Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5

ReturnНазад

Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5

Цены на Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5
1829.35 - 2442.96 грн.
target

найдено в 325 аптеках

1829.35 - 2442.96 грн.
target

найдено в 325 аптеках

Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5: Характеристики

Средняя цена 2205.61 грн.
Категория Инсулины
Страна Дания
Производитель А/Т Ново Нордиск
Код ATHA10AE06
Действующее вещество Инсулин деглюдек
Фармгруппа Средства, влияющие на пищеварительный тракт и метаболизм. Препараты, используемые при сахарном диабете. Инсулины и аналоги для инъекций длительного действия.
Дозировка 100 ЕД/мл
Форма раствор
Температура хранения от 2°C до 8°C
Международное название Insulin degludec
Регистрация UA/14264/01/01 от 27.02.2020
Рецепт по рецепту
Срок хранения 2,5 года

Особенности приема Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5

Детис 1-го года
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетразрешено
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 создано на основе официальной инструкции к Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5

Короткая инструкция по применению для Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5

print
share
composition

Состав

діюча речовина: інсулін деглюдек;

1 мл розчину містить 100 ОД інсуліну деглюдек* (еквівалентно 3,66 мг інсуліну деглюдек).

1 попередньо наповнена шприц-ручка містить 3 мл розчину, що еквівалентно 300 ОД інсуліну деглюдек;

допоміжні речовини: гліцерин; метакрезол; фенол; цинку ацетат, дигідрат; кислота хлористоводнева (для корекції рН); натрію гідроксид (для корекції рН); вода для ін’єкцій.

*Вироблений за технологією рДНК в Saccharomyces cerevisiae.

testimony

Показания

Лікування цукрового діабету у дорослих, підлітків та дітей віком від 1 року.

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до інсуліну деглюдек або до будь-якої допоміжної речовини, що входить до складу препарату.

Usage

Способ применения

Дозування

Тресіба ФлексТач – препарат базального інсуліну ультратривалої дії для підшкірного введення один раз на добу протягом дня, бажано в один і той же час.

Сила дії аналогів інсуліну, включаючи інсулін деглюдек, визначається в одиницях (ОД). Одна (1) одиниця (ОД) інсуліну деглюдек дорівнює 1 міжнародній одиниці (МО) людського інсуліну, 1 одиниці інсуліну гларгін (100 ОД/мл) або 1 одиниці інсуліну детемір.

Пацієнтам з цукровим діабетом 2-го типу препарат можна вводити окремо або в будь-якій комбінації з пероральними цукрознижувальними засобами, агоністами рецепторів ГПП-1 та в комбінації з болюсним інсуліном (див. розділ «Фармакодинаміка»).

Пацієнтам з цукровим діабетом 1-го типу препарат застосовують у комбінації з інсуліном короткої дії для покриття потреби в інсуліні під час прийомів їжі.

Дозування препарату Тресіба ФлексТач визначається відповідно до індивідуальних потреб пацієнта. Рекомендується оптимізувати контроль над глікемією шляхом корекції дози базального інсуліну залежно від рівня глюкози в плазмі натще.

Як і у разі застосування інших препаратів інсуліну, корекція дози може також бути потрібна при зміні фізичної активності або звичайного раціону харчування пацієнта та при супутніх захворюваннях.

Необхідна доза визначається з урахуванням одиниць дії. Шприц-ручка препарату Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл дає змогу вводити дозу від 1 до 80 одиниць на ін’єкцію з кроком в 1 одиницю.

Лічильник дози показує число одиниць незалежно від сили дії, не слід перераховувати дозу інсуліну при переведенні пацієнта на препарати з новою силою дії.

Гнучкість у виборі часу введення препарату

У тих випадках, коли введення в один і той самий час доби неможливе, можливе введення в інший час, але інтервал мінімум 8 годин між ін’єкціями повинен бути завжди витриманий. Немає клінічного досвіду варіабельності часу введення препарату Тресіба ФлексТач дітям та підліткам.

Пацієнтам, що забули своєчасно ввести дозу інсуліну, рекомендується ввести її одразу, як вони про це згадали, а потім повернутися до звичайного режиму введення – один раз на добу.

Початок застосування

Пацієнти з цукровим діабетом 2-го типу

Рекомендована початкова доза становить 10 одиниць один раз на добу з подальшою індивідуальною корекцією дози.

Пацієнти з цукровим діабетом 1-го типу

Препарат слід застосовувати один раз на добу в комбінації з інсуліном, який застосовується для покриття потреб в інсуліні під час їди, з подальшою індивідуальною корекцією дози.

Перехід з інших препаратів інсуліну

Ретельний моніторинг рівня глюкози у крові рекомендовано у період переведення на препарат Тресіба ФлексТач , а також у перші тижні лікування. Можливо, буде потрібна корекція дози і часу введення інсуліну короткої дії або інших цукрознижувальних засобів.

Пацієнти з цукровим діабетом 2-го типу

Пацієнтам, які отримували один раз на день базальний інсулін, базально-болюсну інсулінотерапію або використовували попередньо змішані інсуліни чи самостійно змішували інсуліни, перехід на препарат Тресіба ФлексТач можна проводити у співвідношенні доз 1:1 стосовно попередньої дози базального інсуліну з подальшою індивідуальною корекцією дози.

