Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5

ReturnНазад

Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5

Ціни на Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Увага!Увага!

Опис препарату Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 створено на основі офіціальної інструкції до Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: ропівакаїн;

1 мл розчину містить ропівакаїну гідрохлориду моногідрату, що відповідає ропівакаїну гідрохлориду 2 мг або 7,5 мг, або 10 мг;

допоміжні речовини: натрію хлорид, 2М розчин натрію гідроксиду та/або 2М розчин хлористоводневої кислоти, вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Наропін 7,5 мг/мл та 10 мг/мл

· Для дорослих і дітей віком від 12 років для анестезії при хірургічних втручаннях:

- епідуральна анестезія при хірургічних втручаннях, включаючи кесарів розтин;

- блокада великих нервів;

- блокада периферичних нервів.

Наропін 2 мг/мл

· Для дорослих і дітей віком від 12 років для купірування гострого болю:

- тривала епідуральна інфузія або періодичні болюсні ін’єкції для усунення післяопераційного болю або для знеболювання пологів;

- блокада периферичних нервів;

- тривала блокада периферичних нервів шляхом тривалої інфузії або періодичних болюсних ін’єкцій, наприклад, для усунення післяопераційного болю.

· Для немовлят віком від 1 року та дітей віком до 12 років для купірування гострого болю (під час та після хірургічного втручання):

- периферична блокада при одноразовому введенні препарату.

· Для новонароджених, немовлят віком від 1 року та дітей віком до 12 років для каудальної епідуральної блокади (під час та після хірургічного втручання):

- тривала епідуральна інфузія.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до ропівакаїну або будь-якої з допоміжних речовин.

Підвищена чутливість до місцевих анестетиків амідного типу.

Загальні протипоказання, пов’язані з епідуральною або реґіонарною анестезією, незалежно від того, який місцевий анестетик застосовується.

Внутрішньовенна регіонарна анестезія.

Парацервікальна анестезія в акушерстві.

Епідуральна анестезія у пацієнтів з гіповолемією.

Usage

Спосіб застосування

Наропін повинні вводити лише лікарі, які мають досвід проведення регіонарної анестезії, або під їх наглядом. Для досягнення достатнього ступеня анестезії необхідно застосовувати мінімальні можливі дози препарату.

Дорослі та діти віком від 12 років

Нижче наводяться рекомендовані дози препарату; дозування слід коригувати відповідно до ступеня блокади та загального стану пацієнта.

Анестезія при хірургічних втручаннях зазвичай потребує високих доз та більш високих концентрацій, ніж знеболювання з метою купірування гострого болю, для якого зазвичай рекомендується концентрація 2 мг/мл. Проте для внутрішньосуглобових ін’єкцій рекомендується концентрація 7,5 мг/мл.

Таблиця 1.

Дорослі та діти віком від 12 років

Показання

Концентрація (мг/мл)

Об’єм (мл)

Доза (мг)

Початок дії (хв)

Тривалість дії (год)

АНЕСТЕЗІЯ ПРИ ХІРУРГІЧНИХ ВТРУЧАННЯХ

Люмбальна епідуральна ін’єкція для проведення хірургічного втручання

7,5 мг/мл

10 мг/мл

15–25 мл

15–20 мл

113–188 мг

150–200 мг

10–20 хв

10–20 хв

3–5 год

4–6 год

Люмбальна епідуральна ін’єкція для проведення кесаревого розтину

7,5 мг/мл

15–20 мл

113–150 мг

10–20 хв

3–5 год

Торакальна епідуральна ін’єкція для післяопераційної знеболювальної блокади

7,5 мг/мл

5–15 мл залежно від рівня ін’єкції

38–113 мг

10–20 хв

__

Блокада плечового сплетіння

7,5 мг/мл

10–40 мл

75–300 мг1)

10–25 хв

6–10 год

Блокада невеликих та середніх нервів та інфільтраційна анестезія

7,5 мг/мл

1–30 мл

7,5–225 мг

1–15 хв

2–6 год

КУПІРУВАННЯ ГОСТРОГО БОЛЮ

Люмбальне епідуральне введення

Болюс

2 мг/мл

10–20 мл

20–40 мг

10–15 хв

0,5–1,5 год

Періодичні ін’єкції (додаткові дози), наприклад, для знеболювання під час пологів

