Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5

ReturnНазад

Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5

Ціни на Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5
1225.37 - 1705.07 грн.
target

знайдено в 501 аптеках

1225.37 - 1705.07 грн.
target

знайдено в 501 аптеках

Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5: Характеристики

Средня ціна 1575.11 грн.
Категорія Інсуліни
Країна Німеччина
Виробник Санофі-Авентіс Дойчланд ГмбХ
Код ATHA10AE04
Діюча речовина Інсулін гларгін
Фармгрупа Інсуліни та аналоги тривалої дії для ін’єкцій.
Дозування 100 МО/мл
Форма розчин
Температура зберігання від 2°C до 8°C
Міжнародна назва Insulin glargine
Реєстрація UA/8106/01/01 від 19.05.2017
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 3 роки

Особливості прийому Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5

Дітиз 2-х років
Вагітнідозволено
Годуючіз обережністю
Алергіяз обережністю
Діабетдозволено
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 створено на основі офіціальної інструкції до Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5

Коротка інструкція із застосування для Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5

print
share
composition

Склад

діюча речовина: інсулін гларгін;

1 мл розчину для ін’єкцій містить 3,6378 мг інсуліну гларгіну, що еквівалентно 100 Од. інсуліну гларгіну;

1 картридж містить 3 мл розчину для ін’єкцій, що відповідає 300 Од. інсуліну гларгіну;

допоміжні речовини: цинку хлорид, м-крезол, гліцерин (85 %), кислота хлористоводнева концентрована, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Лікування цукрового діабету у дорослих, підлітків та дітей віком від 2 років.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої допоміжної речовини, що входить до складу препарату.

Usage

Спосіб застосування

Дозування

Лантус СолоСтар містить інсулін гларгін – аналог інсуліну тривалої дії. Препарат вводять один раз на день у будь-який час доби, але щоразу в один і той самий час.

Режим дозування препарату Лантус СолоСтар (доза та час введення) слід підбирати індивідуально. Пацієнтам, хворим на цукровий діабет ІІ типу, Лантус СолоСтар також можна застосовувати одночасно з пероральними протидіабетичними лікарськими засобами. Сила дії цього лікарського засобу виражається в одиницях. Ці одиниці застосовуються винятково для препарату Лантус СолоСтар і відрізняються від МО чи одиниць, в яких виражається сила дії інших аналогів інсуліну (дивіться розділ «Фармакологічні властивості»).

Діти і підлітки

Безпечність і ефективність інсуліну Лантус СолоСтар були доведені при його застосуванні підліткам та дітям віком від 2 років (див. розділ «Фармакологічні властивості»). Застосування препарату Лантус СолоСтар дітям віком до 2 років не вивчався.

Пацієнти літнього віку ( старше 65 років)

У пацієнтів літнього віку вікове прогресуюче погіршення функції нирок може стати причиною постійного зменшення потреби в інсуліні.

Ниркова недостатність

У пацієнтів з нирковою недостатністю потреба в інсуліні може бути зменшена через послаблення метаболізму інсуліну.

Печінкова недостатність

У пацієнтів з печінковою недостатністю потреба в інсуліні може зменшуватися через зниження здатності до глюконеогенезу та уповільнення метаболізму інсуліну.

Переведення з інших інсулінів на препарат Лантус СолоСтар

При переході від схем лікування інсулінами середньої тривалості дії або тривалої дії на схему лікування препаратом Лантус СолоСтар може виникнути потреба у зміні дози базального інсуліну, а також у корекції супутньої протидіабетичної терапії (доз і часу введення додатково застосованих звичайних (регуляр) інсулінів або аналогів інсуліну швидкої дії чи доз пероральних протидіабетичних лікарських засобів).

Переведення з дворазового введення НПХ інсуліну (нейтрального протаміну Хагедорна) на препарат Лантус СолоСтар

Щоб зменшити ризик розвитку гіпоглікемії у нічні або у ранні ранкові години, пацієнтам, які змінюють режим застосування базального інсуліну з дворазового введення НПХ інсуліну на одноразове введення препарату Лантус СолоСтар , потрібно зменшити дозу базального інсуліну на 20–30 % протягом перших тижнів лікування.

