Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

ReturnНазад

Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

Ціни на Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)
55.38 - 70.84 грн.
target

знайдено в 569 аптеках

55.38 - 70.84 грн.
target

знайдено в 569 аптеках

Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3): Характеристики

Средня ціна 64.83 грн.
Категорія Протидіабетичні препарати
Країна Болгарія
Виробник Балканфарма-Дупниця АТ
Код ATHA10BB09
Діюча речовина Гліклазид
Фармгрупа Протидіабетичні засоби. Цукрознижувальні засоби, за винятком інсулінів. Сульфонаміди, похідні сечовини. Гліклазид.
Дозування 60 мг
Форма таблетки
Температура зберігання від 5°C до 25°C
Міжнародна назва Gliclazide
Реєстрація UA/16821/01/02 від 13.07.2018
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 2 роки

Особливості прийому Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

Дітизаборонено
Вагітнізаборонено
Годуючізаборонено
Алергіяз обережністю
Діабеттільки для лікування діабету ІІ типу
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) створено на основі офіціальної інструкції до Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Аліна Шевченко

Аліна Шевченко

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

Коротка інструкція із застосування для Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

print
share
composition

Склад

діюча речовина: гліклазид;

1 таблетка з модифікованим вивільненням містить гліклазиду 30 мг або 60 мг;

допомiжнi речовини: лактози моногідрат, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат.

testimony

Показання

Цукровий діабет ІІ типу у дорослих:

– зниження та контроль глюкози в крові при неможливості нормалізувати рівень глюкози тільки дієтою, фізичними вправами та зменшенням маси тіла;

– попередження ускладнень цукрового діабету ІІ типу: зниження ризику макро- та мікросудинних ускладнень, зокрема нових випадків або погіршення нефропатії у пацієнтів з цукровим діабетом ІІ типу, які лікуються за стратегією інтенсивного контролю глікемії.

composition

Протипоказання

– Гіперчутливість до гліклазиду або до інших препаратів сульфонілсечовини, сульфонамідів або до будь-якого компонента препарату;

– цукровий діабет І типу;

– діабетична прекома та кома, діабетичний кетоацидоз (в таких випадках рекомендоване застосування інсуліну);

– тяжка печінкова або ниркова недостатність;

– лікування міконазолом;

– лікування квінолоном;

– період годування груддю.

Usage

Спосіб застосування

Для перорального застосування.

Призначається тільки дорослим.

Добова доза може змінюватися від 30 до 120 мг на добу (від 1 до 4 таблеток по 30 мг на добу або від половини до 2 таблеток по 60 мг на добу).

Таблетка 60 мг може бути розділена на рівні дози.

Добову дозу слід приймати одноразово під час сніданку.

Половину таблетки або цілу таблетку (таблетки) слід ковтати цілою (не роздавлювати та не розжовувати).

Якщо хворий забув прийняти таблетки, не слід збільшувати дозу наступного дня.

Як і всі цукрознижувальні засоби, Гліклазид-Тева потребує індивідуального підбору дози залежно від відповіді пацієнта на лікування (рівень глюкози в крові, глікозильований гемоглобін HbAlc).

Початкова доза та підбір дози. Рекомендована початкова доза становить 30 мг на добу. При ефективному контролі за рівнем глюкози можна продовжувати лікування цією дозою. У разі необхідності посилення контролю рівня глюкози в крові добову дозу можна послідовно підвищувати до 60 мг, 90 мг або 120 мг. Підвищення дози рекомендується проводити поступово, з інтервалом в 1 місяць, окрім випадків, коли не спостерігалося зменшення рівня глюкози крові протягом 2 тижнів лікування. У такому разі дозу можна збільшити наприкінці другого тижня лікування.

Максимальна рекомендована добова доза – 120 мг.

1 таблетка з модифікованим вивільненням препарату Гліклазид-Тева 60 мг еквівалентна 2 таблеткам з модифікованим вивільненням препарату Гліклазид-Тева по 30 мг.

