Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.

ReturnНазад

Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.

Ціни на Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.: Характеристики

packageNum
1
0
Категорія
Країна
Швейцарія
Виробник
Сілаг АГ
Код ATH
N05AX08
Діюча речовина
Рисперидон
Фармгрупа
Психолептичні засоби. Антипсихотичні засоби. Інші антипсихотичні засоби. Рисперидон.
Дозування
25 мг
Форма
порошок
Температура зберігання
від 2 до 8 °С
Міжнародна назва
Risperidone
Реєстрація
UA/1683/01/01 від 21.11.2019
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
3 роки

Особливості прийому Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.

Діти
заборонено
Вагітні
заборонено
Годуючі
у співвідношенні ризик для плода (дитини)/ користь для матері
Алергія
дозволено
Діабет
з обережністю
Водії
з обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. створено на основі офіціальної інструкції до Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: risperidone;

1 флакон містить рисперидону 25 мг або 37,5 мг (1 г мікрогранул містить 381 мг рисперидону);

допоміжні речовини: полілактид-ко-гліколід (полімер 7525 DL JN1 [полі-(d,1-лактид-когліколід)]; спирт полівініловий; етилацетат; спирт бензиловий; етанол безводний; вода для ін’єкцій;

розчинник: натрію кармелоза 40 мПа.с; полісорбат 20; натрію гідрофосфат, дигідрат; кислота лимонна безводна; натрію хлорид; натрію гідроксид; вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Підтримувальна терапія при лікуванні шизофренії у пацієнтів, стан яких стабілізовано пероральними антипсихотичними засобами.

composition

Протипоказання

Виражена гіперчутливість до рисперидону або до будь-якого іншого компонента препарату.

Usage

Спосіб застосування

Дорослі.

Початкова доза. Рекомендована доза для більшості пацієнтів становить 25 мг
внутрішньом’язово один раз на два тижні. Для пацієнтів, які застосовують фіксовану дозу перорального рисперидону протягом двох тижнів або більше, рекомендується нижчезазначена схема переходу. Пацієнтам, які застосовують дозу перорального рисперидону 4 мг або менше, слід застосовувати 25 мг препарату Рисполепт Конста . Пацієнтам, які застосовують вищі дози перорального рисперидону, рекомендується вища доза препарату Рисполепт Конста – 37,5 мг.

Якщо пацієнти не застосовують рисперидон перорально, враховують пероральне дозування попереднього лікування при виборі внутрішньом’язової стартової дози. Рекомендована
стартова доза становить 25 мг препарату Рисполепт Конста кожні два тижні. Пацієнтам, які застосовують вищі дози пероральних антипсихотичних засобів, рекомендується вища доза
препарату Рисполепт Конста – 37,5 мг.

Достатній антипсихотичний ефект від застосування перорального рисперидону або попередніх
антипсихотичних засобів потрібно забезпечувати протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста (див. розділ «Фармакокінетика»).

Рисполепт Конста не слід застосовувати при загостренні шизофренії без впевненості щодо достатнього антипсихотичного ефекту від застосування перорального рисперидону або попереднього антипсихотичного засобу протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста .

Підтримувальна доза. Рекомендована доза для більшості пацієнтів становить 25 мг внутрішньом’язово 1 раз на два тижні. Для деяких пацієнтів потрібні вищі дози – 37,5 або 50 мг. Дозу препарату можна підвищувати не частіше ніж 1 раз на 4 тижні. Ефект такого
підвищення дози слід очікувати не раніше ніж через 3 тижні після першої ін’єкції збільшеної дози. Не спостерігалося додаткових переваг при застосуванні 75 мг у ході клінічних досліджень. Максимальна доза не повинна перевищувати 50 мг 1 раз на два тижні.

Пацієнти літнього віку.

Корекція дози не потрібна. Рекомендована доза становить 25 мг внутрішньом’язово 1 раз на два тижні. Якщо пацієнти не застосовують пероральний рисперидон, рекомендована
стартова доза становить 25 мг препарату Рисполепт Конста кожні два тижні. Для пацієнтів, які застосовують фіксовану дозу перорального рисперидону два тижні або більше,
рекомендується нижчезазначена схема переходу. Пацієнтам, які застосовують дозу перорального рисперидону 4 мг або менше, слід застосовувати 25 мг препарату Рисполепт Конста .
Пацієнтам, які застосовують вищі дози перорального рисперидону, рекомендується вища
доза препарату Рисполепт Конста – 37,5 мг.

