Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

ReturnНазад

Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

Цены на Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1
2518.01 - 2959.65 грн.
target

найдено в 329 аптеках

2518.01 - 2959.65 грн.
target

найдено в 329 аптеках

Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1: Характеристики

Средняя цена 2744.56 грн.
Категория Прочие противоопухолевые препараты
Страна Великобритания
Производитель АстраЗенека ЮК Лимитед
Код ATHL02AE03
Действующее вещество Гозерелин
Фармгруппа Аналоги гонадотропин-рилизинг-гормона.
Дозировка 3,6 мг
Форма капсулы
Температура хранения от 5°C до 25°C
Международное название Goserelin
Регистрация UA/4236/01/01 от 15.07.2020
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

Детизапрещено
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетразрешено
Водителиразрешено
Внимание!Внимание!

Описание препарата Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 создано на основе официальной инструкции к Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

Короткая инструкция по применению для Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

print
share
composition

Состав

діюча речовина: 1 капсула для підшкірного введення пролонгованої дії містить гозереліну ацетат еквівалентно 3,6 мг гозерелін-основи;

допоміжні речовини: сополімер лактиду та гліколіду.

testimony

Показания

Рак передміхурової залози.

Лікування раку передміхурової залози у таких випадках:

- лікування метастатичного раку передміхурової залози – застосування Золадексу сприятливо впливало на виживаність, подібне до ефекту хірургічної кастрації;

- лікування місцеворозповсюдженого раку простати як альтернатива хірургічній кастрації – застосування Золадексу сприятливо впливало на виживаність, подібне до ефекту застосування антиандрогену;

- як ад’ювантна терапія до променевої терапії у пацієнтів з локалізованим раком передміхурової залози високого ризику або місцеворозповсюдженим раком передміхурової залози – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби та загальну виживаність;

- як неоад’ювантна терапія, що передує променевій терапії, у пацієнтів з локалізованим раком передміхурової залози високого ризику або місцеворозповсюдженим раком передміхурової залози – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби;

- як ад’ювантна терапія до радикальної простатектомії у пацієнтів з місцеворозповсюдженим раком простати та високим ризиком прогресування захворювання – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби.

Рак молочної залози. Лікування поширеного раку молочної залози, чутливого до гормонального впливу, у жінок у період перед- та перименопаузи.

В якості альтернативи хіміотерапії в рамках стандартного лікування жінок у період перед/перименопаузи із естроген-рецептор (ER) позитивним раннім раком молочної залози.

Ендометріоз. Полегшує симптоми, включаючи біль, зменшення розміру та кількості ендометріальних ушкоджень.

Потоншання ендометрія. Для попереднього потоншання ендометрія перед його абляцією або резекцією.

Фіброми матки. У поєднанні з терапією препаратами заліза для поліпшення гематологічного статусу хворих на анемію із фібромами перед хірургічною операцією.

При екстракорпоральному заплідненні. Десенсибілізація гіпофіза при підготовці до стимуляції суперовуляції.

composition

Противопоказания

Гіперчутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин.

Період вагітності або годування груддю.

Дитячий вік.

Usage

Способ применения

Слід з обережністю вводити Золадекс у передню черевну стінку через близькість нижньої надчеревної артерії та її відгалужень.

Особливої обережності потрібно дотримуватися при застосуванні лікарського засобу Золадекс пацієнтам з низьким ІМТ або тим, хто отримує антикоагулянти (див. розділ «Особливості застосування»).

Необхідно слідкувати за тим, щоб ін’єкція була виконана підшкірно за методикою, описаною в інструкції щодо введення. Не вводити препарат у кровоносні судини, м’яз або черевну порожнину.

При необхідності видалення капсули Золадекс хірургічним шляхом її місцезнаходження можна визначати за допомогою ультразвукового дослідження.

Дорослі

Одну капсулу препарату Золадекс 3,6 мг вводити підшкірно у передню черевну стінку кожні 28 днів.

