Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1

ReturnНазад

Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1

Ціни на Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1: Характеристики

Категорія Вакцини і сироватки
Країна Бельгія
Виробник ГлаксоСмітКляйн Біолоджікалз С.А.
Код ATHJ07BC20
Діюча речовина Вірусу гепатиту B (HBsAg) антиген вірус гепатиту A інактивований
Фармгрупа Вірусні вакцини. Комбінована вакцина для профілактики гепатитів.
Дозування 1 мл
Форма суспензія
Температура зберігання від 2 до 8 °С
Міжнародна назва Comb drug
Реєстрація UA/13056/01/01 від 07.11.2018
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 36 місяців

Особливості прийому Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1

Дітиз 1-го року
Вагітніу співвідношенні ризик для плода (дитини)/ користь для матері
Годуючіз обережністю
Алергіяз обережністю
Діабетдозволено
Водіїдозволено
Увага!Увага!

Опис препарату Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 створено на основі офіціальної інструкції до Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1

Коротка інструкція із застосування для Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1

print
share
composition

Склад

діючі речовини: 1 доза (1 мл) містить:

вірус гепатиту А (інактивований)1,2720 одиниць ELISA
поверхневий антиген вірусу гепатиту В3,420 мкг


1 вироблено на диплоїдних клітинах людини MRC-5
2 адсорбований на алюмінію гідроксиді, гідратованому 0,05 мг Al3+
3 вироблено у клітинах дріжджової культури Saccharomyces cerevisiae за технологією рекомбінантної ДНК
4 адсорбований на алюмінію фосфаті 0,4 мг Al3+.

допоміжні речовини: алюмінію гідроксид, алюмінію фосфат, натрію хлорид та вода для ін’єкцій.

Амінокислоти для ін’єкцій, формальдегід, неоміцину сульфат, полісорбат-20 присутні у слідових кількостях внаслідок виробничого процесу.

testimony

Показання

Вакцина ТВІНРИКС показана для вакцинації нещеплених дітей (віком від 1 року та старше), підлітків та дорослих з метою профілактики захворювання на гепатити А та В.

composition

Протипоказання

ТВІНРИКС не можна вводити особам з відомою підвищеною чутливістю до будь-якого компонента або неоміцину, а також особам, у яких після першого введення вакцини ТВІНРИКС або моновалентних вакцин для профілактики гепатитів А та В з’явились ознаки гіперчутливості. Як і при застосуванні інших вакцин введення вакцини ТВІНРИКС повинно бути відкладено у осіб з гострими захворюваннями, що супроводжуються лихоманкою.

Usage

Спосіб застосування

Рекомендована доза для дітей (від 1 року та старше), підлітків та дорослих – 1,0 мл.

Схема первинної вакцинації:

· Діти віком від 1 року до 15 років. Стандартний курс первинної вакцинації вакциною ТВІНРИКС включає введення двох доз, першу з яких вводять у вибраний день, другу – у проміжку між шостим та дванадцятим місяцями після введення першої дози. Захист від захворювання на гепатит В формується після введення другої дози.

· Дорослі та підлітки віком від 16 років. Стандартний курс первинної вакцинації за допомогою вакцини ТВІНРИКС складається з трьох доз. Першу дозу вводять у вибраний день, другу – через місяць, а третю – через 6 місяців після першої дози.

У виняткових випадках дорослі, які збираються в подорож через 1 місяць або дещо пізніше та не можуть завершити первинну вакцинацію за схемою 0, 1, 6 місяць, можуть бути щеплені за схемою 0, 7, 21 день. При використанні цієї схеми рекомендується введення четвертої дози вакцини через 12 місяців після введення першої дози.

Рекомендованих схем введення вакцини необхідно неухильно дотримуватись. Розпочавши курс первинної вакцинації, його необхідно завершити з використанням тієї ж вакцини.

