Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

ReturnНазад

Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

Ціни на Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5
639.08 - 935.56 грн.
target

знайдено в 125 аптеках

639.08 - 935.56 грн.
target

знайдено в 125 аптеках

Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5: Характеристики

Средня ціна 855.40 грн.
Категорія Інсуліни
Країна Данія
Виробник А/Т Ново Нордіск
Код ATHA10AC01
Діюча речовина Інсулін людський
Фармгрупа Антидіабетичні препарати. Інсулін та аналоги для ін’єкцій середньої тривалості дії, інсулін людський.
Дозування 3 мл
Форма суспензія
Температура зберігання від 2°C до 8°C
Міжнародна назва Insulin (human)
Реєстрація UA/17174/01/01 від 02.01.2019
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 2,5 роки

Особливості прийому Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

Дітизаборонено
Вагітнідозволено
Годуючідозволено
Алергіяз обережністю
Діабетдозволено
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 створено на основі офіціальної інструкції до Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

Коротка інструкція із застосування для Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

print
share
composition

Склад

діюча речовина: інсулін людський (рДНК);

1 мл суспензії для ін’єкцій містить 100 МО інсуліну людського біосинтетичного (рекомбінантна ДНК одержана з Saccharomyces cerevisiae);

1 МО (міжнародна одиниця) дорівнює 0,035 мг безводного людського інсуліну;

1 багатодозова одноразова шприц-ручка містить 3 мл суспензії для ін’єкцій, що еквівалентно 300 МО.

Протафан НМ ФлексПен є суспензією ізофан (НПХ) інсуліну.

допоміжні речовини: цинку хлорид; гліцерин; метакрезол; фенол; натрію гідрофосфат, дигідрат; натрію гідроксид (для корекції рН); кислота хлористоводнева розведена (для корекції рН); протаміну сульфат; вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Лікування цукрового діабету.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до людського інсуліну або до будь-якого інгредієнта препарату. Гіпоглікемія.

Usage

Спосіб застосування

Протафан НМ ФлексПен є шприц-ручкою, наповненою препаратом інсуліну тривалої дії, його можна застосовувати окремо або у комбінації з інсуліном короткої або швидкої дії.

Дозування

Дозування інсуліну індивідуальне і визначається лікарем відповідно до потреб хворого.

Індивідуальна добова потреба в інсуліні звичайно становить від 0,3 до 1,0 МО/кг/добу. Добова потреба в інсуліні може зростати у хворих з резистентністю до інсуліну (наприклад, у пубертатний період або при ожирінні) і знижуватися у хворих із залишковою ендогенною продукцією інсуліну.

Корекція дози

Супутні захворювання, особливо інфекції та гарячкові стани, звичайно підвищують потребу хворого в інсуліні. Супутні захворювання нирок, печінки або ураження надниркових залоз, гіпофіза або щитовидної залози вимагають змін у дозі інсуліну.

Корекція дози може також бути потрібна при зміні пацієнтами фізичної активності або свого звичайного раціону харчування. Підбір дози також може бути необхідним при переведенні хворих на інші препарати інсуліну.

Введення

Протафан НМ ФлексПен призначений тільки для підшкірних ін’єкцій. Суспензію інсуліну ніколи не вводять внутрішньовенно.

Протафан НМ ФлексПен звичайно вводять під шкіру стегна. Можна також вводити в ділянку передньої черевної стінки, сідниць або дельтовидного м’яза плеча.

При підшкірних ін’єкціях у ділянку стегна всмоктування інсуліну відбувається повільніше і з меншою варіативністю, ніж при введенні в інші ділянки тіла.

Введення у відтягнуту складку шкіри значно знижує ризик попадання у м’яз.

Після ін’єкції голка повинна залишатися під шкірою не менше 6 секунд. Це забезпечить введення повної дози.

Для зниження ризику ліподистрофії місця ін’єкцій слід завжди змінювати, навіть у межах однієї ділянки тіла.

Попередньо наповнена шприц-ручка Протафан НМ ФлексПен призначена для застосування із одноразовими голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм. Шприц-ручка ФлексПен дає можливість вводити дозу від 1 до 60 одиниць із кроком в 1 одиницю.

Слід дотримуватися докладної інструкції для використання цих медичних виробів.

Інструкції із застосування препарату Протафан НМ ФлексПен

Перш ніж використовувати шприц-ручку ФлексПен , необхідно уважно прочитати цю інструкцію.