Достатній антипсихотичний ефект потрібно забезпечувати протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста (див. розділ «Фармакокінетика»). Клінічні дані застосування лікарського засобу Рисполепт Конста пацієнтам літнього віку обмежені. Рисполепт Конста слід з обережністю застосовувати пацієнтам літнього віку.

Пацієнти з порушенням функції печінки або нирок.

Застосування препарату Рисполепт Конста пацієнтам з порушеннями функції печінки або нирок не досліджували.

Якщо пацієнти з нирковою та печінковою недостатністю потребують лікування препаратом Рисполепт Конста , початкова доза становить 0,5 мг двічі на добу пероральної лікарської форми рисперидону протягом тижня. Протягом другого тижня пацієнт може приймати 1 мг 2 рази на добу або 2 мг 1 раз на добу. Якщо пацієнт добре переносить пероральну добову дозу не менше 2 мг, то йому можна вводити внутрішньом’язово 25 мг препарату Рисполепт Конста 1 раз на два
тижні.

Достатній антипсихотичний ефект потрібно забезпечувати протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста (див. розділ «Фармакокінетика»).

Спосіб застосування.

Препарат Рисполепт Конста вводити 1 раз на два тижні шляхом глибокої ін’єкції в дельтовидний або сідничний м’яз, використовуючи для цього додану до шприца стерильну голку відповідної довжини. Для застосування у дельтовидний м’яз використовувати голку 25 мм, змінюючи місце ін’єкції почергово у праву та ліву сторону. Для застосування у сідничний м’яз використовують голку 51 мм, змінюючи місце ін’єкції почергово у праву і ліву сідниці. Не можна вводити препарат внутрішньовенно.

Інформацію щодо підготовки та введення розчину див. у розділі «Інструкція для застосування системи з безголковим пристроєм West/Medimop».

Діти.

Рисполепт Конста не рекомендується застосовувати дітям через недостатність даних щодо безпеки та ефективності.

Інструкція для застосування системи з безголковим пристроєм West/Medimop

Увага!

Для успішного застосування лікарського засобу Рисполепт Конста слід уважно прочитати наведену нижче інструкцію.

Використовувати лише компоненти упаковки лікарського засобу для приготування суспензії для ін’єкцій пролонгованої дії Рисполепт Конста . Для розведення порошку використовувати тільки розчинник, що знаходиться у попередньо заповненому шприці. Не можна заміняти компоненти, що знаходяться в упаковці, будь-якими іншими виробами.

Не рекомендовано зберігати суспензію після приготування. Лікарський засіб слід застосовувати одразу після розчинення для попередження мікробіологічного забруднення.

Для забезпечення застосування повної дози рисперидону потрібно ввести увесь вміст флакона.

Готову суспензію вводити внутрішньом’язово тільки безпечними голками, які знаходяться в упаковці (51-міліметрова голка для ін’єкції в сідничний м’яз та 25-міліметрова голка для ін’єкції у дельтоподібний м’яз).

Компоненти упаковки призначені лише для одноразового використання. Будь-яка спроба підготувати компоненти упаковки для подальшого повторного використання може негативно вплинути на цілісність пристроїв або призвести до погіршення експлуатаційних характеристик.

Компоненти упаковки

cid:8839de9b-99e0-48ca-ae38-bba0a6d1d3d7@ITS.JNJ.com

Перед приготуванням суспензії упаковку препарату Рисполепт Конста вийняти з холодильника та дати їй нагрітися до кімнатної температури протягом щонайменше 30 хв. Не нагрівати комплект жодним іншим чином.

1. Зняти кольорову пластикову кришку з флакона. Протерти спиртом сіру гумову пробку, не знімаючи її, та дочекатися її висихання. Не знімати сіру гумову пробку.

2. Підготуйте безголковий пристрій до використання. Відкрити упаковку блістера. Не виймати безголковий пристрій.

Ні в якому разі не можна торкатися до гострого наконечника пристрою.

3. Дуже важливо правильно розмістити систему з безголковим пристроєм West/Medimop на флаконі для запобігання витіканню розчину при його введенні у флакон.

Поставити флакон на тверду поверхню. Тримаючи флакон однією рукою, розташувати безголковий пристрій так, щоб шпилька пристрою знаходилася навпроти центру гумової пробки флакона. Рухом зверху вниз притиснути наконечник шпильки безголкового пристрою до центру гумової пробки флакона, поки «спідничка» пристрою щільно не зафіксується на горлі флакона.