Слід зважити необхідність зниження дози на 20% від дози попереднього базального інсуліну з подальшим індивідуальним підбором дози:

  • при переході на препарат Тресіба ФлексТач з базального інсуліну, який застосовувався 2 рази на день;
  • при переході на препарат Тресіба ФлексТач з інсуліну гларгін (300 ОД/мл).

Пацієнти з цукровим діабетом 1-го типу

Для пацієнтів з цукровим діабетом 1-го типу необхідно розглянути зниження дози на 20% від дози попереднього базального інсуліну або базального компонента режиму безперервної підшкірної інфузії інсуліну з подальшою індивідуальною корекцією дози залежно від індивідуальної глікемічної відповіді.

Застосування препарату Тресіба ФлексТач у комбінації з агоністами рецепторів ГПП-1 пацієнтам із цукровим діабетом 2-го типу

При додаванні препарату Тресіба ФлексТач до агоністів рецепторів ГПП-1 рекомендована початкова доза становить 10 одиниць один раз на добу з подальшим індивідуальним підбором дози.

При додаванні агоністів рецепторів ГПП-1 до препарату Тресіба ФлексТач рекомендовано зменшити дозу препарату Тресіба ФлексТач на 20 % для зменшення ризику гіпоглікемії. Надалі дозу слід корегувати індивідуально.

Особливі популяції

Пацієнти літнього віку (≥ 65 років)

Препарат можна застосовувати пацієнтам літнього віку. Слід проводити більш ретельний моніторинг рівня глюкози в крові і корекцію дози виконувати індивідуально (див. розділ «Фармакокінетика»).

Порушення функції печінки та нирок

Препарат Тресіба ФлексТач можна застосовувати пацієнтам з порушенням функції печінки та нирок. Слід проводити більш ретельний моніторинг рівня глюкози в крові і корекцію дози виконувати індивідуально (див. розділ «Фармакокінетика»).

Діти

Препарат Тресіба ФлексТач можна застосовувати підліткам та дітям віком від 1 року (див. розділ «Фармакодинаміка»). При переході з базального інсуліну на препарат Тресіба ФлексТач дозу базального та болюсного інсуліну необхідно розраховувати на індивідуальній основі для зменшення ризику гіпоглікемії (див. розділ «Особливості застосування»).

Введення препарату

Тресіба ФлексТач вводять тільки підшкірно, шляхом ін’єкції в ділянку передньої черевної стінки, плеча або стегна. З метою зниження ризику розвитку ліподистрофії місця ін’єкцій слід завжди змінювати в межах однієї ділянки.

Препарат не можна вводити:

– внутрішньовенно, оскільки це може призвести до розвитку тяжкої гіпоглікемії;

– внутрішньом’язово, оскільки це може призвести до зміни швидкості абсорбції;

– в інфузійному інсуліновому насосі.

Тресіба ФлексТач не можна набирати шприцом з картриджа попередньо наповненої шприц-ручки.

Пацієнти мають бути проінструктовані завжди використовувати нову голку для ін’єкції. Повторне використання голок для введення інсуліну зі шприц-ручки підвищує ризик блокування голок, що може призвести до введення замалої або занадто великої дози інсуліну. У разі блокування голок пацієнти мають дотримуватися інструкцій, описаних в інструкції із застосування препарату Тресіба ФлексТач для пацієнта (див. Правила догляду та поводження зі шприц-ручкою).

· Шприц-ручка призначена лише для індивідуального використання. Картридж не можна наповнювати повторно.

· Лікарський засіб Тресіба ФлексТач не можна використовувати, якщо розчин не є безбарвним та прозорим.

· Лікарський засіб Тресіба ФлексТач не можна використовувати, якщо препарат був заморожений.

· Перед кожним застосуванням необхідно приєднувати нову голку. Голки не можна використовувати повторно. Пацієнт повинен утилізувати голку після кожної ін’єкції.

· У разі блокування голки пацієнти мають дотримуватися інструкцій, наведених в Інструкції із застосування препарату Тресіба ФлексТач для пацієнта.

· Використані пристрої мають бути утилізовані згідно з вимогами місцевого законодавства.

Препарат Тресіба ФлексТач постачають у попередньо наповненій шприц-ручці («ФлексТач »), що призначена для використання з ін’єкційними голками «НовоФайн » або «НовоТвіст » довжиною до 8 мм. Попередньо наповнена шприц-ручка забезпечує введення від 1 до 80 одиниць інсуліну з кроком в 1 одиницю.

Інструкції із застосування препарату Тресіба ФлексТач для пацієнта

Перш ніж використовувати шприц-ручку Тресіба ФлексТач , необхідно уважно прочитати цю інструкцію.

Не використовуйте шприц-ручку без проходження інструктажу від лікаря або медсестри.

Спочатку перевірте за етикеткою, що в шприц-ручці міститься Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл, а потім продивіться ілюстрації, наведені нижче, щоб отримати інформацію щодо різних частин шприц-ручки та голки.