Таблетка з модифікованим вивільненням препарату Гліклазид-Тева 60 мг підлягає поділу, що дає можливість застосовувати препарат у дозі 30 мг (0,5 таблетки) та в дозі 90 мг (1,5 таблетки).

Переведення пацієнта з препаратів, що містять гліклазиду 80 мг, на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 30 мг. 1 таблетка, що містить гліклазиду 80 мг, відповідає 1 таблетці препарату Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 30 мг. Необхідно ретельно контролювати показники крові під час переведення на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 30 мг.

Переведення пацієнта з препаратів, що містять гліклазиду 80 мг, на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 60 мг. 1 таблетка, що містить гліклазиду 80 мг, відповідає 0,5 таблетки препарату Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 60 мг. Необхідно ретельно контролювати показники крові під час переведення на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 60 мг.

Переведення пацієнта з інших пероральних цукрознижувальних препаратів на препарат Гліклазид-Тева. При переведенні на Гліклазид-Тева потрібно брати до уваги дозування та період напіввиведення попереднього перорального цукрознижувального препарату. Перехідний період зазвичай не потрібний. Розпочинати слід з дози 30 мг із подальшою корекцією дози (див. «Початкова доза та підбір дози»).

При переведенні з цукрознижувальних препаратів сульфонілсечовини, що мають тривалий період напіввиведення, перерва у лікуванні на кілька днів може бути необхідною для уникнення сумарного ефекту двох препаратів та розвитку гіпоглікемії. Лікування препаратом Гліклазид-Тева розпочинають з дози 30 мг на добу з подальшою корекцією дози із дотриманням правил початку лікування та підбору дози (див. вище).

Одночасне застосування з іншими протидіабетичними препаратами. Гліклазид-Тева можна застосовувати у комбінації з бігуанідами, інгібіторами альфа-глюкозидази або інсуліном. При недосягненні адекватного контролю глюкози крові у пацієнтів, які приймають Гліклазид-Тева, можна розпочати одночасну терапію інсуліном під ретельним медичним наглядом.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку (від 65 років). Режим дозування є таким самим, як і у пацієнтів віком до 65 років.

Пацієнти з нирковою недостатністю легкого та помірного ступеня тяжкості. Режим дозування препарату Гліклазид-Тева є таким самим, як і у пацієнтів з нормальною функцію нирок, але пацієнт має перебувати під ретельним наглядом.

Пацієнти групи ризику виникнення гіпоглікемії

Фактори ризику виникнення гіпоглікемії:

– недостатнє або погане харчування;

– тяжкі або недостатньо компенсовані порушення з боку ендокринної системи (гіпотиреоїдизм, гіпопітуїтаризм та адренокортикотропна недостатність);

– відміна тривалої терапії кортикостероїдами та/або терапії високими дозами кортикостероїдів;

– тяжкі захворювання судин (тяжка ішемічна хвороба серця, тяжка патологія каротидних судин, дифузні захворювання судин).

Рекомендується мінімальна початкова доза 30 мг на добу.

Попередження ускладнень цукрового діабету ІІ типу. Відповідно до результатів досліджень необхідно дотримуватися стратегії інтенсивного контролю глікемії (рівень HbAlc ≤ 6,5 %). Стратегія інтенсивного контролю глікемії передбачає поступове підвищення дози препарату до 120 мг на добу. Підвищення дози слід проводити під контролем рівня HbAlc з дотриманням строгих рекомендацій щодо дієти та фізичних вправ, контролюючи ризик розвитку гіпоглікемії. Також можливе додавання інших цукрознижувальних препаратів, таких як метформін, акарбоза, тіазолідиндіони або інсулін.

Діти.

Безпечність та ефективність препарату для лікування дітей та підлітків (віком до 18 років) не встановлені. Не рекомендовано призначати Гліклазид-Тева дітям через відсутність даних щодо застосування препарату цією категорією пацієнтів.

Аналоги для Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

Показати ще

Купують з Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

Діаглізид MR табл. 30 мг №30 (10х3)
Ціни на Діаглізид MR табл. 30 мг №30 (10х3)не знайдено в
м. Київ

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3), а також відповіді на них.