Для хворих із нирковою або печінковою недостатністю, а також для хворих літнього віку коригувати дозу немає необхідності.

Екстракорпоральне запліднення

Золадекс 3,6 мг призначати для десенсибілізаційної терапії гіпофіза, яка визначається за рівнями естрадіолу у сироватці крові і має відповідати такій на ранній фолікулярній фазі (приблизно 150 пмоль/л). Це, як правило, відбувається між 7-ю і 21-ю добою менструального циклу.

Суперовуляцію (контрольована стимуляція яєчників) за допомогою гонадотропіну розпочинають, коли вже досягнута десенсибілізація. Десенсибілізація, спричинена введенням капсули агоніста, є стійкішою, через що в деяких випадках може виникнути потреба у збільшенні дози гонадотропіну. На відповідній стадії розвитку фолікула введення гонадотропіну припиняється і надалі вводять хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) для індукції овуляції. Контроль лікування, процедури забору яйцеклітини та запліднення проводити відповідно до звичайної практики кожної лікувальної установи.

Ендометріоз слід лікувати протягом тільки шести місяців, оскільки наразі клінічні дані відносно триваліших періодів застосування відсутні. Повторні курси лікування проводити не слід через небезпеку зменшення мінеральної щільності кісткової тканини. Було продемонстровано, що у пацієнток, які отримували Золадекс для лікування ендометріозу, додаткова замісна гормонотерапія (щоденний прийом естрогенного і прогестагенного препаратів) зменшувала втрату мінеральної щільності кісткової тканини і вираженість вазомоторних симптомів.

Для потоншання ендометрія препарат призначати на чотири чи вісім тижнів лікування. При великих розмірах матки або невизначеності терміну хірургічного втручання може знадобитися введення другої капсули.

Фіброми матки

Жінкам з анемією, спричиненою фібромою матки, Золадекс 3,6 мг у комбінації з препаратами заліза можна вводити за три місяці до проведення хірургічного втручання.

Інструкція щодо введення

Застосовувати згідно з рекомендаціями лікаря, який призначив препарат. Потрібно дотримуватися особливої обережності при застосуванні лікарського засобу Золадекс пацієнтам з низьким ІМТ та/або тим, хто отримує препарати для повної антикоагуляції (див. розділ «Особливості застосування»).

Вказівки щодо застосування

Застосовувати тільки у випадку, якщо конверт зі шприц-аплікатором неушкоджений. Застосовувати відразу після розкриття конверта.

Утилізувати шприц за допомогою спеціальних контейнерів для гострих предметів.

Подальша інформація призначена виключно для медичних працівників або робітників сфери охорони здоров’я:

Золадекс вводять шляхом підшкірної ін’єкції. Перед застосуванням потрібно ознайомитись з наведеною нижче інструкцією.

1. Влаштувати пацієнта у зручному положенні так, щоб верхня частина тіла була трохи піднята. Підготувати місце введення згідно з чинними рекомендаціями.

ПРИМІТКА. Слід дотримуватися обережності при введенні препарату Золадекс у передню черевну стінку через близькість нижньої надчеревної артерії та її відгалужень; дуже худим пацієнтам може загрожувати підвищений ризик пошкодження судин.

2. Оглянути конверт з фольги і шприц на наявність пошкоджень. Дістати шприц з відкритого конверта з фольги. Тримати шприц під невеликим кутом до світла. Переконатися, що капсулу Золадекс видно хоча б частково (мал. 1).

3. Потягнувши за пластиковий запобіжний язичок, відділити його від шприца і викинути (мал. 2). Зняти з голки захисний ковпачок. На відміну від ін’єкцій рідких засобів, видаляти бульбашки повітря не потрібно – при спробі це зробити можна зсунути капсулу Золадекс.