Переведення з інсуліну гларгіну 300 Од./мл на препарат Лантус СолоСтар

Лантус СолоСтар і Тожео СолоСтар (інсуліну гларгіну 300 Од./мл) не є біоеквівалентними і не можуть використовуватися як безпосередньо взаємозамінні. Щоб знизити ризик розвитку гіпоглікемії, пацієнтам, які змінюють режим застосування базального інсуліну з одноразового введення (інсуліну гларгіну 300 Од./мл) на одноразове введення препарату Лантус СолоСтар , потрібно зменшити дозу базального інсуліну приблизно на 20%.

Упродовж цього періоду зниження дози має бути принаймні частково компенсовано збільшенням дози інсуліну, введення якого пов'язане із прийомом їжі. Після завершення цього періоду режим дозування слід коригувати індивідуально.

Під час переходу на інший препарат та впродовж перших тижнів після цього рекомендується ретельно контролювати метаболічні показники.

Покращання метаболічного контролю і пов’язане з цим збільшення чутливості до інсуліну можуть потребувати додаткової корекції режиму дозування. Корекція дози також може бути потрібна, наприклад, при зміні маси тіла хворого чи зміні його способу життя, зміні часу доби, коли здійснюється введення інсуліну, або при виникненні інших факторів, які сприяють підвищенню схильності до розвитку гіпо- або гіперглікемії (див. розділ «Особливості застосування»).

У пацієнтів, які отримують високі дози інсуліну внаслідок наявності антитіл до людського інсуліну, при переході на препарат Лантус СолоСтар можеливе покращення відповіді організму на введення інсуліну.

Спосіб введення

Лантус СолоСтар слід вводити підшкірно.

Лантус СолоСтар не можна вводити внутрішньовенно. Тривала дія препарату Лантус СолоСтар зумовлена його введенням у підшкірно-жирову тканину. Внутрішньовенне введення звичайної підшкірної дози може призвести до виникнення тяжкої гіпоглікемії.

Немає клінічно значущої різниці у рівнях інсуліну або глюкози у плазмі крові після введення препарату Лантус СолоСтар в абдомінальну ділянку, ділянку дельтоподібного м`яза або стегна. При кожній наступній ін’єкції місце уколу слід щоразу змінювати в межах ділянки тіла, рекомендованої для введення інсуліну.

Лантус СолоСтар не можна змішувати з будь-яким іншим інсуліном або розводити. При змішуванні або розведенні може змінитися профіль дії препарату у часі. Крім цього, змішування з іншими інсулінами може призвести до утворення осаду.

Перед застосуванням шприц-ручки СолоСтар уважно прочитайте розділ «Інструкція з використання шприц-ручки Лантус СолоСтар ».

Перед першим застосуванням шприц-ручку слід витримати при кімнатній температурі протягом 1─2 годин. Перевірити картридж перед його використанням. Його можна застосовувати лише тоді, коли розчин у ньому є прозорим, безбарвним, без видимих твердих часточок та має таку ж консистенцію, як вода. Оскільки Лантус СолоСтар є розчином, він не вимагає ресуспендування перед застосуванням.

Порожні шприц-ручки не можна використовувати повторно, вони мають бути належним чином утилізовані.

Щоб запобігти інфікуванню, кожну шприц-ручку може застосовувати лише одна особа.

Перед кожною ін’єкцією слід перевіряти етикетку на інсуліні, щоб уникнути помилкового введення замість інсуліну гларгіну інших інсулінів (дивіться розділ «Особливості застосування»).

ІНСТРУКЦІЯ

з використання шприц-ручки Лантус СолоСтар

Уважно і повністю прочитайте інструкцію перед першим використанням шприц-ручки. При необхідності перечитайте інструкцію перед подальшим застосуванням шприц-ручки. Зберігайте дану інструкцію, оскільки може знадобитися перечитати її в майбутньому.

