Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)

ReturnНазад

Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)

Ціни на Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)
394.79 - 441.93 грн.
target

знайдено в 93 аптеках

394.79 - 441.93 грн.
target

знайдено в 93 аптеках

Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2): Характеристики

Діапозон цін
394.79 - 441.93 грн.
Средня ціна
420.24 грн.
priceBlister
210.12
packageNum
1
0
Країна
Греція
Виробник
Дженефарм С.А.
Код ATH
N06AB10
Діюча речовина
Есциталопрам
Фармгрупа
Антидепресанти. Селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну.
Дозування
10 мг
Форма
таблетки
Температура зберігання
не вище 25 °С
Міжнародна назва
Escitalopram
Реєстрація
UA/19760/01/02 від 04.02.2023
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
3 роки

Особливості прийому Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)

Діти
заборонено
Вагітні
в разі крайньої необхідності
Годуючі
заборонено
Алергія
з обережністю
Діабет
з обережністю
Водії
з обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) створено на основі офіціальної інструкції до Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: есциталопраму оксалат;

1 таблетка містить есциталопраму оксалату еквівалентно есциталопраму 5 мг, 10 мг або 20 мг;

допоміжні речовини: калію полакрилін; лактоза, моногідрат; целюлоза мікрокристалічна1; натрію кроскармелоза; калію ацесульфам (Е950); неогесперидину дигідрохалькон; ароматизатор м’ятний; магнію стеарат; вода очищена2; кислота хлористоводнева концентрована.

1 Вимоги до розміру частинок: утримування на ситі #200 ≥ 45 %.

2Більша частина видаляється під час виробництва.

testimony

Показання

Для лікування великих депресивних епізодів, панічних розладів з агорафобією або без, соціальних тривожних розладів (соціальна фобія), генералізованих тривожних розладів, обсесивно-компульсивних розладів.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин, лікарського засобу.

Одночасне лікування неселективними необоротними інгібіторами моноаміноксидази (ІМАО) протипоказане у зв’язку ризиком розвитку серотонінового синдрому зі збудженням, тремором, гіпертермією та іншими симптомами (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Комбіноване застосування есциталопраму й оборотних інгібіторів МАО типу А (наприклад, моклобеміду) або оборотного неселективного інгібітора МАО лінезоліду протипоказане у зв’язку з ризиком розвитку серотонінового синдрому (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Есциталопрам протипоказаний пацієнтам з подовженням інтервалу QT або із вродженим синдромом подовженого інтервалу QT.

Есциталопрам протипоказано застосовувати одночасно з лікарськими засобами, які здатні подовжувати інтервал QT (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Usage

Спосіб застосування

Безпека застосування доз понад 20 мг на добу не була встановлена.

Лікарський засіб застосовувати дорослим усередину 1 раз на добу незалежно від прийому їжі.

Великий депресивний епізод.

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості пацієнта добова доза може бути збільшена до максимальної — 20 мг.

Антидепресивний ефект звичайно настає через 2–4 тижні. Після зникнення симптомів необхідно продовжувати лікування протягом щонайменше 6 місяців з метою зміцнення ефекту.

Панічні розлади з агорафобією або без неї.

Протягом першого тижня рекомендується початкова доза 5 мг на добу перед тим, як збільшити до 10 мг на добу. Доза може бути далі збільшена до максимальної — 20 мг на добу, залежно від індивідуальної чутливості пацієнта.

Максимальний ефект при лікуванні панічних розладів досягається через 3 місяці. Термін лікування становить декілька місяців і залежить від тяжкості захворювання. Соціальні тривожні розлади (соціальна фобія).

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Зазвичай для полегшення симптомів необхідно 2–4 тижні терапії. Надалі, залежно від індивідуальної відповіді пацієнта, доза може бути знижена до 5 мг або збільшена до максимальної — 20 мг на добу. Соціальний тривожний розлад — це захворювання з хронічним перебігом, і для закріплення ефекту рекомендовано продовжувати лікування протягом 12 тижнів.

Доведено, що тривале лікування протягом 6 місяців попереджує рецидив і може призначатися індивідуально; слід регулярно оцінювати переваги лікування.

Соціальний тривожний розлад — це чітко визначений діагностичний термін для позначення специфічного розладу, який не слід плутати з надмірною сором’язливістю. Медикаментозна терапія показана лише у тому разі, якщо цей розлад значно заважає професійній діяльності та соціальній активності.

Значення такого лікування порівняно з когнітивно-поведінковою терапією не оцінювалося. Медикаментозна терапія є однією зі складових загальної стратегії лікування пацієнта.

Генералізовані тривожні розлади.

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості дозу можна збільшити максимум до 20 мг на добу.

Тривале лікування вивчалося принаймні 6 місяців у пацієнтів, які отримували дозу 20 мг на добу; слід регулярно оцінювати переваги лікування (див. розділ «Фармакодинаміка»). Обсесивно-компульсивні розлади (ОКР).

