Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1

ReturnНазад

Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1

Ціни на Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1: Характеристики

packageNum
1
0
Країна
Індія
Виробник
Каділа Фармасьютикалз Лімітед
Код ATH
J01DD62
Діюча речовина
Цефоперазон сульбактам
Фармгрупа
Антибактеріальні засоби для системного застосування. бета-лактамні антибіотики. Цефалоспорини третього покоління.
Дозування
500 мг+500 мг
Форма
порошок
Температура зберігання
не вище 25 °С
Міжнародна назва
Cefoperazone and beta-lactamase inhibitor
Реєстрація
UA/10802/01/02 від 28.09.2017
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
2 роки

Особливості прийому Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1

Діти
дозволено
Вагітні
у співвідношенні ризик для плода (дитини)/ користь для матері
Годуючі
за призначенням лікаря
Алергія
з обережністю
Діабет
дозволено
Водії
дозволено
Увага!Увага!

Опис препарату Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 створено на основі офіціальної інструкції до Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діючі речовини: cefoperazone, sulbactam;

ФАЙТОБАКТ 1 г: 1 флакон містить сульбактам натрію, еквівалентно сульбактаму 0,5 г, та цефоперазон натрію, еквівалентно цефоперазону 0,5 г;

ФАЙТОБАКТ 2 г: 1 флакон містить сульбактам натрію, еквівалентно сульбактаму 1 г, та цефоперазон натрію, еквівалентно цефоперазону 1 г.

testimony

Показання

Лікування інфекцій, спричинених чутливими до препарату мікроорганізмами:

– інфекції дихальних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

– інфекції сечовивідних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

– перитоніт, холецистит, холангіт та інші інфекції черевної порожнини;

– септицемія;

– менінгіт;

– інфекції шкіри та м’яких тканин;

– інфекції кісток та суглобів;

– запальні захворювання органів малого таза, ендометрити, гонорея та інші інфекції статевих органів.

composition

Протипоказання

Застосування комбінованого препарату протипоказане пацієнтам з алергією на сульбактам, пеніциліни чи цефалоспорини в анамнезі.

Usage

Спосіб застосування

Розчин препарату можна вводити внутрішньовенно та внутрішньом’язово.

Перед початком терапії необхідно виключити наявність у пацієнта підвищеної чутливості до Файтобакту (зробити внутрішньошкірну пробу на переносимість антибіотика).

Дорослим застосовувати у середньодобовій дозі 2-4 г (введення кожні 12 годин). При тяжкому перебігу інфекцій дозу можна збільшити до 8 г на добу при співвідношенні діючих речовин 1:1 (тобто вміст цефоперазону ‑ 4 г). У пацієнтів, які отримують сульбактам і цефоперазон у співвідношенні 1:1, може виникати потреба додаткового окремого введення цефоперазону. У цьому випадку його слід вводити кожні 12 годин рівними дозами. Рекомендована максимальна добова доза сульбактаму становить 4 г.

Застосування хворим із порушеною функцією нирок. Дозовий режим при застосуванні препарату для лікування пацієнтів зі значним зниженням функцій нирок (кліренс креатиніну менше 30 мл/хв) підлягає корекції з метою компенсації зниженого кліренсу сульбактаму. Пацієнтам із кліренсом креатиніну 15-30 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 1 г, яку вводити кожні 12 годин (максимальна добова доза ‑ 2 г сульбактаму), а пацієнтам із кліренсом креатиніну менше 15 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 500 мг, яка вводиться кожні 12 годин (максимальна добова доза ‑ 1 г сульбактаму). При тяжких інфекціях може виникнути необхідність додаткового призначення цефоперазону.

Фармакокінетичний профіль сульбактаму суттєво порушується при застосуванні гемодіалізу. Термін напівжиття цефоперазону у плазмі крові при гемодіалізі дещо зменшується. Таким чином, дозовий режим при застосуванні діалізу повинен підлягати корекції.

Комбінована терапія. Враховуючи широкий спектр антибактеріальної активності сульбактаму/цефоперазону, більшість інфекцій ефективно лікуються монотерапією даним препаратом. Проте у деяких випадках сульбактам/цефоперазон можливо застосовувати в комбінації з іншими антибіотиками. У випадку одночасного застосування аміноглікозидів необхідно контролювати функції нирок та печінки упродовж усього курсу лікування.