Перед початком користування шприц-ручкою СолоСтар уважно ознайомтеся з цією інструкцією. Якщо не спроможні самостійно повністю дотримуватися всіх рекомендацій, то слід користуватися СолоСтар тільки при допомозі особи, яка може дотримуватися інструкцій. Тримати шприц-ручку так, як показано у цій інструкції. Щоб переконатися в тому, що Ви правильно встановили дозу, тримайте шприц-ручку горизонтально голкою ліворуч, а селектором дози праворуч, як це показано на ілюстраціях нижче.

Можна встановлювати дози від 1 до 80 одиниць з кроком в 1 одиницю. У кожній шприц-ручці міститься декілька доз.

Схематичне зображення шприц-ручки Лантус СолоСтар

Будова шприц-ручки

Важлива інформація щодо використання шприц-ручки Лантус СолоСтар

• Для кожної ін’єкції слід використовувати нову голку, сумісну тільки зі шприц-ручкою Лантус СолоСтар .

• Тест на безпеку потрібно виконувати перед кожною ін’єкцією.

• Шприц-ручка призначена особисто Вам, і не слід передавати її іншим особам.

• Якщо ін’єкцію проводить інша особа, ця особа має вжити спеціальних заходів безпеки для уникнення нещасних випадків, пов’язаних із застосуванням голки та перенесенням інфекції.

• Не використовуйте шприц-ручку Лантус СолоСтар у разі її пошкодження або при наявності сумніву щодо правильності її функціонування.

• Завжди необхідно мати запасну шприц-ручку Лантус СолоСтар на випадок її втрати або пошкодження.

Стадія 1. Контроль інсуліну.

A. Уважно прочитайте етикетку на Вашому екземплярі шприц-ручки для того, щоб переконатися у введенні відповідного інсуліну. Шприц-ручка Лантус СолоСтар сірого кольору з фіолетовою кнопкою для введення ін’єкції.

B. Зніміть ковпачок шприц-ручки.

C. Проконтролюйте зовнішній вигляд інсуліну. Лантус є прозорим інсуліном. Не використовуйте шприц-ручку Лантус СолоСтар , якщо інсулін мутний, забарвлений або містить сторонні частки.

Стадія 2. Приєднання голки.

Для кожної ін’єкції завжди використовуйте нову стерильну голку. Це допоможе запобігти забрудненню, а також можливому засміченню голки.

А. Зняти захисну етикетку з контейнера голки.

В. Встановити голку на одній лінії зі шприц-ручкою, а потім утримувати на одній прямій до її приєднання (нагвинчують або насаджують, залежно від типу голки).

· Якщо голка не знаходиться на одній лінії зі шприц-ручкою у момент приєднання, це може призвести до порушення ізолюючого шару гуми і спричинити витікання рідини або перелом голки.

Стадія 3. Тест на безпеку.

У всіх випадках виконуйте тест на безпеку перед кожною ін’єкцією, що забезпечить одержання Вами точної дози за допомогою наступного:

· гарантії того, що шприц-ручка і голка функціонують нормально;

· видалення пухирців повітря.

A. Відміряти дозу, що дорівнює 2 одиницям, повертаючи дозувальний селектор.

B. Зняти зовнішній ковпачок голки і зберігати, щоб потім помістити в нього використану після введення ін’єкції голку. Зняти внутрішній ковпачок голки і викинути його.

C. Розмістити шприц-ручку голкою вгору.

D. Кінчиками пальців обережно постукати по ємності для інсуліну, щоб усі пухирці повітря піднялися вгору до голки.

E. Натиснути на кнопку введення ін’єкції до упору. Перевірити, чи з’являється інсулін на кінчику голки.

Ви можете провести тест на безпеку кілька разів, поки не з’явиться інсулін.

· Якщо інсулін не з’явився, перевірити наявність пухирців повітря та повторно провести тест на безпеку ще два рази до їх видалення.

