Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5

ReturnНазад

Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5

Ціни на Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5
755.00 - 1043.56 грн.
target

знайдено в 213 аптеках

755.00 - 1043.56 грн.
target

знайдено в 213 аптеках

Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5: Характеристики

Средня ціна 957.33 грн.
Категорія Інсуліни
Країна Німеччина
Виробник Санофі-Авентіс Дойчланд ГмбХ
Код ATHA10AB06
Діюча речовина Інсулін глюлізин
Фармгрупа Протидіабетичні засоби. Інсуліни та аналоги швидкої дії.
Дозування 100 ОД/мл
Форма розчин
Температура зберігання від 2°C до 8°C
Міжнародна назва Insulin glulisine
Реєстрація UA/10240/01/01 від 02.10.2019
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 2 роки

Особливості прийому Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5

Дітиз 6-ти років
Вагітніз обережністю
Годуючіз обережністю
Алергіядозволено
Діабетдозволено
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 створено на основі офіціальної інструкції до Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5

Коротка інструкція із застосування для Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5

print
share
composition

Склад

діюча речовина: інсулін глюлізин;

1 мл розчину містить інсуліну глюлізину (продукту рекомбінантної ДНК-технології із застосуванням Escherichia coli) 100 одиниць, що еквівалентно 3,49 мг;

1 шприц-ручка СолоСтар містить 3 мл розчину для ін’єкцій, що еквівалентно 300 Од інсуліну глюлізину;

допоміжні речовини: м-крезол, натрію хлорид, трометамін, полісорбат 20, кислота хлористоводнева концентрована, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Цукровий діабет, коли необхідне застосування інсуліну дорослим, підліткам і дітям віком від 6 років.

composition

Протипоказання

Гіперчутливість до інсуліну глюлізину або до будь-якого компонента препарату. Гіпоглікемія.

Usage

Спосіб застосування

Сила дії цього препарату виражається в одиницях, які застосовуються виключно для препарату Епайдра і відрізняються від МО чи одиниць, у яких виражається сила дії інших аналогів інсуліну (див. розділ «Фармакодинаміка»).

Препарат Епайдра застосовують у режимах інсулінотерапії, що включають інсулін середньої або довготривалої дії або аналог базального інсуліну. Цей лікарський засіб можна призначати одночасно з пероральними протидіабетичними засобами.

Дозу препарату Епайдра підбирають та регулюють індивідуально.

Особливі категорії пацієнтів.

Пацієнти з порушеннями функції нирок.

Фармакокінетичні властивості інсуліну глюлізину в цілому зберігаються у пацієнтів з порушенням функції нирок. Однак у разі порушення функції нирок потреба в інсуліні може знижуватися (див. розділ «Фармакокінетика»).

Пацієнти з порушеннями функції печінки.

Фармакокінетичні властивості інсуліну глюлізину не вивчались у пацієнтів зі зниженою функцією печінки. У пацієнтів з порушенням функції печінки потреба в інсуліні може бути меншою через зниження глюконеогенезу та здатності інсуліну метаболізуватися.

Пацієнти літнього віку.

Наявні дані з фармакокінетики інсуліну у пацієнтів літнього віку, хворих на цукровий діабет, є недостатніми. Погіршання функції нирок може призвести до зниження потреби в інсуліні.

Діти та підлітки.

Не існує достовірної клінічної інформації щодо застосування препарату Епайдра дітям віком до 6 років.

Застосування.

Препарат Епайдра у попередньо наповненій шприц-ручці СолоСтар слід вводити шляхом підшкірної ін’єкції незадовго (за 0−15 хвилин) до чи одразу після прийому їжі.

Препарат Епайдра застосовують підшкірно у ділянку черевної стінки, стегна або дельтоподібного м'яза. Місця для ін’єкцій або інфузій у зоні ін’єкції (передня стінка черевної порожнини, стегно або дельтоподібний м’яз) слід по черзі змінювати. Швидкість абсорбції і, відповідно, початок та термін дії можуть залежати від певного місця ін’єкції, техніки її виконання та інших змінних показників. Підшкірна ін’єкція у черевну стінку забезпечує трохи швидшу абсорбцію, ніж введення препарату в інші місця для ін’єкцій (див. розділ «Фармакокінетика»).