2016 укр

4. Знімати блістер з безголкового пристрою лише тоді, коли пацієнт готовий відламати білий ковпачок зі шприца. Тримаючи флакон у вертикальному положенні для запобігання витіканню розчину, зняти блістер. Не струшувати флакон та не торкатися до люерівської канюлі безголкового пристрою для попередження контамінації.

5. Під час усіх маніпуляцій зі шприцом тримати його лише за білий комірець, розташований на кінці. Утримання шприца за білий комірець запобігає його від’єднанню та забезпечує міцне з’єднання.

2016 syr укр

6. Відкрити шприц, відламавши білий ковпачок у місці його з’єднання із шприцом (не крутити та не відрізати білий ковпачок), і зняти ковпачок разом з каучуковим наконечником, що знаходиться всередині нього. Не торкатися кінчика шприца для попередження контамінації.

Не тиснути занадто сильно на деталі шприца при маніпуляціях, щоб запобігти їх від’єднанню від тіла шприца.

клац 2016 removed cap укр

7. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, вставити кінець шприца у люерівську канюлю безголкового пристрою, натиснути та повернути його за годинниковою стрілкою для закріплення з’єднання шприца з безголковим пристроєм. Для попередження обертання під час з’єднання зі шприцом міцно тримати пристрій за «спідничку».

Не тримати шприц за корпус, це може призвести до порушення з’єднання білого комірця з безголковим пристроєм або його від’єднання.

8. Ввести увесь вміст шприца (розчинник) у флакон. Вміст флакона після цього буде під тиском, тому слід тримати поршень шприца у нижньому положенні за допомогою великого пальця руки.

9. Тримаючи поршень шприца зафіксованим у нижньому положенні, енергійно струшувати вміст флакона протягом не менше 10 секунд до утворення однорідної суспензії. Правильно приготована суспензія має бути однорідною, густою, молочного кольору. Мікросфери порошку будуть видимими у готовій суспензії.

Негайно переходити до наступного кроку для запобігання осідання мікрогранул.

10 сек

10. Перевернути флакон догори дном і повільно набрати у шприц вміст флакона.

11. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, обертом проти годинникової стрілки від’єднати шприц від пристрою. Флакон та безголковий пристрій викинути.

12. Вибрати відповідну голку, залежно від місця, куди буде проводитися ін’єкція (сідничний або дельтовидний м’яз).

Частково відкрити упаковку, тримати голку за основу, як показано на рисунку.

Для попередження зараження не торкатися канюлі захисного кожуха голки. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, приєднати люерівську канюлю голки до наконечника шприца, злегка повертаючи її за годинниковою стрілкою.

13. Безпосередньо перед введенням препарат Рисполепт Конста ресуспендувати, оскільки після приготування суспензії у флаконі частина мікрогранул може осісти. Для ресуспендування мікрогранул енергійно струшувати шприц.

14. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, відвести захисний кожух голки як показано на рисунку та обережно зняти прозорий ковпачок голки, не обертаючи.

15. Злегка постукати пальцем по шприцу, щоб пухирці повітря, що знаходяться у ньому, піднялися вгору. Витиснути зі шприца та голки пухирці повітря, тримаючи шприц так, щоб голка була спрямована вертикально вгору, злегка просуваючи поршень.

16. Негайно ввести увесь вміст шприца у сідничний або дельтовидний м’яз пацієнта. Не застосовувати внутрішньовенно.

17. Після виконання ін’єкції помістити голку у захисний кожух. Для цього обережно притиснути захисний кожух однією рукою до плоскої поверхні під кутом 45°, при цьому голка щільно увійде в кожух. Візуально переконатися, що голка щільно закріплена у захисному кожусі, та одразу ж викинути її.

після

Не використовувати повторно будь-який з компонентів набору упаковки Рисполепт Конста .

СУСПЕНЗІЮ НЕ МОЖНА ВВОДИТИ ВНУТРІШНЬОВЕННО!

Застереження: для запобігання травмуванню медичного персоналу забрудненою голкою дотримуватись таких заходів безпеки:

· не торкатися захисного кожуха під час одягання його на голку після ін’єкції;

· не від’єднувати запобіжник голки;

· не намагатися випрямити голку або одягти захисний кожух, якщо голка зігнута або пошкоджена;

· обережно поводьтеся із захисним кожухом голки, впевніться, що кінчик голки не стирчить з кожуха.