· Якщо появи інсуліну не спостерігається, це може бути ознакою засмічення голки. Замінити голку і повторити тест.

· Якщо появи інсуліну не спостерігається після заміни голки, це може бути ознакою того, що Ваша шприц-ручка зіпсована. Не використовуйте її.

Стадія 4. Вибір дози.

Можна встановити дозу з точністю до 1 одиниці (від мінімальної дози 1 одиниця до максимальної дози 80 одиниць). Якщо необхідно ввести дозу, що перевищує 80 одиниць, потрібно провести 2 або більше ін’єкції.

A. Перевірити, щоб дозувальне віконце показувало «0» після завершення тесту на безпеку.

B. Вибрати необхідну дозу (на нижченаведеному прикладі обрана доза становить 30 одиниць). Якщо Ви встановили дозу, що перевищує необхідну, слід повернути дозувальний селектор у початкове положення.

· Не натискати на кнопку введення ін’єкції під час обертання селектора, інакше інсулін витече.

· Ви не зможете повернути дозувальний селектор до числа одиниць, що перевищує кількість, яка залишилася у шприц-ручці. Не намагайтеся силою повернути дозувальний селектор. У цьому випадку слід або ввести залишок інсуліну гларгіну та доповнити необхідну Вам дозу з нової шприц-ручки, або використати новий Лантус СолоСтар для введення повної дози.

Стадія 5. Техніка введення ін’єкції.

А. Дотримуйтеся техніки введення ін`єкції, з якою Вас ознайомить лікар.

В. Ввести голку у шкіру.

С. Ввести дозу за допомогою натискання на кнопку введення ін’єкції до упору. Після введення ін’єкції у дозувальному віконці має встановитися «0».

D. Залишити кнопку введення ін’єкції у натиснутому положенні. Повільно рахувати до 10 перед витяганням голки зі шкіри. При цьому забезпечується введення повної дози.

Стадія 6. Видалення та викидання голки.

У всіх випадках видалити голку після кожної ін’єкції та зберігати шприц-ручку без прикріпленої голки. Цим забезпечується профілактика:

· забруднення та/або потрапляння інфекції;

· потрапляння повітря до ємності для інсуліну та витікання інсуліну, що може призвести до неправильного дозування.

A. Надягнути зовнішній ковпачок голки назад на голку і використовувати його для згвинчування голки зі шприц-ручки. Для зниження ризику нещасних випадків, пов’язаних із використанням голки, ніколи не одягайте назад внутрішній ковпачок голки.

· Якщо ін’єкцію проводила інша особа, вона має вжити спеціальних запобіжних заходів при видаленні та викиданні голки (наприклад, техніка закривання ковпачка однією рукою) для зниження ризику нещасних випадків, пов’язаних із використанням голки, а також перенесення інфекційних захворювань.

B. Обережно викинути голку (згідно з встановленими інструкціями).

C. У всіх випадках закривати ковпачком шприц-ручку та зберігати шприц-ручку до наступної ін’єкції.

Інструкції щодо зберігання.

Уважно ознайомтеся з інформацією щодо зберігання шприц-ручки Лантус СолоСтар .

Якщо шприц-ручка Лантус СолоСтар зберігається у холодильнику, вийняти її звідти за 1─2 години перед введенням препарату, щоб вона нагрілась до кімнатної температури. Ін`єкційне введення охолодженого інсуліну є більш болісним.

Використана шприц-ручка Лантус СолоСтар підлягає знищенню згідно з встановленими правилами.

Експлуатація.

Оберігайте шприц-ручку Лантус СолоСтар від пилу та бруду.

Очистити зовнішню сторону шприц-ручки Лантус СолоСтар можна, протираючи її вологою тканиною.

Не занурювати у рідину, не промивати і не змащувати шприц-ручку, оскільки цим Ви можете пошкодити її.

Шприц-ручка Лантус СолоСтар призначена для точної і безпечної роботи.

