Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

ReturnНазад

Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

Ціни на Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10
73.21 - 103.70 грн.
target

знайдено в 751 аптеках

73.21 - 103.70 грн.
target

знайдено в 751 аптеках

Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10: Характеристики

Средня ціна 84.74 грн.
Категорія Протигрибкові препарати для внутрішнього застосування
Країна Угорщина
Виробник АТ ФЗ Тева
Код ATHJ02AC01
Діюча речовина Флуконазол
Фармгрупа Протигрибкові препарати для системного застосування, похідні триазолу.
Дозування 50 мг
Форма капсули
Температура зберігання від 5°C до 30°C
Міжнародна назва Fluconazole
Реєстрація UA/16524/01/01 від 22.12.2017
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 3 роки

Особливості прийому Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

Дітиз 5-ти років
Вагітнізаборонено
Годуючіз обережністю
Алергіяз обережністю
Діабетдозволено
Водіїз обережністю, можливо запаморочення і судоми
Увага!Увага!

Опис препарату Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 створено на основі офіціальної інструкції до Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Аліна Шевченко

Аліна Шевченко

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

Коротка інструкція із застосування для Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

print
share
composition

Склад

діюча речовина: флуконазол;

1 капсула тверда містить 50 мг або 100 мг, або 200 мг флуконазолу;

допоміжні речовини:

вміст капсули: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію лаурилсульфат, магнію стеарат;

капсульна оболонка: титану діоксид (Е 171), діамантовий синій FCF (Е 133), желатин, азорубін (Е 122) (тільки для капсул 200 мг).

testimony

Показання

Лікування таких захворювань у дорослих як:

– криптококовий менінгіт;

– кокцидiоїдоз;

– інвазивні кандидози;

– кандидози слизових оболонок, включаючи кандидоз ротоглотки та кандидоз стравоходу, кандидурія, хронічний кандидоз шкіри і слизових оболонок;

– хронічний атрофічний кандидоз (кандидоз, спричинений використанням зубних протезів) при неефективності місцевих стоматологічних гігієнічних засобів;

– вагінальний кандидоз (гострий або рецидивуючий), коли місцева терапія не є доречною;

– кандидозний баланіт, коли місцева терапія не є доречною;

– дерматомікози, включаючи мікоз стоп, мікоз гладенької шкіри, паховий дерматомікоз, різнобарвний лишай та кандидозні інфекції шкіри, коли показано застосовувати системну терапію;

– дерматофітний оніхомікоз, коли застосування інших лікарських засобів не є доречним.

Профілактика таких захворювань у дорослих, як:

– рецидив криптококового менінгіту у пацієнтів з високим ризиком його розвитку;

– рецидив кандидозу ротоглотки або стравоходу у пацієнтів з ВІЛ з високим ризиком його розвитку;

– зниження частоти рецидивів вагінального кандидозу (4 або більше випадків на рік);

– профілактика кандидозних інфекцій у пацієнтів із тривалою нейтропенією (наприклад, пацієнтів зі злоякісними захворюваннями крові, які отримують хіміотерапію або пацієнтів при трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин).

Діти.

Флуконазол можна застосовувати дітям для лікування кандидозів слизових оболонок (кандидоз ротоглотки, кандидоз стравоходу), інвазивних кандидозів, криптококового менінгіту та для профілактики кандидозних інфекцій у пацієнтів зі зниженим імунітетом. Препарат можна застосовувати як підтримувальну терапію для попередження рецидиву криптококового менінгіту у дітей із високим ризиком його розвитку.

Терапію препаратом можна розпочинати до отримання результатів культуральних та інших лабораторних досліджень; після отримання результатів антибактеріальну терапію слід скоригувати відповідним чином.

composition

Протипоказання

− Гіперчутливість до флуконазолу, до інших азольних речовин або до будь-якої з допоміжних речовин препарату;

− одночасне застосування флуконазолу з терфенадином протипоказане пацієнтам, які приймають флуконазол багаторазово у дозах 400 мг на добу або вище (на підставі результатів досліджень взаємодії при багаторазовому застосуванні);

− одночасне застосування флуконазолу з іншими лікарськими засобами, що спричиняють подовження інтервалу QT та метаболізуються за допомогою ферменту CYP3А4 (наприклад цизаприду, астемізолу, пімозиду, хінідину, аміодарону та еритроміцину), див. також розділи «Особливості застосування» та «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій».