Необхідно слідкувати за тим, щоб не допустити введення препарату безпосередньо у кровоносну судину. Після введення препарату не слід масажувати місце ін'єкції. Пацієнтів слід навчати дотримуватись правильної процедури виконання ін’єкцій.

Змішування з іншими інсулінами.

Інсулін глюлізин не слід змішувати з іншими лікарськими засобами, крім людського інсуліну НПХ (нейтрального протаміну Хагедорна).

ІНСТРУКЦІЯ
з використання шприц-ручки СолоСтар

Перед першим застосуванням шприц-ручку слід витримати при кімнатній температурі протягом 1−2 годин.

Перевірте картридж перед його використанням. Його можна застосовувати лише тоді, коли розчин у ньому є прозорим, безбарвним, без видимих твердих часточок та має таку ж консистенцію, як і вода. Оскільки препарат Епайдра є розчином, він не вимагає ресуспендування перед застосуванням.

Порожні шприц-ручки у жодному разі не можна використовувати знову, їх потрібно належним чином знищити.

Щоб запобігти будь-якій контамінації, кожна попередньо наповнена шприц-ручка повинна використовуватися лише однією особою. Перед кожною ін’єкцією слід перевіряти інформацію на етикетці, щоб уникнути помилкового введення замість інсуліну глюлізину інших інсулінів (див. розділ «Особливості застосування»).

Схематичне зображення шприц-ручки СолоСтар

Захисна мембранаКнопка введення ін'єкціїДозувальний селекторДозувальне віконцеЄмність для інсулінуІзолюючий шар гумиГолкаВнутрішній ковпачок голкиЗовнішній ковпачок голкиКорпус шприц-ручкиГолка шприц-ручки (не приєднана)

Важлива інформація щодо використання шприц-ручки СолоСтар:

• Перед кожним використанням шприц-ручки завжди необхідно міцно приєднати нову голку. Для кожної ін'єкції використовуйте нову голку, сумісну тільки зі шприц-ручкою СолоСтар. Не обирайте дозу та не натискайте кнопку введення, якщо голка не приєднана до шприц-ручки.

• Тест на безпеку виконуйте перед кожною ін’єкцією.

• Шприц-ручка призначена особисто Вам, і не слід передавати її іншим особам.

• Якщо ін’єкцію Вам вводить інша особа, ця особа має вживати спеціальних заходів безпеки для запобігання нещасним випадкам, пов’язаним із застосуванням голки та перенесенням інфекції.

• Не використовуйте шприц-ручку СолоСтар у разі пошкодження або при наявності сумнівів щодо правильності її функціонування.

• Завжди необхідно мати запасну шприц-ручку СолоСтар на випадок втрати або пошкодження Вашої поточної шприц-ручки СолоСтар.

Інструкції щодо зберігання.

Уважно ознайомтеся з інформацією щодо зберігання шприц-ручки СолоСтар.

Якщо Ваша шприц-ручка СолоСтар зберігається в холодильнику, вийміть її звідти за 1−2 години перед введенням препарату, щоб він нагрівся до кімнатної температури. Ін’єкційне введення охолодженого інсуліну є більш болісним.

Використана шприц-ручка СолоСтар підлягає утилізації згідно з встановленими правилами.

Експлуатація.

Оберігайте шприц-ручку СолоСтар від пилу та бруду.

Очистити зовні шприц-ручку СолоСтар можна, протираючи її вологою тканиною.

Не занурюйте в рідину, не промивайте і не змазуйте шприц-ручку, оскільки цим Ви можете пошкодити її.

Шприц-ручка СолоСтар призначена для точної і безпечної роботи.

Її необхідно використовувати з обережністю. Уникайте ситуацій, при яких можливе пошкодження шприц-ручки СолоСтар. Якщо Ви підозрюєте, що шприц-ручка СолоСтар пошкоджена, використайте нову шприц-ручку.