Її необхідно використовувати з обережністю. Уникайте ситуацій, при яких можливе пошкодження шприц-ручки. Якщо Ви підозрюєте, що Лантус СолоСтар пошкоджений, використайте нову шприц-ручку.

Діти.

Безпека та ефективність препарату Лантус СолоСтар встановлена для підлітків та дітей віком 2 років і старше.

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5, а також відповіді на них.

Яка ціна на Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Ціни на Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 в Україні починаються від 1225.37 до 1705.07, препарат доступний в 501 аптеках.

Від чого допомагає Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Показання препарату Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5:

Лікування цукрового діабету у дорослих, підлітків та дітей віком від 2 років.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5: 100 МО/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Інструкція Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Зі складом Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: інсулін гларгін;

1 мл розчину для ін’єкцій містить 3,6378 мг інсуліну гларгіну, що еквівалентно 100 Од. інсуліну гларгіну;

1 картридж містить 3 мл розчину для ін’єкцій, що відповідає 300 Од. інсуліну гларгіну;

допоміжні речовини: цинку хлорид, м-крезол, гліцерин (85 %), кислота хлористоводнева концентрована, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Як приймати Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5?

plus-icon

Дозування

Лантус СолоСтар містить інсулін гларгін – аналог інсуліну тривалої дії. Препарат вводять один раз на день у будь-який час доби, але щоразу в один і той самий час.

Режим дозування препарату Лантус СолоСтар (доза та час введення) слід підбирати індивідуально. Пацієнтам, хворим на цукровий діабет ІІ типу, Лантус СолоСтар також можна застосовувати одночасно з пероральними протидіабетичними лікарськими засобами. Сила дії цього лікарського засобу виражається в одиницях. Ці одиниці застосовуються винятково для препарату Лантус СолоСтар і відрізняються від МО чи одиниць, в яких виражається сила дії інших аналогів інсуліну (дивіться розділ «Фармакологічні властивості»).

Діти і підлітки

Безпечність і ефективність інсуліну Лантус СолоСтар були доведені при його застосуванні підліткам та дітям віком від 2 років (див. розділ «Фармакологічні властивості»). Застосування препарату Лантус СолоСтар дітям віком до 2 років не вивчався.

Пацієнти літнього віку ( старше 65 років)

У пацієнтів літнього віку вікове прогресуюче погіршення функції нирок може стати причиною постійного зменшення потреби в інсуліні.

Ниркова недостатність

У пацієнтів з нирковою недостатністю потреба в інсуліні може бути зменшена через послаблення метаболізму інсуліну.

Печінкова недостатність

У пацієнтів з печінковою недостатністю потреба в інсуліні може зменшуватися через зниження здатності до глюконеогенезу та уповільнення метаболізму інсуліну.

Переведення з інших інсулінів на препарат Лантус СолоСтар

При переході від схем лікування інсулінами середньої тривалості дії або тривалої дії на схему лікування препаратом Лантус СолоСтар може виникнути потреба у зміні дози базального інсуліну, а також у корекції супутньої протидіабетичної терапії (доз і часу введення додатково застосованих звичайних (регуляр) інсулінів або аналогів інсуліну швидкої дії чи доз пероральних протидіабетичних лікарських засобів).

Переведення з дворазового введення НПХ інсуліну (нейтрального протаміну Хагедорна) на препарат Лантус СолоСтар

Щоб зменшити ризик розвитку гіпоглікемії у нічні або у ранні ранкові години, пацієнтам, які змінюють режим застосування базального інсуліну з дворазового введення НПХ інсуліну на одноразове введення препарату Лантус СолоСтар , потрібно зменшити дозу базального інсуліну на 20–30 % протягом перших тижнів лікування.

Переведення з інсуліну гларгіну 300 Од./мл на препарат Лантус СолоСтар

Лантус СолоСтар і Тожео СолоСтар (інсуліну гларгіну 300 Од./мл) не є біоеквівалентними і не можуть використовуватися як безпосередньо взаємозамінні. Щоб знизити ризик розвитку гіпоглікемії, пацієнтам, які змінюють режим застосування базального інсуліну з одноразового введення (інсуліну гларгіну 300 Од./мл) на одноразове введення препарату Лантус СолоСтар , потрібно зменшити дозу базального інсуліну приблизно на 20%.