Usage

Спосіб застосування

Капсули слід ковтати цілими. Прийом препарату не залежить від прийому їжі.

Дозування

Дозу визначати залежно від виду та ступеня тяжкості грибкової інфекції. Лікування інфекцій, яке потребує багаторазового застосування препарату, слід продовжувати, поки клінічні параметри або лабораторні аналізи не підтвердять зникнення активності грибкової інфекції. Недостатня тривалість лікування може призвести до відновлення активного інфекційного процесу. Для більшості випадків вагінального кандидозу достатньо разового застосування препарату.

Дорослі

Криптококоз.

- Лікування криптококового менінгіту: навантажувальна доза становить 400 мг у перший день. Підтримуюча доза – 200-400 мг/добу. Тривалість лікування зазвичай становить щонайменше 6-8 тижнів. При інфекціях, що загрожують життю, добову дозу можна збільшити до 800 мг.

- Підтримуюча терапія для попередження рецидиву криптококового менінгіту у пацієнтів з високим ризиком його розвитку: рекомендована доза препарату становить 200 мг/добу протягом необмеженого часу.

Кокцидiоїдоз.

- Рекомендована доза становить 200-400 мг/добу. Тривалість лікування становить 11-24 місяці або довше залежно від стану пацієнта. Для лікування деяких форм інфекції, а особливо для лікування менінгіту, може бути доцільним застосування дози 800 мг/добу.

Інвазивні кандидози.

- Навантажувальна доза становить 800 мг у перший день. Підтримуюча доза – 400 мг/добу. Зазвичай рекомендована тривалість лікування кандидемії становить 2 тижні після перших негативних результатів культури крові та зникнення ознак і симптомів кандидемії.

Кандидоз слизових оболонок.

- Кандидоз ротоглотки: навантажувальна доза становить 200-400 мг у перший день, підтримуюча доза – 100‑200 мг/добу. Тривалість лікування становить 7-21 день (до досягнення ремісії), але може бути збільшена для пацієнтів із тяжким імунодефіцитом.

- Кандидоз стравоходу: навантажувальна доза становить 200-400 мг у перший день, підтримуюча доза – 100‑200 мг/добу. Тривалість лікування становить 14-30 днів (до досягнення ремісії), але може бути збільшена для пацієнтів із тяжким імунодефіцитом.

- Кандидурія: рекомендована доза становить 200‑400 мг/добу протягом 7‑21 днів. Для пацієнтів із тяжким імунодефіцитом тривалість лікування можна збільшити.

- Хронічний атрофічний кандидоз: рекомендована доза становить 50 мг/добу протягом 14 днів.

- Хронічний кандидоз шкіри та слизових оболонок: рекомендована доза становить
50-100 мг/добу. Тривалість лікування становить до 28 днів, але може бути збільшена залежно від тяжкості та виду інфекції або зниження імунітету.

Попередження рецидиву кандидозу слизових оболонок у пацієнтів з ВІЛ, які мають високий ризик його розвитку.

- Кандидоз ротоглотки, кандидоз стравоходу: рекомендована доза становить
100‑200 мг/добу або 200 мг 3 рази на тиждень. Тривалість лікування є необмеженою для пацієнтів із пригніченим імунітетом.

Профілактика кандидозних інфекцій у пацієнтів із тривалою нейтропенією.

- Рекомендована доза становить 200-400 мг. Лікування слід розпочинати за кілька днів до очікуваного розвитку нейтропенії та продовжувати протягом 7 днів після підвищення кількості нейтрофілів понад 1000/мм3.

Генітальні кандидози.

- Гострий вагінальний кандидоз, кандидозний баланіт: рекомендована доза становить 150 мг разово.

- Лікування та профілактика рецидивуючих вагінальних кандидозів (4 або більше випадків на рік): рекомендована доза становить 150 мг 1 раз на 3 дні. Всього слід застосувати 3 дози (1-й день, 4-й день та 7-й день). Після цього слід застосовувати підтримуючу дозу 150 мг 1 раз на тиждень протягом 6 місяців.

Дерматомікози.

- Мікоз стоп, мікоз гладенької шкіри, паховий дерматомікоз, кандидозні інфекції шкіри: рекомендована доза становить 150 мг 1 раз на тиждень, або 50 мг 1 раз на добу. Тривалість лікування становить 2‑4 тижні. Лікування мікозу стоп може тривати до 6 тижнів.