Сліпі пацієнти ти пацієнти з поганим зором, які не можуть візуально перевірити кількість набраних одиниць на лічильнику дози шприц-ручки, не повинні використовувати шприц-ручку без допомоги іншої людини. Зверніться за допомогою до іншої людини, яка має хороший зір і знає, як використовувати пристрій для введення інсуліну.

Попередньо наповнена шприц-ручка містить 300 ОД інсуліну. Шприц-ручка препарату Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл дає змогу вводити дозу від 1 до 80 одиниць на ін’єкцію з кроком в 1 одиницю.

Препарат Тресіба ФлексТач призначений для використання з ін’єкційними голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм. Голки до комплекту упаковки не входять.

! Важлива інформація.

Уважно прочитайте цю інструкцію, оскільки це важливо для безпечного використання шприц-ручки.

Тресіба ФлексТач : попередньо наповнена шприц-ручка («ФлексТач ») та голка (зразок).

Тресіба ФлексТач

New Bitmap Image

1. Підготовка шприц-ручки з препаратом Тресіба ФлексТач до ін’єкції

Перевірте назву інсуліну та силу дії за етикеткою на вашій шприц-ручці, щоб бути впевненим, що вона містить препарат Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл. Це особливо необхідно, якщо ви застосовуєте більш ніж один тип інсуліну.

Рис. А. Зніміть ковпачок зі шприц-ручки.

1

Рис. В. Впевніться, що інсулін у шприц-ручці прозорий і безбарвний. Подивіться крізь картридж інсуліну: якщо інсулін виглядає непрозорим, не використовуйте цю шприц-ручку.

2

Рис. С. Візьміть нову голку та зніміть з неї паперову мембрану.

4

Рис. D. Нагвинтіть голку на шприц-ручку. Повертайте голку доти, доки вона не буде триматись щільно.

5

Рис. Е. Зніміть великий зовнішній ковпачок голки. Не викидайте його: він знадобиться після ін’єкції, щоб безпечно зняти голку зі шприц-ручки.

6

Рис. F. Зніміть внутрішній ковпачок голки та викиньте його: при спробі одягнути його знову, можна випадково вколоти себе. Крапля інсуліну може з’явиться на кінчику голки. Це нормально, однак потрібно виконати перевірку току інсуліну.

7

! Для кожної ін’єкції завжди використовуйте нову голку, щоб запобігти блокуванню голки, інфікуванню або некоректному дозуванню інсуліну.

! Ніколи не використовуйте зігнуту чи пошкоджену голку.

2. Перевірка току інсуліну

Завжди перевіряйте ток інсуліну перед ін’єкцією. Це допоможе бути певним, що введено повну дозу препарату.

Рис. А. Поверніть селектор дози так, щоб виставити 2 одиниці. Переконайтесь, що лічильник дози показує 2.

21

Рис. В. Утримуючи шприц-ручку вертикально голкою догори, декілька разів обережно постукайте пальцем по картриджу, щоб пухирці повітря зібралися у верхній частині картриджа.

8

Рис. С. Натисніть та утримуйте кнопку дозування, доки лічильник дози не повернеться до позначки «0».

Позначка «0» повинна збігатися з покажчиком дози.

На кінчику голки має з’явитися крапля інсуліну.

9

Маленький пухирець повітря може залишатись на кінчику голки, але його не буде введено під час ін’єкції.

Якщо крапля інсуліну не з’явиться, повторіть крок за кроком (з рис. А до рис. С) перевірку до 6 разів. Якщо крапля інсуліну знову не з’явиться, змініть голку та повторіть кроки з рис. А до рис. С ще один раз.

Якщо крапля інсуліну все ж таки не з’являється, викиньте цю шприц-ручку та візьміть нову.

! Завжди переконайтеся, що перед введенням препарату крапля інсуліну з’явилась на кінчику голки. Якщо крапля не з’являється, не можна вводити інсулін, навіть якщо лічильник дози обертається.

3. Виставлення дози

Рис. А.

Перед введенням переконайтеся, що лічильник дози встановлено на позначці «0». Позначка «0» повинна збігатися з покажчиком дози.

Поверніть селектор дози так, щоб виставити необхідну для введення дозу за призначенням лікаря.

Виставлена доза може бути відкоригована як у бік збільшення, так і зменшення обертанням селектора дози у відповідному напрямку.

Шприц-ручка забезпечує введення однократної дози до 80 одиниць.

22

Селектор дози змінює число одиниць інсуліну. Лише лічильник та покажчик дози показують, скільки одиниць вибрано для введення.

Можна набрати до 80 одиниць для одного введення. Якщо шприц-ручка містить менше 80 одиниць інсуліну, лічильник дози зупиниться на кількості одиниць, що залишилась.

Селектор дози клацає по-різному при обертанні у бік зменшення/збільшення дози або у разі, коли на ньому виставлено більше одиниць, ніж залишилося в шприц-ручці. Не рахуйте клацання шприц-ручки для вибору дози інсуліну.

! Завжди використовуйте лічильник та покажчик дози для перевірки виставленої кількості одиниць перед введенням препарату.