Упродовж цього періоду зниження дози має бути принаймні частково компенсовано збільшенням дози інсуліну, введення якого пов'язане із прийомом їжі. Після завершення цього періоду режим дозування слід коригувати індивідуально.

Під час переходу на інший препарат та впродовж перших тижнів після цього рекомендується ретельно контролювати метаболічні показники.

Покращання метаболічного контролю і пов’язане з цим збільшення чутливості до інсуліну можуть потребувати додаткової корекції режиму дозування. Корекція дози також може бути потрібна, наприклад, при зміні маси тіла хворого чи зміні його способу життя, зміні часу доби, коли здійснюється введення інсуліну, або при виникненні інших факторів, які сприяють підвищенню схильності до розвитку гіпо- або гіперглікемії (див. розділ «Особливості застосування»).

У пацієнтів, які отримують високі дози інсуліну внаслідок наявності антитіл до людського інсуліну, при переході на препарат Лантус СолоСтар можеливе покращення відповіді організму на введення інсуліну.

Спосіб введення

Лантус СолоСтар слід вводити підшкірно.

Лантус СолоСтар не можна вводити внутрішньовенно. Тривала дія препарату Лантус СолоСтар зумовлена його введенням у підшкірно-жирову тканину. Внутрішньовенне введення звичайної підшкірної дози може призвести до виникнення тяжкої гіпоглікемії.

Немає клінічно значущої різниці у рівнях інсуліну або глюкози у плазмі крові після введення препарату Лантус СолоСтар в абдомінальну ділянку, ділянку дельтоподібного м`яза або стегна. При кожній наступній ін’єкції місце уколу слід щоразу змінювати в межах ділянки тіла, рекомендованої для введення інсуліну.

Лантус СолоСтар не можна змішувати з будь-яким іншим інсуліном або розводити. При змішуванні або розведенні може змінитися профіль дії препарату у часі. Крім цього, змішування з іншими інсулінами може призвести до утворення осаду.

Перед застосуванням шприц-ручки СолоСтар уважно прочитайте розділ «Інструкція з використання шприц-ручки Лантус СолоСтар ».

Перед першим застосуванням шприц-ручку слід витримати при кімнатній температурі протягом 1─2 годин. Перевірити картридж перед його використанням. Його можна застосовувати лише тоді, коли розчин у ньому є прозорим, безбарвним, без видимих твердих часточок та має таку ж консистенцію, як вода. Оскільки Лантус СолоСтар є розчином, він не вимагає ресуспендування перед застосуванням.

Порожні шприц-ручки не можна використовувати повторно, вони мають бути належним чином утилізовані.

Щоб запобігти інфікуванню, кожну шприц-ручку може застосовувати лише одна особа.

Перед кожною ін’єкцією слід перевіряти етикетку на інсуліні, щоб уникнути помилкового введення замість інсуліну гларгіну інших інсулінів (дивіться розділ «Особливості застосування»).

ІНСТРУКЦІЯ

з використання шприц-ручки Лантус СолоСтар

Уважно і повністю прочитайте інструкцію перед першим використанням шприц-ручки. При необхідності перечитайте інструкцію перед подальшим застосуванням шприц-ручки. Зберігайте дану інструкцію, оскільки може знадобитися перечитати її в майбутньому.

Перед початком користування шприц-ручкою СолоСтар уважно ознайомтеся з цією інструкцією. Якщо не спроможні самостійно повністю дотримуватися всіх рекомендацій, то слід користуватися СолоСтар тільки при допомозі особи, яка може дотримуватися інструкцій. Тримати шприц-ручку так, як показано у цій інструкції. Щоб переконатися в тому, що Ви правильно встановили дозу, тримайте шприц-ручку горизонтально голкою ліворуч, а селектором дози праворуч, як це показано на ілюстраціях нижче.