Стадія 1. Контроль інсуліну.

A. Уважно прочитайте інформацію на етикетці шприц-ручки СолоСтар для того, щоб переконатися у введенні відповідного інсуліну. Шприц-ручка СолоСтар з Епайдрою синього кольору, кнопка для введення препарату – темно-синього кольору з рельєфним кільцем у верхній частині.

B. Зніміть ковпачок шприц-ручки.

C. Проконтролюйте зовнішній вигляд інсуліну. Епайдра є прозорим, безбарвним розчином, без видимих твердих часточок і має таку ж консистенцію, як вода. Не використовуйте шприц-ручку СолоСтар, якщо інсулін мутний, забарвлений або має сторонні частки.

Стадія 2. Приєднання голки.

Для кожної ін’єкції завжди застосовуйте нову стерильну голку. Це дасть змогу запобігти забрудненню, а також можливому засміченню голки. Необхідно використовувати лише ті голки, які є сумісними зі шприц-ручкою СолоСтар.

A. Зніміть захисну етикетку з контейнера голки.

B. Встановіть голку на одній лінії зі шприц-ручкою, а потім утримуйте на одній прямій до її приєднання (нагвинчують або насаджують залежно від типу голки).

• Якщо голка не знаходиться на одній лінії зі шприц-ручкою в момент приєднання, це може призвести до порушення ізолюючого шару гуми і спричинити витікання рідини або перелом голки.

Стадія 3. Тест на безпеку.

У всіх випадках виконуйте тест на безпеку перед кожною ін’єкцією. Цим Ви забезпечуєте одержання точної дози завдяки:

• перевірці того, що шприц-ручка і голка функціонують нормально;

• видаленню пухирців повітря.

A. Відміряйте дозу, що дорівнює 2 одиницям, повертаючи дозувальний селектор.

B. Зніміть зовнішній ковпачок з голки і зберігайте його, щоб потім помістити в нього використану після введення ін’єкції голку. Зніміть внутрішній ковпачок з голки і викиньте його.

ВикинутиЗберегти

C. Розмістіть шприц-ручку голкою вгору.

D. Кінчиками пальців постукайте обережно по ємності для інсуліну, щоб усі пухирці повітря піднялися вгору в напрямку голки.

E. Натисніть на кнопку введення ін’єкції до упору. Перевірте, чи з’являється інсулін на кінчику голки.

Якщо при цьому з кінчика голки виходить інсулін, шприц-ручка і голка працюють належним чином. Ви можете провести випробування на безпеку кілька разів, поки не з'явиться інсулін.

• Якщо інсулін не з’явився, проведіть контроль наявності пухирців повітря і повторно проведіть випробування на безпеку більше двох разів до їх видалення.

• Якщо появи інсуліну не спостерігається, це може бути спричинено блокуванням голки. Зніміть голку і повторіть випробування.

• Якщо появи інсуліну не спостерігається після заміни голки, Ваша шприц-ручка СолоСтар може бути зіпсована. Не використовуйте її.

Стадія 4. Вибір дози.

Ви можете встановити дозу з точністю до 1 одиниці (від мінімальної дози 1 одиниця до максимальної дози 80 одиниць). Якщо Вам необхідно ввести дозу, що перевищує 80 одиниць, потрібно ввести 2 або більше ін’єкцій.

A. Перевірте, щоб дозувальне віконце показувало «0» після завершення випробування тесту на безпеку.

B. Виберіть необхідну Вам дозу (на нижченаведеному прикладі обрана доза становить 30 одиниць). Якщо Ви встановили дозу, що перевищує необхідну, слід повернути дозувальний селектор у початкове положення.

• Не натискайте на кнопку введення ін’єкції під час обертання селектора, інакше інсулін витече.

• Ви не зможете повернути дозувальний селектор до числа одиниць, що перевищує кількість, яка залишилася у шприц-ручці. Не намагайтеся силою повернути дозувальний селектор. У цьому випадку Ви повинні або ввести залишок інсуліну і доповнити необхідну Вам дозу за допомогою нової шприц-ручки СолоСтар, або використати нову шприц-ручку СолоСтар для введення повної дози.