Не рахуйте клацання шприц-ручки для встановлення дози.

Не використовуйте шкалу кількості інсуліну, яка лише приблизно показує, скільки інсуліну залишилось у шприц-ручці.

4. Введення інсуліну

Рис. А. Введіть голку під шкіру. Дотримуйтесь техніки виконання ін’єкції, якої Вас навчив лікар або медсестра.

Упевніться, що Ви бачите лічильник дози.

Не торкайтеся лічильника дози пальцями: це може зупинити введення інсуліну.

Натисніть та утримуйте кнопку дозування доки лічильник дози повернеться до позначки «0». «0» повинен збігатися з покажчиками дози, і Ви можете почути клацання.

Голку слід утримувати під шкірою не менше 6 секунд. Це забезпечує введення повної дози препарату.

23

Рис. В. Вийміть голку з-під шкіри під прямим кутом.

Якщо у місці ін’єкції з’явилась кров, трохи притисніть це місце ватним тампоном. Не розтирайте місце ін’єкції.

13

Інколи можна побачити краплю інсуліну на кінчику голки після ін’єкції. Це допустимо і ніяк не впливає на дозування.

! Завжди стежте за лічильником дози для контролю за кількістю введених одиниць.

Лічильник дози показує точну кількість одиниць.

Не рахуйте клацання шприц-ручки для визначення кількості одиниць.

5. Видалення голки після ін’єкції

Рис. А. На пласкій поверхні обережно закрийте голку великим зовнішнім ковпачком, не торкаючись голки чи зовнішнього ковпачка.

19

Рис. В. Після того як голка закрита, обережно притисніть зовнішній ковпачок до упору, потім відкрутіть голку.

14

Рис. С. Після кожного використання одягайте ковпачок на шприц-ручку для захисту препарату від світла.

15

Завжди видаляйте голку після кожної ін’єкції для безболісного введення препарату та запобігання блокуванню голки. Введення інсуліну неможливе, якщо голка заблокована.

Використану шприц-ручку утилізують без голки за інструкцією лікаря, медсестри, провізора чи місцевих органів управління.

! Щоб уникнути випадкового уколу голкою, ніколи знову не одягайте на неї вже знятий внутрішній ковпачок.

! Після кожної ін’єкції завжди видаляйте голку для запобігання блокуванню голки, інфікуванню чи витіканню інсуліну або некоректному дозуванню препарату.

6. Визначення кількості інсуліну в шприц-ручці

Рис. А. Шкала кількості інсуліну лише приблизно показує, скільки інсуліну залишилося в шприц-ручці.

24

Рис. В. Щоб визначити, скільки інсуліну залишилось у шприц-ручці, використовуйте лічильник дози: повертайте селектор дози, доки лічильник дози не зупиниться. Якщо лічильник дози вказує на 80, у шприц-ручці залишилося не менш ніж 80 одиниць інсуліну. Якщо лічильник дози показує на менш ніж 80, кількість одиниць відповідає залишковій кількості інсуліну у шприц-ручці.

Обертайте селектор дози у зворотному напрямку, доки лічильник дози не вкаже на «0».

Якщо потрібно ввести більшу дозу інсуліну, ніж залишилось одиниць у шприц-ручці, можна частину дози, якої не вистачає, ввести з другої шприц-ручки.

25

! Уважно підраховуйте дозу при використанні двох шприц-ручок. Якщо є сумніви, краще введіть повну дозу з нової шприц-ручки.

! Інша важлива інформація:

· Завжди тримайте ручку при собі.

· Завжди майте при собі запасну шприц-ручку та нові голки на випадок пошкодження або втрати шприц-ручки.

· Завжди тримайте шприц-ручку та голки у недоступному для інших людей, особливо дітей, місці.

· Голки та шприц-ручка з препаратом Тресіба ФлексТач призначені лише для індивідуального використання.

· Особи, які надають допомогу хворому, мають з великою обережністю поводитися з використаними голками, щоб уникнути поранень та інфікування.

Правила догляду та поводження зі шприц-ручкою:

· Не залишайте шприц-ручку в машині, щоб запобігти перегріванню чи переохолодженню препарату.

· Запобігайте контакту шприц-ручки з пилом, брудом чи рідиною.

· Не мийте, не мочіть, не змащуйте олією шприц-ручку. Якщо необхідно, шприц-ручку з препаратом Тресіба ФлексТач можна почистити, протираючи її вологою тканиною зі слабким детергентом.

· Запобігайте падінню шприц-ручки. Не стукайте шприц-ручкою по твердій поверхні. Після падіння шприц-ручки або при підозрі на якусь проблему приєднайте нову голку та перед введенням препарату перевірте ток інсуліну.

· Не пробуйте повторно заповнювати картридж шприц-ручки. Якщо він порожній, шприц-ручку потрібно утилізувати.

· Не пробуйте відремонтувати шприц-ручку чи розібрати її на частини.

Діти.

Ефективність і безпеку препарату Тресіба ФлексТач для дітей (віком від 1 до 18 років) було доведено у тривалому дослідженні. Препарат Тресіба ФлексТач можна застосовувати підліткам та дітям віком від 1 року.

