Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10

ReturnНазад

Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10

Ціни на Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10
28.01 - 49.44 грн.
target

знайдено в 757 аптеках

28.01 - 49.44 грн.
target

знайдено в 757 аптеках

Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10: Характеристики

Діапозон цін
28.01 - 49.44 грн.
Средня ціна
36.81 грн.
priceBlister
36.81
packageNum
1
0
Країна
Україна
Виробник
ПрАТ ФФ Дарниця
Код ATH
J01AA02
Діюча речовина
Доксициклін
Фармгрупа
Антибактеріальні засоби для системного застосовування. Тетрацикліни. Доксициклін.
Дозування
100 мг
Форма
капсули
Температура зберігання
від 5°C до 25°C
Міжнародна назва
Doxycycline
Реєстрація
UA/8028/01/01 від 03.01.2018
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
2 роки

Особливості прийому Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10

Діти
з 12-ти років
Вагітні
заборонено
Годуючі
заборонено
Алергія
з обережністю
Діабет
з обережністю
Водії
з обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 створено на основі офіціальної інструкції до Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: doxycyclinе;

1 капсула містить доксицикліну хіклату (у перерахуванні на доксициклін) 100 мг;

допоміжні речовини: лактоза моногідрат, крохмаль картопляний, кальцію стеарат.

testimony

Показання

Лікування інфекцій, спричинених чутливими штамами грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів, а також деякими іншими мікроорганізмами, а саме:

– інфекції дихального тракту: пневмонія та інші захворювання нижніх дихальних шляхів, спричинені чутливими штамами Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenza, Klebsiella pneumoniae; пневмонія, спричинена Mycoplasma pneumoniae; хронічні бронхіти, синусити;

– інфекції сечовивідного тракту: інфекції, спричинені чутливими штамами виду Klebsiella, Enterobacter, а також бактеріями Escherichia coli, Streptococcus faecalis;

– інфекції, що передаються статевим шляхом: інфекції, спричинені Chlamydia trachomatis, включаючи неускладнені уретральні та ендоцервікальні інфекції та інфекції прямої кишки; негонококові уретрити, спричинені Ureaplasma urealyticum (T-mycoplasma); м’який шанкр, пахова гранульома, венерична гранульома; лікарський засіб є альтернативним для лікування гонореї та сифілісу;

– інфекції шкіри: акне, при необхідності застосування антибіотикотерапії.

Лікування інфекцій, спричинених мікроорганізмами, чутливими до тетрациклінів, а саме:

– офтальмологічні інфекції: інфекції, спричинені чутливими бактеріями gonococci, staphylococci та Haemophilus influenza. Інфекція, що спричиняє трахому, не завжди елімінується, що підтверджується при проведенні імунофлуоресцентного аналізу. Для лікування паратрахоми лікарський засіб можна застосовувати як монотерапію чи в комбінації з іншими лікарськими засобами;

– рикетсійні інфекції: група висипних тифів, плямиста гарячка скелястих гір, гарячка Ку, кліщова гарячка, ендокардит, спричинений Coxiella;

– інші інфекції: орнітоз, бруцельоз (при застосуванні у комбінації зі стрептоміцином), холера, бубонна чума, епідемічний поворотний тиф, кліщова поворотна гарячка, туляремія, меліоїдоз; тропічна малярія, резистентна до хлороквіну, та гострий кишковий амебіаз (при застосуванні у комбінації з амебіцидом).

Профілактика таких станів: японська річкова лихоманка, діарея мандрівника (спричинена ентеротоксичною Esherihia coli), лептоспіроз, малярія. Профілактику малярії слід проводити відповідно до діючої практики через можливість розвитку резистентності.

Альтернативне лікування: лептоспірозу, газової гангрени, правця.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до тетрациклінів або до інших компонентів лікарського засобу; порфірія; тяжка печінкова недостатність; лейкопенія.

Usage

Спосіб застосування

Лікарський засіб застосовувати внутрішньо під час або після прийому їжі (можна запивати молоком або кефіром).

Дорослим та дітям віком від 12 років з масою тіла більше 45 кг.

У перший день лікування гострих інфекцій добова доза становить 200 мг одноразово або по 100 мг з інтервалом 12 годин, у наступні дні – 100 мг. При лікуванні тяжких інфекцій слід застосовувати лікарський засіб у дозі 200 мг на добу протягом усього періоду лікування.

Тривалість курсу лікування встановлює лікар індивідуально, продовжуючи лікування не менше 24−48 годин після зникнення симптомів захворювання і нормалізації температури тіла.

Дітям віком від 12 років з масою тіла до 45 кг.