4. Тримаючи шприц за захисний футляр і дотримуючись правил асептики, защипнути шкіру пацієнта і ввести голку під невеликим кутом (30–45°) до шкіри. Тримаючи голку отвором догори, ввести голку у підшкірну тканину передньої черевної стінки нижче лінії пупа так, щоб захисний футляр торкнувся шкіри пацієнта (мал. 3).

ПРИМІТКА. Шприц Золадекс не можна використовувати для аспірації. Якщо ін’єкційна голка проникне у велику судину, кров буде відразу помітна в камері шприца. У разі проколу судини необхідно витягти голку, негайно зупинити кровотечу, що виникла внаслідок проколу, і спостерігати за пацієнтом на випадок появи ознак або симптомів абдомінальної кровотечі. Переконавшись, що пацієнт гемодинамічно стабільний, можна ввести іншу капсулу Золадекс за допомогою нового шприца в іншу ділянку тіла. Слід дотримуватися особливої обережності при застосуванні препарату пацієнтам з низьким ІМТ та/або тим, хто отримує лікування повними дозами антикоагулянтів.

5. Не вводити голку у м’яз або черевну порожнину. Неправильні захват шприца та кут введення зображені на мал. 4.

6. Натиснути на поршень шприца до кінця, щоб ввести капсулу і активувати захисний механізм. Можна буде почути клацання і відчути, як захисний футляр автоматично почне зсуватися, щоб закрити голку. Якщо поршень натиснуто не до кінця, захисний футляр не активується.

ПРИМІТКА. Голка не втягується.

7. Тримаючи шприц, як показано на мал. 5, витягти голку і дати захисному футляру повністю її закрити. Викинути шприц у спеціальний контейнер для гострих предметів.

ПРИМІТКА. Якщо виникне необхідність видалити капсулу хірургічним шляхом, проте такий випадок малоймовірний, її місцезнаходження можна буде визначити за допомогою ультразвукового сканування.

Мал. 1

Мал. 2

Мал. 3

Мал. 4

Мал. 5

Діти.

Золадекс не показаний для застосування дітям, оскільки безпечність та ефективність застосування у цій групі пацієнтів не встановлені.

Аналоги для Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1, а также ответы на них.

Какая цена на Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1?

plus-icon

Цены на Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 в Украине начинаются от 2518.01 до 2959.65, препарат доступен в 329 аптеках.

От чего помогает Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1?

plus-icon

Показания к применению Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1:

Рак передміхурової залози.

Лікування раку передміхурової залози у таких випадках:

- лікування метастатичного раку передміхурової залози – застосування Золадексу сприятливо впливало на виживаність, подібне до ефекту хірургічної кастрації;

- лікування місцеворозповсюдженого раку простати як альтернатива хірургічній кастрації – застосування Золадексу сприятливо впливало на виживаність, подібне до ефекту застосування антиандрогену;

- як ад’ювантна терапія до променевої терапії у пацієнтів з локалізованим раком передміхурової залози високого ризику або місцеворозповсюдженим раком передміхурової залози – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби та загальну виживаність;

- як неоад’ювантна терапія, що передує променевій терапії, у пацієнтів з локалізованим раком передміхурової залози високого ризику або місцеворозповсюдженим раком передміхурової залози – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби;

- як ад’ювантна терапія до радикальної простатектомії у пацієнтів з місцеворозповсюдженим раком простати та високим ризиком прогресування захворювання – застосування Золадексу покращувало виживаність без ознак хвороби.

Рак молочної залози. Лікування поширеного раку молочної залози, чутливого до гормонального впливу, у жінок у період перед- та перименопаузи.

В якості альтернативи хіміотерапії в рамках стандартного лікування жінок у період перед/перименопаузи із естроген-рецептор (ER) позитивним раннім раком молочної залози.

Ендометріоз. Полегшує симптоми, включаючи біль, зменшення розміру та кількості ендометріальних ушкоджень.

Потоншання ендометрія. Для попереднього потоншання ендометрія перед його абляцією або резекцією.

