Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1

ReturnНазад

Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1

Ціни на Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1
2082.71 - 2761.70 грн.
target

знайдено в 274 аптеках

2082.71 - 2761.70 грн.
target

знайдено в 274 аптеках

Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1: Характеристики

Діапозон цін
2082.71 - 2761.70 грн.
Средня ціна
2227.78 грн.
priceBlister
2227.78
packageNum
1
0
Країна
Фінляндія
Виробник
Байєр Оу
Код ATH
G02BA03
Діюча речовина
Левоноргестрел
Фармгрупа
Контрацептив для місцевого застосування. Внутрішньоматковий контрацептив. Пластикова ВМС з прогестином.
Дозування
13,5 мг
Форма
система
Температура зберігання
від 5°C до 25°C
Міжнародна назва
Levonorgestrel
Реєстрація
UA/13283/01/01 від 12.09.2018
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
3 роки

Особливості прийому Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1

Діти
заборонено
Вагітні
заборонено
Годуючі
дозволено
Алергія
з обережністю
Діабет
з обережністю
Водії
дозволено
Увага!Увага!

Опис препарату Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 створено на основі офіціальної інструкції до Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Аліна Шевченко

Аліна Шевченко

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: левоноргестрел;

1 внутрішньоматкова система містить левоноргестрелу 13,5 мг;

допоміжні речовини: ядро еластомер полідиметилсилоксану;

еластомер полідиметилсилоксан, заповнений кремнієм; поліетилен; барію сульфат; заліза оксид (Е 172); срібло (Е 174).

testimony

Показання

Контрацепція протягом трьох років.

composition

Протипоказання

• Вагітність.

• Гострі або рецидивні запальні захворювання органів малого таза або захворювання, що асоціюються з підвищеним ризиком інфекції органів малого таза.

• Гострий цервіцит або вагініт.

• Післяпологовий ендометрит або інфікований аборт протягом останніх трьох місяців.

• Цервікальна інтраепітеліальна неоплазія до повної реконвалесценції.

• Злоякісні пухлини шийки матки або матки.

• Прогестоген-залежні пухлини, в тому числі рак молочної залози.

• Патологічні вагінальні кровотечі, причина яких нез’ясована.

• Вроджені або набуті патології матки, в тому числі лейоміоми, які можуть перешкодити введенню та/або утриманню внутрішньоматкової системи (наприклад, якщо вони деформують порожнину матки).

• Гострі захворювання печінки або пухлини печінки.

• Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої з допоміжних речовин.

Usage

Спосіб застосування

Внутрішньоматкова система Джайдес вводиться в порожнину матки та діє протягом трьох років.

Введення і видалення/заміна

Рекомендується, щоб систему Джайдес вводив тільки лікар/медичний співробітник, який має досвід введення ВМС та/або пройшов навчання із введення системи Джайдес.

Джайдес можна вводити у порожнину матки протягом семи днів від початку менструації. Провести заміну системи Джайдес на нову систему можна в будь-який час менструального циклу. Систему також можна вводити одразу після аборту у першому триместрі вагітності.

Післяпологове введення слід відкласти до повної інволюції матки, проте його можна проводити не раніше ніж через 6 тижнів після пологів. Якщо інволюція настає занадто повільно, доцільно провести введення системи через 12 тижнів після пологів.

Якщо є труднощі при введенні системи та/або незвичний біль чи кровотеча під час або після введення, слід негайно провести фізикальне обстеження і УЗД з метою виключення перфорації.

Лише фізикального обстеження може бути недостатньо для виключення часткової перфорації, можливої навіть тоді, коли нитки видалення візуально ідентифікуються.

Систему Джайдес можна відрізнити від інших ВМС за візуалізацією срібного кільця на УЗД та за нитками видалення коричневого кольору. Т-подібний корпус системи Джайдес містить барію сульфат, що візуалізується рентгенівським методом.

Систему Джайдес видаляють, обережно потягнувши за нитки хірургічним пінцетом. Якщо нитки непомітні, а система знаходиться у порожнині матки, її можна вийняти за допомогою вузьких хірургічних щипців. Це може потребувати проведення дилатації цервікального каналу або хірургічного втручання.

Систему слід видалити не пізніше закінчення трирічного періоду. Якщо пацієнтка бажає продовжувати користуватися цим методом, нову систему можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Якщо вагітність не бажана, видалення системи слід проводити протягом семи днів від початку менструації, якщо у жінки ще є регулярні менструації. Якщо система видаляється у інший час менструального циклу, а у жінки протягом тижня до видалення системи були статеві стосунки, існує ризик завагітніти, якщо після видалення системи не була відразу введена нова система.

Після видалення систему Джайдес слід оглянути, щоб переконатися, що вона не пошкоджена.