Можна встановлювати дози від 1 до 80 одиниць з кроком в 1 одиницю. У кожній шприц-ручці міститься декілька доз.

Схематичне зображення шприц-ручки Лантус СолоСтар

Будова шприц-ручки

Важлива інформація щодо використання шприц-ручки Лантус СолоСтар

• Для кожної ін’єкції слід використовувати нову голку, сумісну тільки зі шприц-ручкою Лантус СолоСтар .

• Тест на безпеку потрібно виконувати перед кожною ін’єкцією.

• Шприц-ручка призначена особисто Вам, і не слід передавати її іншим особам.

• Якщо ін’єкцію проводить інша особа, ця особа має вжити спеціальних заходів безпеки для уникнення нещасних випадків, пов’язаних із застосуванням голки та перенесенням інфекції.

• Не використовуйте шприц-ручку Лантус СолоСтар у разі її пошкодження або при наявності сумніву щодо правильності її функціонування.

• Завжди необхідно мати запасну шприц-ручку Лантус СолоСтар на випадок її втрати або пошкодження.

Стадія 1. Контроль інсуліну.

A. Уважно прочитайте етикетку на Вашому екземплярі шприц-ручки для того, щоб переконатися у введенні відповідного інсуліну. Шприц-ручка Лантус СолоСтар сірого кольору з фіолетовою кнопкою для введення ін’єкції.

B. Зніміть ковпачок шприц-ручки.

C. Проконтролюйте зовнішній вигляд інсуліну. Лантус є прозорим інсуліном. Не використовуйте шприц-ручку Лантус СолоСтар , якщо інсулін мутний, забарвлений або містить сторонні частки.

Стадія 2. Приєднання голки.

Для кожної ін’єкції завжди використовуйте нову стерильну голку. Це допоможе запобігти забрудненню, а також можливому засміченню голки.

А. Зняти захисну етикетку з контейнера голки.

В. Встановити голку на одній лінії зі шприц-ручкою, а потім утримувати на одній прямій до її приєднання (нагвинчують або насаджують, залежно від типу голки).

· Якщо голка не знаходиться на одній лінії зі шприц-ручкою у момент приєднання, це може призвести до порушення ізолюючого шару гуми і спричинити витікання рідини або перелом голки.

Стадія 3. Тест на безпеку.

У всіх випадках виконуйте тест на безпеку перед кожною ін’єкцією, що забезпечить одержання Вами точної дози за допомогою наступного:

· гарантії того, що шприц-ручка і голка функціонують нормально;

· видалення пухирців повітря.

A. Відміряти дозу, що дорівнює 2 одиницям, повертаючи дозувальний селектор.

B. Зняти зовнішній ковпачок голки і зберігати, щоб потім помістити в нього використану після введення ін’єкції голку. Зняти внутрішній ковпачок голки і викинути його.

C. Розмістити шприц-ручку голкою вгору.

D. Кінчиками пальців обережно постукати по ємності для інсуліну, щоб усі пухирці повітря піднялися вгору до голки.

E. Натиснути на кнопку введення ін’єкції до упору. Перевірити, чи з’являється інсулін на кінчику голки.

Ви можете провести тест на безпеку кілька разів, поки не з’явиться інсулін.

· Якщо інсулін не з’явився, перевірити наявність пухирців повітря та повторно провести тест на безпеку ще два рази до їх видалення.

· Якщо появи інсуліну не спостерігається, це може бути ознакою засмічення голки. Замінити голку і повторити тест.

· Якщо появи інсуліну не спостерігається після заміни голки, це може бути ознакою того, що Ваша шприц-ручка зіпсована. Не використовуйте її.

Стадія 4. Вибір дози.

Можна встановити дозу з точністю до 1 одиниці (від мінімальної дози 1 одиниця до максимальної дози 80 одиниць). Якщо необхідно ввести дозу, що перевищує 80 одиниць, потрібно провести 2 або більше ін’єкції.