Фіброми матки. У поєднанні з терапією препаратами заліза для поліпшення гематологічного статусу хворих на анемію із фібромами перед хірургічною операцією.

При екстракорпоральному заплідненні. Десенсибілізація гіпофіза при підготовці до стимуляції суперовуляції.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1: 3,6 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1?

plus-icon

Инструкция к Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1?

plus-icon

С составом Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: 1 капсула для підшкірного введення пролонгованої дії містить гозереліну ацетат еквівалентно 3,6 мг гозерелін-основи;

допоміжні речовини: сополімер лактиду та гліколіду.

Как принимать Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1?

plus-icon

Слід з обережністю вводити Золадекс у передню черевну стінку через близькість нижньої надчеревної артерії та її відгалужень.

Особливої обережності потрібно дотримуватися при застосуванні лікарського засобу Золадекс пацієнтам з низьким ІМТ або тим, хто отримує антикоагулянти (див. розділ «Особливості застосування»).

Необхідно слідкувати за тим, щоб ін’єкція була виконана підшкірно за методикою, описаною в інструкції щодо введення. Не вводити препарат у кровоносні судини, м’яз або черевну порожнину.

При необхідності видалення капсули Золадекс хірургічним шляхом її місцезнаходження можна визначати за допомогою ультразвукового дослідження.

Дорослі

Одну капсулу препарату Золадекс 3,6 мг вводити підшкірно у передню черевну стінку кожні 28 днів.

Для хворих із нирковою або печінковою недостатністю, а також для хворих літнього віку коригувати дозу немає необхідності.

Екстракорпоральне запліднення

Золадекс 3,6 мг призначати для десенсибілізаційної терапії гіпофіза, яка визначається за рівнями естрадіолу у сироватці крові і має відповідати такій на ранній фолікулярній фазі (приблизно 150 пмоль/л). Це, як правило, відбувається між 7-ю і 21-ю добою менструального циклу.

Суперовуляцію (контрольована стимуляція яєчників) за допомогою гонадотропіну розпочинають, коли вже досягнута десенсибілізація. Десенсибілізація, спричинена введенням капсули агоніста, є стійкішою, через що в деяких випадках може виникнути потреба у збільшенні дози гонадотропіну. На відповідній стадії розвитку фолікула введення гонадотропіну припиняється і надалі вводять хоріонічний гонадотропін людини (ХГЛ) для індукції овуляції. Контроль лікування, процедури забору яйцеклітини та запліднення проводити відповідно до звичайної практики кожної лікувальної установи.

Ендометріоз слід лікувати протягом тільки шести місяців, оскільки наразі клінічні дані відносно триваліших періодів застосування відсутні. Повторні курси лікування проводити не слід через небезпеку зменшення мінеральної щільності кісткової тканини. Було продемонстровано, що у пацієнток, які отримували Золадекс для лікування ендометріозу, додаткова замісна гормонотерапія (щоденний прийом естрогенного і прогестагенного препаратів) зменшувала втрату мінеральної щільності кісткової тканини і вираженість вазомоторних симптомів.

Для потоншання ендометрія препарат призначати на чотири чи вісім тижнів лікування. При великих розмірах матки або невизначеності терміну хірургічного втручання може знадобитися введення другої капсули.

Фіброми матки

Жінкам з анемією, спричиненою фібромою матки, Золадекс 3,6 мг у комбінації з препаратами заліза можна вводити за три місяці до проведення хірургічного втручання.

Інструкція щодо введення

Застосовувати згідно з рекомендаціями лікаря, який призначив препарат. Потрібно дотримуватися особливої обережності при застосуванні лікарського засобу Золадекс пацієнтам з низьким ІМТ та/або тим, хто отримує препарати для повної антикоагуляції (див. розділ «Особливості застосування»).

Вказівки щодо застосування

Застосовувати тільки у випадку, якщо конверт зі шприц-аплікатором неушкоджений. Застосовувати відразу після розкриття конверта.