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5, а также ответы на них.

Какая цена на Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Цены на Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 в Украине начинаются от 1829.35 до 2442.96, препарат доступен в 325 аптеках.

От чего помогает Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Показания к применению Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5:

Лікування цукрового діабету у дорослих, підлітків та дітей віком від 1 року.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5: 100 ЕД/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Инструкция к Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

С составом Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: інсулін деглюдек;

1 мл розчину містить 100 ОД інсуліну деглюдек* (еквівалентно 3,66 мг інсуліну деглюдек).

1 попередньо наповнена шприц-ручка містить 3 мл розчину, що еквівалентно 300 ОД інсуліну деглюдек;

допоміжні речовини: гліцерин; метакрезол; фенол; цинку ацетат, дигідрат; кислота хлористоводнева (для корекції рН); натрію гідроксид (для корекції рН); вода для ін’єкцій.

*Вироблений за технологією рДНК в Saccharomyces cerevisiae.

Как принимать Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Дозування

Тресіба ФлексТач – препарат базального інсуліну ультратривалої дії для підшкірного введення один раз на добу протягом дня, бажано в один і той же час.

Сила дії аналогів інсуліну, включаючи інсулін деглюдек, визначається в одиницях (ОД). Одна (1) одиниця (ОД) інсуліну деглюдек дорівнює 1 міжнародній одиниці (МО) людського інсуліну, 1 одиниці інсуліну гларгін (100 ОД/мл) або 1 одиниці інсуліну детемір.

Пацієнтам з цукровим діабетом 2-го типу препарат можна вводити окремо або в будь-якій комбінації з пероральними цукрознижувальними засобами, агоністами рецепторів ГПП-1 та в комбінації з болюсним інсуліном (див. розділ «Фармакодинаміка»).

Пацієнтам з цукровим діабетом 1-го типу препарат застосовують у комбінації з інсуліном короткої дії для покриття потреби в інсуліні під час прийомів їжі.

Дозування препарату Тресіба ФлексТач визначається відповідно до індивідуальних потреб пацієнта. Рекомендується оптимізувати контроль над глікемією шляхом корекції дози базального інсуліну залежно від рівня глюкози в плазмі натще.

Як і у разі застосування інших препаратів інсуліну, корекція дози може також бути потрібна при зміні фізичної активності або звичайного раціону харчування пацієнта та при супутніх захворюваннях.

Необхідна доза визначається з урахуванням одиниць дії. Шприц-ручка препарату Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл дає змогу вводити дозу від 1 до 80 одиниць на ін’єкцію з кроком в 1 одиницю.

Лічильник дози показує число одиниць незалежно від сили дії, не слід перераховувати дозу інсуліну при переведенні пацієнта на препарати з новою силою дії.

Гнучкість у виборі часу введення препарату

У тих випадках, коли введення в один і той самий час доби неможливе, можливе введення в інший час, але інтервал мінімум 8 годин між ін’єкціями повинен бути завжди витриманий. Немає клінічного досвіду варіабельності часу введення препарату Тресіба ФлексТач дітям та підліткам.

Пацієнтам, що забули своєчасно ввести дозу інсуліну, рекомендується ввести її одразу, як вони про це згадали, а потім повернутися до звичайного режиму введення – один раз на добу.

Початок застосування

Пацієнти з цукровим діабетом 2-го типу

Рекомендована початкова доза становить 10 одиниць один раз на добу з подальшою індивідуальною корекцією дози.

Пацієнти з цукровим діабетом 1-го типу

Препарат слід застосовувати один раз на добу в комбінації з інсуліном, який застосовується для покриття потреб в інсуліні під час їди, з подальшою індивідуальною корекцією дози.

Перехід з інших препаратів інсуліну

Ретельний моніторинг рівня глюкози у крові рекомендовано у період переведення на препарат Тресіба ФлексТач , а також у перші тижні лікування. Можливо, буде потрібна корекція дози і часу введення інсуліну короткої дії або інших цукрознижувальних засобів.

Пацієнти з цукровим діабетом 2-го типу

Пацієнтам, які отримували один раз на день базальний інсулін, базально-болюсну інсулінотерапію або використовували попередньо змішані інсуліни чи самостійно змішували інсуліни, перехід на препарат Тресіба ФлексТач можна проводити у співвідношенні доз 1:1 стосовно попередньої дози базального інсуліну з подальшою індивідуальною корекцією дози.

Слід зважити необхідність зниження дози на 20% від дози попереднього базального інсуліну з подальшим індивідуальним підбором дози:

  • при переході на препарат Тресіба ФлексТач з базального інсуліну, який застосовувався 2 рази на день;
  • при переході на препарат Тресіба ФлексТач з інсуліну гларгін (300 ОД/мл).

Пацієнти з цукровим діабетом 1-го типу

Для пацієнтів з цукровим діабетом 1-го типу необхідно розглянути зниження дози на 20% від дози попереднього базального інсуліну або базального компонента режиму безперервної підшкірної інфузії інсуліну з подальшою індивідуальною корекцією дози залежно від індивідуальної глікемічної відповіді.