2 мг/мл

10–15 мл

з інтервалами щонайменше 30 хвилин

20–30 мг

__

__

Тривала інфузія, наприклад, для післяопераційного знеболювання або знеболювання під час пологів

2 мг/мл

6–14 мл/год

12–28 мг/год

__

__

Торакальне епідуральне введення

Тривала інфузія, наприклад, для післяопераційного знеболювання

2 мг/мл

6–14 мл/год

12–28 мг/год

__

__

Блокада периферичних нервів та інфільтраційна анестезія

2 мг/мл

1–100 мл

2–200 мг

1–5 хв

2–6 год

Внутрішньосуглобова ін’єкція3)(наприклад, одноразова доза при артроскопії колінного суглоба)

7,5 мг/мл

20 мл

150 мг2)

__

2–6 год

Блокади периферичних нервів (стегнова або міждрабинчаста блокада)

Тривала інфузія або періодичні ін’єкції (наприклад, для післяопераційного знеболювання)

2 мг/мл

5–10 мл/год

10–20 мг/год

__

__

Дози, наведені у таблиці 1, необхідні для забезпечення клінічно прийнятної блокади; їх слід розглядати як рекомендовані дози для дорослих.

Існують значні індивідуальні коливання щодо часу початку та тривалості ефекту.

1)Дозу для блокади нервового сплетіння слід коригувати залежно від місця введення препарату та стану пацієнта. При міждрабинчастій блокаді та блокадах надключичного плечового нервового сплетіння можливе підвищення частоти серйозних небажаних реакцій незалежно від типу застосованого місцевого анестетика (див. також розділ «Особливості застосування»).

2)При введенні додаткової дози ропівакаїну за допомогою будь-якої іншої методики одному і тому ж пацієнту не слід перевищувати сумарної дози 225 мг.

3)Після виходу препарату на ринок повідомлялося про розвиток хондролізу у пацієнтів, які отримували тривалу інфузію для проведення внутрішньосуглобової місцевої анестезії. Тривала внутрішньосуглобова інфузія не є затвердженим шляхом застосування препарату.

Важливо дотримуватися особливої обережності для попередження випадкових внутрішньосудинних ін’єкцій. До та під час ін’єкції загальної дози рекомендується ретельно проводити аспіраційну пробу. Загальну дозу слід вводити повільно, зі швидкістю 25–50 мг/хв або окремими дозами, постійно стежачи за станом пацієнта. При епідуральному введенні рекомендується ввести тестову дозу 3−5 мл ксилокаїну адреналіну. Випадкове внутрішньосудинне введення може спричинити, наприклад, короткотривале збільшення частоти серцевих скорочень, а випадкове інтратекальне введення може призвести до появи ознак спінальної блокади. При виникненні симптомів інтоксикації ведення препарату слід негайно припинити.

При проведенні епідуральної блокади при хірургічних втручаннях застосовують одноразові дози до 250 мг ропівакаїну, які добре переносяться.

При блокаді плечового нервового сплетіння шляхом введення 40 мл препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл максимальні концентрації ропівакаїну у плазмі крові деяких пацієнтів можуть наближатися до рівня, при якому описувалися легкі симптоми токсичного впливу препарату на ЦНС. Тому не рекомендується застосовувати дози, що перевищують 40 мл препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл (300 мг ропівакаїну).

При проведенні тривалої інфузії або повторних болюсних ін’єкцій слід враховувати ризик виникнення токсичних концентрацій у плазмі крові або ураження місцевого нерва. Сумарні дози до 675 мг ропівакаїну, що вводили протягом 24 годин, добре переносилися дорослими пацієнтами під час анестезії при хірургічних втручаннях та при купіруванні післяопераційного болю. Добра переносимість також спостерігалася у дорослих при тривалих епідуральних інфузіях, які проводили після хірургічного втручання протягом 72 годин зі швидкістю інфузії до 28 мг/годину. В обмеженої кількості пацієнтів введення більш високих доз препарату (до 800 мг/добу) супроводжувалося появою відносно невеликої кількості небажаних реакцій.