Стадія 5. Техніка введення ін’єкції.

A. Дотримуйтеся техніки введення ін'єкції, з якою Вас ознайомив лікар.

B. Введіть голку у шкіру.

C. Введіть дозу за допомогою натискання на кнопку введення ін’єкції до упору в одному напрямку. Після введення ін’єкції у дозувальному віконці має встановитися «0».

Д. Залиште кнопку введення ін’єкції в натиснутому положенні. Повільно рахуйте до 10 перед витяганням голки зі шкіри. При цьому забезпечується введення повної дози.

Стадія 6. Видалення та утилізація голки.

У всіх випадках видаляйте голку після кожної ін’єкції та зберігайте шприц-ручку без прикріпленої голки. Цим забезпечується профілактика:

• забруднення та/або потрапляння інфекції;

• потрапляння повітря до ємності для інсуліну та витікання інсуліну, що може призвести до неправильного дозування.

A. Насадіть зовнішній ковпачок голки назад на голку і використовуйте його для згвинчування голки зі шприц-ручки. Необхідно дотримуватися особливої обережності при зніманні та викиданні голки. Для зниження ризику нещасних випадків, пов’язаних із застосуванням голки, ніколи не насаджуйте назад внутрішній ковпачок голки.

• Якщо введення препарату було здійснено іншою особою, спеціальні заходи безпеки при видаленні та утилізації голки вживаються цією ж особою. Дотримуйтеся рекомендованих заходів безпеки для видалення та утилізації голок (наприклад техніки насаджування ковпачка однією рукою) для зниження ризику нещасних випадків, пов'язаних із застосуванням голки, а також перенесення інфекційних захворювань.

B. Обережно викиньте голку (згідно з інструкціями лікаря).

C. У всіх випадках поміщайте ковпачок назад на шприц-ручку та зберігайте шприц-ручку до наступної ін’єкції.

Діти. Даних щодо клінічного застосування препарату Епайдра дітям віком до 6 років недостатньо.

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5, а також відповіді на них.

Яка ціна на Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5?

plus-icon

Ціни на Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 в Україні починаються від 755.0 до 1043.56, препарат доступний в 213 аптеках.

Від чого допомагає Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5?

plus-icon

Показання препарату Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5: Цукровий діабет, коли необхідне застосування інсуліну дорослим, підліткам і дітям віком від 6 років.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5: 100 ОД/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5?

plus-icon

Інструкція Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5?

plus-icon

Зі складом Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: інсулін глюлізин;

1 мл розчину містить інсуліну глюлізину (продукту рекомбінантної ДНК-технології із застосуванням Escherichia coli) 100 одиниць, що еквівалентно 3,49 мг;

1 шприц-ручка СолоСтар містить 3 мл розчину для ін’єкцій, що еквівалентно 300 Од інсуліну глюлізину;

допоміжні речовини: м-крезол, натрію хлорид, трометамін, полісорбат 20, кислота хлористоводнева концентрована, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Як приймати Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5?

plus-icon

Сила дії цього препарату виражається в одиницях, які застосовуються виключно для препарату Епайдра і відрізняються від МО чи одиниць, у яких виражається сила дії інших аналогів інсуліну (див. розділ «Фармакодинаміка»).

Препарат Епайдра застосовують у режимах інсулінотерапії, що включають інсулін середньої або довготривалої дії або аналог базального інсуліну. Цей лікарський засіб можна призначати одночасно з пероральними протидіабетичними засобами.

Дозу препарату Епайдра підбирають та регулюють індивідуально.

Особливі категорії пацієнтів.

Пацієнти з порушеннями функції нирок.

Фармакокінетичні властивості інсуліну глюлізину в цілому зберігаються у пацієнтів з порушенням функції нирок. Однак у разі порушення функції нирок потреба в інсуліні може знижуватися (див. розділ «Фармакокінетика»).

Пацієнти з порушеннями функції печінки.