Аналоги для Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.

Показати ще

Купують з Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч., а також відповіді на них.

Яка ціна на Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.?

plus-icon
Ціни на Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.?

plus-icon
Показання препарату Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.:

Підтримувальна терапія при лікуванні шизофренії у пацієнтів, стан яких стабілізовано пероральними антипсихотичними засобами.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.: 25 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.?

plus-icon
Інструкція Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.?

plus-icon
Зі складом Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: risperidone;

1 флакон містить рисперидону 25 мг або 37,5 мг (1 г мікрогранул містить 381 мг рисперидону);

допоміжні речовини: полілактид-ко-гліколід (полімер 7525 DL JN1 [полі-(d,1-лактид-когліколід)]; спирт полівініловий; етилацетат; спирт бензиловий; етанол безводний; вода для ін’єкцій;

розчинник: натрію кармелоза 40 мПа.с; полісорбат 20; натрію гідрофосфат, дигідрат; кислота лимонна безводна; натрію хлорид; натрію гідроксид; вода для ін’єкцій.

Як приймати Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч.?

plus-icon

Дорослі.

Початкова доза. Рекомендована доза для більшості пацієнтів становить 25 мг
внутрішньом’язово один раз на два тижні. Для пацієнтів, які застосовують фіксовану дозу перорального рисперидону протягом двох тижнів або більше, рекомендується нижчезазначена схема переходу. Пацієнтам, які застосовують дозу перорального рисперидону 4 мг або менше, слід застосовувати 25 мг препарату Рисполепт Конста . Пацієнтам, які застосовують вищі дози перорального рисперидону, рекомендується вища доза препарату Рисполепт Конста – 37,5 мг.

Якщо пацієнти не застосовують рисперидон перорально, враховують пероральне дозування попереднього лікування при виборі внутрішньом’язової стартової дози. Рекомендована
стартова доза становить 25 мг препарату Рисполепт Конста кожні два тижні. Пацієнтам, які застосовують вищі дози пероральних антипсихотичних засобів, рекомендується вища доза
препарату Рисполепт Конста – 37,5 мг.

Достатній антипсихотичний ефект від застосування перорального рисперидону або попередніх
антипсихотичних засобів потрібно забезпечувати протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста (див. розділ «Фармакокінетика»).

Рисполепт Конста не слід застосовувати при загостренні шизофренії без впевненості щодо достатнього антипсихотичного ефекту від застосування перорального рисперидону або попереднього антипсихотичного засобу протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста .

Підтримувальна доза. Рекомендована доза для більшості пацієнтів становить 25 мг внутрішньом’язово 1 раз на два тижні. Для деяких пацієнтів потрібні вищі дози – 37,5 або 50 мг. Дозу препарату можна підвищувати не частіше ніж 1 раз на 4 тижні. Ефект такого
підвищення дози слід очікувати не раніше ніж через 3 тижні після першої ін’єкції збільшеної дози. Не спостерігалося додаткових переваг при застосуванні 75 мг у ході клінічних досліджень. Максимальна доза не повинна перевищувати 50 мг 1 раз на два тижні.

Пацієнти літнього віку.

Корекція дози не потрібна. Рекомендована доза становить 25 мг внутрішньом’язово 1 раз на два тижні. Якщо пацієнти не застосовують пероральний рисперидон, рекомендована
стартова доза становить 25 мг препарату Рисполепт Конста кожні два тижні. Для пацієнтів, які застосовують фіксовану дозу перорального рисперидону два тижні або більше,
рекомендується нижчезазначена схема переходу. Пацієнтам, які застосовують дозу перорального рисперидону 4 мг або менше, слід застосовувати 25 мг препарату Рисполепт Конста .
Пацієнтам, які застосовують вищі дози перорального рисперидону, рекомендується вища
доза препарату Рисполепт Конста – 37,5 мг.

Достатній антипсихотичний ефект потрібно забезпечувати протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста (див. розділ «Фармакокінетика»). Клінічні дані застосування лікарського засобу Рисполепт Конста пацієнтам літнього віку обмежені. Рисполепт Конста слід з обережністю застосовувати пацієнтам літнього віку.

Пацієнти з порушенням функції печінки або нирок.

Застосування препарату Рисполепт Конста пацієнтам з порушеннями функції печінки або нирок не досліджували.