Застосування препарату Тресіба ФлексТач у комбінації з агоністами рецепторів ГПП-1 пацієнтам із цукровим діабетом 2-го типу

При додаванні препарату Тресіба ФлексТач до агоністів рецепторів ГПП-1 рекомендована початкова доза становить 10 одиниць один раз на добу з подальшим індивідуальним підбором дози.

При додаванні агоністів рецепторів ГПП-1 до препарату Тресіба ФлексТач рекомендовано зменшити дозу препарату Тресіба ФлексТач на 20 % для зменшення ризику гіпоглікемії. Надалі дозу слід корегувати індивідуально.

Особливі популяції

Пацієнти літнього віку (≥ 65 років)

Препарат можна застосовувати пацієнтам літнього віку. Слід проводити більш ретельний моніторинг рівня глюкози в крові і корекцію дози виконувати індивідуально (див. розділ «Фармакокінетика»).

Порушення функції печінки та нирок

Препарат Тресіба ФлексТач можна застосовувати пацієнтам з порушенням функції печінки та нирок. Слід проводити більш ретельний моніторинг рівня глюкози в крові і корекцію дози виконувати індивідуально (див. розділ «Фармакокінетика»).

Діти

Препарат Тресіба ФлексТач можна застосовувати підліткам та дітям віком від 1 року (див. розділ «Фармакодинаміка»). При переході з базального інсуліну на препарат Тресіба ФлексТач дозу базального та болюсного інсуліну необхідно розраховувати на індивідуальній основі для зменшення ризику гіпоглікемії (див. розділ «Особливості застосування»).

Введення препарату

Тресіба ФлексТач вводять тільки підшкірно, шляхом ін’єкції в ділянку передньої черевної стінки, плеча або стегна. З метою зниження ризику розвитку ліподистрофії місця ін’єкцій слід завжди змінювати в межах однієї ділянки.

Препарат не можна вводити:

– внутрішньовенно, оскільки це може призвести до розвитку тяжкої гіпоглікемії;

– внутрішньом’язово, оскільки це може призвести до зміни швидкості абсорбції;

– в інфузійному інсуліновому насосі.

Тресіба ФлексТач не можна набирати шприцом з картриджа попередньо наповненої шприц-ручки.

Пацієнти мають бути проінструктовані завжди використовувати нову голку для ін’єкції. Повторне використання голок для введення інсуліну зі шприц-ручки підвищує ризик блокування голок, що може призвести до введення замалої або занадто великої дози інсуліну. У разі блокування голок пацієнти мають дотримуватися інструкцій, описаних в інструкції із застосування препарату Тресіба ФлексТач для пацієнта (див. Правила догляду та поводження зі шприц-ручкою).

· Шприц-ручка призначена лише для індивідуального використання. Картридж не можна наповнювати повторно.

· Лікарський засіб Тресіба ФлексТач не можна використовувати, якщо розчин не є безбарвним та прозорим.

· Лікарський засіб Тресіба ФлексТач не можна використовувати, якщо препарат був заморожений.

· Перед кожним застосуванням необхідно приєднувати нову голку. Голки не можна використовувати повторно. Пацієнт повинен утилізувати голку після кожної ін’єкції.

· У разі блокування голки пацієнти мають дотримуватися інструкцій, наведених в Інструкції із застосування препарату Тресіба ФлексТач для пацієнта.

· Використані пристрої мають бути утилізовані згідно з вимогами місцевого законодавства.

Препарат Тресіба ФлексТач постачають у попередньо наповненій шприц-ручці («ФлексТач »), що призначена для використання з ін’єкційними голками «НовоФайн » або «НовоТвіст » довжиною до 8 мм. Попередньо наповнена шприц-ручка забезпечує введення від 1 до 80 одиниць інсуліну з кроком в 1 одиницю.

Інструкції із застосування препарату Тресіба ФлексТач для пацієнта

Перш ніж використовувати шприц-ручку Тресіба ФлексТач , необхідно уважно прочитати цю інструкцію.

Не використовуйте шприц-ручку без проходження інструктажу від лікаря або медсестри.

Спочатку перевірте за етикеткою, що в шприц-ручці міститься Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл, а потім продивіться ілюстрації, наведені нижче, щоб отримати інформацію щодо різних частин шприц-ручки та голки.

Сліпі пацієнти ти пацієнти з поганим зором, які не можуть візуально перевірити кількість набраних одиниць на лічильнику дози шприц-ручки, не повинні використовувати шприц-ручку без допомоги іншої людини. Зверніться за допомогою до іншої людини, яка має хороший зір і знає, як використовувати пристрій для введення інсуліну.

Попередньо наповнена шприц-ручка містить 300 ОД інсуліну. Шприц-ручка препарату Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл дає змогу вводити дозу від 1 до 80 одиниць на ін’єкцію з кроком в 1 одиницю.

Препарат Тресіба ФлексТач призначений для використання з ін’єкційними голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм. Голки до комплекту упаковки не входять.

! Важлива інформація.

Уважно прочитайте цю інструкцію, оскільки це важливо для безпечного використання шприц-ручки.