- Різнобарвний лишай: рекомендована доза становить 300-400 мг 1 раз на тиждень протягом 1-3 тижнів або 50 мг на добу протягом 2-4 тижнів.

- Дерматофітний оніхомікоз: рекомендована доза становить 150 мг 1 раз на тиждень. Лікування слід продовжувати, поки інфікований ніготь не буде змінений здоровим. Для відростання здорових нігтів на руках та на великих пальцях ніг зазвичай необхідно
3-6 місяців та 6-12 місяців відповідно. Однак швидкість росту нігтів у пацієнтів може бути різною та залежати від віку. Після успішного лікування тривалих хронічних інфекцій форма нігтя іноді залишається зміненою.

Діти.

Як і при аналогічних інфекціях у дорослих, тривалість лікування залежить від клінічної та мікологічної відповіді. Препарат застосовувати 1 раз на добу. Капсули слід ковтати цілими та приймати незалежно від вживання їжі. Не слід перевищувати максимальну добову дозу 400 мг.

Стосовно дітей із порушенням функції нирок див. дозування в розділі «Порушення функції нирок». Фармакокінетика флуконазолу не досліджувалася у дітей із нирковою недостатністю.

Немовлята, діти дошкільного віку та старші діти (від 28 днів до 11 років)

Показання

Дозування

Рекомендація

Кандидоз слизових оболонок

Початкова доза: 6 мг/кг;

Підтримувальна доза: 3 мг/кг на добу

Початкову дозу можна застосовувати у перший день з метою швидшого досягнення рівноважної концентрації

Інвазивний кандидоз

Криптококовий менінгіт

Від 6 до 12 мг/кг на добу

Залежно від ступеня тяжкості захворювання

Підтримуюча терапія з метою профілактики рецидиву

криптококового менінгіту у дітей з високим ризиком його розвитку

6 мг/кг на добу

Залежно від ступеня тяжкості захворювання

Профілактика кандидозів у пацієнтів зі зниженим імунітетом

Від 3 до 12 мг/кг на добу

Залежно від вираженості та тривалості індукованої нейтропенії.

Підлітки (від 12 до 17 років)

Залежно від маси тіла та пубертатного розвитку лікарю слід прийняти рішення стосовно того, яка доза (для дорослих або дітей) буде найбільш прийнятною для пацієнта. Клінічні дані вказують на те, що у дітей рівень кліренсу флуконазолу вищий, ніж у дорослих. Застосування доз 100, 200 та 400 мг дорослим та доз 3,6 та 12 мг/кг дітям призводить до досягнення порівняної системної експозиції.

Безпечність та ефективність при генітальному кандидозі у дітей не встановлені. У разі необхідності лікування генітального кандидозу у підлітків (від 12 до 17 років) дозування повинне бути таким, як для дорослих.

Спосіб застосування

Флуконазол можна застосовувати перорально, або у формі внутрішньовенних інфузій, спосіб введення залежить від клінічного стану пацієнта. При переході від внутрішньовенного способу до перорального або навпаки немає необхідності змінювати щоденну дозу.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку

Дозування слід коригувати відповідно до стану функції нирок (див. «Порушення функції нирок»).

Порушення функції нирок

У разі застосування одноразової дози коригування не вимагається. У пацієнтів (включаючи дітей) із порушенням функції нирок, при необхідності багаторазового застосування флуконазолу, початкова доза повинна становити від 50 до 400 мг залежно від показань. Добову дозу (залежноно від показань) слід розраховувати відповідно таблиці нижче:

Кліренс креатиніну (мл/хв)

˃ 50

≤ 50 (без діалізу)

Регулярний діаліз

Відсоток рекомендованої дози

100 %

50 %

100 % після кожного сеансу діалізу

Пацієнти, які регулярно проходять діаліз, повинні отримувати 100 % рекомендованої дози після кожної процедури діалізу; у дні, коли не проводиться діаліз, пацієнти повинні отримувати зменшену дозу залежно від кліренсу креатиніну.

Порушення функції печінки

Пацієнтам з порушенням функції печінки флуконазол слід призначати з обережністю, оскільки дані щодо застосування цій категорії пацієнтів обмежені (див. розділи «Особливості застосування» та «Побічні реакції»).

Діти.

Застосовувати лікарський засіб у формі капсул цій категорії пацієнтів можна тоді, коли діти здатні безпечно проковтнути капсулу, що зазвичай є можливим у віці від 5 років.