Фармакокінетичні властивості інсуліну глюлізину не вивчались у пацієнтів зі зниженою функцією печінки. У пацієнтів з порушенням функції печінки потреба в інсуліні може бути меншою через зниження глюконеогенезу та здатності інсуліну метаболізуватися.

Пацієнти літнього віку.

Наявні дані з фармакокінетики інсуліну у пацієнтів літнього віку, хворих на цукровий діабет, є недостатніми. Погіршання функції нирок може призвести до зниження потреби в інсуліні.

Діти та підлітки.

Не існує достовірної клінічної інформації щодо застосування препарату Епайдра дітям віком до 6 років.

Застосування.

Препарат Епайдра у попередньо наповненій шприц-ручці СолоСтар слід вводити шляхом підшкірної ін’єкції незадовго (за 0−15 хвилин) до чи одразу після прийому їжі.

Препарат Епайдра застосовують підшкірно у ділянку черевної стінки, стегна або дельтоподібного м'яза. Місця для ін’єкцій або інфузій у зоні ін’єкції (передня стінка черевної порожнини, стегно або дельтоподібний м’яз) слід по черзі змінювати. Швидкість абсорбції і, відповідно, початок та термін дії можуть залежати від певного місця ін’єкції, техніки її виконання та інших змінних показників. Підшкірна ін’єкція у черевну стінку забезпечує трохи швидшу абсорбцію, ніж введення препарату в інші місця для ін’єкцій (див. розділ «Фармакокінетика»).

Необхідно слідкувати за тим, щоб не допустити введення препарату безпосередньо у кровоносну судину. Після введення препарату не слід масажувати місце ін'єкції. Пацієнтів слід навчати дотримуватись правильної процедури виконання ін’єкцій.

Змішування з іншими інсулінами.

Інсулін глюлізин не слід змішувати з іншими лікарськими засобами, крім людського інсуліну НПХ (нейтрального протаміну Хагедорна).

ІНСТРУКЦІЯ
з використання шприц-ручки СолоСтар

Перед першим застосуванням шприц-ручку слід витримати при кімнатній температурі протягом 1−2 годин.

Перевірте картридж перед його використанням. Його можна застосовувати лише тоді, коли розчин у ньому є прозорим, безбарвним, без видимих твердих часточок та має таку ж консистенцію, як і вода. Оскільки препарат Епайдра є розчином, він не вимагає ресуспендування перед застосуванням.

Порожні шприц-ручки у жодному разі не можна використовувати знову, їх потрібно належним чином знищити.

Щоб запобігти будь-якій контамінації, кожна попередньо наповнена шприц-ручка повинна використовуватися лише однією особою. Перед кожною ін’єкцією слід перевіряти інформацію на етикетці, щоб уникнути помилкового введення замість інсуліну глюлізину інших інсулінів (див. розділ «Особливості застосування»).

Схематичне зображення шприц-ручки СолоСтар

Захисна мембранаКнопка введення ін'єкціїДозувальний селекторДозувальне віконцеЄмність для інсулінуІзолюючий шар гумиГолкаВнутрішній ковпачок голкиЗовнішній ковпачок голкиКорпус шприц-ручкиГолка шприц-ручки (не приєднана)

Важлива інформація щодо використання шприц-ручки СолоСтар:

• Перед кожним використанням шприц-ручки завжди необхідно міцно приєднати нову голку. Для кожної ін'єкції використовуйте нову голку, сумісну тільки зі шприц-ручкою СолоСтар. Не обирайте дозу та не натискайте кнопку введення, якщо голка не приєднана до шприц-ручки.

• Тест на безпеку виконуйте перед кожною ін’єкцією.

• Шприц-ручка призначена особисто Вам, і не слід передавати її іншим особам.

• Якщо ін’єкцію Вам вводить інша особа, ця особа має вживати спеціальних заходів безпеки для запобігання нещасним випадкам, пов’язаним із застосуванням голки та перенесенням інфекції.

• Не використовуйте шприц-ручку СолоСтар у разі пошкодження або при наявності сумнівів щодо правильності її функціонування.