Якщо Ви не досить ретельно дотримуєтеся інструкції, Ви можете ввести замало або занадто багато інсуліну, що може призвести до різкого підвищення або зниження рівня глюкози в крові.

ФлексПен – це інсулінова попередньо наповнена шприц-ручка з селектором дози. Він дає змогу виставити дозу від 1 до 60 одиниць інсуліну з кроком в 1 одиницю. ФлексПен використовується з одноразовими голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм. Як запобіжний захід завжди майте при собі запасний пристрій для введення інсуліну на випадок пошкодження або втрати шприц-ручки ФлексПен .

Догляд за шприц-ручкою

Поводитися зі шприц-ручкою ФлексПен необхідно з обережністю. Якщо вона падала, пошкоджена або була деформована, виникає ризик витікання інсуліну.

Поверхню шприц-ручки ФлексПен можна почистити, протираючи її ватою. Не слід її змочувати, мити та змащувати, оскільки це може пошкодити шприц-ручку.

Не слід заповнювати повторно шприц-ручку. Якщо вона порожня, то її необхідно утилізувати.

Підготовка шприц-ручки ФлексПен до ін’єкції.

А. Перевірте назву препарату та колір етикетки, щоб впевнитися, що у шприц-ручці міститься необхідний тип інсуліну. Це особливо важливо, якщо Ви застосовуєте більше ніж один тип інсуліну. Якщо ввести невідповідний тип інсуліну, Ваш рівень цукру в крові може різко підвищитися або знизитися.

Кожного разу, коли Ви починаєте використання нової шприц-ручки

Перед використанням інсулін має бути кімнатної температури. Це полегшує ресуспендування.

Зніміть ковпачок зі шприц-ручки (рис. А).

В. Перед першою ін’єкцією новою шприц-ручкою необхідно ресуспендувати інсулін:

Перевертайте шприц-ручку 20 разів догори та вниз між двома положеннями, як показано на рисунку, таким чином, щоб скляна кулька рухалась з одного кінця картриджа до іншого. Повторюйте це, доки рідина не стане рівномірно білою та мутною.

Перед кожною наступною ін’єкцією слід повторювати ці дії не менш як 10 разів, доки рідина не стане рівномірно білою та мутною.

Перед кожною ін’єкцією необхідно переконатися в тому, що інсулін ресуспендовано. Це може знизити ризик різкого підвищення або зниження рівня цукру в крові.

Після ресуспендування одразу ж виконати наступні дії для проведення ін’єкції.

.

WarningTriangle_EMF Впевнитися в тому, щоб у картриджі залишалось як мінімум 12 одиниць інсуліну, що дасть можливість ресуспендувати вміст. Якщо в картриджі залишилось менше 12 одиниць, слід використати нову шприц-ручку. 12 одиниць відзначено на шкалі кількості інсуліну, що залишився (див. загальний вигляд ручки на рисунку вище).

Приєднання голки

C. Видалити захисну мембрану з нової одноразової голки.

Щільно нагвинтити голку на шприц-ручку ФлексПен .

D. Зняти великий зовнішній ковпачок голки. Не викидати його.

E. Зняти внутрішній ковпачок голки та викинути його.

Ніколи не пробуйте одягнути знову знятий внутрішній ковпачок голки, тому що можна поранитися голкою.

* Завжди слід використовувати нову голку для кожної ін’єкці. Це зменшить ризик контамінації, інфікування, витікання інсуліну, блокування голки та неточного дозування.

* Будьте обережні, щоб не зігнути та не пошкодити голку перед використанням.

Перевірка току інсуліну

Перед кожною ін’єкцією при нормальному використанні у картриджі може накопичуватися невеликий об’єм повітря. Щоб запобігти ін’єкції повітря та забезпечити введення потрібної дози, слід зробити нижчезазначене:

F. Виставити селектором дози 2 одиниці.

G. Утримуючи шприц-ручку ФлексПен вертикально голкою догори, постукати обережно пальцем по картриджу кілька разів, щоб пухирці повітря зібралися у верхній частині картриджа.

H. Утримуючи шприц-ручку вертикально голкою догори, натиснути пускову кнопку. При цьому селектор дози повернеться до нульової позначки.