Якщо пацієнти з нирковою та печінковою недостатністю потребують лікування препаратом Рисполепт Конста , початкова доза становить 0,5 мг двічі на добу пероральної лікарської форми рисперидону протягом тижня. Протягом другого тижня пацієнт може приймати 1 мг 2 рази на добу або 2 мг 1 раз на добу. Якщо пацієнт добре переносить пероральну добову дозу не менше 2 мг, то йому можна вводити внутрішньом’язово 25 мг препарату Рисполепт Конста 1 раз на два
тижні.

Достатній антипсихотичний ефект потрібно забезпечувати протягом тритижневого лаг-періоду після першої ін’єкції препарату Рисполепт Конста (див. розділ «Фармакокінетика»).

Спосіб застосування.

Препарат Рисполепт Конста вводити 1 раз на два тижні шляхом глибокої ін’єкції в дельтовидний або сідничний м’яз, використовуючи для цього додану до шприца стерильну голку відповідної довжини. Для застосування у дельтовидний м’яз використовувати голку 25 мм, змінюючи місце ін’єкції почергово у праву та ліву сторону. Для застосування у сідничний м’яз використовують голку 51 мм, змінюючи місце ін’єкції почергово у праву і ліву сідниці. Не можна вводити препарат внутрішньовенно.

Інформацію щодо підготовки та введення розчину див. у розділі «Інструкція для застосування системи з безголковим пристроєм West/Medimop».

Діти.

Рисполепт Конста не рекомендується застосовувати дітям через недостатність даних щодо безпеки та ефективності.

Інструкція для застосування системи з безголковим пристроєм West/Medimop

Увага!

Для успішного застосування лікарського засобу Рисполепт Конста слід уважно прочитати наведену нижче інструкцію.

Використовувати лише компоненти упаковки лікарського засобу для приготування суспензії для ін’єкцій пролонгованої дії Рисполепт Конста . Для розведення порошку використовувати тільки розчинник, що знаходиться у попередньо заповненому шприці. Не можна заміняти компоненти, що знаходяться в упаковці, будь-якими іншими виробами.

Не рекомендовано зберігати суспензію після приготування. Лікарський засіб слід застосовувати одразу після розчинення для попередження мікробіологічного забруднення.

Для забезпечення застосування повної дози рисперидону потрібно ввести увесь вміст флакона.

Готову суспензію вводити внутрішньом’язово тільки безпечними голками, які знаходяться в упаковці (51-міліметрова голка для ін’єкції в сідничний м’яз та 25-міліметрова голка для ін’єкції у дельтоподібний м’яз).

Компоненти упаковки призначені лише для одноразового використання. Будь-яка спроба підготувати компоненти упаковки для подальшого повторного використання може негативно вплинути на цілісність пристроїв або призвести до погіршення експлуатаційних характеристик.

Компоненти упаковки

cid:8839de9b-99e0-48ca-ae38-bba0a6d1d3d7@ITS.JNJ.com

Перед приготуванням суспензії упаковку препарату Рисполепт Конста вийняти з холодильника та дати їй нагрітися до кімнатної температури протягом щонайменше 30 хв. Не нагрівати комплект жодним іншим чином.

1. Зняти кольорову пластикову кришку з флакона. Протерти спиртом сіру гумову пробку, не знімаючи її, та дочекатися її висихання. Не знімати сіру гумову пробку.

2. Підготуйте безголковий пристрій до використання. Відкрити упаковку блістера. Не виймати безголковий пристрій.

Ні в якому разі не можна торкатися до гострого наконечника пристрою.

3. Дуже важливо правильно розмістити систему з безголковим пристроєм West/Medimop на флаконі для запобігання витіканню розчину при його введенні у флакон.

Поставити флакон на тверду поверхню. Тримаючи флакон однією рукою, розташувати безголковий пристрій так, щоб шпилька пристрою знаходилася навпроти центру гумової пробки флакона. Рухом зверху вниз притиснути наконечник шпильки безголкового пристрою до центру гумової пробки флакона, поки «спідничка» пристрою щільно не зафіксується на горлі флакона.

2016 укр

4. Знімати блістер з безголкового пристрою лише тоді, коли пацієнт готовий відламати білий ковпачок зі шприца. Тримаючи флакон у вертикальному положенні для запобігання витіканню розчину, зняти блістер. Не струшувати флакон та не торкатися до люерівської канюлі безголкового пристрою для попередження контамінації.