У перший день лікування добова доза лікарського засобу становить 4,4 мг/кг маси тіла (за 1 або 2 прийоми), у наступні дні – 2,2 мг/кг маси тіла (за 1 або 2 прийоми). При лікуванні тяжких інфекцій може бути призначена доза лікарського засобу 4,4 мг/кг маси тіла протягом усього періоду лікування.

Особливі випадки застосування.

Акне: лікарський засіб застосовувати у дозі 50 мг на добу протягом 6–12 тижнів.

Інфекції, що передаються статевим шляхом:

– неускладнені інфекції шийки матки, уретральні, ректальні інфекції, викликані Chlamydia trachomatis; неускладнені інфекції статевих органів, викликані Neisseria gonorrhoeae (виняток – аноректальні інфекції у чоловіків); уретрити, викликані Ureaplasma urealyticum: лікарський засіб застосовувати у дозі 100 мг 2 рази на добу протягом 7 днів;

– орхоепідидиміт, викликаний Chlamydia trachomatis або Neisseria gonorrhoeae: лікарський засіб застосовувати у дозі 100 мг 2 рази на добу протягом 10 днів;

– первинний та вторинний сифіліс у пацієнтів без підтвердженої вагітності та з алергією на пеніциліни (як альтернативне лікування): лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг 2 рази на добу протягом 14 днів.

Епідемічний поворотний тиф, кліщовий поворотний тиф: лікарський засіб застосовувати у дозі 100–200 мг разово залежно від ступеня тяжкості захворювання.

Тропічна малярія, резистентна до хлорохіну: лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг на добу протягом не менше 7 днів.

Профілактика малярії: лікарський засіб призначати у дозі: дорослим – 100 мг на добу, дітям від 12 років – від 2,2 мг/кг маси тіла на добу до загальної дози, що становить 100 мг на добу. Профілактику можна розпочати за 1–2 дні до подорожі в регіон з малярією. Профілактичне застосування лікарського засобу слід продовжувати кожен день під час перебування в регіоні з малярією та протягом 4 тижнів після того, як було залишено регіон з малярією. Також слід враховувати чинні стандарти щодо лікування малярії.

Профілактика японської річкової гарячки: лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг одноразово.

Профілактика діареї мандрівника у дорослих: лікарський засіб застосовувати: у перший день подорожі – у дозі 200 мг одноразово або по 100 мг з інтервалом 12 годин; протягом наступних днів подорожі – у дозі 100 мг. Інформація щодо застосування лікарського засобу довше ніж 21 день з метою профілактики відсутня.

Профілактика лептоспірозу: лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг 1 раз на тиждень протягом усього часу перебування в регіоні з лептоспірозом та 200 мг лікарського засобу у кінці подорожі. Інформація щодо застосування лікарського засобу довше ніж 21 день з метою профілактики відсутня.

Особливі групи пацієнтів:

– пацієнти літнього віку: лікарський засіб можна застосовувати у звичайних дозах без спеціальних застережень. Доксициклін-Дарниця може бути лікарським засобом вибору для пацієнтів літнього віку, оскільки його застосування менш пов’язане з розвитком подразнення та виразками стравоходу;

– пацієнти з порушенням функції нирок: застосування лікарського засобу в рекомендованих дозах не призводить до кумуляції антибіотика (див. розділ «Особливості застосування»);

– пацієнти з порушенням функції печінки: див. розділ «Особливості застосування».

Діти.

Лікарський засіб протипоказаний дітям віком до 12 років.

Як і інші тетрацикліни, доксициклін формує стабільні кальцієві комплекси у будь-якій тканині, що формує кістки. Зниження рівня росту малої гомілкової кістки спостерігалося у недоношених дітей, які отримували тетрацикліни перорально у дозі 25 мг/кг маси тіла кожні 6 годин. Ця побічна реакція є оборотною при відміні лікарського засобу.

Застосування тетрациклінів у період розвитку зубів (дітям до 12 років) може спричинити постійну зміну кольору зубів (жовтий-коричневий-сірий). Така побічна реакція зустрічається частіше під час тривалого застосування, але також може спостерігатися під час повторних коротких курсів лікування. Також були повідомлення про гіпоплазію емалі.

Аналоги для Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10

Показати ще

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10, а також відповіді на них.

Яка ціна на Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10?

plus-icon
Ціни на Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 в Україні починаються від 28.01 до 49.44, препарат доступний в 757 аптеках.