На кінчику голки має з'явитися крапля інсуліну. Якщо цього не відбудеться, замінити голку і повторити цю процедуру не більше 6 разів.

Якщо крапля інсуліну все ж таки не з'являється, це вказує на те, що шприц-ручку зіпсовано та слід використати нову шприц-ручку.

* Перед проведенням ін’єкції завжди необхідно переконатися, що крапля з’явилася на кінчику голки. Це підтвердить, що інсулін поступає через голку. Якщо крапля не з’явилася, Ви не зможете зовсім ввести інсулін, навіть якщо селектор дози буде рухатися. Це вказує на те, що голка заблокована або пошкоджена.

* Завжди перевіряйте потрапляння інсуліну через голку перед ін’єкцією. Якщо Ви цього не зробите, Ви можете ввести замало інсуліну або зовсім його не ввести. Це може призвести до підвищення рівня цукру в крові.

Виставлення дози

Переконатися, що селектор дози встановлений на «0»

I. Повернути селектор дози, щоб обрати необхідну кількість одиниць для ін’єкції.

Доза може бути відкоригована як у бік збільшення, так і зменшення обертанням селектора дози у відповідному напрямку, поки необхідна доза не буде збігатися з покажчиком дози. При обертанні селектора стежити за тим, щоб випадково не натиснути на пускову кнопку, оскільки це призведе до витікання інсуліну.

Неможливо виставити дозу, яка перевищує кількість одиниць, що залишилася у картриджі.

* Завжди використовуйте селектор дози та покажчик, щоб побачити, скільки одиниць Ви набрали, перед ін’єкцією інсуліну.

* Не рахуйте клацання шприц-ручки для вибору дози інсуліну. Якщо Ви вибрали та ввели неправильну дозу інсуліну, то рівень цукру в крові може підвищитися або знизитися. Не використовуйте шкалу кількості інсуліну, що залишився, бо вона показує лише приблизну кількість інсуліну, що залишилась у Вашій шприц-ручці.

Введення інсуліну.

Ввести голку під шкіру. Дотримуватися техніки виконання ін’єкції, якої навчив лікар або медсестра.

J. Ввести дозу, натискаючи до кінця пускову кнопку, поки «0» не зрівняється з покажчиком дози. Будьте уважні, щоб під час виконання ін’єкції натискати лише пускову кнопку.

Обертання селектора дози не призведе до введення інсуліну.

K. Утримувати пускову кнопку повністю натиснутою, залишаючи голку під шкірою не менше 6 секунд.

Це забезпечує введення повної дози препарату.

Витягнути голку з-під шкіри та відпустити пускову кнопку.

Завжди переконайтесь в тому, що покажчик дози повернувся до «0» після ін’єкції. Якщо покажчик дози зупинився до того, як повернувся до «0», повна доза не була введена, що може вплинути на підвищення рівня цукру в крові.

L. Закрити голку великим зовнішнім ковпачком, не торкаючись її. Коли голка буде повністю накрита великим зовнішнім ковпачком, обережно притиснути ковпачок, а потім відкрутити голку.

Обережно утилізувати голку і надіти ковпачок на шприц-ручку.

* Завжди видаляти голку після кожної ін’єкції та зберігати Протафан НМ ФлексПен без приєднаної голки. Це зменшить ризик контамінації, інфікування, витікання інсуліну, блокування голки та неточності дозування.

Додаткова важлива інформація

* Медичні працівники, родичі та інші особи, які надають допомогу хворому, мають бути дуже обережними з використаними голками, щоб знизити ризик випадкового уколу голкою та перехресного інфікування.

* Використану шприц-ручку утилізувати без голки.

* Ніколи не давайте Вашу шприц-ручку або голку іншим людям. Це може призвести до перехресного інфікування.

* Ніколи не давайте Вашу шприц-ручку іншим людям. Ваш препарат може бути небезпечний для їхнього здоров’я.

* Зберігайте Вашу шприц-ручку та голки в місцях, недоступних для інших, особливо для дітей.

Діти.

Препарати біосинтетичного людського інсуліну є ефективними і безпечними лікарськими засобами для лікування цукрового діабету у дітей та підлітків різних вікових груп. Добова потреба в інсуліні у дітей та підлітків залежить від стадії хвороби, маси тіла, віку, дієти, фізичних навантажень, ступеня інсулінорезистентності та динаміки рівня глікемії.

