Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

ReturnНазад

Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

Цены на Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)
900.00 - 1840.00 грн.
target

найдено в 148 аптеках

900.00 - 1840.00 грн.
target

найдено в 148 аптеках

Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5): Характеристики

Средняя цена 1662.94 грн.
Категория Прочие противоопухолевые препараты
Иммунодепрессанты
Страна Германия
Производитель Бакстер Онколоджи ГмбХ
Код ATHL01AA01
Действующее вещество Циклофосфамид
Фармгруппа Антинеопластические средства. Алкилирующие соединения. Аналоги азотистого иприта. Циклофосфамид.
Дозировка 50 мг
Форма таблетки
Температура хранения не выше 25 °С
Международное название Cyclophosphamide
Регистрация UA/0027/01/01 от 22.07.2019
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

Детизапрещено
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетс осторожностью
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) создано на основе официальной инструкции к Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

Короткая инструкция по применению для Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

print
share
composition

Состав

діюча речовина: циклофосфамід;

1 таблетка, вкрита цукровою оболонкою, містить: циклофосфаміду моногідрат 53,50 мг еквівалентно циклофосфаміду безводному 50 мг;

допоміжні речовини:

ядро: крохмаль кукурудзяний; лактоза, моногідрат; кальцію гідрофосфат, дигідрат; тальк; магнію стеарат; желатин; гліцерин (85 %);

цукрова оболонка: цукроза, тальк, титану діоксид (E 171), кальцію карбонат, поліетиленгліколі 35000, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон 25, натрію карбоксиметилцелюлоза, полісорбати 20, віск монтан гліколевий.

testimony

Показания

Ендоксан застосовують у рамках режиму комбінованої хіміотерапії з іншими антинеопластичними лікарськими засобами для лікування таких типів пухлин:

- ад’ювантна терапія з приводу раку молочної залози після резекції пухлини або мастектомії;

- паліативна терапія з приводу метастатичного раку молочної залози;

- аутоімунні захворювання з небезпечним для життя прогресуванням, а саме тяжкі прогресуючі форми вовчакового нефриту та гранулематозу Вегенера.

Лікування вовчакового нефриту та гранулематозу Вегенера препаратом Ендоксан слід проводити винятково під наглядом лікарів, які мають досвід лікування цих захворювань та застосування препарату Ендоксан.

composition

Противопоказания

Ендоксан не можна призначати пацієнтам із:

- відомою гіперчутливістю до циклофосфаміду, його метаболітів або до будь-якої допоміжної речовини;

- тяжкими порушеннями функції кісткового мозку (мієлосупресія, особливо пацієнтам, які раніше отримували лікування цитотоксичними речовинами та/або радіотерапію);

- запаленням сечового міхура (циститом);

- порушеннями відтоку сечі;

- активними інфекціями.

Usage

Способ применения

Дозування слід підбирати індивідуально для кожного пацієнта. Нижченаведені рекомендації щодо дозування стосуються і дітей, і дорослих.

Дозування

Ад’ювантна терапія з приводу раку молочної залози, паліативна терапія з приводу метастатичного раку молочної залози

«Типовий» протокол CMF: 100 мг/м2площі поверхні тіла (ППТ) циклофосфаміду внутрішньо у дні 1−14 циклу терапії у комбінації з метотрексатом та 5-фторурацилом; цикл повторювати кожні 4 тижні.

Тяжкі прогресуючі форми вовчакового нефриту та гранулематозу Вегенера

Для щоденного застосування – 1−2 мг/кг маси тіла (МТ) (2 мг/кг при гранулематозі Вегенера).

Для пероральної пульс-терапії дотримуватися таких же рекомендацій з дозування, що й для відповідного внутрішньовенного застосування препарату (спочатку 500−1000 мг/м2ППТ).

Примітка: у стабільних пацієнтів пероральну пульс-терапію із застосуванням високих доз препарату у більшості випадків можна проводити в амбулаторних умовах. Однак високі дози препарату можна застосовувати хворим вдома винятково у присутності компетентної особи (у тому числі якщо доза приймається впродовж тривалого часу) або коли лікар або поінформований представник доступні у будь-який час при необхідності.

Пацієнти з порушенням функції печінки

Тяжка печінкова недостатність може асоціюватися зі зниженою активацією циклофосфаміду. Це може впливати на ефективність лікування циклофосфамідом, що слід враховувати при виборі дози та інтерпретації відповіді на обрану дозу. При порушенні функції печінки рекомендується зниження дози приблизно на 25 % при рівні білірубіну сироватки крові від 3,1 до 5 мг/100 мл.

Пацієнти з порушенням функції нирок

У пацієнтів із порушеннями функції нирок, особливо у пацієнтів із тяжкою нирковою недостатністю, знижена ниркова екскреція може призводити до підвищення у плазмі крові рівнів циклофосфаміду та його метаболітів. Це може призводити до підвищення токсичності, що слід враховувати при визначенні дозування таким пацієнтам. При порушенні функції нирок рекомендується зниження дози приблизно на 50 % при швидкості гломерулярної фільтрації нижче 10 мл/хв.