Купірування післяопераційного болю. Блокаду проводять перед хірургічним втручанням шляхом введення препарату Наропін 10 мг/мл або 7,5 мг/мл або після хірургічного втручання шляхом епідурального болюсного введення препарату Наропін 7,5 мг/мл. Аналгезію підтримують епідуральною інфузією препарату Наропін 2 мг/мл. Клінічні дослідження продемонстрували, що інфузія зі швидкістю 6−14 мл (12−28 мг) на годину зазвичай забезпечує задовільну анестезію при помірному та сильному післяопераційному болю, причому у більшості випадків спостерігається лише слабкий та непрогресуючий моторний блок. Максимальна тривалість епідуральної блокади становить 3 дні. Однак, слід проводити ретельний моніторинг щодо знеболювальної дії препарату для того, щоб видалити катетер, як тільки больовий стан дозволить це. Ця методика дає змогу значною мірою зменшити потребу у додатковому застосуванні опіоїдних аналгетиків.

Також проводилися клінічні дослідження, в яких Наропін у дозі 2 мг/мл застосовували окремо або у поєднанні з фентанілом (1−4 мкг/мл) протягом 72 годин у вигляді епідуральної інфузії для післяопераційного знеболювання. Наропін 2 мг/мл (6−14 мг/год) забезпечував адекватне знеболювання у більшості пацієнтів. Комбінація препарату Наропін з фентанілом забезпечувала краще знеболювання, однак спричиняла небажані опіоїдні ефекти.

При кесаревому розтині епідуральне застосування ропівакаїну у концентрації понад 7,5 мг/мл або спінальне застосування не задокументовано.

При проведенні довготривалої блокади периферичних нервів шляхом тривалої інфузії або повторних ін’єкцій слід враховувати ризик досягнення токсичної концентрації препарату у плазмі крові або спричинення місцевого неврологічного ураження. У клінічних дослідженнях блокада стегнового нерва перед хірургічним втручанням досягалася шляхом введення 300 мг препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл, а міждрабинчаста блокада – шляхом введення 225 мг препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл. Далі аналгезію підтримували введенням препарату Наропін у дозі 2 мг/мл. Швидкість інфузій або періодичні ін’єкції по 10−20 мг на годину протягом 48 годин забезпечували достатню аналгезію та добре переносилися.

Діти віком до 12 років

Таблиця 2.

Діти віком до 12 років

Показання

Концентрація

(мг/мл)

Об’єм

(мл/кг)

Доза

(мг/кг)

КУПІРУВАННЯ ГОСТРОГО БОЛЮ

(до та після хірургічного втручання)

Каудальна блокада у дітей віком

0–12 років

Блокада нижче рівня Т12 у дітей з масою тіла до 25 кг включно

2 мг/мл

1 мл/кг

2 мг/кг

Тривала епідуральна інфузія

У дітей з масою тіла до 25 кг включно

0–6 місяців

Болюсна доза а)

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

2 мг/мл

0,5–1 мл/кг

0,1 мл/кг/год

1–2 мг/кг

0,2 мг/кг/год

6–12 місяців

Болюсна доза а)

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

2 мг/мл

0,5–1 мл/кг

0,2 мл/кг/год

1–2 мг/кг

0,4 мг/кг/год

1–12 років

Болюсна доза b)

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

2 мг/мл

1 мл/кг

0,2 мл/кг/год

2 мг/кг

0,4 мг/кг/год

Блокада периферичних нервів

1–12 років

Тривала інфузія

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

0,1–0,3 мл/кг/год

0,2–0,6 мг/кг/год

а)Для торакальних епідуральних блокад рекомендуються дози нижньої межі інтервалу дозування, тоді як для поперекової або каудальної епідуральної блокади рекомендуються дози верхньої межі інтервалу дозування.

b)Рекомендується для поперекових епідуральних блокад.

При застосуванні препарату дітям дози, наведені у таблиці 2, слід розглядати як рекомендації. Існують випадки індивідуальних варіацій. Дітям із надмірною масою тіла часто потрібне поступове зниження дози, що розраховується за ідеальною масою тіла. Об’єм препарату для проведення каудальної епідуральної блокади при одноразовому введенні препарату та об’єм препарату для проведення епідуральної блокади при введенні болюсних доз препарату не повинен перевищувати 25 мл для будь-якого пацієнта.

