Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

ReturnНазад

Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

Ціни на Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)
43.58 - 56.90 грн.
target

знайдено в 633 аптеках

43.58 - 56.90 грн.
target

знайдено в 633 аптеках

Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3): Характеристики

Средня ціна 50.94 грн.
Категорія Інші серцево-судинні препарати
Країна Словенія
Виробник С. К. Сандоз С. Р. Л.
Код ATHC10AA01
Діюча речовина Симвастатин
Фармгрупа Гіполіпідемічні засоби, монокомпонентні. Інгібітори ГМГ-КоА редуктази.
Дозування 20 мг
Форма таблетки
Температура зберігання не вище 30 °С
Міжнародна назва Simvastatin
Реєстрація UA/16951/01/01 від 18.10.2018
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 3 роки

Особливості прийому Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

Дітизаборонено
Вагітнізаборонено
Годуючізаборонено
Алергіяз обережністю
Діабетз обережністю
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) створено на основі офіціальної інструкції до Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Аліна Шевченко

Аліна Шевченко

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

Коротка інструкція із застосування для Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

print
share
composition

Склад

діюча речовина: simvastatin:

1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить 20 або 40 мг симвастатину;

допоміжні речовини, крохмаль прежелатинізований, целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, бутилгідроксіанізол (Е 320), кислота лимонна, моногідрат, магнію стеарат, гіпромелоза, в'язкість 6 сП. гіпромелоза, в'язкість 15 сП. тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172)*, заліза оксид червоний (Е 172), етанол 96 %**, вода**.

* - міститься тільки в таблетках з дозуванням 20 мг.

* * - компоненти випаровуються в процесі виробництва.

testimony

Показання

  • Гіперхолестеринемія
  • Лікування первинної гіперхолестеринемії або змішаної дисліпідемії, як доповнення до дієти, коли відповідь на дієту та інші немедикаментозні засоби лікування (наприклад, фізичні вправи, зниження маси тіла) є недостатньою.
  • Лікування гомозиготної сімейної гіперхолестеринемії, як доповнення до дієти та іншого ліпідознижувального лікування (наприклад, аферезу ліпідів низької щільності) або якщо такі методи лікування не є належними.
  • Серцево-судинна профілактика
  • Зниження серцево-судинної смертності та захворюваності у пацієнтів з явною атеросклеротичною серцево-судинною хворобою або цукровим діабетом, з нормальними або підвищеними рівнями холестерину, як додаткова терапія для корекції інших факторів ризику та до іншої кардіопротективної терапії (див. розділ «Фармакологічні властивості», «Фармакодинаміка»).

composition

Протипоказання

  • Гіперчутливість до діючої речовини або до будь-яких компонентів препарату.

  • Захворювання печінки в активній фазі або незрозуміле та стійке підвищення рівнів трансаміназ сироватки.
  • Вагітність і період годування груддю (див. також розділ «Застосування у період ватіності або годування груддю»).
  • Супутній прийом потужних інгібіторів CYP3A4 (препаратів, що збільшують AUC приблизно в 5 разів або більше), таких як ітраконазол, кетоконазол, посаконазол, вориконазол, інгібітори ВІЛ-протеази (наприклад, нелфінавір), боцепревір, телапревір, еритроміцин, кларигроміцин, телітроміцин та нефазодон і лікарських засобів, які містять кобіцистат (див. розділи «Особливості застосування» та «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).
  • Супутній прийом гемфіброзилу, циклоспорину або даназолу (див. розділи «Особливості застосування» та «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).
  • Пацієнтам з гомозиготною сімейною гіперхолестерииемією, які отримують ломітапід і симвастатин в дозах більше 40 мг (див. розділи «Спосіб застосування та дози», «Особливості застосування» та «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій».

Usage

Спосіб застосування

Діапазон дозування — від 5 до 80 мг перорально один раз на добу ввечері. До початку лікування пацієнту слід призначити стандартну гіпохолестеринову дієту, якої необхідно дотримуватися під час лікування. Підбір дози, за потреби, слід здійснювати з інтервалами не менше ніж 4 тижні до максимальної добової дози 80 мг. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, слід ковтати цілими, не розжовуючи, зазвичай, ввечері разом з їжею. Доза 80 мг рекомендується тільки для пацієнтів з тяжкою гіперхолестеринемією та високим ризиком серцево-судинних ускладнень, які не досягли цілей лікування нижчими дозами, та коли очікується, що користь переважатиме потенційні ризики (див. розділи «Особливості застосування», «Фармакологічні властивості»).