• Завжди необхідно мати запасну шприц-ручку СолоСтар на випадок втрати або пошкодження Вашої поточної шприц-ручки СолоСтар.

Інструкції щодо зберігання.

Уважно ознайомтеся з інформацією щодо зберігання шприц-ручки СолоСтар.

Якщо Ваша шприц-ручка СолоСтар зберігається в холодильнику, вийміть її звідти за 1−2 години перед введенням препарату, щоб він нагрівся до кімнатної температури. Ін’єкційне введення охолодженого інсуліну є більш болісним.

Використана шприц-ручка СолоСтар підлягає утилізації згідно з встановленими правилами.

Експлуатація.

Оберігайте шприц-ручку СолоСтар від пилу та бруду.

Очистити зовні шприц-ручку СолоСтар можна, протираючи її вологою тканиною.

Не занурюйте в рідину, не промивайте і не змазуйте шприц-ручку, оскільки цим Ви можете пошкодити її.

Шприц-ручка СолоСтар призначена для точної і безпечної роботи.

Її необхідно використовувати з обережністю. Уникайте ситуацій, при яких можливе пошкодження шприц-ручки СолоСтар. Якщо Ви підозрюєте, що шприц-ручка СолоСтар пошкоджена, використайте нову шприц-ручку.

Стадія 1. Контроль інсуліну.

A. Уважно прочитайте інформацію на етикетці шприц-ручки СолоСтар для того, щоб переконатися у введенні відповідного інсуліну. Шприц-ручка СолоСтар з Епайдрою синього кольору, кнопка для введення препарату – темно-синього кольору з рельєфним кільцем у верхній частині.

B. Зніміть ковпачок шприц-ручки.

C. Проконтролюйте зовнішній вигляд інсуліну. Епайдра є прозорим, безбарвним розчином, без видимих твердих часточок і має таку ж консистенцію, як вода. Не використовуйте шприц-ручку СолоСтар, якщо інсулін мутний, забарвлений або має сторонні частки.

Стадія 2. Приєднання голки.

Для кожної ін’єкції завжди застосовуйте нову стерильну голку. Це дасть змогу запобігти забрудненню, а також можливому засміченню голки. Необхідно використовувати лише ті голки, які є сумісними зі шприц-ручкою СолоСтар.

A. Зніміть захисну етикетку з контейнера голки.

B. Встановіть голку на одній лінії зі шприц-ручкою, а потім утримуйте на одній прямій до її приєднання (нагвинчують або насаджують залежно від типу голки).

• Якщо голка не знаходиться на одній лінії зі шприц-ручкою в момент приєднання, це може призвести до порушення ізолюючого шару гуми і спричинити витікання рідини або перелом голки.

Стадія 3. Тест на безпеку.

У всіх випадках виконуйте тест на безпеку перед кожною ін’єкцією. Цим Ви забезпечуєте одержання точної дози завдяки:

• перевірці того, що шприц-ручка і голка функціонують нормально;

• видаленню пухирців повітря.

A. Відміряйте дозу, що дорівнює 2 одиницям, повертаючи дозувальний селектор.

B. Зніміть зовнішній ковпачок з голки і зберігайте його, щоб потім помістити в нього використану після введення ін’єкції голку. Зніміть внутрішній ковпачок з голки і викиньте його.

ВикинутиЗберегти

C. Розмістіть шприц-ручку голкою вгору.

D. Кінчиками пальців постукайте обережно по ємності для інсуліну, щоб усі пухирці повітря піднялися вгору в напрямку голки.

E. Натисніть на кнопку введення ін’єкції до упору. Перевірте, чи з’являється інсулін на кінчику голки.

Якщо при цьому з кінчика голки виходить інсулін, шприц-ручка і голка працюють належним чином. Ви можете провести випробування на безпеку кілька разів, поки не з'явиться інсулін.

• Якщо інсулін не з’явився, проведіть контроль наявності пухирців повітря і повторно проведіть випробування на безпеку більше двох разів до їх видалення.

• Якщо появи інсуліну не спостерігається, це може бути спричинено блокуванням голки. Зніміть голку і повторіть випробування.