Від чого допомагає Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10?

plus-icon
Показання препарату Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10:

Лікування інфекцій, спричинених чутливими штамами грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів, а також деякими іншими мікроорганізмами, а саме:

– інфекції дихального тракту: пневмонія та інші захворювання нижніх дихальних шляхів, спричинені чутливими штамами Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenza, Klebsiella pneumoniae; пневмонія, спричинена Mycoplasma pneumoniae; хронічні бронхіти, синусити;

– інфекції сечовивідного тракту: інфекції, спричинені чутливими штамами виду Klebsiella, Enterobacter, а також бактеріями Escherichia coli, Streptococcus faecalis;

– інфекції, що передаються статевим шляхом: інфекції, спричинені Chlamydia trachomatis, включаючи неускладнені уретральні та ендоцервікальні інфекції та інфекції прямої кишки; негонококові уретрити, спричинені Ureaplasma urealyticum (T-mycoplasma); м’який шанкр, пахова гранульома, венерична гранульома; лікарський засіб є альтернативним для лікування гонореї та сифілісу;

– інфекції шкіри: акне, при необхідності застосування антибіотикотерапії.

Лікування інфекцій, спричинених мікроорганізмами, чутливими до тетрациклінів, а саме:

– офтальмологічні інфекції: інфекції, спричинені чутливими бактеріями gonococci, staphylococci та Haemophilus influenza. Інфекція, що спричиняє трахому, не завжди елімінується, що підтверджується при проведенні імунофлуоресцентного аналізу. Для лікування паратрахоми лікарський засіб можна застосовувати як монотерапію чи в комбінації з іншими лікарськими засобами;

– рикетсійні інфекції: група висипних тифів, плямиста гарячка скелястих гір, гарячка Ку, кліщова гарячка, ендокардит, спричинений Coxiella;

– інші інфекції: орнітоз, бруцельоз (при застосуванні у комбінації зі стрептоміцином), холера, бубонна чума, епідемічний поворотний тиф, кліщова поворотна гарячка, туляремія, меліоїдоз; тропічна малярія, резистентна до хлороквіну, та гострий кишковий амебіаз (при застосуванні у комбінації з амебіцидом).

Профілактика таких станів: японська річкова лихоманка, діарея мандрівника (спричинена ентеротоксичною Esherihia coli), лептоспіроз, малярія. Профілактику малярії слід проводити відповідно до діючої практики через можливість розвитку резистентності.

Альтернативне лікування: лептоспірозу, газової гангрени, правця.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10: 100 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10?

plus-icon
Інструкція Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10?

plus-icon
Зі складом Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: doxycyclinе;

1 капсула містить доксицикліну хіклату (у перерахуванні на доксициклін) 100 мг;

допоміжні речовини: лактоза моногідрат, крохмаль картопляний, кальцію стеарат.

Як приймати Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10?

plus-icon

Лікарський засіб застосовувати внутрішньо під час або після прийому їжі (можна запивати молоком або кефіром).

Дорослим та дітям віком від 12 років з масою тіла більше 45 кг.

У перший день лікування гострих інфекцій добова доза становить 200 мг одноразово або по 100 мг з інтервалом 12 годин, у наступні дні – 100 мг. При лікуванні тяжких інфекцій слід застосовувати лікарський засіб у дозі 200 мг на добу протягом усього періоду лікування.

Тривалість курсу лікування встановлює лікар індивідуально, продовжуючи лікування не менше 24−48 годин після зникнення симптомів захворювання і нормалізації температури тіла.

Дітям віком від 12 років з масою тіла до 45 кг.

У перший день лікування добова доза лікарського засобу становить 4,4 мг/кг маси тіла (за 1 або 2 прийоми), у наступні дні – 2,2 мг/кг маси тіла (за 1 або 2 прийоми). При лікуванні тяжких інфекцій може бути призначена доза лікарського засобу 4,4 мг/кг маси тіла протягом усього періоду лікування.

Особливі випадки застосування.

Акне: лікарський засіб застосовувати у дозі 50 мг на добу протягом 6–12 тижнів.

Інфекції, що передаються статевим шляхом:

– неускладнені інфекції шийки матки, уретральні, ректальні інфекції, викликані Chlamydia trachomatis; неускладнені інфекції статевих органів, викликані Neisseria gonorrhoeae (виняток – аноректальні інфекції у чоловіків); уретрити, викликані Ureaplasma urealyticum: лікарський засіб застосовувати у дозі 100 мг 2 рази на добу протягом 7 днів;

– орхоепідидиміт, викликаний Chlamydia trachomatis або Neisseria gonorrhoeae: лікарський засіб застосовувати у дозі 100 мг 2 рази на добу протягом 10 днів;

– первинний та вторинний сифіліс у пацієнтів без підтвердженої вагітності та з алергією на пеніциліни (як альтернативне лікування): лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг 2 рази на добу протягом 14 днів.

Епідемічний поворотний тиф, кліщовий поворотний тиф: лікарський засіб застосовувати у дозі 100–200 мг разово залежно від ступеня тяжкості захворювання.