5. Під час усіх маніпуляцій зі шприцом тримати його лише за білий комірець, розташований на кінці. Утримання шприца за білий комірець запобігає його від’єднанню та забезпечує міцне з’єднання.

2016 syr укр

6. Відкрити шприц, відламавши білий ковпачок у місці його з’єднання із шприцом (не крутити та не відрізати білий ковпачок), і зняти ковпачок разом з каучуковим наконечником, що знаходиться всередині нього. Не торкатися кінчика шприца для попередження контамінації.

Не тиснути занадто сильно на деталі шприца при маніпуляціях, щоб запобігти їх від’єднанню від тіла шприца.

клац 2016 removed cap укр

7. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, вставити кінець шприца у люерівську канюлю безголкового пристрою, натиснути та повернути його за годинниковою стрілкою для закріплення з’єднання шприца з безголковим пристроєм. Для попередження обертання під час з’єднання зі шприцом міцно тримати пристрій за «спідничку».

Не тримати шприц за корпус, це може призвести до порушення з’єднання білого комірця з безголковим пристроєм або його від’єднання.

8. Ввести увесь вміст шприца (розчинник) у флакон. Вміст флакона після цього буде під тиском, тому слід тримати поршень шприца у нижньому положенні за допомогою великого пальця руки.

9. Тримаючи поршень шприца зафіксованим у нижньому положенні, енергійно струшувати вміст флакона протягом не менше 10 секунд до утворення однорідної суспензії. Правильно приготована суспензія має бути однорідною, густою, молочного кольору. Мікросфери порошку будуть видимими у готовій суспензії.

Негайно переходити до наступного кроку для запобігання осідання мікрогранул.

10 сек

10. Перевернути флакон догори дном і повільно набрати у шприц вміст флакона.

11. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, обертом проти годинникової стрілки від’єднати шприц від пристрою. Флакон та безголковий пристрій викинути.

12. Вибрати відповідну голку, залежно від місця, куди буде проводитися ін’єкція (сідничний або дельтовидний м’яз).

Частково відкрити упаковку, тримати голку за основу, як показано на рисунку.

Для попередження зараження не торкатися канюлі захисного кожуха голки. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, приєднати люерівську канюлю голки до наконечника шприца, злегка повертаючи її за годинниковою стрілкою.

13. Безпосередньо перед введенням препарат Рисполепт Конста ресуспендувати, оскільки після приготування суспензії у флаконі частина мікрогранул може осісти. Для ресуспендування мікрогранул енергійно струшувати шприц.

14. Тримаючи шприц за білий комірець однією рукою, відвести захисний кожух голки як показано на рисунку та обережно зняти прозорий ковпачок голки, не обертаючи.

15. Злегка постукати пальцем по шприцу, щоб пухирці повітря, що знаходяться у ньому, піднялися вгору. Витиснути зі шприца та голки пухирці повітря, тримаючи шприц так, щоб голка була спрямована вертикально вгору, злегка просуваючи поршень.

16. Негайно ввести увесь вміст шприца у сідничний або дельтовидний м’яз пацієнта. Не застосовувати внутрішньовенно.

17. Після виконання ін’єкції помістити голку у захисний кожух. Для цього обережно притиснути захисний кожух однією рукою до плоскої поверхні під кутом 45°, при цьому голка щільно увійде в кожух. Візуально переконатися, що голка щільно закріплена у захисному кожусі, та одразу ж викинути її.

після

Не використовувати повторно будь-який з компонентів набору упаковки Рисполепт Конста .

СУСПЕНЗІЮ НЕ МОЖНА ВВОДИТИ ВНУТРІШНЬОВЕННО!

Застереження: для запобігання травмуванню медичного персоналу забрудненою голкою дотримуватись таких заходів безпеки:

· не торкатися захисного кожуха під час одягання його на голку після ін’єкції;

· не від’єднувати запобіжник голки;

· не намагатися випрямити голку або одягти захисний кожух, якщо голка зігнута або пошкоджена;

· обережно поводьтеся із захисним кожухом голки, впевніться, що кінчик голки не стирчить з кожуха.

Чи можна приймати Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч., прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. дітям?

plus-icon
Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. в аптеках України?

plus-icon
Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч..

Купити Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. за допомогою ZDOROVI.UA

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч., виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. і заберіть його в аптеці.

Купити Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Рисполепт конста пор. для сусп. пролонг. дії для ін. фл. 25 мг №1 з розч. можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.