Звичайно початково призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості дозу можна збільшити до 20 мг на добу. ОКР — хронічне захворювання, лікування має тривати достатній період для забезпечення повного зникнення симптомів, який може становити кілька місяців або навіть більше. Користь лікування та дозу есциталопраму необхідно регулярно оцінювати (див. розділ «Фармакодинаміка»). Пацієнти літнього віку (від 65 років).

Початкова доза становить 5 мг на добу. Залежно від індивідуальної чутливості та тяжкості депресії добова доза може бути збільшена до максимальної — 10 мг на добу (див. розділ «Фармакокінетика»).

Ефективність есциталопраму при соціальному тривожному розладі у пацієнтів літнього віку не оцінювалася.

Педіатрична популяція.

Лікарський засіб не слід застосовувати для лікування дітей та підлітків (віком до 18 років) (див. розділ «Особливості застосування»).

Ниркова недостатність.

У разі наявності ниркової недостатності легкого та помірного ступеня обмежень немає. З обережністю необхідно застосовувати есциталопрам пацієнтам з тяжкою нирковою недостатністю (КК < 30 мл/хв) (див. розділ «Фармакокінетика»).

Зниження функції печінки.

Рекомендована початкова доза протягом перших двох тижнів лікування становить 5 мг на добу для пацієнтів з легкою або помірною печінковою недостатністю. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта доза може бути збільшена до 10 мг на добу. Пацієнтам з тяжкою печінковою недостатністю рекомендовано застосовувати есциталопрам з обережністю і дуже обдумано титрувати його дозу (див. розділ «Фармакокінетика»). Знижена активність ізоферменту CYP2C19.

Для пацієнтів зі слабкою активністю ізоферменту CYP2C19 рекомендована початкова доза протягом перших двох тижнів лікування становить 5 мг на добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу можна збільшити до 10 мг на добу (див. розділ «Фармакокінетика»).

Симптоми відміни, які з’являються при припиненні лікування.

Слід уникати різкої відміни лікарського засобу. У разі припинення лікування есциталопрамом дозу необхідно знижувати поступово протягом принаймні 1–2 тижнів, щоб зменшити ризик появи симптомів відміни (див. розділи «Особливості застосування» та «Побічні реакції»). Якщо після зниження дози або відміни лікарського засобу з’являються неприйнятні симптоми, треба розглянути доцільність повернення до раніше призначеної дози есциталопраму. Надалі лікар може продовжити зниження дози, але більш поступово.

Діти.

Антидепресанти не слід застосовувати для лікування дітей та підлітків (віком до 18 років). Суїцидальну поведінку (суїцидальні спроби та суїцидальні думки) та ворожість (переважно агресію, опозиційну поведінку та гнів) частіше спостерігали в ході клінічних випробувань у дітей та підлітків, які приймали антидепресанти, порівняно з тими, хто приймав плацебо. Якщо з клінічних міркувань рішення про призначення все ж таки прийнято, необхідно забезпечити уважне спостереження за появою суїцидальних симптомів у пацієнта.

Аналоги для Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)

Показати ще

Купують з Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2), а також відповіді на них.

Яка ціна на Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)?

plus-icon
Ціни на Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) в Україні починаються від 394.79 до 441.93, препарат доступний в 93 аптеках.

Від чого допомагає Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)?

plus-icon
Показання препарату Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2):

Для лікування великих депресивних епізодів, панічних розладів з агорафобією або без, соціальних тривожних розладів (соціальна фобія), генералізованих тривожних розладів, обсесивно-компульсивних розладів.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2): 10 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)?

plus-icon
Інструкція Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)?

plus-icon
Зі складом Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: есциталопраму оксалат;

1 таблетка містить есциталопраму оксалату еквівалентно есциталопраму 5 мг, 10 мг або 20 мг;

допоміжні речовини: калію полакрилін; лактоза, моногідрат; целюлоза мікрокристалічна1; натрію кроскармелоза; калію ацесульфам (Е950); неогесперидину дигідрохалькон; ароматизатор м’ятний; магнію стеарат; вода очищена2; кислота хлористоводнева концентрована.

1 Вимоги до розміру частинок: утримування на ситі #200 ≥ 45 %.

2Більша частина видаляється під час виробництва.

Як приймати Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2)?

plus-icon

Безпека застосування доз понад 20 мг на добу не була встановлена.

Лікарський засіб застосовувати дорослим усередину 1 раз на добу незалежно від прийому їжі.

Великий депресивний епізод.

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості пацієнта добова доза може бути збільшена до максимальної — 20 мг.

Антидепресивний ефект звичайно настає через 2–4 тижні. Після зникнення симптомів необхідно продовжувати лікування протягом щонайменше 6 місяців з метою зміцнення ефекту.

Панічні розлади з агорафобією або без неї.

Протягом першого тижня рекомендується початкова доза 5 мг на добу перед тим, як збільшити до 10 мг на добу. Доза може бути далі збільшена до максимальної — 20 мг на добу, залежно від індивідуальної чутливості пацієнта.

Максимальний ефект при лікуванні панічних розладів досягається через 3 місяці. Термін лікування становить декілька місяців і залежить від тяжкості захворювання. Соціальні тривожні розлади (соціальна фобія).