Застосування ропівакаїну у дозах 7,5 і 10 мг/мл дітям може призвести до системного токсичного впливу та токсичного впливу препарату на центральну нервову систему. Таким чином, для застосування таким пацієнтам більш прийнятним є найнижчий рівень концентрацій препарату (2 мг/мл).

Вказівки щодо доз препарату для проведення периферичної блокади у немовлят і дітей являють собою методологічну основу щодо застосування препарату дітям без серйозних захворювань. Щодо дітей із серйозними захворюваннями рекомендовано застосування нижчих доз препарату та проведення ретельного моніторингу.

Застосування ропівакаїну недоношеним дітям не було задокументовано.

Важливо дотримуватися більшої обережності для попередження випадкових внутрішньосудинних ін’єкцій. До та під час ін’єкції загальної дози рекомендується ретельно проводити аспіраційну пробу. Під час введення препарату слід уважно спостерігати за життєво важливими функціями пацієнта. При виникненні ознак токсичного впливу ведення препарату слід негайно припинити.

При застосуванні розрахункових доз рекомендується фракціонування загальної дози незалежно від шляху введення препарату.

Каудальна епідуральна ін’єкція ропівакаїну у дозі 2 мг/мл забезпечує адекватне післяопераційне знеболювання нижче рівня Т12 у більшості дітей, коли доза 2 мг/кг застосовується в об’ємі 1 мл/кг. Об’єм каудальної епідуральної ін’єкції може бути скоригований, щоб досягти контролю за поширенням сенсорної блокади. Дози препарату до 3 мг/кг включно при концентрації ропівакаїну 3 мг/мл безпечно застосовували дітям віком від 4 років.

Досвід застосування каудальних блокад дітям з масою тіла понад 25 кг обмежений.

Діти.

Препарат застосовується у педіатричній практиці.

Аналоги для Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5

Показати ще

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5, а також відповіді на них.

Яка ціна на Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5?

plus-icon

Ціни на Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5?

plus-icon

Показання препарату Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5:

Наропін 7,5 мг/мл та 10 мг/мл

· Для дорослих і дітей віком від 12 років для анестезії при хірургічних втручаннях:

- епідуральна анестезія при хірургічних втручаннях, включаючи кесарів розтин;

- блокада великих нервів;

- блокада периферичних нервів.

Наропін 2 мг/мл

· Для дорослих і дітей віком від 12 років для купірування гострого болю:

- тривала епідуральна інфузія або періодичні болюсні ін’єкції для усунення післяопераційного болю або для знеболювання пологів;

- блокада периферичних нервів;

- тривала блокада периферичних нервів шляхом тривалої інфузії або періодичних болюсних ін’єкцій, наприклад, для усунення післяопераційного болю.

· Для немовлят віком від 1 року та дітей віком до 12 років для купірування гострого болю (під час та після хірургічного втручання):

- периферична блокада при одноразовому введенні препарату.

· Для новонароджених, немовлят віком від 1 року та дітей віком до 12 років для каудальної епідуральної блокади (під час та після хірургічного втручання):

- тривала епідуральна інфузія.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5: 7,5 мг/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5?

plus-icon

Інструкція Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5?

plus-icon

Зі складом Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: ропівакаїн;

1 мл розчину містить ропівакаїну гідрохлориду моногідрату, що відповідає ропівакаїну гідрохлориду 2 мг або 7,5 мг, або 10 мг;

допоміжні речовини: натрію хлорид, 2М розчин натрію гідроксиду та/або 2М розчин хлористоводневої кислоти, вода для ін’єкцій.

Як приймати Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5?

plus-icon

Наропін повинні вводити лише лікарі, які мають досвід проведення регіонарної анестезії, або під їх наглядом. Для досягнення достатнього ступеня анестезії необхідно застосовувати мінімальні можливі дози препарату.

Дорослі та діти віком від 12 років

Нижче наводяться рекомендовані дози препарату; дозування слід коригувати відповідно до ступеня блокади та загального стану пацієнта.