• Якщо появи інсуліну не спостерігається після заміни голки, Ваша шприц-ручка СолоСтар може бути зіпсована. Не використовуйте її.

Стадія 4. Вибір дози.

Ви можете встановити дозу з точністю до 1 одиниці (від мінімальної дози 1 одиниця до максимальної дози 80 одиниць). Якщо Вам необхідно ввести дозу, що перевищує 80 одиниць, потрібно ввести 2 або більше ін’єкцій.

A. Перевірте, щоб дозувальне віконце показувало «0» після завершення випробування тесту на безпеку.

B. Виберіть необхідну Вам дозу (на нижченаведеному прикладі обрана доза становить 30 одиниць). Якщо Ви встановили дозу, що перевищує необхідну, слід повернути дозувальний селектор у початкове положення.

• Не натискайте на кнопку введення ін’єкції під час обертання селектора, інакше інсулін витече.

• Ви не зможете повернути дозувальний селектор до числа одиниць, що перевищує кількість, яка залишилася у шприц-ручці. Не намагайтеся силою повернути дозувальний селектор. У цьому випадку Ви повинні або ввести залишок інсуліну і доповнити необхідну Вам дозу за допомогою нової шприц-ручки СолоСтар, або використати нову шприц-ручку СолоСтар для введення повної дози.

Стадія 5. Техніка введення ін’єкції.

A. Дотримуйтеся техніки введення ін'єкції, з якою Вас ознайомив лікар.

B. Введіть голку у шкіру.

C. Введіть дозу за допомогою натискання на кнопку введення ін’єкції до упору в одному напрямку. Після введення ін’єкції у дозувальному віконці має встановитися «0».

Д. Залиште кнопку введення ін’єкції в натиснутому положенні. Повільно рахуйте до 10 перед витяганням голки зі шкіри. При цьому забезпечується введення повної дози.

Стадія 6. Видалення та утилізація голки.

У всіх випадках видаляйте голку після кожної ін’єкції та зберігайте шприц-ручку без прикріпленої голки. Цим забезпечується профілактика:

• забруднення та/або потрапляння інфекції;

• потрапляння повітря до ємності для інсуліну та витікання інсуліну, що може призвести до неправильного дозування.

A. Насадіть зовнішній ковпачок голки назад на голку і використовуйте його для згвинчування голки зі шприц-ручки. Необхідно дотримуватися особливої обережності при зніманні та викиданні голки. Для зниження ризику нещасних випадків, пов’язаних із застосуванням голки, ніколи не насаджуйте назад внутрішній ковпачок голки.

• Якщо введення препарату було здійснено іншою особою, спеціальні заходи безпеки при видаленні та утилізації голки вживаються цією ж особою. Дотримуйтеся рекомендованих заходів безпеки для видалення та утилізації голок (наприклад техніки насаджування ковпачка однією рукою) для зниження ризику нещасних випадків, пов'язаних із застосуванням голки, а також перенесення інфекційних захворювань.

B. Обережно викиньте голку (згідно з інструкціями лікаря).

C. У всіх випадках поміщайте ковпачок назад на шприц-ручку та зберігайте шприц-ручку до наступної ін’єкції.

Діти. Даних щодо клінічного застосування препарату Епайдра дітям віком до 6 років недостатньо.

Чи можна приймати Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5, прийом під час вагітності: з обережністю

Чи можна Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 6-ти років. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 в аптеках України?

plus-icon

Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5.

Процес купівлі Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 і заберіть його в аптеці.

Купити Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Епайдра розчин для ін. 100 ОД/мл шприц-ручка Соло-Стар 3 мл №5 можна в таких містах: Луцьк , Рівне , Житомир , Чернігів , Суми , Харків , Запоріжжя , Львів , Івано-Франківськ , Тернопіль , Чернівці , Одеса , Миколаїв , Вінниця , Хмельницький , Черкаси , Полтава , Кременчук , Дніпро , Кривий Ріг , Камʼянське , Київ , Кропивницький та в інших населених пунктах України.