Аналоги для Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

Показати ще

Купують з Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10, а також відповіді на них.

Яка ціна на Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10?

plus-icon

Ціни на Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 в Україні починаються від 73.21 до 103.7, препарат доступний в 751 аптеках.

Від чого допомагає Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10?

plus-icon

Показання препарату Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10:

Лікування таких захворювань у дорослих як:

– криптококовий менінгіт;

– кокцидiоїдоз;

– інвазивні кандидози;

– кандидози слизових оболонок, включаючи кандидоз ротоглотки та кандидоз стравоходу, кандидурія, хронічний кандидоз шкіри і слизових оболонок;

– хронічний атрофічний кандидоз (кандидоз, спричинений використанням зубних протезів) при неефективності місцевих стоматологічних гігієнічних засобів;

– вагінальний кандидоз (гострий або рецидивуючий), коли місцева терапія не є доречною;

– кандидозний баланіт, коли місцева терапія не є доречною;

– дерматомікози, включаючи мікоз стоп, мікоз гладенької шкіри, паховий дерматомікоз, різнобарвний лишай та кандидозні інфекції шкіри, коли показано застосовувати системну терапію;

– дерматофітний оніхомікоз, коли застосування інших лікарських засобів не є доречним.

Профілактика таких захворювань у дорослих, як:

– рецидив криптококового менінгіту у пацієнтів з високим ризиком його розвитку;

– рецидив кандидозу ротоглотки або стравоходу у пацієнтів з ВІЛ з високим ризиком його розвитку;

– зниження частоти рецидивів вагінального кандидозу (4 або більше випадків на рік);

– профілактика кандидозних інфекцій у пацієнтів із тривалою нейтропенією (наприклад, пацієнтів зі злоякісними захворюваннями крові, які отримують хіміотерапію або пацієнтів при трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин).

Діти.

Флуконазол можна застосовувати дітям для лікування кандидозів слизових оболонок (кандидоз ротоглотки, кандидоз стравоходу), інвазивних кандидозів, криптококового менінгіту та для профілактики кандидозних інфекцій у пацієнтів зі зниженим імунітетом. Препарат можна застосовувати як підтримувальну терапію для попередження рецидиву криптококового менінгіту у дітей із високим ризиком його розвитку.

Терапію препаратом можна розпочинати до отримання результатів культуральних та інших лабораторних досліджень; після отримання результатів антибактеріальну терапію слід скоригувати відповідним чином.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10: 50 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10?

plus-icon

Інструкція Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10?

plus-icon

Зі складом Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: флуконазол;

1 капсула тверда містить 50 мг або 100 мг, або 200 мг флуконазолу;

допоміжні речовини:

вміст капсули: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію лаурилсульфат, магнію стеарат;

капсульна оболонка: титану діоксид (Е 171), діамантовий синій FCF (Е 133), желатин, азорубін (Е 122) (тільки для капсул 200 мг).

Як приймати Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10?

plus-icon

Капсули слід ковтати цілими. Прийом препарату не залежить від прийому їжі.

Дозування

Дозу визначати залежно від виду та ступеня тяжкості грибкової інфекції. Лікування інфекцій, яке потребує багаторазового застосування препарату, слід продовжувати, поки клінічні параметри або лабораторні аналізи не підтвердять зникнення активності грибкової інфекції. Недостатня тривалість лікування може призвести до відновлення активного інфекційного процесу. Для більшості випадків вагінального кандидозу достатньо разового застосування препарату.

Дорослі

Криптококоз.

- Лікування криптококового менінгіту: навантажувальна доза становить 400 мг у перший день. Підтримуюча доза – 200-400 мг/добу. Тривалість лікування зазвичай становить щонайменше 6-8 тижнів. При інфекціях, що загрожують життю, добову дозу можна збільшити до 800 мг.

- Підтримуюча терапія для попередження рецидиву криптококового менінгіту у пацієнтів з високим ризиком його розвитку: рекомендована доза препарату становить 200 мг/добу протягом необмеженого часу.

Кокцидiоїдоз.

- Рекомендована доза становить 200-400 мг/добу. Тривалість лікування становить 11-24 місяці або довше залежно від стану пацієнта. Для лікування деяких форм інфекції, а особливо для лікування менінгіту, може бути доцільним застосування дози 800 мг/добу.

Інвазивні кандидози.