Анестезія при хірургічних втручаннях зазвичай потребує високих доз та більш високих концентрацій, ніж знеболювання з метою купірування гострого болю, для якого зазвичай рекомендується концентрація 2 мг/мл. Проте для внутрішньосуглобових ін’єкцій рекомендується концентрація 7,5 мг/мл.

Таблиця 1.

Дорослі та діти віком від 12 років

Показання

Концентрація (мг/мл)

Об’єм (мл)

Доза (мг)

Початок дії (хв)

Тривалість дії (год)

АНЕСТЕЗІЯ ПРИ ХІРУРГІЧНИХ ВТРУЧАННЯХ

Люмбальна епідуральна ін’єкція для проведення хірургічного втручання

7,5 мг/мл

10 мг/мл

15–25 мл

15–20 мл

113–188 мг

150–200 мг

10–20 хв

10–20 хв

3–5 год

4–6 год

Люмбальна епідуральна ін’єкція для проведення кесаревого розтину

7,5 мг/мл

15–20 мл

113–150 мг

10–20 хв

3–5 год

Торакальна епідуральна ін’єкція для післяопераційної знеболювальної блокади

7,5 мг/мл

5–15 мл залежно від рівня ін’єкції

38–113 мг

10–20 хв

__

Блокада плечового сплетіння

7,5 мг/мл

10–40 мл

75–300 мг1)

10–25 хв

6–10 год

Блокада невеликих та середніх нервів та інфільтраційна анестезія

7,5 мг/мл

1–30 мл

7,5–225 мг

1–15 хв

2–6 год

КУПІРУВАННЯ ГОСТРОГО БОЛЮ

Люмбальне епідуральне введення

Болюс

2 мг/мл

10–20 мл

20–40 мг

10–15 хв

0,5–1,5 год

Періодичні ін’єкції (додаткові дози), наприклад, для знеболювання під час пологів

2 мг/мл

10–15 мл

з інтервалами щонайменше 30 хвилин

20–30 мг

__

__

Тривала інфузія, наприклад, для післяопераційного знеболювання або знеболювання під час пологів

2 мг/мл

6–14 мл/год

12–28 мг/год

__

__

Торакальне епідуральне введення

Тривала інфузія, наприклад, для післяопераційного знеболювання

2 мг/мл

6–14 мл/год

12–28 мг/год

__

__

Блокада периферичних нервів та інфільтраційна анестезія

2 мг/мл

1–100 мл

2–200 мг

1–5 хв

2–6 год

Внутрішньосуглобова ін’єкція3)(наприклад, одноразова доза при артроскопії колінного суглоба)

7,5 мг/мл

20 мл

150 мг2)

__

2–6 год

Блокади периферичних нервів (стегнова або міждрабинчаста блокада)

Тривала інфузія або періодичні ін’єкції (наприклад, для післяопераційного знеболювання)

2 мг/мл

5–10 мл/год

10–20 мг/год

__

__

Дози, наведені у таблиці 1, необхідні для забезпечення клінічно прийнятної блокади; їх слід розглядати як рекомендовані дози для дорослих.

Існують значні індивідуальні коливання щодо часу початку та тривалості ефекту.

1)Дозу для блокади нервового сплетіння слід коригувати залежно від місця введення препарату та стану пацієнта. При міждрабинчастій блокаді та блокадах надключичного плечового нервового сплетіння можливе підвищення частоти серйозних небажаних реакцій незалежно від типу застосованого місцевого анестетика (див. також розділ «Особливості застосування»).

2)При введенні додаткової дози ропівакаїну за допомогою будь-якої іншої методики одному і тому ж пацієнту не слід перевищувати сумарної дози 225 мг.

3)Після виходу препарату на ринок повідомлялося про розвиток хондролізу у пацієнтів, які отримували тривалу інфузію для проведення внутрішньосуглобової місцевої анестезії. Тривала внутрішньосуглобова інфузія не є затвердженим шляхом застосування препарату.