Бустерна вакцинація

На основі даних довготривалого спостереження при вакцинації дорослих вакциною ТВІНРИКС за схемою 0, 1, 6 місяць було встановлено, що специфічні антитіла зберігаються до 15 років після завершення вакцинації.

Титри анти-HAV та анти-HBs після курсу первинної вакцинації знаходяться в межах, що характерні для моновалентних вакцин. Після імунізації дорослих пацієнтів вакциною ТВІНРИКС динаміка зниження титрів антитіл подібна до такої, що спостерігається при застосуванні моновалентних вакцин. Таким чином, загальні рекомендації щодо бустерної імунізації можуть надаватися на підставі досвіду використання моновалентних вакцин.

Гепатит В

Необхідність введення бустерної дози вакцини для профілактики гепатиту В здоровим особам, що одержали повний курс первинної вакцинації, не доведено. Разом з тим, у деяких офіційних програмах імунізації передбачається введення бустерної дози. У такому випадку цих рекомендацій необхідно неухильно дотримуватись.

Для деяких категорій осіб, що входять до групи ризику щодо інфікування вірусом гепатиту В (гемодіаліз, імунодефіцитні стани тощо), необхідно постійно слідкувати за рівнем специфічних антитіл, щоб він не був нижче 10 МО/л.

Гепатит А

На сьогодні необхідність введення бустерної дози імунокомпетентним особам, що дають імунну відповідь на вакцину для профілактики гепатиту А, не встановлена. Потрібно враховувати той факт, що достатній рівень імунного захисту може бути забезпечений за рахунок імунологічної пам’яті. Рекомендації для введення бустерної дози вакцини базуються на тому, що для забезпечення відповідного рівня захисту необхідна певна концентрація антитіл від гепатиту А, яка, як було показано, зберігається щонайменше протягом 10 років.

У разі необхідності введення бустерної дози для профілактики гепатиту А та В може бути застосована вакцина ТВІНРИКС. Для бустерної імунізації осіб, щеплених вакциною ТВІНРИКС, можуть бути використані моновалентні вакцини для профілактики гепатиту А та В. Імуногенність та безпека застосування вакцини ТВІНРИКС при бустерній дозі після первинної вакцинації за дводозовою схемою не вивчались.

Вакцина ТВІНРИКС призначена для внутрішньом’язових ін’єкцій в ділянку дельтоподібного м’яза верхньої кінцівки дорослим та дітям старшого віку. Дітям до трьох років вакцину вводять в передньо-латеральну ділянку стегна.

Оскільки при внутрішньошкірному та внутрішньом’язовому введенні в сідничний м’яз не розвивається достатня відповідь на вакцину, цей шлях для введення використовувати не можна. У виняткових випадках вакцину ТВІНРИКС можна вводити підшкірно хворим з тромбоцитопенією або порушеннями згортання крові, оскільки після внутрішньом’язового введення у таких осіб може виникнути кровотеча. Проте такий шлях введення вакцини може привести до зниженої імунної реакції.

При проведенні імунізації на території України слід керуватися чинними наказами МОЗ України щодо профілактичних щеплень.

Інструкція щодо використання вакцини

При зберіганні може спостерігатися білий осад з прозорим безбарвним супернатантом.

Вакцину потрібно повторно суспендувати перед використанням. Після повторного суспендування вакцина повинна стати однорідною, мутною, білою.

Кроки повторного суспендування вакцини для одержання однорідної білої злегка мутної суспензії:

1. Тримайте шприц вертикально в закритій руці.

2. Струсіть шприц, перекинувши його догори дном та навпаки.

3. Повторіть цей крок енергійно протягом не менше 15 секунд.

4. Огляньте вакцину знову:

а) якщо вакцина має вигляд однорідної мутної суспензії білого кольору, вона готова до використання (вакцина не повинна бути прозорою);

б) якщо вакцина ще не має вигляду однорідної мутної білої суспензії, струсіть шприц, перекинувши його догори дном та навпаки щонайменше ще 15 секунд, потім перевірте знову.