Утилізувати шприц за допомогою спеціальних контейнерів для гострих предметів.

Подальша інформація призначена виключно для медичних працівників або робітників сфери охорони здоров’я:

Золадекс вводять шляхом підшкірної ін’єкції. Перед застосуванням потрібно ознайомитись з наведеною нижче інструкцією.

1. Влаштувати пацієнта у зручному положенні так, щоб верхня частина тіла була трохи піднята. Підготувати місце введення згідно з чинними рекомендаціями.

ПРИМІТКА. Слід дотримуватися обережності при введенні препарату Золадекс у передню черевну стінку через близькість нижньої надчеревної артерії та її відгалужень; дуже худим пацієнтам може загрожувати підвищений ризик пошкодження судин.

2. Оглянути конверт з фольги і шприц на наявність пошкоджень. Дістати шприц з відкритого конверта з фольги. Тримати шприц під невеликим кутом до світла. Переконатися, що капсулу Золадекс видно хоча б частково (мал. 1).

3. Потягнувши за пластиковий запобіжний язичок, відділити його від шприца і викинути (мал. 2). Зняти з голки захисний ковпачок. На відміну від ін’єкцій рідких засобів, видаляти бульбашки повітря не потрібно – при спробі це зробити можна зсунути капсулу Золадекс.

4. Тримаючи шприц за захисний футляр і дотримуючись правил асептики, защипнути шкіру пацієнта і ввести голку під невеликим кутом (30–45°) до шкіри. Тримаючи голку отвором догори, ввести голку у підшкірну тканину передньої черевної стінки нижче лінії пупа так, щоб захисний футляр торкнувся шкіри пацієнта (мал. 3).

ПРИМІТКА. Шприц Золадекс не можна використовувати для аспірації. Якщо ін’єкційна голка проникне у велику судину, кров буде відразу помітна в камері шприца. У разі проколу судини необхідно витягти голку, негайно зупинити кровотечу, що виникла внаслідок проколу, і спостерігати за пацієнтом на випадок появи ознак або симптомів абдомінальної кровотечі. Переконавшись, що пацієнт гемодинамічно стабільний, можна ввести іншу капсулу Золадекс за допомогою нового шприца в іншу ділянку тіла. Слід дотримуватися особливої обережності при застосуванні препарату пацієнтам з низьким ІМТ та/або тим, хто отримує лікування повними дозами антикоагулянтів.

5. Не вводити голку у м’яз або черевну порожнину. Неправильні захват шприца та кут введення зображені на мал. 4.

6. Натиснути на поршень шприца до кінця, щоб ввести капсулу і активувати захисний механізм. Можна буде почути клацання і відчути, як захисний футляр автоматично почне зсуватися, щоб закрити голку. Якщо поршень натиснуто не до кінця, захисний футляр не активується.

ПРИМІТКА. Голка не втягується.

7. Тримаючи шприц, як показано на мал. 5, витягти голку і дати захисному футляру повністю її закрити. Викинути шприц у спеціальний контейнер для гострих предметів.

ПРИМІТКА. Якщо виникне необхідність видалити капсулу хірургічним шляхом, проте такий випадок малоймовірний, її місцезнаходження можна буде визначити за допомогою ультразвукового сканування.

Мал. 1

Мал. 2

Мал. 3

Мал. 4

Мал. 5

Діти.

Золадекс не показаний для застосування дітям, оскільки безпечність та ефективність застосування у цій групі пацієнтів не встановлені.

Можно ли принимать Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1.

Процесс покупки Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 и заберите его в аптеке.

Купить Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Золадекс капс. для подкож. введения 3,6 мг шприц №1 можно в таких городах: Житомир , Чернигов , Харьков , Запорожье , Львов , Ивано-Франковск , Тернополь , Одесса , Николаев , Винница , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Днепр , Кривой Рог , Кропивницкий , Киев и в других населенных пунктах Украины.