Застосування хворим із порушеною функцією печінки. Корекція дози може бути необхідною у випадках тяжкої обструкційної жовтяниці і тяжких захворювань печінки або коли ці обидві патології супроводжуються порушенням функції нирок. Пацієнтам із порушеннями функції печінки та супутніми порушеннями функції нирок необхідний контроль концентрації цефоперазону в плазмі крові і при потребі – відповідна корекція дози. У випадках відсутності ретельного контролю за концентрацією препарату в плазмі крові доза цефоперазону не повинна перевищувати 2 г на добу.

Для дітей доза препарату становить 40-80 мг/кг на добу. Препарат слід вводити кожні 6-12 годин рівномірно розподіленими дозами.

У разі тяжких інфекцій ці дози можна підвищувати до 160 мг/кг на добу при співвідношенні сульбактаму і цефоперазону 1:1. Дозу слід вводити, розподіляючи її на 2-4 рівні частини.

Лікування немовлят. Немовлятам 1-го тижня життя препарат слід вводити кожні 12 годин.

Максимальна добова доза сульбактаму для дітей не повинна перевищувати 80 мг/кг на добу. У випадку, коли необхідна доза цефоперазону, що перевищує 80 мг/кг/добу, слід окремо додатково призначити цефоперазон.

Внутрішньовенне застосування.

Спосіб розведення.

1 етап. Приготування первинного розчину.

Вміст флакона потрібно розчинити у відповідній кількості 5 % розчину глюкози для ін’єкцій, 0,9 % розчину натрію хлориду для ін’єкцій або стерильної води для ін’єкцій у співвідношеннях, зазначених у таблиці.

Загальна доза, г

Еквівалентна доза сульбактам (г) + цефоперазон (г)

Об’єм розчинника, мл

Максимальна кінцева концентрація, мг/мл

1

0,5 + 0,5

3,4

125 + 125

2

1 + 1

6,7

125 +125

2 етап. Приготування вторинного розчину.

Для проведення внутрішньовенних краплинних інфузій отриманий первинний розчин додати до відповідного розчинника до отримання загальної концентрації препарату Файтобакт 10-20 мг/мл у загальному об’ємі розчину. Готовий вторинний розчин вводити внутрішньовенно краплинно протягом 15-60 хвилин.

Для проведення внутрішньовенних струминних ін’єкцій отриманий первинний розчин препарату Файтобакт доводити розчинником до 20 мл і вводити повільно протягом не менше 3 хвилин.

Файтобакт сумісний з такими розчинами:

· стерильною водою для ін’єкцій;

· 5 % розчином глюкози;

· 0,9 % розчином натрію хлориду;

· 5 % розчином глюкози в 0,225 % розчині натрію хлориду;

· 5 % розчином глюкози у 0,9 % розчині натрію хлориду.

Розчин Рінгера лактату є прийнятним розчинником для проведення внутрішньовенної інфузії, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»). Необхідним є двоетапне розведення. Для відновлення слід застосовувати стерильну воду для ін’єкцій (див. таблицю вище); потім отриманий розчин розводити розчином Рінгера лактату для отримання концентрації сульбактаму 5 мг/мл (2 мл або 4 мл первинно відновленого). Внутрішньом’язове застосування. 2 % розчин лідокаїну є прийнятним розчинником для приготування розчину для внутрішньом’язового введення, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»).

Лідокаїн. У випадку застосування лідокаїну слід зробити шкірну пробу на переносимість. Для проведення внутрішньом’язової ін’єкції розведення лікарського засобу проводити у два етапи. Спочатку готувати первинний розчин у стерильній воді для ін’єкцій (див. таблицю вище) з подальшим додаванням 2 % розчину лідокаїну. Приблизна концентрація лідокаїну у вторинному розчині – 0,5 %.

Будь-який невикористаний продукт або відходи потрібно утилізувати відповідно до місцевих вимог.

Діти.