Важливо дотримуватися особливої обережності для попередження випадкових внутрішньосудинних ін’єкцій. До та під час ін’єкції загальної дози рекомендується ретельно проводити аспіраційну пробу. Загальну дозу слід вводити повільно, зі швидкістю 25–50 мг/хв або окремими дозами, постійно стежачи за станом пацієнта. При епідуральному введенні рекомендується ввести тестову дозу 3−5 мл ксилокаїну адреналіну. Випадкове внутрішньосудинне введення може спричинити, наприклад, короткотривале збільшення частоти серцевих скорочень, а випадкове інтратекальне введення може призвести до появи ознак спінальної блокади. При виникненні симптомів інтоксикації ведення препарату слід негайно припинити.

При проведенні епідуральної блокади при хірургічних втручаннях застосовують одноразові дози до 250 мг ропівакаїну, які добре переносяться.

При блокаді плечового нервового сплетіння шляхом введення 40 мл препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл максимальні концентрації ропівакаїну у плазмі крові деяких пацієнтів можуть наближатися до рівня, при якому описувалися легкі симптоми токсичного впливу препарату на ЦНС. Тому не рекомендується застосовувати дози, що перевищують 40 мл препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл (300 мг ропівакаїну).

При проведенні тривалої інфузії або повторних болюсних ін’єкцій слід враховувати ризик виникнення токсичних концентрацій у плазмі крові або ураження місцевого нерва. Сумарні дози до 675 мг ропівакаїну, що вводили протягом 24 годин, добре переносилися дорослими пацієнтами під час анестезії при хірургічних втручаннях та при купіруванні післяопераційного болю. Добра переносимість також спостерігалася у дорослих при тривалих епідуральних інфузіях, які проводили після хірургічного втручання протягом 72 годин зі швидкістю інфузії до 28 мг/годину. В обмеженої кількості пацієнтів введення більш високих доз препарату (до 800 мг/добу) супроводжувалося появою відносно невеликої кількості небажаних реакцій.

Купірування післяопераційного болю. Блокаду проводять перед хірургічним втручанням шляхом введення препарату Наропін 10 мг/мл або 7,5 мг/мл або після хірургічного втручання шляхом епідурального болюсного введення препарату Наропін 7,5 мг/мл. Аналгезію підтримують епідуральною інфузією препарату Наропін 2 мг/мл. Клінічні дослідження продемонстрували, що інфузія зі швидкістю 6−14 мл (12−28 мг) на годину зазвичай забезпечує задовільну анестезію при помірному та сильному післяопераційному болю, причому у більшості випадків спостерігається лише слабкий та непрогресуючий моторний блок. Максимальна тривалість епідуральної блокади становить 3 дні. Однак, слід проводити ретельний моніторинг щодо знеболювальної дії препарату для того, щоб видалити катетер, як тільки больовий стан дозволить це. Ця методика дає змогу значною мірою зменшити потребу у додатковому застосуванні опіоїдних аналгетиків.

Також проводилися клінічні дослідження, в яких Наропін у дозі 2 мг/мл застосовували окремо або у поєднанні з фентанілом (1−4 мкг/мл) протягом 72 годин у вигляді епідуральної інфузії для післяопераційного знеболювання. Наропін 2 мг/мл (6−14 мг/год) забезпечував адекватне знеболювання у більшості пацієнтів. Комбінація препарату Наропін з фентанілом забезпечувала краще знеболювання, однак спричиняла небажані опіоїдні ефекти.

При кесаревому розтині епідуральне застосування ропівакаїну у концентрації понад 7,5 мг/мл або спінальне застосування не задокументовано.

При проведенні довготривалої блокади периферичних нервів шляхом тривалої інфузії або повторних ін’єкцій слід враховувати ризик досягнення токсичної концентрації препарату у плазмі крові або спричинення місцевого неврологічного ураження. У клінічних дослідженнях блокада стегнового нерва перед хірургічним втручанням досягалася шляхом введення 300 мг препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл, а міждрабинчаста блокада – шляхом введення 225 мг препарату Наропін з концентрацією 7,5 мг/мл. Далі аналгезію підтримували введенням препарату Наропін у дозі 2 мг/мл. Швидкість інфузій або періодичні ін’єкції по 10−20 мг на годину протягом 48 годин забезпечували достатню аналгезію та добре переносилися.

Діти віком до 12 років

Таблиця 2.