Яка ціна на Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Ціни на Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) в Україні починаються від 55.38 до 70.84, препарат доступний в 569 аптеках.

Від чого допомагає Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Показання препарату Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3):

Цукровий діабет ІІ типу у дорослих:

– зниження та контроль глюкози в крові при неможливості нормалізувати рівень глюкози тільки дієтою, фізичними вправами та зменшенням маси тіла;

– попередження ускладнень цукрового діабету ІІ типу: зниження ризику макро- та мікросудинних ускладнень, зокрема нових випадків або погіршення нефропатії у пацієнтів з цукровим діабетом ІІ типу, які лікуються за стратегією інтенсивного контролю глікемії.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3): 60 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Інструкція Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Зі складом Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: гліклазид;

1 таблетка з модифікованим вивільненням містить гліклазиду 30 мг або 60 мг;

допомiжнi речовини: лактози моногідрат, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат.

Як приймати Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Для перорального застосування.

Призначається тільки дорослим.

Добова доза може змінюватися від 30 до 120 мг на добу (від 1 до 4 таблеток по 30 мг на добу або від половини до 2 таблеток по 60 мг на добу).

Таблетка 60 мг може бути розділена на рівні дози.

Добову дозу слід приймати одноразово під час сніданку.

Половину таблетки або цілу таблетку (таблетки) слід ковтати цілою (не роздавлювати та не розжовувати).

Якщо хворий забув прийняти таблетки, не слід збільшувати дозу наступного дня.

Як і всі цукрознижувальні засоби, Гліклазид-Тева потребує індивідуального підбору дози залежно від відповіді пацієнта на лікування (рівень глюкози в крові, глікозильований гемоглобін HbAlc).

Початкова доза та підбір дози. Рекомендована початкова доза становить 30 мг на добу. При ефективному контролі за рівнем глюкози можна продовжувати лікування цією дозою. У разі необхідності посилення контролю рівня глюкози в крові добову дозу можна послідовно підвищувати до 60 мг, 90 мг або 120 мг. Підвищення дози рекомендується проводити поступово, з інтервалом в 1 місяць, окрім випадків, коли не спостерігалося зменшення рівня глюкози крові протягом 2 тижнів лікування. У такому разі дозу можна збільшити наприкінці другого тижня лікування.

Максимальна рекомендована добова доза – 120 мг.

1 таблетка з модифікованим вивільненням препарату Гліклазид-Тева 60 мг еквівалентна 2 таблеткам з модифікованим вивільненням препарату Гліклазид-Тева по 30 мг.

Таблетка з модифікованим вивільненням препарату Гліклазид-Тева 60 мг підлягає поділу, що дає можливість застосовувати препарат у дозі 30 мг (0,5 таблетки) та в дозі 90 мг (1,5 таблетки).

Переведення пацієнта з препаратів, що містять гліклазиду 80 мг, на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 30 мг. 1 таблетка, що містить гліклазиду 80 мг, відповідає 1 таблетці препарату Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 30 мг. Необхідно ретельно контролювати показники крові під час переведення на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 30 мг.

Переведення пацієнта з препаратів, що містять гліклазиду 80 мг, на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 60 мг. 1 таблетка, що містить гліклазиду 80 мг, відповідає 0,5 таблетки препарату Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 60 мг. Необхідно ретельно контролювати показники крові під час переведення на препарат Гліклазид-Тева, таблетки з модифікованим вивільненням по 60 мг.

Переведення пацієнта з інших пероральних цукрознижувальних препаратів на препарат Гліклазид-Тева. При переведенні на Гліклазид-Тева потрібно брати до уваги дозування та період напіввиведення попереднього перорального цукрознижувального препарату. Перехідний період зазвичай не потрібний. Розпочинати слід з дози 30 мг із подальшою корекцією дози (див. «Початкова доза та підбір дози»).