Тресіба ФлексТач : попередньо наповнена шприц-ручка («ФлексТач ») та голка (зразок).

Тресіба ФлексТач

New Bitmap Image

1. Підготовка шприц-ручки з препаратом Тресіба ФлексТач до ін’єкції

Перевірте назву інсуліну та силу дії за етикеткою на вашій шприц-ручці, щоб бути впевненим, що вона містить препарат Тресіба ФлексТач 100 ОД/мл. Це особливо необхідно, якщо ви застосовуєте більш ніж один тип інсуліну.

Рис. А. Зніміть ковпачок зі шприц-ручки.

1

Рис. В. Впевніться, що інсулін у шприц-ручці прозорий і безбарвний. Подивіться крізь картридж інсуліну: якщо інсулін виглядає непрозорим, не використовуйте цю шприц-ручку.

2

Рис. С. Візьміть нову голку та зніміть з неї паперову мембрану.

4

Рис. D. Нагвинтіть голку на шприц-ручку. Повертайте голку доти, доки вона не буде триматись щільно.

5

Рис. Е. Зніміть великий зовнішній ковпачок голки. Не викидайте його: він знадобиться після ін’єкції, щоб безпечно зняти голку зі шприц-ручки.

6

Рис. F. Зніміть внутрішній ковпачок голки та викиньте його: при спробі одягнути його знову, можна випадково вколоти себе. Крапля інсуліну може з’явиться на кінчику голки. Це нормально, однак потрібно виконати перевірку току інсуліну.

7

! Для кожної ін’єкції завжди використовуйте нову голку, щоб запобігти блокуванню голки, інфікуванню або некоректному дозуванню інсуліну.

! Ніколи не використовуйте зігнуту чи пошкоджену голку.

2. Перевірка току інсуліну

Завжди перевіряйте ток інсуліну перед ін’єкцією. Це допоможе бути певним, що введено повну дозу препарату.

Рис. А. Поверніть селектор дози так, щоб виставити 2 одиниці. Переконайтесь, що лічильник дози показує 2.

21

Рис. В. Утримуючи шприц-ручку вертикально голкою догори, декілька разів обережно постукайте пальцем по картриджу, щоб пухирці повітря зібралися у верхній частині картриджа.

8

Рис. С. Натисніть та утримуйте кнопку дозування, доки лічильник дози не повернеться до позначки «0».

Позначка «0» повинна збігатися з покажчиком дози.

На кінчику голки має з’явитися крапля інсуліну.

9

Маленький пухирець повітря може залишатись на кінчику голки, але його не буде введено під час ін’єкції.

Якщо крапля інсуліну не з’явиться, повторіть крок за кроком (з рис. А до рис. С) перевірку до 6 разів. Якщо крапля інсуліну знову не з’явиться, змініть голку та повторіть кроки з рис. А до рис. С ще один раз.

Якщо крапля інсуліну все ж таки не з’являється, викиньте цю шприц-ручку та візьміть нову.

! Завжди переконайтеся, що перед введенням препарату крапля інсуліну з’явилась на кінчику голки. Якщо крапля не з’являється, не можна вводити інсулін, навіть якщо лічильник дози обертається.

3. Виставлення дози

Рис. А.

Перед введенням переконайтеся, що лічильник дози встановлено на позначці «0». Позначка «0» повинна збігатися з покажчиком дози.

Поверніть селектор дози так, щоб виставити необхідну для введення дозу за призначенням лікаря.

Виставлена доза може бути відкоригована як у бік збільшення, так і зменшення обертанням селектора дози у відповідному напрямку.

Шприц-ручка забезпечує введення однократної дози до 80 одиниць.

22

Селектор дози змінює число одиниць інсуліну. Лише лічильник та покажчик дози показують, скільки одиниць вибрано для введення.

Можна набрати до 80 одиниць для одного введення. Якщо шприц-ручка містить менше 80 одиниць інсуліну, лічильник дози зупиниться на кількості одиниць, що залишилась.

Селектор дози клацає по-різному при обертанні у бік зменшення/збільшення дози або у разі, коли на ньому виставлено більше одиниць, ніж залишилося в шприц-ручці. Не рахуйте клацання шприц-ручки для вибору дози інсуліну.

! Завжди використовуйте лічильник та покажчик дози для перевірки виставленої кількості одиниць перед введенням препарату.

Не рахуйте клацання шприц-ручки для встановлення дози.

Не використовуйте шкалу кількості інсуліну, яка лише приблизно показує, скільки інсуліну залишилось у шприц-ручці.

4. Введення інсуліну

Рис. А. Введіть голку під шкіру. Дотримуйтесь техніки виконання ін’єкції, якої Вас навчив лікар або медсестра.

Упевніться, що Ви бачите лічильник дози.

Не торкайтеся лічильника дози пальцями: це може зупинити введення інсуліну.

Натисніть та утримуйте кнопку дозування доки лічильник дози повернеться до позначки «0». «0» повинен збігатися з покажчиками дози, і Ви можете почути клацання.

Голку слід утримувати під шкірою не менше 6 секунд. Це забезпечує введення повної дози препарату.