Діти віком до 12 років

Показання

Концентрація

(мг/мл)

Об’єм

(мл/кг)

Доза

(мг/кг)

КУПІРУВАННЯ ГОСТРОГО БОЛЮ

(до та після хірургічного втручання)

Каудальна блокада у дітей віком

0–12 років

Блокада нижче рівня Т12 у дітей з масою тіла до 25 кг включно

2 мг/мл

1 мл/кг

2 мг/кг

Тривала епідуральна інфузія

У дітей з масою тіла до 25 кг включно

0–6 місяців

Болюсна доза а)

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

2 мг/мл

0,5–1 мл/кг

0,1 мл/кг/год

1–2 мг/кг

0,2 мг/кг/год

6–12 місяців

Болюсна доза а)

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

2 мг/мл

0,5–1 мл/кг

0,2 мл/кг/год

1–2 мг/кг

0,4 мг/кг/год

1–12 років

Болюсна доза b)

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

2 мг/мл

1 мл/кг

0,2 мл/кг/год

2 мг/кг

0,4 мг/кг/год

Блокада периферичних нервів

1–12 років

Тривала інфузія

Інфузія тривалістю до 72 годин

2 мг/мл

0,1–0,3 мл/кг/год

0,2–0,6 мг/кг/год

а)Для торакальних епідуральних блокад рекомендуються дози нижньої межі інтервалу дозування, тоді як для поперекової або каудальної епідуральної блокади рекомендуються дози верхньої межі інтервалу дозування.

b)Рекомендується для поперекових епідуральних блокад.

При застосуванні препарату дітям дози, наведені у таблиці 2, слід розглядати як рекомендації. Існують випадки індивідуальних варіацій. Дітям із надмірною масою тіла часто потрібне поступове зниження дози, що розраховується за ідеальною масою тіла. Об’єм препарату для проведення каудальної епідуральної блокади при одноразовому введенні препарату та об’єм препарату для проведення епідуральної блокади при введенні болюсних доз препарату не повинен перевищувати 25 мл для будь-якого пацієнта.

Застосування ропівакаїну у дозах 7,5 і 10 мг/мл дітям може призвести до системного токсичного впливу та токсичного впливу препарату на центральну нервову систему. Таким чином, для застосування таким пацієнтам більш прийнятним є найнижчий рівень концентрацій препарату (2 мг/мл).

Вказівки щодо доз препарату для проведення периферичної блокади у немовлят і дітей являють собою методологічну основу щодо застосування препарату дітям без серйозних захворювань. Щодо дітей із серйозними захворюваннями рекомендовано застосування нижчих доз препарату та проведення ретельного моніторингу.

Застосування ропівакаїну недоношеним дітям не було задокументовано.

Важливо дотримуватися більшої обережності для попередження випадкових внутрішньосудинних ін’єкцій. До та під час ін’єкції загальної дози рекомендується ретельно проводити аспіраційну пробу. Під час введення препарату слід уважно спостерігати за життєво важливими функціями пацієнта. При виникненні ознак токсичного впливу ведення препарату слід негайно припинити.

При застосуванні розрахункових доз рекомендується фракціонування загальної дози незалежно від шляху введення препарату.

Каудальна епідуральна ін’єкція ропівакаїну у дозі 2 мг/мл забезпечує адекватне післяопераційне знеболювання нижче рівня Т12 у більшості дітей, коли доза 2 мг/кг застосовується в об’ємі 1 мл/кг. Об’єм каудальної епідуральної ін’єкції може бути скоригований, щоб досягти контролю за поширенням сенсорної блокади. Дози препарату до 3 мг/кг включно при концентрації ропівакаїну 3 мг/мл безпечно застосовували дітям віком від 4 років.

Досвід застосування каудальних блокад дітям з масою тіла понад 25 кг обмежений.

Діти.

Препарат застосовується у педіатричній практиці.

Чи можна приймати Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5, прийом під час вагітності: за призначенням лікаря

Чи можна Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: дозволено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 в аптеках України?

plus-icon

Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5.

Процес купівлі Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 і заберіть його в аптеці.

Купити Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Наропін розчин для ін. 7,5 мг/мл амп. 10 мл №5 можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.