A. Перевірити, щоб дозувальне віконце показувало «0» після завершення тесту на безпеку.

B. Вибрати необхідну дозу (на нижченаведеному прикладі обрана доза становить 30 одиниць). Якщо Ви встановили дозу, що перевищує необхідну, слід повернути дозувальний селектор у початкове положення.

· Не натискати на кнопку введення ін’єкції під час обертання селектора, інакше інсулін витече.

· Ви не зможете повернути дозувальний селектор до числа одиниць, що перевищує кількість, яка залишилася у шприц-ручці. Не намагайтеся силою повернути дозувальний селектор. У цьому випадку слід або ввести залишок інсуліну гларгіну та доповнити необхідну Вам дозу з нової шприц-ручки, або використати новий Лантус СолоСтар для введення повної дози.

Стадія 5. Техніка введення ін’єкції.

А. Дотримуйтеся техніки введення ін`єкції, з якою Вас ознайомить лікар.

В. Ввести голку у шкіру.

С. Ввести дозу за допомогою натискання на кнопку введення ін’єкції до упору. Після введення ін’єкції у дозувальному віконці має встановитися «0».

D. Залишити кнопку введення ін’єкції у натиснутому положенні. Повільно рахувати до 10 перед витяганням голки зі шкіри. При цьому забезпечується введення повної дози.

Стадія 6. Видалення та викидання голки.

У всіх випадках видалити голку після кожної ін’єкції та зберігати шприц-ручку без прикріпленої голки. Цим забезпечується профілактика:

· забруднення та/або потрапляння інфекції;

· потрапляння повітря до ємності для інсуліну та витікання інсуліну, що може призвести до неправильного дозування.

A. Надягнути зовнішній ковпачок голки назад на голку і використовувати його для згвинчування голки зі шприц-ручки. Для зниження ризику нещасних випадків, пов’язаних із використанням голки, ніколи не одягайте назад внутрішній ковпачок голки.

· Якщо ін’єкцію проводила інша особа, вона має вжити спеціальних запобіжних заходів при видаленні та викиданні голки (наприклад, техніка закривання ковпачка однією рукою) для зниження ризику нещасних випадків, пов’язаних із використанням голки, а також перенесення інфекційних захворювань.

B. Обережно викинути голку (згідно з встановленими інструкціями).

C. У всіх випадках закривати ковпачком шприц-ручку та зберігати шприц-ручку до наступної ін’єкції.

Інструкції щодо зберігання.

Уважно ознайомтеся з інформацією щодо зберігання шприц-ручки Лантус СолоСтар .

Якщо шприц-ручка Лантус СолоСтар зберігається у холодильнику, вийняти її звідти за 1─2 години перед введенням препарату, щоб вона нагрілась до кімнатної температури. Ін`єкційне введення охолодженого інсуліну є більш болісним.

Використана шприц-ручка Лантус СолоСтар підлягає знищенню згідно з встановленими правилами.

Експлуатація.

Оберігайте шприц-ручку Лантус СолоСтар від пилу та бруду.

Очистити зовнішню сторону шприц-ручки Лантус СолоСтар можна, протираючи її вологою тканиною.

Не занурювати у рідину, не промивати і не змащувати шприц-ручку, оскільки цим Ви можете пошкодити її.

Шприц-ручка Лантус СолоСтар призначена для точної і безпечної роботи.

Її необхідно використовувати з обережністю. Уникайте ситуацій, при яких можливе пошкодження шприц-ручки. Якщо Ви підозрюєте, що Лантус СолоСтар пошкоджений, використайте нову шприц-ручку.

Діти.

Безпека та ефективність препарату Лантус СолоСтар встановлена для підлітків та дітей віком 2 років і старше.

Чи можна приймати Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5, прийом під час вагітності: дозволено

Чи можна Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 2-х років. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 в аптеках України?

plus-icon

Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5.

Процес купівлі Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Лантус Солостар розчин для ін. 100 МЕ/мл шприц-ручка 3 мл №5 і заберіть його в аптеці.