Додаткова інформація щодо застосування в окремих популяціях пацієнтів

Пацієнтки літнього віку. Застосування системи Джайдес жінкам віком понад 65 років не вивчалося. Немає показань для застосування системи Джайдес жінкам у постменопаузі.

Пацієнтки з печінковою недостатністю. Застосування системи Джайдес жінкам з порушеннями функції печінки не вивчалося. Застосування системи Джайдес жінкам з гострими захворюваннями печінки або пухлинами печінки протипоказано (див. розділ "Протипоказання").

Пацієнтки з нирковою недостатністю. Застосування Джайдес жінкам з порушеннями функції нирок не вивчалося.

Спосіб застосування

Система Джайдес призначена для введення лікарем в асептичних умовах.

Система Джайдес постачається у стерильному пакеті, який не слід розкривати до моменту встановлення системи. Не стерилізувати. Тільки для одноразового використання. Якщо захисний шар стерильної упаковки розірваний або пошкоджений, систему застосовувати не можна. Не використовуйте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Будь-який невикористаний продукт або відходи слід утилізувати згідно з локальними вимогами.

Підготовка до введення

• Обстежте пацієнтку з метою встановлення розміру та положення матки, виявлення ознак гострих інфекційних захворювань статевих органів або інших протипоказань до введення системи Джайдес і виключення вагітності.

• Вставте дзеркало, огляньте шийку матки, після чого ретельно обробіть шийку матки і піхву відповідним антисептичним розчином.

• За необхідності скористайтеся допомогою асистента.

• Захопіть передню губу шийки матки лапчастим пінцетом або іншими щипцями для фіксації матки. Якщо матка загнута, може бути більш доцільним захопити щипцями задню губу шийки матки. Обережними рухами відтягніть щипці для випрямлення цервікального каналу. Щипці повинні залишатися на місці, обережно відтягуючи шийку матки протягом всієї процедури введення системи.

• Матковий зонд вводять через цервікальний канал до дна матки для вимірювання глибини та визначення напрямку ходу порожнини матки, а також для виключення будь-яких внутрішньоматкових патологій (наприклад, перегородка, підслизова міома) або раніше вставленого і не видаленого внутрішньоматкового контрацептива. Якщо при просуванні зонда відчувається опір, слід розглянути доцільність дилатації цервікального каналу. Якщо є потреба у дилатації шийки матки, слід розглянути можливість застосування анальгетиків і/або парацервікальної блокади.

Введення

1. Спочатку повністю відкрийте стерильну упаковку (мал. 1). Далі маніпуляцію проводять з дотриманням правил асептики у стерильних рукавичках.

Малюнок 1

2. Натисніть на повзунок вперед у напрямку стрілки до дальньої позиції, щоб ввести систему Джайдес у трубку для введення (мал. 2).

Малюнок 2

УВАГА! Не тягніть повзунок вниз, оскільки це може призвести до передчасного розкриття системи Джайдес. Якщо це станеться, систему Джайдес вже не можна буде повторно ввести в трубку для введення.

3. Тримаючи повзунок у дальньому положенні, встановіть верхній кінець фланця відповідно до глибини матки, визначеної за допомогою зонда (мал. 3).

Малюнок 3

4. Утримуючи повзунок у дальньому положенні, просувайте пристрій для введення через шийку матки доти, поки фланець не зафіксується на відстані приблизно 1,5-2 см від шийки матки (мал. 4).

Малюнок 4

УВАГА! Не просувайте пристрій для введення силою. За необхідності проведіть дилатацію цервікального каналу.

5. Утримуючи пристрій для введення, потягніть повзунок до мітки для розкриття горизонтальних плічок системи Джайдес (мал. 5). Зачекайте 5-10 секунд до повного розкриття горизонтальних плічок.

Малюнок 5

6. Обережно просувайте пристрій для введення у напрямку дна матки, поки фланець не торкнеться шийки матки. У цей момент система Джайдес розташована у ділянці дня матки (мал. 6).

Малюнок 6

7. Утримуючи пристрій для введення, розкрийте систему Джайдес, потягнувши повзунок вниз до упору (мал. 7). Утримуючи повзунок у нижній позиції, акуратно вийміть пристрій для введення, обережно витягуючи його назовні. Підріжте нитки, залишивши видимі кінчики довжиною близько 2-3 см поза маткою.

Малюнок 7

УВАГА! Якщо ви підозрюєте, що система не знаходиться у правильному положенні, перевірте її розміщення (наприклад, за допомогою ультразвукового дослідження). Видаліть систему, якщо вона не розташована правильно у порожнині матки. Видалену систему повторно вводити не можна.