23

Рис. В. Вийміть голку з-під шкіри під прямим кутом.

Якщо у місці ін’єкції з’явилась кров, трохи притисніть це місце ватним тампоном. Не розтирайте місце ін’єкції.

13

Інколи можна побачити краплю інсуліну на кінчику голки після ін’єкції. Це допустимо і ніяк не впливає на дозування.

! Завжди стежте за лічильником дози для контролю за кількістю введених одиниць.

Лічильник дози показує точну кількість одиниць.

Не рахуйте клацання шприц-ручки для визначення кількості одиниць.

5. Видалення голки після ін’єкції

Рис. А. На пласкій поверхні обережно закрийте голку великим зовнішнім ковпачком, не торкаючись голки чи зовнішнього ковпачка.

19

Рис. В. Після того як голка закрита, обережно притисніть зовнішній ковпачок до упору, потім відкрутіть голку.

14

Рис. С. Після кожного використання одягайте ковпачок на шприц-ручку для захисту препарату від світла.

15

Завжди видаляйте голку після кожної ін’єкції для безболісного введення препарату та запобігання блокуванню голки. Введення інсуліну неможливе, якщо голка заблокована.

Використану шприц-ручку утилізують без голки за інструкцією лікаря, медсестри, провізора чи місцевих органів управління.

! Щоб уникнути випадкового уколу голкою, ніколи знову не одягайте на неї вже знятий внутрішній ковпачок.

! Після кожної ін’єкції завжди видаляйте голку для запобігання блокуванню голки, інфікуванню чи витіканню інсуліну або некоректному дозуванню препарату.

6. Визначення кількості інсуліну в шприц-ручці

Рис. А. Шкала кількості інсуліну лише приблизно показує, скільки інсуліну залишилося в шприц-ручці.

24

Рис. В. Щоб визначити, скільки інсуліну залишилось у шприц-ручці, використовуйте лічильник дози: повертайте селектор дози, доки лічильник дози не зупиниться. Якщо лічильник дози вказує на 80, у шприц-ручці залишилося не менш ніж 80 одиниць інсуліну. Якщо лічильник дози показує на менш ніж 80, кількість одиниць відповідає залишковій кількості інсуліну у шприц-ручці.

Обертайте селектор дози у зворотному напрямку, доки лічильник дози не вкаже на «0».

Якщо потрібно ввести більшу дозу інсуліну, ніж залишилось одиниць у шприц-ручці, можна частину дози, якої не вистачає, ввести з другої шприц-ручки.

25

! Уважно підраховуйте дозу при використанні двох шприц-ручок. Якщо є сумніви, краще введіть повну дозу з нової шприц-ручки.

! Інша важлива інформація:

· Завжди тримайте ручку при собі.

· Завжди майте при собі запасну шприц-ручку та нові голки на випадок пошкодження або втрати шприц-ручки.

· Завжди тримайте шприц-ручку та голки у недоступному для інших людей, особливо дітей, місці.

· Голки та шприц-ручка з препаратом Тресіба ФлексТач призначені лише для індивідуального використання.

· Особи, які надають допомогу хворому, мають з великою обережністю поводитися з використаними голками, щоб уникнути поранень та інфікування.

Правила догляду та поводження зі шприц-ручкою:

· Не залишайте шприц-ручку в машині, щоб запобігти перегріванню чи переохолодженню препарату.

· Запобігайте контакту шприц-ручки з пилом, брудом чи рідиною.

· Не мийте, не мочіть, не змащуйте олією шприц-ручку. Якщо необхідно, шприц-ручку з препаратом Тресіба ФлексТач можна почистити, протираючи її вологою тканиною зі слабким детергентом.

· Запобігайте падінню шприц-ручки. Не стукайте шприц-ручкою по твердій поверхні. Після падіння шприц-ручки або при підозрі на якусь проблему приєднайте нову голку та перед введенням препарату перевірте ток інсуліну.

· Не пробуйте повторно заповнювати картридж шприц-ручки. Якщо він порожній, шприц-ручку потрібно утилізувати.

· Не пробуйте відремонтувати шприц-ручку чи розібрати її на частини.

Діти.

Ефективність і безпеку препарату Тресіба ФлексТач для дітей (віком від 1 до 18 років) було доведено у тривалому дослідженні. Препарат Тресіба ФлексТач можна застосовувати підліткам та дітям віком від 1 року.

Можно ли принимать Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 детям?

plus-icon

Применение для детей: с 1-го года. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5.

Процесс покупки Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 и заберите его в аптеке.

Купить Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Тресиба ФлексТач раствор для ин. 100 ЕД/мл шприц-ручка 3 мл №5 можно в таких городах: Луцк , Ровно , Житомир , Белая Церковь , Чернигов , Сумы , Харьков , Запорожье , Львов , Стрый , Дрогобыч , Ивано-Франковск , Калуш , Ужгород , Тернополь , Черновцы , Одесса , Николаев , Первомайск , Винница , Хмельницкий , Каменец-Подольский , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Днепр , Кривой Рог , Александрия , Кропивницкий , Киев и в других населенных пунктах Украины.