Аналоги для Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

Показати ще

Купують з Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5, а також відповіді на них.

Яка ціна на Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5?

plus-icon

Ціни на Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 в Україні починаються від 639.08 до 935.56, препарат доступний в 125 аптеках.

Від чого допомагає Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5?

plus-icon

Показання препарату Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5:

Лікування цукрового діабету.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5: 3 мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5?

plus-icon

Інструкція Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5?

plus-icon

Зі складом Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: інсулін людський (рДНК);

1 мл суспензії для ін’єкцій містить 100 МО інсуліну людського біосинтетичного (рекомбінантна ДНК одержана з Saccharomyces cerevisiae);

1 МО (міжнародна одиниця) дорівнює 0,035 мг безводного людського інсуліну;

1 багатодозова одноразова шприц-ручка містить 3 мл суспензії для ін’єкцій, що еквівалентно 300 МО.

Протафан НМ ФлексПен є суспензією ізофан (НПХ) інсуліну.

допоміжні речовини: цинку хлорид; гліцерин; метакрезол; фенол; натрію гідрофосфат, дигідрат; натрію гідроксид (для корекції рН); кислота хлористоводнева розведена (для корекції рН); протаміну сульфат; вода для ін’єкцій.

Як приймати Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5?

plus-icon

Протафан НМ ФлексПен є шприц-ручкою, наповненою препаратом інсуліну тривалої дії, його можна застосовувати окремо або у комбінації з інсуліном короткої або швидкої дії.

Дозування

Дозування інсуліну індивідуальне і визначається лікарем відповідно до потреб хворого.

Індивідуальна добова потреба в інсуліні звичайно становить від 0,3 до 1,0 МО/кг/добу. Добова потреба в інсуліні може зростати у хворих з резистентністю до інсуліну (наприклад, у пубертатний період або при ожирінні) і знижуватися у хворих із залишковою ендогенною продукцією інсуліну.

Корекція дози

Супутні захворювання, особливо інфекції та гарячкові стани, звичайно підвищують потребу хворого в інсуліні. Супутні захворювання нирок, печінки або ураження надниркових залоз, гіпофіза або щитовидної залози вимагають змін у дозі інсуліну.

Корекція дози може також бути потрібна при зміні пацієнтами фізичної активності або свого звичайного раціону харчування. Підбір дози також може бути необхідним при переведенні хворих на інші препарати інсуліну.

Введення

Протафан НМ ФлексПен призначений тільки для підшкірних ін’єкцій. Суспензію інсуліну ніколи не вводять внутрішньовенно.

Протафан НМ ФлексПен звичайно вводять під шкіру стегна. Можна також вводити в ділянку передньої черевної стінки, сідниць або дельтовидного м’яза плеча.

При підшкірних ін’єкціях у ділянку стегна всмоктування інсуліну відбувається повільніше і з меншою варіативністю, ніж при введенні в інші ділянки тіла.

Введення у відтягнуту складку шкіри значно знижує ризик попадання у м’яз.

Після ін’єкції голка повинна залишатися під шкірою не менше 6 секунд. Це забезпечить введення повної дози.

Для зниження ризику ліподистрофії місця ін’єкцій слід завжди змінювати, навіть у межах однієї ділянки тіла.

Попередньо наповнена шприц-ручка Протафан НМ ФлексПен призначена для застосування із одноразовими голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм. Шприц-ручка ФлексПен дає можливість вводити дозу від 1 до 60 одиниць із кроком в 1 одиницю.

Слід дотримуватися докладної інструкції для використання цих медичних виробів.

Інструкції із застосування препарату Протафан НМ ФлексПен

Перш ніж використовувати шприц-ручку ФлексПен , необхідно уважно прочитати цю інструкцію.

Якщо Ви не досить ретельно дотримуєтеся інструкції, Ви можете ввести замало або занадто багато інсуліну, що може призвести до різкого підвищення або зниження рівня глюкози в крові.

ФлексПен – це інсулінова попередньо наповнена шприц-ручка з селектором дози. Він дає змогу виставити дозу від 1 до 60 одиниць інсуліну з кроком в 1 одиницю. ФлексПен використовується з одноразовими голками НовоФайн або НовоТвіст довжиною до 8 мм. Як запобіжний захід завжди майте при собі запасний пристрій для введення інсуліну на випадок пошкодження або втрати шприц-ручки ФлексПен .