При переведенні з цукрознижувальних препаратів сульфонілсечовини, що мають тривалий період напіввиведення, перерва у лікуванні на кілька днів може бути необхідною для уникнення сумарного ефекту двох препаратів та розвитку гіпоглікемії. Лікування препаратом Гліклазид-Тева розпочинають з дози 30 мг на добу з подальшою корекцією дози із дотриманням правил початку лікування та підбору дози (див. вище).

Одночасне застосування з іншими протидіабетичними препаратами. Гліклазид-Тева можна застосовувати у комбінації з бігуанідами, інгібіторами альфа-глюкозидази або інсуліном. При недосягненні адекватного контролю глюкози крові у пацієнтів, які приймають Гліклазид-Тева, можна розпочати одночасну терапію інсуліном під ретельним медичним наглядом.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку (від 65 років). Режим дозування є таким самим, як і у пацієнтів віком до 65 років.

Пацієнти з нирковою недостатністю легкого та помірного ступеня тяжкості. Режим дозування препарату Гліклазид-Тева є таким самим, як і у пацієнтів з нормальною функцію нирок, але пацієнт має перебувати під ретельним наглядом.

Пацієнти групи ризику виникнення гіпоглікемії

Фактори ризику виникнення гіпоглікемії:

– недостатнє або погане харчування;

– тяжкі або недостатньо компенсовані порушення з боку ендокринної системи (гіпотиреоїдизм, гіпопітуїтаризм та адренокортикотропна недостатність);

– відміна тривалої терапії кортикостероїдами та/або терапії високими дозами кортикостероїдів;

– тяжкі захворювання судин (тяжка ішемічна хвороба серця, тяжка патологія каротидних судин, дифузні захворювання судин).

Рекомендується мінімальна початкова доза 30 мг на добу.

Попередження ускладнень цукрового діабету ІІ типу. Відповідно до результатів досліджень необхідно дотримуватися стратегії інтенсивного контролю глікемії (рівень HbAlc ≤ 6,5 %). Стратегія інтенсивного контролю глікемії передбачає поступове підвищення дози препарату до 120 мг на добу. Підвищення дози слід проводити під контролем рівня HbAlc з дотриманням строгих рекомендацій щодо дієти та фізичних вправ, контролюючи ризик розвитку гіпоглікемії. Також можливе додавання інших цукрознижувальних препаратів, таких як метформін, акарбоза, тіазолідиндіони або інсулін.

Діти.

Безпечність та ефективність препарату для лікування дітей та підлітків (віком до 18 років) не встановлені. Не рекомендовано призначати Гліклазид-Тева дітям через відсутність даних щодо застосування препарату цією категорією пацієнтів.

Чи можна приймати Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) дітям?

plus-icon

Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) в аптеках України?

plus-icon

Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3).

Процес купівлі Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3)

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) і заберіть його в аптеці.

Купити Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Гліклазид-Тева табл. 60 мг №30 (10х3) можна в таких містах: Херсон , Ковель , Луцьк , Рівне , Вараш , Сарни , Житомир , Звягель , Овруч , Коростень , Бердичів , Вишневе , Ірпінь , Біла Церква , Буча , Васильків , Обухів , Фастів , Бровари , Чернігів , Ніжин , Прилуки , Суми , Шостка , Конотоп , Ромни , Охтирка , Лозова , Харків , Словʼянськ , Краматорськ , Запоріжжя , Львів , Стрий , Дрогобич , Самбір , Коломия , Івано-Франківськ , Калуш , Ужгород , Мукачево , Тернопіль , Чернівці , Одеса , Подільськ , Чорноморськ , Ізмаїл , Білгород-Дністровський , Миколаїв , Первомайськ , Южноукраїнськ , Вінниця , Жмеринка , Могилів-Подільський , Хмельницький , Камʼянець-Подільський , Умань , Черкаси , Золотоноша , Полтава , Лубни , Кременчук , Миргород , Нікополь , Павлоград , Горішні Плавні , Новомосковськ , Тернівка , Дніпро , Покров , Камʼянське , Кривий Ріг , Світловодськ , Знамʼянка , Олександрія , Кропивницький , Київ , Софіївська Борщагівка , Сміла та в інших населених пунктах України.