Вакцину слід перевірити візуально на наявність будь-яких сторонніх твердих частинок та/або незвичайного зовнішнього вигляду перед застосуванням. У разі наявності вказаного вище вакцину не застосовувати.

Будь-який невикористаний продукт або відходи мають бути знищені згідно з місцевими вимогами.

Діти.

Вакцина ТВІНРИКС показана для вакцинації нещеплених дітей віком від 1 року (див. розділи «Показання», «Спосіб застосування та дози»).

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1, а також відповіді на них.

Яка ціна на Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1?

plus-icon

Ціни на Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1?

plus-icon

Показання препарату Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1:

Вакцина ТВІНРИКС показана для вакцинації нещеплених дітей (віком від 1 року та старше), підлітків та дорослих з метою профілактики захворювання на гепатити А та В.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1: 1 мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1?

plus-icon

Інструкція Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1?

plus-icon

Зі складом Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 можна ознайомитись нижче.

діючі речовини: 1 доза (1 мл) містить:

вірус гепатиту А (інактивований)1,2720 одиниць ELISA
поверхневий антиген вірусу гепатиту В3,420 мкг


1 вироблено на диплоїдних клітинах людини MRC-5
2 адсорбований на алюмінію гідроксиді, гідратованому 0,05 мг Al3+
3 вироблено у клітинах дріжджової культури Saccharomyces cerevisiae за технологією рекомбінантної ДНК
4 адсорбований на алюмінію фосфаті 0,4 мг Al3+.

допоміжні речовини: алюмінію гідроксид, алюмінію фосфат, натрію хлорид та вода для ін’єкцій.

Амінокислоти для ін’єкцій, формальдегід, неоміцину сульфат, полісорбат-20 присутні у слідових кількостях внаслідок виробничого процесу.

Як приймати Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1?

plus-icon

Рекомендована доза для дітей (від 1 року та старше), підлітків та дорослих – 1,0 мл.

Схема первинної вакцинації:

· Діти віком від 1 року до 15 років. Стандартний курс первинної вакцинації вакциною ТВІНРИКС включає введення двох доз, першу з яких вводять у вибраний день, другу – у проміжку між шостим та дванадцятим місяцями після введення першої дози. Захист від захворювання на гепатит В формується після введення другої дози.

· Дорослі та підлітки віком від 16 років. Стандартний курс первинної вакцинації за допомогою вакцини ТВІНРИКС складається з трьох доз. Першу дозу вводять у вибраний день, другу – через місяць, а третю – через 6 місяців після першої дози.

У виняткових випадках дорослі, які збираються в подорож через 1 місяць або дещо пізніше та не можуть завершити первинну вакцинацію за схемою 0, 1, 6 місяць, можуть бути щеплені за схемою 0, 7, 21 день. При використанні цієї схеми рекомендується введення четвертої дози вакцини через 12 місяців після введення першої дози.

Рекомендованих схем введення вакцини необхідно неухильно дотримуватись. Розпочавши курс первинної вакцинації, його необхідно завершити з використанням тієї ж вакцини.

Бустерна вакцинація

На основі даних довготривалого спостереження при вакцинації дорослих вакциною ТВІНРИКС за схемою 0, 1, 6 місяць було встановлено, що специфічні антитіла зберігаються до 15 років після завершення вакцинації.

Титри анти-HAV та анти-HBs після курсу первинної вакцинації знаходяться в межах, що характерні для моновалентних вакцин. Після імунізації дорослих пацієнтів вакциною ТВІНРИКС динаміка зниження титрів антитіл подібна до такої, що спостерігається при застосуванні моновалентних вакцин. Таким чином, загальні рекомендації щодо бустерної імунізації можуть надаватися на підставі досвіду використання моновалентних вакцин.

Гепатит В

Необхідність введення бустерної дози вакцини для профілактики гепатиту В здоровим особам, що одержали повний курс первинної вакцинації, не доведено. Разом з тим, у деяких офіційних програмах імунізації передбачається введення бустерної дози. У такому випадку цих рекомендацій необхідно неухильно дотримуватись.