Догляд за шприц-ручкою

Поводитися зі шприц-ручкою ФлексПен необхідно з обережністю. Якщо вона падала, пошкоджена або була деформована, виникає ризик витікання інсуліну.

Поверхню шприц-ручки ФлексПен можна почистити, протираючи її ватою. Не слід її змочувати, мити та змащувати, оскільки це може пошкодити шприц-ручку.

Не слід заповнювати повторно шприц-ручку. Якщо вона порожня, то її необхідно утилізувати.

Підготовка шприц-ручки ФлексПен до ін’єкції.

А. Перевірте назву препарату та колір етикетки, щоб впевнитися, що у шприц-ручці міститься необхідний тип інсуліну. Це особливо важливо, якщо Ви застосовуєте більше ніж один тип інсуліну. Якщо ввести невідповідний тип інсуліну, Ваш рівень цукру в крові може різко підвищитися або знизитися.

Кожного разу, коли Ви починаєте використання нової шприц-ручки

Перед використанням інсулін має бути кімнатної температури. Це полегшує ресуспендування.

Зніміть ковпачок зі шприц-ручки (рис. А).

В. Перед першою ін’єкцією новою шприц-ручкою необхідно ресуспендувати інсулін:

Перевертайте шприц-ручку 20 разів догори та вниз між двома положеннями, як показано на рисунку, таким чином, щоб скляна кулька рухалась з одного кінця картриджа до іншого. Повторюйте це, доки рідина не стане рівномірно білою та мутною.

Перед кожною наступною ін’єкцією слід повторювати ці дії не менш як 10 разів, доки рідина не стане рівномірно білою та мутною.

Перед кожною ін’єкцією необхідно переконатися в тому, що інсулін ресуспендовано. Це може знизити ризик різкого підвищення або зниження рівня цукру в крові.

Після ресуспендування одразу ж виконати наступні дії для проведення ін’єкції.

.

WarningTriangle_EMF Впевнитися в тому, щоб у картриджі залишалось як мінімум 12 одиниць інсуліну, що дасть можливість ресуспендувати вміст. Якщо в картриджі залишилось менше 12 одиниць, слід використати нову шприц-ручку. 12 одиниць відзначено на шкалі кількості інсуліну, що залишився (див. загальний вигляд ручки на рисунку вище).

Приєднання голки

C. Видалити захисну мембрану з нової одноразової голки.

Щільно нагвинтити голку на шприц-ручку ФлексПен .

D. Зняти великий зовнішній ковпачок голки. Не викидати його.

E. Зняти внутрішній ковпачок голки та викинути його.

Ніколи не пробуйте одягнути знову знятий внутрішній ковпачок голки, тому що можна поранитися голкою.

* Завжди слід використовувати нову голку для кожної ін’єкці. Це зменшить ризик контамінації, інфікування, витікання інсуліну, блокування голки та неточного дозування.

* Будьте обережні, щоб не зігнути та не пошкодити голку перед використанням.

Перевірка току інсуліну

Перед кожною ін’єкцією при нормальному використанні у картриджі може накопичуватися невеликий об’єм повітря. Щоб запобігти ін’єкції повітря та забезпечити введення потрібної дози, слід зробити нижчезазначене:

F. Виставити селектором дози 2 одиниці.

G. Утримуючи шприц-ручку ФлексПен вертикально голкою догори, постукати обережно пальцем по картриджу кілька разів, щоб пухирці повітря зібралися у верхній частині картриджа.

H. Утримуючи шприц-ручку вертикально голкою догори, натиснути пускову кнопку. При цьому селектор дози повернеться до нульової позначки.

На кінчику голки має з'явитися крапля інсуліну. Якщо цього не відбудеться, замінити голку і повторити цю процедуру не більше 6 разів.

Якщо крапля інсуліну все ж таки не з'являється, це вказує на те, що шприц-ручку зіпсовано та слід використати нову шприц-ручку.

* Перед проведенням ін’єкції завжди необхідно переконатися, що крапля з’явилася на кінчику голки. Це підтвердить, що інсулін поступає через голку. Якщо крапля не з’явилася, Ви не зможете зовсім ввести інсулін, навіть якщо селектор дози буде рухатися. Це вказує на те, що голка заблокована або пошкоджена.