Тропічна малярія, резистентна до хлорохіну: лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг на добу протягом не менше 7 днів.

Профілактика малярії: лікарський засіб призначати у дозі: дорослим – 100 мг на добу, дітям від 12 років – від 2,2 мг/кг маси тіла на добу до загальної дози, що становить 100 мг на добу. Профілактику можна розпочати за 1–2 дні до подорожі в регіон з малярією. Профілактичне застосування лікарського засобу слід продовжувати кожен день під час перебування в регіоні з малярією та протягом 4 тижнів після того, як було залишено регіон з малярією. Також слід враховувати чинні стандарти щодо лікування малярії.

Профілактика японської річкової гарячки: лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг одноразово.

Профілактика діареї мандрівника у дорослих: лікарський засіб застосовувати: у перший день подорожі – у дозі 200 мг одноразово або по 100 мг з інтервалом 12 годин; протягом наступних днів подорожі – у дозі 100 мг. Інформація щодо застосування лікарського засобу довше ніж 21 день з метою профілактики відсутня.

Профілактика лептоспірозу: лікарський засіб застосовувати у дозі 200 мг 1 раз на тиждень протягом усього часу перебування в регіоні з лептоспірозом та 200 мг лікарського засобу у кінці подорожі. Інформація щодо застосування лікарського засобу довше ніж 21 день з метою профілактики відсутня.

Особливі групи пацієнтів:

– пацієнти літнього віку: лікарський засіб можна застосовувати у звичайних дозах без спеціальних застережень. Доксициклін-Дарниця може бути лікарським засобом вибору для пацієнтів літнього віку, оскільки його застосування менш пов’язане з розвитком подразнення та виразками стравоходу;

– пацієнти з порушенням функції нирок: застосування лікарського засобу в рекомендованих дозах не призводить до кумуляції антибіотика (див. розділ «Особливості застосування»);

– пацієнти з порушенням функції печінки: див. розділ «Особливості застосування».

Діти.

Лікарський засіб протипоказаний дітям віком до 12 років.

Як і інші тетрацикліни, доксициклін формує стабільні кальцієві комплекси у будь-якій тканині, що формує кістки. Зниження рівня росту малої гомілкової кістки спостерігалося у недоношених дітей, які отримували тетрацикліни перорально у дозі 25 мг/кг маси тіла кожні 6 годин. Ця побічна реакція є оборотною при відміні лікарського засобу.

Застосування тетрациклінів у період розвитку зубів (дітям до 12 років) може спричинити постійну зміну кольору зубів (жовтий-коричневий-сірий). Така побічна реакція зустрічається частіше під час тривалого застосування, але також може спостерігатися під час повторних коротких курсів лікування. Також були повідомлення про гіпоплазію емалі.

Чи можна приймати Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10, прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 дітям?

plus-icon
Показання для дітей: з 12-ти років. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 в аптеках України?

plus-icon
Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10.

Процес купівлі Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 і заберіть його в аптеці.

Купити Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Доксициклін-Дарниця капс. 100 мг №10 можна в таких містах: Херсон , Луцьк , Ковель , Нововолинськ , Рівне , Вараш , Костопіль , Дубно , Звягель , Овруч , Житомир , Коростень , Бердичів , Бориспіль , Ірпінь , Біла Церква , Вишневе , Боярка , Буча , Вишгород , Обухів , Фастів , Васильків , Бровари , Чернігів , Ніжин , Суми , Прилуки , Глухів , Шостка , Конотоп , Ромни , Охтирка , Красноград , Ізюм , Лозова , Харків , Дружківка , Покровськ , Словʼянськ , Краматорськ , Запоріжжя , Львів , Стрий , Червоноград , Дрогобич , Самбір , Івано-Франківськ , Коломия , Надвірна , Калуш , Ужгород , Мукачево , Тернопіль , Чернівці , Одеса , Подільськ , Балта , Чорноморськ , Білгород-Дністровський , Ізмаїл , Миколаїв , Первомайськ , Южноукраїнськ , Вінниця , Жмеринка , Тульчин , Могилів-Подільський , Хмельницький , Камʼянець-Подільський , Старокостянтинів , Черкаси , Умань , Золотоноша , Кременчук , Полтава , Гадяч , Лубни , Миргород , Горішні Плавні , Нікополь , Павлоград , Новомосковськ , Тернівка , Дніпро , Жовті Води , Покров , Марганець , Кривий Ріг , Знамʼянка , Камʼянське , Світловодськ , Олександрія , Кропивницький , Київ , Софіївська Борщагівка , Сміла , Болград та в інших населених пунктах України.