Через підвищений ризик розвитку міопатії, в т.ч. рабдоміолізу, дозу 80 мг призначають лише пацієнтам, які постійно приймають дозу 80 мг симвастатину без жодних ознак м’язової токсичності.

Через цей ризик пацієнтам, у яких не досягнуте достатнє зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності при дозі 40 мг, не слід приймати дозу 80 мг симвастатину, але їм слід перейти на альтернативний, оснований зниженні рівня холестерину ЛПНЩ, режим, що призводить до більшого зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності. Ризик розвитку міопатії є зазвичай відомим дозозалежним ефектом для цього класу при застосуванні всіх статинів.

Гіперхолестеринемія. Звичайно початкова доза становить 10-20 мг на добу, яка приймається одноразово, ввечері. Для пацієнтів, яким необхідне значне (більше як на 45 %) зниження рівня ХС-ЛПНЩ, початкова доза може становити 20-40 мг один раз на добу ввечері. Підбір доз, за необхідності, потрібно здійснювати способом, викладеним вище.

Дозу слід знизити, якщо рівень загального холестерину знижується до 160 мг/дл (4,1 ммоль/л) або рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності знижується до 100 мг/дл (2,6 ммоль/л). Лікування слід припинити, якщо через 3 місяці терапії не досягнуто задовільного ефекту.

Гомозиготна сімейна гіперхолестеринемія. Рекомендована початкова доза симвастатину — 40 мг на добу одноразово ввечері. Симвастатин слід застосовувати як доповнення до іншого ліпідознижувального лікування (наприклад аферез у ЛПНЩ) або якщо таке лікування недоступне. Для пацієнтів, які одночасно з симвастатином приймають ломітапід, доза симвастатину мас не перевищувати 40 мг/добу.

Серцево-судинна профілактика. Звичайна доза для пацієнтів з високим ризиком розвитку ІХС або існуючою ІХС (у поєднанні з гіперліпідемією або без неї), в т.ч. пацієнтів з цукровим діабетом, цереброваскулярними захворюваннями або захворюваннями периферичних судин чи специфічною хворобою серця, становить 20-40 мг на добу одноразово ввечері. Медикаментозну терапію можна почати одночасно із дієтою та фізкультурою. Підбір доз, за необхідності, потрібно здійснювати способом, викладеним вище.

Супутня терапія

Симвастатин Сандоз ефективний як монотерапія, а також у комбінації із секвестрантами жовчних кислот. Дозу слід приймати або за > 2 години до, або через > 4 години після прийому секвестранту жовчних кислот. Для пацієнтів, які приймають Симвастатин Сандоз одночасно з фібратами, крім гемфіброзилу (див. розділ «Протипоказання»), або з фенофібратом, доза препарату Симвастатин Сандоз не повинна перевищувати 10 мг/день. Для пацієнтів, які одночасно з препаратом Симвастатин Сандоз приймають верапаміл або дилтіазем, добова доза Симвастатин Сандоз не повинна перевищувати 10 мг. Для пацієнтів, які одночасно з препаратом Симвастатин Сандоз приймають аміодарон, амлодипін, або ранолазин, добова доза Симвастатин Сандоз не повинна перевищувати 20 мг (див. розділи «Особливості застосування», «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії»).

Ниркова недостатність. У пацієнтів з помірною нирковою недостатністю немає необхідності зміни дозування. У пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю (кліренс креатиніну < 30 мл/хв) слід ретельно зважити доцільність призначення препарату у дозі 10 мг на добу та, якщо таке дозування вважається необхідним, препарат слід призначати з обережністю.

Застосування літнім пацієнтам. Немає потреби в коригуванні дози.

Застосування дітям (10-17 років). Для дітей (хлопці вікової стадії Таннера II та старші та дівчата, у яких, принаймні один рік присутній менструальний цикл) віком 10-17 років з гетерозиготною сімейною гіперхолестеринемією рекомендована звичайна початкова доза становить 10 мг один раз на добу ввечері. До початку лікування симвастатином дітям та підліткам слід призначити стандартну холестеринознижувальну дієту, якої слід дотримуватися під час лікування симвастатином. Рекомендовані дози — 10-40 мг на добу; максимальна рекомендована доза становить 40 мг на добу. Дозу слід підбирати індивідуально, згідно з метою лікування, за рекомендаціями лікування в педіатрії (див. розділ «Особливості застосування», «Фармакодинаміка»). Підбір дози слід проводити з інтервалами в 4 тижні або більше. Досвід застосування препарату Симвастатин Сандоз дітям віком до 10 років обмежений.