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Зазвичай для полегшення симптомів необхідно 2–4 тижні терапії. Надалі, залежно від індивідуальної відповіді пацієнта, доза може бути знижена до 5 мг або збільшена до максимальної — 20 мг на добу. Соціальний тривожний розлад — це захворювання з хронічним перебігом, і для закріплення ефекту рекомендовано продовжувати лікування протягом 12 тижнів.

Доведено, що тривале лікування протягом 6 місяців попереджує рецидив і може призначатися індивідуально; слід регулярно оцінювати переваги лікування.

Соціальний тривожний розлад — це чітко визначений діагностичний термін для позначення специфічного розладу, який не слід плутати з надмірною сором’язливістю. Медикаментозна терапія показана лише у тому разі, якщо цей розлад значно заважає професійній діяльності та соціальній активності.

Значення такого лікування порівняно з когнітивно-поведінковою терапією не оцінювалося. Медикаментозна терапія є однією зі складових загальної стратегії лікування пацієнта.

Генералізовані тривожні розлади.

Звичайно призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості дозу можна збільшити максимум до 20 мг на добу.

Тривале лікування вивчалося принаймні 6 місяців у пацієнтів, які отримували дозу 20 мг на добу; слід регулярно оцінювати переваги лікування (див. розділ «Фармакодинаміка»). Обсесивно-компульсивні розлади (ОКР).

Звичайно початково призначають 10 мг 1 раз на добу. Залежно від індивідуальної чутливості дозу можна збільшити до 20 мг на добу. ОКР — хронічне захворювання, лікування має тривати достатній період для забезпечення повного зникнення симптомів, який може становити кілька місяців або навіть більше. Користь лікування та дозу есциталопраму необхідно регулярно оцінювати (див. розділ «Фармакодинаміка»). Пацієнти літнього віку (від 65 років).

Початкова доза становить 5 мг на добу. Залежно від індивідуальної чутливості та тяжкості депресії добова доза може бути збільшена до максимальної — 10 мг на добу (див. розділ «Фармакокінетика»).

Ефективність есциталопраму при соціальному тривожному розладі у пацієнтів літнього віку не оцінювалася.

Педіатрична популяція.

Лікарський засіб не слід застосовувати для лікування дітей та підлітків (віком до 18 років) (див. розділ «Особливості застосування»).

Ниркова недостатність.

У разі наявності ниркової недостатності легкого та помірного ступеня обмежень немає. З обережністю необхідно застосовувати есциталопрам пацієнтам з тяжкою нирковою недостатністю (КК < 30 мл/хв) (див. розділ «Фармакокінетика»).

Зниження функції печінки.

Рекомендована початкова доза протягом перших двох тижнів лікування становить 5 мг на добу для пацієнтів з легкою або помірною печінковою недостатністю. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта доза може бути збільшена до 10 мг на добу. Пацієнтам з тяжкою печінковою недостатністю рекомендовано застосовувати есциталопрам з обережністю і дуже обдумано титрувати його дозу (див. розділ «Фармакокінетика»). Знижена активність ізоферменту CYP2C19.

Для пацієнтів зі слабкою активністю ізоферменту CYP2C19 рекомендована початкова доза протягом перших двох тижнів лікування становить 5 мг на добу. Залежно від індивідуальної реакції пацієнта дозу можна збільшити до 10 мг на добу (див. розділ «Фармакокінетика»).

Симптоми відміни, які з’являються при припиненні лікування.

Слід уникати різкої відміни лікарського засобу. У разі припинення лікування есциталопрамом дозу необхідно знижувати поступово протягом принаймні 1–2 тижнів, щоб зменшити ризик появи симптомів відміни (див. розділи «Особливості застосування» та «Побічні реакції»). Якщо після зниження дози або відміни лікарського засобу з’являються неприйнятні симптоми, треба розглянути доцільність повернення до раніше призначеної дози есциталопраму. Надалі лікар може продовжити зниження дози, але більш поступово.

Діти.

Антидепресанти не слід застосовувати для лікування дітей та підлітків (віком до 18 років). Суїцидальну поведінку (суїцидальні спроби та суїцидальні думки) та ворожість (переважно агресію, опозиційну поведінку та гнів) частіше спостерігали в ході клінічних випробувань у дітей та підлітків, які приймали антидепресанти, порівняно з тими, хто приймав плацебо. Якщо з клінічних міркувань рішення про призначення все ж таки прийнято, необхідно забезпечити уважне спостереження за появою суїцидальних симптомів у пацієнта.

Чи можна приймати Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2), прийом під час вагітності: в разі крайньої необхідності

Чи можна Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) дітям?

plus-icon
Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) в аптеках України?

plus-icon
Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2).

Купити Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) за допомогою ZDOROVI.UA

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) і заберіть його в аптеці.

Купити Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Есциталопрам-Віста табл. дисперг. 10 мг №28 (14х2) можна в таких містах: Житомир , Суми , Харків , Запоріжжя , Львів , Стрий , Івано-Франківськ , Тернопіль , Одеса , Вінниця , Черкаси , Дніпро , Камʼянське , Кривий Ріг , Київ та в інших населених пунктах України.