Файтобакт можна застосовувати дітям. Однак всебічних досліджень щодо застосування препарату недоношеним немовлятам або новонародженим не проводили. Тому перед початком лікування недоношених немовлят або новонароджених слід ретельно оцінити потенційну користь та можливий ризик терапії.

Купують з Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1, а також відповіді на них.

Яка ціна на Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1?

plus-icon
Ціни на Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1?

plus-icon
Показання препарату Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1:

Лікування інфекцій, спричинених чутливими до препарату мікроорганізмами:

– інфекції дихальних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

– інфекції сечовивідних шляхів (верхніх і нижніх відділів);

– перитоніт, холецистит, холангіт та інші інфекції черевної порожнини;

– септицемія;

– менінгіт;

– інфекції шкіри та м’яких тканин;

– інфекції кісток та суглобів;

– запальні захворювання органів малого таза, ендометрити, гонорея та інші інфекції статевих органів.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1: 500 мг+500 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1?

plus-icon
Інструкція Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1?

plus-icon
Зі складом Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 можна ознайомитись нижче.

діючі речовини: cefoperazone, sulbactam;

ФАЙТОБАКТ 1 г: 1 флакон містить сульбактам натрію, еквівалентно сульбактаму 0,5 г, та цефоперазон натрію, еквівалентно цефоперазону 0,5 г;

ФАЙТОБАКТ 2 г: 1 флакон містить сульбактам натрію, еквівалентно сульбактаму 1 г, та цефоперазон натрію, еквівалентно цефоперазону 1 г.

Як приймати Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1?

plus-icon

Розчин препарату можна вводити внутрішньовенно та внутрішньом’язово.

Перед початком терапії необхідно виключити наявність у пацієнта підвищеної чутливості до Файтобакту (зробити внутрішньошкірну пробу на переносимість антибіотика).

Дорослим застосовувати у середньодобовій дозі 2-4 г (введення кожні 12 годин). При тяжкому перебігу інфекцій дозу можна збільшити до 8 г на добу при співвідношенні діючих речовин 1:1 (тобто вміст цефоперазону ‑ 4 г). У пацієнтів, які отримують сульбактам і цефоперазон у співвідношенні 1:1, може виникати потреба додаткового окремого введення цефоперазону. У цьому випадку його слід вводити кожні 12 годин рівними дозами. Рекомендована максимальна добова доза сульбактаму становить 4 г.

Застосування хворим із порушеною функцією нирок. Дозовий режим при застосуванні препарату для лікування пацієнтів зі значним зниженням функцій нирок (кліренс креатиніну менше 30 мл/хв) підлягає корекції з метою компенсації зниженого кліренсу сульбактаму. Пацієнтам із кліренсом креатиніну 15-30 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 1 г, яку вводити кожні 12 годин (максимальна добова доза ‑ 2 г сульбактаму), а пацієнтам із кліренсом креатиніну менше 15 мл/хв слід призначати сульбактам у максимальній дозі 500 мг, яка вводиться кожні 12 годин (максимальна добова доза ‑ 1 г сульбактаму). При тяжких інфекціях може виникнути необхідність додаткового призначення цефоперазону.

Фармакокінетичний профіль сульбактаму суттєво порушується при застосуванні гемодіалізу. Термін напівжиття цефоперазону у плазмі крові при гемодіалізі дещо зменшується. Таким чином, дозовий режим при застосуванні діалізу повинен підлягати корекції.

Комбінована терапія. Враховуючи широкий спектр антибактеріальної активності сульбактаму/цефоперазону, більшість інфекцій ефективно лікуються монотерапією даним препаратом. Проте у деяких випадках сульбактам/цефоперазон можливо застосовувати в комбінації з іншими антибіотиками. У випадку одночасного застосування аміноглікозидів необхідно контролювати функції нирок та печінки упродовж усього курсу лікування.

Застосування хворим із порушеною функцією печінки. Корекція дози може бути необхідною у випадках тяжкої обструкційної жовтяниці і тяжких захворювань печінки або коли ці обидві патології супроводжуються порушенням функції нирок. Пацієнтам із порушеннями функції печінки та супутніми порушеннями функції нирок необхідний контроль концентрації цефоперазону в плазмі крові і при потребі – відповідна корекція дози. У випадках відсутності ретельного контролю за концентрацією препарату в плазмі крові доза цефоперазону не повинна перевищувати 2 г на добу.