Видалення/заміна

Для видалення/заміни див. інформацію в підрозділі «Введення і видалення/заміна».

Систему Джайдес видаляють, потягнувши за нитки пінцетом (мал. 8).

Нову систему Джайдес можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Після видалення системи Джайдес її необхідно перевірити на предмет можливого пошкодження.

Малюнок 8

Діти.

Безпека та ефективність застосування системи не досліджувалися у жінок до 18 років. Немає показань для застосування системи Джайдес до настання менархе.

Дані щодо безпеки та ефективності див. у розділі «Фармакологічні властивості».

Аналоги для Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1

Мірена спіраль
Ціни на Мірена спіраль знайдено в 550
аптеках
Показати ще

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1, а також відповіді на них.

Яка ціна на Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Ціни на Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 в Україні починаються від 2082.71 до 2761.7, препарат доступний в 274 аптеках.

Від чого допомагає Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Показання препарату Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1:

Контрацепція протягом трьох років.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1: 13,5 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Інструкція Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon
Зі складом Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: левоноргестрел;

1 внутрішньоматкова система містить левоноргестрелу 13,5 мг;

допоміжні речовини: ядро еластомер полідиметилсилоксану;

еластомер полідиметилсилоксан, заповнений кремнієм; поліетилен; барію сульфат; заліза оксид (Е 172); срібло (Е 174).

Як приймати Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1?

plus-icon

Внутрішньоматкова система Джайдес вводиться в порожнину матки та діє протягом трьох років.

Введення і видалення/заміна

Рекомендується, щоб систему Джайдес вводив тільки лікар/медичний співробітник, який має досвід введення ВМС та/або пройшов навчання із введення системи Джайдес.

Джайдес можна вводити у порожнину матки протягом семи днів від початку менструації. Провести заміну системи Джайдес на нову систему можна в будь-який час менструального циклу. Систему також можна вводити одразу після аборту у першому триместрі вагітності.

Післяпологове введення слід відкласти до повної інволюції матки, проте його можна проводити не раніше ніж через 6 тижнів після пологів. Якщо інволюція настає занадто повільно, доцільно провести введення системи через 12 тижнів після пологів.

Якщо є труднощі при введенні системи та/або незвичний біль чи кровотеча під час або після введення, слід негайно провести фізикальне обстеження і УЗД з метою виключення перфорації.

Лише фізикального обстеження може бути недостатньо для виключення часткової перфорації, можливої навіть тоді, коли нитки видалення візуально ідентифікуються.

Систему Джайдес можна відрізнити від інших ВМС за візуалізацією срібного кільця на УЗД та за нитками видалення коричневого кольору. Т-подібний корпус системи Джайдес містить барію сульфат, що візуалізується рентгенівським методом.

Систему Джайдес видаляють, обережно потягнувши за нитки хірургічним пінцетом. Якщо нитки непомітні, а система знаходиться у порожнині матки, її можна вийняти за допомогою вузьких хірургічних щипців. Це може потребувати проведення дилатації цервікального каналу або хірургічного втручання.

Систему слід видалити не пізніше закінчення трирічного періоду. Якщо пацієнтка бажає продовжувати користуватися цим методом, нову систему можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Якщо вагітність не бажана, видалення системи слід проводити протягом семи днів від початку менструації, якщо у жінки ще є регулярні менструації. Якщо система видаляється у інший час менструального циклу, а у жінки протягом тижня до видалення системи були статеві стосунки, існує ризик завагітніти, якщо після видалення системи не була відразу введена нова система.

Після видалення систему Джайдес слід оглянути, щоб переконатися, що вона не пошкоджена.

Додаткова інформація щодо застосування в окремих популяціях пацієнтів

Пацієнтки літнього віку. Застосування системи Джайдес жінкам віком понад 65 років не вивчалося. Немає показань для застосування системи Джайдес жінкам у постменопаузі.

Пацієнтки з печінковою недостатністю. Застосування системи Джайдес жінкам з порушеннями функції печінки не вивчалося. Застосування системи Джайдес жінкам з гострими захворюваннями печінки або пухлинами печінки протипоказано (див. розділ "Протипоказання").

Пацієнтки з нирковою недостатністю. Застосування Джайдес жінкам з порушеннями функції нирок не вивчалося.

Спосіб застосування

Система Джайдес призначена для введення лікарем в асептичних умовах.

Система Джайдес постачається у стерильному пакеті, який не слід розкривати до моменту встановлення системи. Не стерилізувати. Тільки для одноразового використання. Якщо захисний шар стерильної упаковки розірваний або пошкоджений, систему застосовувати не можна. Не використовуйте після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Будь-який невикористаний продукт або відходи слід утилізувати згідно з локальними вимогами.