Діти.

У зв'язку з недостатністю досвіду застосування препарату дітям віком до 10 років не рекомендується.

Аналоги для Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

Показати ще

Купують з Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3), а також відповіді на них.

Яка ціна на Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Ціни на Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) в Україні починаються від 43.58 до 56.9, препарат доступний в 633 аптеках.

Від чого допомагає Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Показання препарату Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3):

  • Гіперхолестеринемія
  • Лікування первинної гіперхолестеринемії або змішаної дисліпідемії, як доповнення до дієти, коли відповідь на дієту та інші немедикаментозні засоби лікування (наприклад, фізичні вправи, зниження маси тіла) є недостатньою.
  • Лікування гомозиготної сімейної гіперхолестеринемії, як доповнення до дієти та іншого ліпідознижувального лікування (наприклад, аферезу ліпідів низької щільності) або якщо такі методи лікування не є належними.
  • Серцево-судинна профілактика
  • Зниження серцево-судинної смертності та захворюваності у пацієнтів з явною атеросклеротичною серцево-судинною хворобою або цукровим діабетом, з нормальними або підвищеними рівнями холестерину, як додаткова терапія для корекції інших факторів ризику та до іншої кардіопротективної терапії (див. розділ «Фармакологічні властивості», «Фармакодинаміка»).

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3): 20 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Інструкція Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Зі складом Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: simvastatin:

1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить 20 або 40 мг симвастатину;

допоміжні речовини, крохмаль прежелатинізований, целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, бутилгідроксіанізол (Е 320), кислота лимонна, моногідрат, магнію стеарат, гіпромелоза, в'язкість 6 сП. гіпромелоза, в'язкість 15 сП. тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172)*, заліза оксид червоний (Е 172), етанол 96 %**, вода**.

* - міститься тільки в таблетках з дозуванням 20 мг.

* * - компоненти випаровуються в процесі виробництва.

Як приймати Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Діапазон дозування — від 5 до 80 мг перорально один раз на добу ввечері. До початку лікування пацієнту слід призначити стандартну гіпохолестеринову дієту, якої необхідно дотримуватися під час лікування. Підбір дози, за потреби, слід здійснювати з інтервалами не менше ніж 4 тижні до максимальної добової дози 80 мг. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, слід ковтати цілими, не розжовуючи, зазвичай, ввечері разом з їжею. Доза 80 мг рекомендується тільки для пацієнтів з тяжкою гіперхолестеринемією та високим ризиком серцево-судинних ускладнень, які не досягли цілей лікування нижчими дозами, та коли очікується, що користь переважатиме потенційні ризики (див. розділи «Особливості застосування», «Фармакологічні властивості»).

Через підвищений ризик розвитку міопатії, в т.ч. рабдоміолізу, дозу 80 мг призначають лише пацієнтам, які постійно приймають дозу 80 мг симвастатину без жодних ознак м’язової токсичності.

Через цей ризик пацієнтам, у яких не досягнуте достатнє зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності при дозі 40 мг, не слід приймати дозу 80 мг симвастатину, але їм слід перейти на альтернативний, оснований зниженні рівня холестерину ЛПНЩ, режим, що призводить до більшого зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності. Ризик розвитку міопатії є зазвичай відомим дозозалежним ефектом для цього класу при застосуванні всіх статинів.

Гіперхолестеринемія. Звичайно початкова доза становить 10-20 мг на добу, яка приймається одноразово, ввечері. Для пацієнтів, яким необхідне значне (більше як на 45 %) зниження рівня ХС-ЛПНЩ, початкова доза може становити 20-40 мг один раз на добу ввечері. Підбір доз, за необхідності, потрібно здійснювати способом, викладеним вище.

Дозу слід знизити, якщо рівень загального холестерину знижується до 160 мг/дл (4,1 ммоль/л) або рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності знижується до 100 мг/дл (2,6 ммоль/л). Лікування слід припинити, якщо через 3 місяці терапії не досягнуто задовільного ефекту.

Гомозиготна сімейна гіперхолестеринемія. Рекомендована початкова доза симвастатину — 40 мг на добу одноразово ввечері. Симвастатин слід застосовувати як доповнення до іншого ліпідознижувального лікування (наприклад аферез у ЛПНЩ) або якщо таке лікування недоступне. Для пацієнтів, які одночасно з симвастатином приймають ломітапід, доза симвастатину мас не перевищувати 40 мг/добу.