Для дітей доза препарату становить 40-80 мг/кг на добу. Препарат слід вводити кожні 6-12 годин рівномірно розподіленими дозами.

У разі тяжких інфекцій ці дози можна підвищувати до 160 мг/кг на добу при співвідношенні сульбактаму і цефоперазону 1:1. Дозу слід вводити, розподіляючи її на 2-4 рівні частини.

Лікування немовлят. Немовлятам 1-го тижня життя препарат слід вводити кожні 12 годин.

Максимальна добова доза сульбактаму для дітей не повинна перевищувати 80 мг/кг на добу. У випадку, коли необхідна доза цефоперазону, що перевищує 80 мг/кг/добу, слід окремо додатково призначити цефоперазон.

Внутрішньовенне застосування.

Спосіб розведення.

1 етап. Приготування первинного розчину.

Вміст флакона потрібно розчинити у відповідній кількості 5 % розчину глюкози для ін’єкцій, 0,9 % розчину натрію хлориду для ін’єкцій або стерильної води для ін’єкцій у співвідношеннях, зазначених у таблиці.

Загальна доза, г

Еквівалентна доза сульбактам (г) + цефоперазон (г)

Об’єм розчинника, мл

Максимальна кінцева концентрація, мг/мл

1

0,5 + 0,5

3,4

125 + 125

2

1 + 1

6,7

125 +125

2 етап. Приготування вторинного розчину.

Для проведення внутрішньовенних краплинних інфузій отриманий первинний розчин додати до відповідного розчинника до отримання загальної концентрації препарату Файтобакт 10-20 мг/мл у загальному об’ємі розчину. Готовий вторинний розчин вводити внутрішньовенно краплинно протягом 15-60 хвилин.

Для проведення внутрішньовенних струминних ін’єкцій отриманий первинний розчин препарату Файтобакт доводити розчинником до 20 мл і вводити повільно протягом не менше 3 хвилин.

Файтобакт сумісний з такими розчинами:

· стерильною водою для ін’єкцій;

· 5 % розчином глюкози;

· 0,9 % розчином натрію хлориду;

· 5 % розчином глюкози в 0,225 % розчині натрію хлориду;

· 5 % розчином глюкози у 0,9 % розчині натрію хлориду.

Розчин Рінгера лактату є прийнятним розчинником для проведення внутрішньовенної інфузії, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»). Необхідним є двоетапне розведення. Для відновлення слід застосовувати стерильну воду для ін’єкцій (див. таблицю вище); потім отриманий розчин розводити розчином Рінгера лактату для отримання концентрації сульбактаму 5 мг/мл (2 мл або 4 мл первинно відновленого). Внутрішньом’язове застосування. 2 % розчин лідокаїну є прийнятним розчинником для приготування розчину для внутрішньом’язового введення, але не для первинного розведення (див. розділ «Несумісність»).

Лідокаїн. У випадку застосування лідокаїну слід зробити шкірну пробу на переносимість. Для проведення внутрішньом’язової ін’єкції розведення лікарського засобу проводити у два етапи. Спочатку готувати первинний розчин у стерильній воді для ін’єкцій (див. таблицю вище) з подальшим додаванням 2 % розчину лідокаїну. Приблизна концентрація лідокаїну у вторинному розчині – 0,5 %.

Будь-який невикористаний продукт або відходи потрібно утилізувати відповідно до місцевих вимог.

Діти.

Файтобакт можна застосовувати дітям. Однак всебічних досліджень щодо застосування препарату недоношеним немовлятам або новонародженим не проводили. Тому перед початком лікування недоношених немовлят або новонароджених слід ретельно оцінити потенційну користь та можливий ризик терапії.

Чи можна приймати Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1, прийом під час вагітності: у співвідношенні ризик для плода (дитини)/ користь для матері

Чи можна Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 дітям?

plus-icon
Показання для дітей: дозволено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 в аптеках України?

plus-icon
Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1.

Процес купівлі Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 і заберіть його в аптеці.

Купити Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Файтобакт 1 г пор. для розчину для ін. 500 мг/500 мг фл. №1 можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.