Підготовка до введення

• Обстежте пацієнтку з метою встановлення розміру та положення матки, виявлення ознак гострих інфекційних захворювань статевих органів або інших протипоказань до введення системи Джайдес і виключення вагітності.

• Вставте дзеркало, огляньте шийку матки, після чого ретельно обробіть шийку матки і піхву відповідним антисептичним розчином.

• За необхідності скористайтеся допомогою асистента.

• Захопіть передню губу шийки матки лапчастим пінцетом або іншими щипцями для фіксації матки. Якщо матка загнута, може бути більш доцільним захопити щипцями задню губу шийки матки. Обережними рухами відтягніть щипці для випрямлення цервікального каналу. Щипці повинні залишатися на місці, обережно відтягуючи шийку матки протягом всієї процедури введення системи.

• Матковий зонд вводять через цервікальний канал до дна матки для вимірювання глибини та визначення напрямку ходу порожнини матки, а також для виключення будь-яких внутрішньоматкових патологій (наприклад, перегородка, підслизова міома) або раніше вставленого і не видаленого внутрішньоматкового контрацептива. Якщо при просуванні зонда відчувається опір, слід розглянути доцільність дилатації цервікального каналу. Якщо є потреба у дилатації шийки матки, слід розглянути можливість застосування анальгетиків і/або парацервікальної блокади.

Введення

1. Спочатку повністю відкрийте стерильну упаковку (мал. 1). Далі маніпуляцію проводять з дотриманням правил асептики у стерильних рукавичках.

Малюнок 1

2. Натисніть на повзунок вперед у напрямку стрілки до дальньої позиції, щоб ввести систему Джайдес у трубку для введення (мал. 2).

Малюнок 2

УВАГА! Не тягніть повзунок вниз, оскільки це може призвести до передчасного розкриття системи Джайдес. Якщо це станеться, систему Джайдес вже не можна буде повторно ввести в трубку для введення.

3. Тримаючи повзунок у дальньому положенні, встановіть верхній кінець фланця відповідно до глибини матки, визначеної за допомогою зонда (мал. 3).

Малюнок 3

4. Утримуючи повзунок у дальньому положенні, просувайте пристрій для введення через шийку матки доти, поки фланець не зафіксується на відстані приблизно 1,5-2 см від шийки матки (мал. 4).

Малюнок 4

УВАГА! Не просувайте пристрій для введення силою. За необхідності проведіть дилатацію цервікального каналу.

5. Утримуючи пристрій для введення, потягніть повзунок до мітки для розкриття горизонтальних плічок системи Джайдес (мал. 5). Зачекайте 5-10 секунд до повного розкриття горизонтальних плічок.

Малюнок 5

6. Обережно просувайте пристрій для введення у напрямку дна матки, поки фланець не торкнеться шийки матки. У цей момент система Джайдес розташована у ділянці дня матки (мал. 6).

Малюнок 6

7. Утримуючи пристрій для введення, розкрийте систему Джайдес, потягнувши повзунок вниз до упору (мал. 7). Утримуючи повзунок у нижній позиції, акуратно вийміть пристрій для введення, обережно витягуючи його назовні. Підріжте нитки, залишивши видимі кінчики довжиною близько 2-3 см поза маткою.

Малюнок 7

УВАГА! Якщо ви підозрюєте, що система не знаходиться у правильному положенні, перевірте її розміщення (наприклад, за допомогою ультразвукового дослідження). Видаліть систему, якщо вона не розташована правильно у порожнині матки. Видалену систему повторно вводити не можна.

Видалення/заміна

Для видалення/заміни див. інформацію в підрозділі «Введення і видалення/заміна».

Систему Джайдес видаляють, потягнувши за нитки пінцетом (мал. 8).

Нову систему Джайдес можна ввести відразу після видалення попередньої системи.

Після видалення системи Джайдес її необхідно перевірити на предмет можливого пошкодження.

Малюнок 8

Діти.

Безпека та ефективність застосування системи не досліджувалися у жінок до 18 років. Немає показань для застосування системи Джайдес до настання менархе.

Дані щодо безпеки та ефективності див. у розділі «Фармакологічні властивості».

Чи можна приймати Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1, прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 дітям?

plus-icon
Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 в аптеках України?

plus-icon
Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1.

Процес купівлі Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 і заберіть його в аптеці.

Купити Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Джайдес внутрішньоматкова система з левоноргест. 13,5 мг №1 можна в таких містах: Рівне , Чернігів , Суми , Харків , Запоріжжя , Львів , Івано-Франківськ , Чернівці , Одеса , Миколаїв , Вінниця , Черкаси , Полтава , Кременчук , Миргород , Дніпро , Кривий Ріг , Кропивницький , Київ та в інших населених пунктах України.