- Навантажувальна доза становить 800 мг у перший день. Підтримуюча доза – 400 мг/добу. Зазвичай рекомендована тривалість лікування кандидемії становить 2 тижні після перших негативних результатів культури крові та зникнення ознак і симптомів кандидемії.

Кандидоз слизових оболонок.

- Кандидоз ротоглотки: навантажувальна доза становить 200-400 мг у перший день, підтримуюча доза – 100‑200 мг/добу. Тривалість лікування становить 7-21 день (до досягнення ремісії), але може бути збільшена для пацієнтів із тяжким імунодефіцитом.

- Кандидоз стравоходу: навантажувальна доза становить 200-400 мг у перший день, підтримуюча доза – 100‑200 мг/добу. Тривалість лікування становить 14-30 днів (до досягнення ремісії), але може бути збільшена для пацієнтів із тяжким імунодефіцитом.

- Кандидурія: рекомендована доза становить 200‑400 мг/добу протягом 7‑21 днів. Для пацієнтів із тяжким імунодефіцитом тривалість лікування можна збільшити.

- Хронічний атрофічний кандидоз: рекомендована доза становить 50 мг/добу протягом 14 днів.

- Хронічний кандидоз шкіри та слизових оболонок: рекомендована доза становить
50-100 мг/добу. Тривалість лікування становить до 28 днів, але може бути збільшена залежно від тяжкості та виду інфекції або зниження імунітету.

Попередження рецидиву кандидозу слизових оболонок у пацієнтів з ВІЛ, які мають високий ризик його розвитку.

- Кандидоз ротоглотки, кандидоз стравоходу: рекомендована доза становить
100‑200 мг/добу або 200 мг 3 рази на тиждень. Тривалість лікування є необмеженою для пацієнтів із пригніченим імунітетом.

Профілактика кандидозних інфекцій у пацієнтів із тривалою нейтропенією.

- Рекомендована доза становить 200-400 мг. Лікування слід розпочинати за кілька днів до очікуваного розвитку нейтропенії та продовжувати протягом 7 днів після підвищення кількості нейтрофілів понад 1000/мм3.

Генітальні кандидози.

- Гострий вагінальний кандидоз, кандидозний баланіт: рекомендована доза становить 150 мг разово.

- Лікування та профілактика рецидивуючих вагінальних кандидозів (4 або більше випадків на рік): рекомендована доза становить 150 мг 1 раз на 3 дні. Всього слід застосувати 3 дози (1-й день, 4-й день та 7-й день). Після цього слід застосовувати підтримуючу дозу 150 мг 1 раз на тиждень протягом 6 місяців.

Дерматомікози.

- Мікоз стоп, мікоз гладенької шкіри, паховий дерматомікоз, кандидозні інфекції шкіри: рекомендована доза становить 150 мг 1 раз на тиждень, або 50 мг 1 раз на добу. Тривалість лікування становить 2‑4 тижні. Лікування мікозу стоп може тривати до 6 тижнів.

- Різнобарвний лишай: рекомендована доза становить 300-400 мг 1 раз на тиждень протягом 1-3 тижнів або 50 мг на добу протягом 2-4 тижнів.

- Дерматофітний оніхомікоз: рекомендована доза становить 150 мг 1 раз на тиждень. Лікування слід продовжувати, поки інфікований ніготь не буде змінений здоровим. Для відростання здорових нігтів на руках та на великих пальцях ніг зазвичай необхідно
3-6 місяців та 6-12 місяців відповідно. Однак швидкість росту нігтів у пацієнтів може бути різною та залежати від віку. Після успішного лікування тривалих хронічних інфекцій форма нігтя іноді залишається зміненою.

Діти.

Як і при аналогічних інфекціях у дорослих, тривалість лікування залежить від клінічної та мікологічної відповіді. Препарат застосовувати 1 раз на добу. Капсули слід ковтати цілими та приймати незалежно від вживання їжі. Не слід перевищувати максимальну добову дозу 400 мг.

Стосовно дітей із порушенням функції нирок див. дозування в розділі «Порушення функції нирок». Фармакокінетика флуконазолу не досліджувалася у дітей із нирковою недостатністю.

