведення (наприклад хлорпропамід), за пацієнтом слід ретельно спостерігати на предмет гіпоглікемії, оскільки можливе виникнення гіпоглікемії у результаті посилення ефекту препаратів.

При переведенні з комбінованої терапії окремими таблетованими препаратами: звичайна стартова доза – це доза глімепіриду та метформіну, що вже застосовується.

У разі необхідності дозу можна збільшити до найбільшої рекомендованої добової дози 8 мг глімепіриду та 2000 мг метформіну на добу, беручи до уваги терапію, що застосовується, ефективність або переносимість препарату. У зв’язку з цим необхідно ретельно контролювати рівні цукру у крові.

Добові дози глімепіриду, що перевищують 6 мг, є більш ефективними лише для невеликої кількості пацієнтів.

Препарат слід приймати 1 раз на добу перед або під час сніданку або першого основного прийому їжі.

Помилки у застосуванні препарату, наприклад пропуск прийому чергової дози, ніколи не можна виправляти шляхом наступного прийому більш високої дози.

Пацієнтів необхідно попередити про те, що цей препарат слід ковтати цілим, не розламуючи та не розжовуючи таблетку, оскільки вона має властивість пролонгованого вивільнення речовини.

Діти.

Безпека та ефективність застосування препарату дітям не встановлені.

Можно ли принимать Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2), принимать при беременности: запрещено

Можно ли Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2).

Процесс покупки Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2)

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2), выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) и заберите его в аптеке.

Купить Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Дуглимакс табл. 500 мг/2 мг №30 (15х2) можно в таких городах: Херсон , Луцк , Нововолынск , Ровно , Звягель , Житомир , Ирпень , Вишнёвое , Белая Церковь , Васильков , Бровары , Чернигов , Сумы , Прилуки , Шостка , Конотоп , Ромны , Лозовая , Харьков , Славянск , Краматорск , Запорожье , Стрый , Львов , Червоноград , Дрогобыч , Самбор , Ивано-Франковск , Коломыя , Калуш , Ужгород , Тернополь , Черновцы , Одесса , Белгород-Днестровский , Измаил , Николаев , Первомайск , Южноукраинск , Винница , Могилёв-Подольский , Каменец-Подольский , Хмельницкий , Староконстантинов , Черкассы , Умань , Полтава , Золотоноша , Лубны , Кременчуг , Миргород , Никополь , Горишние Плавни , Павлоград , Новомосковск , Днепр , Покров , Кривой Рог , Каменское , Светловодск , Александрия , Киев , Кропивницкий , Софиевская Борщаговка , Смела и в других населенных пунктах Украины.