* Завжди перевіряйте потрапляння інсуліну через голку перед ін’єкцією. Якщо Ви цього не зробите, Ви можете ввести замало інсуліну або зовсім його не ввести. Це може призвести до підвищення рівня цукру в крові.

Виставлення дози

Переконатися, що селектор дози встановлений на «0»

I. Повернути селектор дози, щоб обрати необхідну кількість одиниць для ін’єкції.

Доза може бути відкоригована як у бік збільшення, так і зменшення обертанням селектора дози у відповідному напрямку, поки необхідна доза не буде збігатися з покажчиком дози. При обертанні селектора стежити за тим, щоб випадково не натиснути на пускову кнопку, оскільки це призведе до витікання інсуліну.

Неможливо виставити дозу, яка перевищує кількість одиниць, що залишилася у картриджі.

* Завжди використовуйте селектор дози та покажчик, щоб побачити, скільки одиниць Ви набрали, перед ін’єкцією інсуліну.

* Не рахуйте клацання шприц-ручки для вибору дози інсуліну. Якщо Ви вибрали та ввели неправильну дозу інсуліну, то рівень цукру в крові може підвищитися або знизитися. Не використовуйте шкалу кількості інсуліну, що залишився, бо вона показує лише приблизну кількість інсуліну, що залишилась у Вашій шприц-ручці.

Введення інсуліну.

Ввести голку під шкіру. Дотримуватися техніки виконання ін’єкції, якої навчив лікар або медсестра.

J. Ввести дозу, натискаючи до кінця пускову кнопку, поки «0» не зрівняється з покажчиком дози. Будьте уважні, щоб під час виконання ін’єкції натискати лише пускову кнопку.

Обертання селектора дози не призведе до введення інсуліну.

K. Утримувати пускову кнопку повністю натиснутою, залишаючи голку під шкірою не менше 6 секунд.

Це забезпечує введення повної дози препарату.

Витягнути голку з-під шкіри та відпустити пускову кнопку.

Завжди переконайтесь в тому, що покажчик дози повернувся до «0» після ін’єкції. Якщо покажчик дози зупинився до того, як повернувся до «0», повна доза не була введена, що може вплинути на підвищення рівня цукру в крові.

L. Закрити голку великим зовнішнім ковпачком, не торкаючись її. Коли голка буде повністю накрита великим зовнішнім ковпачком, обережно притиснути ковпачок, а потім відкрутити голку.

Обережно утилізувати голку і надіти ковпачок на шприц-ручку.

* Завжди видаляти голку після кожної ін’єкції та зберігати Протафан НМ ФлексПен без приєднаної голки. Це зменшить ризик контамінації, інфікування, витікання інсуліну, блокування голки та неточності дозування.

Додаткова важлива інформація

* Медичні працівники, родичі та інші особи, які надають допомогу хворому, мають бути дуже обережними з використаними голками, щоб знизити ризик випадкового уколу голкою та перехресного інфікування.

* Використану шприц-ручку утилізувати без голки.

* Ніколи не давайте Вашу шприц-ручку або голку іншим людям. Це може призвести до перехресного інфікування.

* Ніколи не давайте Вашу шприц-ручку іншим людям. Ваш препарат може бути небезпечний для їхнього здоров’я.

* Зберігайте Вашу шприц-ручку та голки в місцях, недоступних для інших, особливо для дітей.

Діти.

Препарати біосинтетичного людського інсуліну є ефективними і безпечними лікарськими засобами для лікування цукрового діабету у дітей та підлітків різних вікових груп. Добова потреба в інсуліні у дітей та підлітків залежить від стадії хвороби, маси тіла, віку, дієти, фізичних навантажень, ступеня інсулінорезистентності та динаміки рівня глікемії.

Чи можна приймати Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5, прийом під час вагітності: дозволено

Чи можна Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 в аптеках України?

plus-icon

Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5.

Процес купівлі Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 і заберіть його в аптеці.

Купити Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Протафан НМ Флекспен сусп. для ін. 100 ОД/мл картр. 3 мл в шприц-ручці №5 можна в таких містах: Луцьк , Рівне , Житомир , Чернігів , Суми , Харків , Запоріжжя , Львів , Івано-Франківськ , Тернопіль , Чернівці , Одеса , Хмельницький , Черкаси , Полтава , Кременчук , Дніпро , Кривий Ріг , Кропивницький , Київ та в інших населених пунктах України.