Для деяких категорій осіб, що входять до групи ризику щодо інфікування вірусом гепатиту В (гемодіаліз, імунодефіцитні стани тощо), необхідно постійно слідкувати за рівнем специфічних антитіл, щоб він не був нижче 10 МО/л.

Гепатит А

На сьогодні необхідність введення бустерної дози імунокомпетентним особам, що дають імунну відповідь на вакцину для профілактики гепатиту А, не встановлена. Потрібно враховувати той факт, що достатній рівень імунного захисту може бути забезпечений за рахунок імунологічної пам’яті. Рекомендації для введення бустерної дози вакцини базуються на тому, що для забезпечення відповідного рівня захисту необхідна певна концентрація антитіл від гепатиту А, яка, як було показано, зберігається щонайменше протягом 10 років.

У разі необхідності введення бустерної дози для профілактики гепатиту А та В може бути застосована вакцина ТВІНРИКС. Для бустерної імунізації осіб, щеплених вакциною ТВІНРИКС, можуть бути використані моновалентні вакцини для профілактики гепатиту А та В. Імуногенність та безпека застосування вакцини ТВІНРИКС при бустерній дозі після первинної вакцинації за дводозовою схемою не вивчались.

Вакцина ТВІНРИКС призначена для внутрішньом’язових ін’єкцій в ділянку дельтоподібного м’яза верхньої кінцівки дорослим та дітям старшого віку. Дітям до трьох років вакцину вводять в передньо-латеральну ділянку стегна.

Оскільки при внутрішньошкірному та внутрішньом’язовому введенні в сідничний м’яз не розвивається достатня відповідь на вакцину, цей шлях для введення використовувати не можна. У виняткових випадках вакцину ТВІНРИКС можна вводити підшкірно хворим з тромбоцитопенією або порушеннями згортання крові, оскільки після внутрішньом’язового введення у таких осіб може виникнути кровотеча. Проте такий шлях введення вакцини може привести до зниженої імунної реакції.

При проведенні імунізації на території України слід керуватися чинними наказами МОЗ України щодо профілактичних щеплень.

Інструкція щодо використання вакцини

При зберіганні може спостерігатися білий осад з прозорим безбарвним супернатантом.

Вакцину потрібно повторно суспендувати перед використанням. Після повторного суспендування вакцина повинна стати однорідною, мутною, білою.

Кроки повторного суспендування вакцини для одержання однорідної білої злегка мутної суспензії:

1. Тримайте шприц вертикально в закритій руці.

2. Струсіть шприц, перекинувши його догори дном та навпаки.

3. Повторіть цей крок енергійно протягом не менше 15 секунд.

4. Огляньте вакцину знову:

а) якщо вакцина має вигляд однорідної мутної суспензії білого кольору, вона готова до використання (вакцина не повинна бути прозорою);

б) якщо вакцина ще не має вигляду однорідної мутної білої суспензії, струсіть шприц, перекинувши його догори дном та навпаки щонайменше ще 15 секунд, потім перевірте знову.

Вакцину слід перевірити візуально на наявність будь-яких сторонніх твердих частинок та/або незвичайного зовнішнього вигляду перед застосуванням. У разі наявності вказаного вище вакцину не застосовувати.

Будь-який невикористаний продукт або відходи мають бути знищені згідно з місцевими вимогами.

Діти.

Вакцина ТВІНРИКС показана для вакцинації нещеплених дітей віком від 1 року (див. розділи «Показання», «Спосіб застосування та дози»).

Чи можна приймати Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1, прийом під час вагітності: у співвідношенні ризик для плода (дитини)/ користь для матері

Чи можна Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 1-го року. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 в аптеках України?

plus-icon

Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1.

Процес купівлі Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 і заберіть його в аптеці.

Купити Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Твінрикс сусп. для ін. 1 мл шприц-доза №1 можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.