Немовлята, діти дошкільного віку та старші діти (від 28 днів до 11 років)

Показання

Дозування

Рекомендація

Кандидоз слизових оболонок

Початкова доза: 6 мг/кг;

Підтримувальна доза: 3 мг/кг на добу

Початкову дозу можна застосовувати у перший день з метою швидшого досягнення рівноважної концентрації

Інвазивний кандидоз

Криптококовий менінгіт

Від 6 до 12 мг/кг на добу

Залежно від ступеня тяжкості захворювання

Підтримуюча терапія з метою профілактики рецидиву

криптококового менінгіту у дітей з високим ризиком його розвитку

6 мг/кг на добу

Залежно від ступеня тяжкості захворювання

Профілактика кандидозів у пацієнтів зі зниженим імунітетом

Від 3 до 12 мг/кг на добу

Залежно від вираженості та тривалості індукованої нейтропенії.

Підлітки (від 12 до 17 років)

Залежно від маси тіла та пубертатного розвитку лікарю слід прийняти рішення стосовно того, яка доза (для дорослих або дітей) буде найбільш прийнятною для пацієнта. Клінічні дані вказують на те, що у дітей рівень кліренсу флуконазолу вищий, ніж у дорослих. Застосування доз 100, 200 та 400 мг дорослим та доз 3,6 та 12 мг/кг дітям призводить до досягнення порівняної системної експозиції.

Безпечність та ефективність при генітальному кандидозі у дітей не встановлені. У разі необхідності лікування генітального кандидозу у підлітків (від 12 до 17 років) дозування повинне бути таким, як для дорослих.

Спосіб застосування

Флуконазол можна застосовувати перорально, або у формі внутрішньовенних інфузій, спосіб введення залежить від клінічного стану пацієнта. При переході від внутрішньовенного способу до перорального або навпаки немає необхідності змінювати щоденну дозу.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку

Дозування слід коригувати відповідно до стану функції нирок (див. «Порушення функції нирок»).

Порушення функції нирок

У разі застосування одноразової дози коригування не вимагається. У пацієнтів (включаючи дітей) із порушенням функції нирок, при необхідності багаторазового застосування флуконазолу, початкова доза повинна становити від 50 до 400 мг залежно від показань. Добову дозу (залежноно від показань) слід розраховувати відповідно таблиці нижче:

Кліренс креатиніну (мл/хв)

˃ 50

≤ 50 (без діалізу)

Регулярний діаліз

Відсоток рекомендованої дози

100 %

50 %

100 % після кожного сеансу діалізу

Пацієнти, які регулярно проходять діаліз, повинні отримувати 100 % рекомендованої дози після кожної процедури діалізу; у дні, коли не проводиться діаліз, пацієнти повинні отримувати зменшену дозу залежно від кліренсу креатиніну.

Порушення функції печінки

Пацієнтам з порушенням функції печінки флуконазол слід призначати з обережністю, оскільки дані щодо застосування цій категорії пацієнтів обмежені (див. розділи «Особливості застосування» та «Побічні реакції»).

Діти.

Застосовувати лікарський засіб у формі капсул цій категорії пацієнтів можна тоді, коли діти здатні безпечно проковтнути капсулу, що зазвичай є можливим у віці від 5 років.

Чи можна приймати Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10, прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 5-ти років. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 в аптеках України?

plus-icon

Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10.

Процес купівлі Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 і заберіть його в аптеці.

Купити Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Флуконазол-Тева капс. тверд. 50 мг №10 можна в таких містах: Херсон , Луцьк , Нововолинськ , Ковель , Рівне , Звягель , Житомир , Коростень , Бердичів , Ірпінь , Біла Церква , Вишневе , Буча , Обухів , Фастів , Васильків , Бровари , Чернігів , Ніжин , Суми , Прилуки , Шостка , Конотоп , Ромни , Чугуїв , Лозова , Харків , Дружківка , Словʼянськ , Краматорськ , Запоріжжя , Львів , Стрий , Дрогобич , Самбір , Івано-Франківськ , Ужгород , Мукачево , Кременець , Тернопіль , Чернівці , Одеса , Подільськ , Чорноморськ , Ізмаїл , Миколаїв , Первомайськ , Вознесенськ , Южноукраїнськ , Вінниця , Могилів-Подільський , Хмельницький , Камʼянець-Подільський , Черкаси , Умань , Золотоноша , Кременчук , Полтава , Гадяч , Лубни , Миргород , Горішні Плавні , Нікополь , Павлоград , Новомосковськ , Дніпро , Покров , Кривий Ріг , Камʼянське , Олександрія , Кропивницький , Київ , Софіївська Борщагівка , Сміла , Болград та в інших населених пунктах України.