Серцево-судинна профілактика. Звичайна доза для пацієнтів з високим ризиком розвитку ІХС або існуючою ІХС (у поєднанні з гіперліпідемією або без неї), в т.ч. пацієнтів з цукровим діабетом, цереброваскулярними захворюваннями або захворюваннями периферичних судин чи специфічною хворобою серця, становить 20-40 мг на добу одноразово ввечері. Медикаментозну терапію можна почати одночасно із дієтою та фізкультурою. Підбір доз, за необхідності, потрібно здійснювати способом, викладеним вище.

Супутня терапія

Симвастатин Сандоз ефективний як монотерапія, а також у комбінації із секвестрантами жовчних кислот. Дозу слід приймати або за > 2 години до, або через > 4 години після прийому секвестранту жовчних кислот. Для пацієнтів, які приймають Симвастатин Сандоз одночасно з фібратами, крім гемфіброзилу (див. розділ «Протипоказання»), або з фенофібратом, доза препарату Симвастатин Сандоз не повинна перевищувати 10 мг/день. Для пацієнтів, які одночасно з препаратом Симвастатин Сандоз приймають верапаміл або дилтіазем, добова доза Симвастатин Сандоз не повинна перевищувати 10 мг. Для пацієнтів, які одночасно з препаратом Симвастатин Сандоз приймають аміодарон, амлодипін, або ранолазин, добова доза Симвастатин Сандоз не повинна перевищувати 20 мг (див. розділи «Особливості застосування», «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії»).

Ниркова недостатність. У пацієнтів з помірною нирковою недостатністю немає необхідності зміни дозування. У пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю (кліренс креатиніну < 30 мл/хв) слід ретельно зважити доцільність призначення препарату у дозі 10 мг на добу та, якщо таке дозування вважається необхідним, препарат слід призначати з обережністю.

Застосування літнім пацієнтам. Немає потреби в коригуванні дози.

Застосування дітям (10-17 років). Для дітей (хлопці вікової стадії Таннера II та старші та дівчата, у яких, принаймні один рік присутній менструальний цикл) віком 10-17 років з гетерозиготною сімейною гіперхолестеринемією рекомендована звичайна початкова доза становить 10 мг один раз на добу ввечері. До початку лікування симвастатином дітям та підліткам слід призначити стандартну холестеринознижувальну дієту, якої слід дотримуватися під час лікування симвастатином. Рекомендовані дози — 10-40 мг на добу; максимальна рекомендована доза становить 40 мг на добу. Дозу слід підбирати індивідуально, згідно з метою лікування, за рекомендаціями лікування в педіатрії (див. розділ «Особливості застосування», «Фармакодинаміка»). Підбір дози слід проводити з інтервалами в 4 тижні або більше. Досвід застосування препарату Симвастатин Сандоз дітям віком до 10 років обмежений.

Діти.

У зв'язку з недостатністю досвіду застосування препарату дітям віком до 10 років не рекомендується.

Чи можна приймати Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) дітям?

plus-icon

Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) в аптеках України?

plus-icon

Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3).

Процес купівлі Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3)

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) і заберіть його в аптеці.

Купити Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Симвастатин Сандоз табл. в/о 20 мг №30 (10х3) можна в таких містах: Херсон , Ковель , Луцьк , Нововолинськ , Володимир , Рівне , Вараш , Дубно , Житомир , Звягель , Коростень , Вишневе , Ірпінь , Бердичів , Вишгород , Біла Церква , Буча , Васильків , Обухів , Фастів , Бровари , Чернігів , Ніжин , Прилуки , Шостка , Суми , Конотоп , Ромни , Чугуїв , Охтирка , Харків , Лозова , Покровськ , Словʼянськ , Краматорськ , Запоріжжя , Львів , Стрий , Червоноград , Дрогобич , Самбір , Коломия , Івано-Франківськ , Калуш , Надвірна , Ужгород , Мукачево , Тернопіль , Подільськ , Чернівці , Одеса , Чорноморськ , Білгород-Дністровський , Ізмаїл , Южноукраїнськ , Миколаїв , Первомайськ , Вінниця , Жмеринка , Могилів-Подільський , Камʼянець-Подільський , Хмельницький , Старокостянтинів , Умань , Черкаси , Золотоноша , Лубни , Полтава , Кременчук , Миргород , Нікополь , Павлоград , Горішні Плавні , Тернівка , Новомосковськ , Дніпро , Жовті Води , Покров , Світловодськ , Кривий Ріг , Камʼянське , Олександрія , Кропивницький , Київ , Софіївська Борщагівка , Сміла та в інших населених пунктах України.