Циклофосфамід та його метаболіти виводяться при діалізі, хоча можлива різниця у кліренсі залежно від використаної діалізної системи. У пацієнтів на діалізі слід враховувати необхідність наявності відповідних інтервалів між введенням циклофосфаміду та виконанням діалізу (див. розділ «Особливості застосування»).

Рекомендації щодо зниження дози для пацієнтів з мієлосупресією

Кількість лейкоцитів (мкл)

Кількість тромбоцитів (мкл)

Доза

> 4000

> 100000

100 % запланованої дози

4000 – 2500

10000 – 50000

50 % запланованої дози

< 2500

< 50000

Корекція до нормалізації показників або прийняття специфічного рішення

Пацієнти літнього віку

Пацієнтам літнього віку Ендоксан слід застосовувати з особливою обережністю з огляду на більш високу частоту зниження функції печінки, нирок, серця та інших органів, а також наявність одночасних захворювань та застосування інших лікарських засобів. Пацієнтам літнього віку необхідний посилений моніторинг токсичності та корекція доз.

Спосіб застосування

Застосування лікарського засобу Ендоксан має здійснюватися лише лікарями із досвідом у галузі онкології/ревматології або під їх наглядом.

Дози, тривалість терапії та інтервали між курсами залежать від відповідних терапевтичних показань, схеми комбінованої терапії, що застосовується, загального стану здоров’я пацієнта, функцій органів, а також лабораторних показників (особливо аналізів крові).

У разі застосування лікарського засобу у комбінації з іншими цитотоксичними препаратами із подібними рівнями токсичності може бути необхідним зменшити дозу або подовжити інтервали, протягом яких препарат не застосовується.

Можна розглянути питання про призначення засобів стимуляції гематопоезу (колонієстимулювальних факторів та стимуляторів еритропоезу) для зниження ризику виникнення мієлосупресивних ускладнень та/або поліпшення застосування необхідних доз.

Обструкцію сечовивідних шляхів, запалення сечового міхура, інфекції та порушення балансу електролітів необхідно виключити та/або вилікувати до початку терапії (див. розділ «Особливості застосування»).

Під час застосування лікарського засобу Ендоксан або негайно після того пацієнтам необхідно споживати або одержати інфузії належної кількості рідини, щоб індукувати діурез і, таким чином, знизити ризик токсичного впливу на сечовивідні шляхи. У зв’язку із цим препарат слід застосовувати вранці (див. розділ «Особливості застосування»).

Лікарю важливо переконатися, що пацієнт регулярно спорожняє свій сечовий міхур.

Протягом лікування пацієнтам не слід їсти грейпфрути або пити грейпфрутовий сік, оскільки це може знизити ефективність циклофосфаміду.

Під час лікування лікарським засобом Ендоксан слід регулярно робити аналіз крові та сечового осаду (див. розділ «Особливості застосування»).

Важливо переконатися, що протиблювотні засоби застосовуються вчасно, а гігієна ротової порожнини підтримується на належному рівні.

Діти.

Даних щодо застосування препарата Ендоксан дітям недостатньо.

Аналоги для Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5), а также ответы на них.

Какая цена на Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)?

plus-icon

Цены на Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) в Украине начинаются от 900.0 до 1840.0, препарат доступен в 148 аптеках.

От чего помогает Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)?

plus-icon

Показания к применению Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5):

Ендоксан застосовують у рамках режиму комбінованої хіміотерапії з іншими антинеопластичними лікарськими засобами для лікування таких типів пухлин:

- ад’ювантна терапія з приводу раку молочної залози після резекції пухлини або мастектомії;

- паліативна терапія з приводу метастатичного раку молочної залози;

- аутоімунні захворювання з небезпечним для життя прогресуванням, а саме тяжкі прогресуючі форми вовчакового нефриту та гранулематозу Вегенера.

Лікування вовчакового нефриту та гранулематозу Вегенера препаратом Ендоксан слід проводити винятково під наглядом лікарів, які мають досвід лікування цих захворювань та застосування препарату Ендоксан.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5): 50 мг.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)?

plus-icon

Инструкция к Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)?

plus-icon

С составом Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: циклофосфамід;

1 таблетка, вкрита цукровою оболонкою, містить: циклофосфаміду моногідрат 53,50 мг еквівалентно циклофосфаміду безводному 50 мг;

допоміжні речовини:

ядро: крохмаль кукурудзяний; лактоза, моногідрат; кальцію гідрофосфат, дигідрат; тальк; магнію стеарат; желатин; гліцерин (85 %);

цукрова оболонка: цукроза, тальк, титану діоксид (E 171), кальцію карбонат, поліетиленгліколі 35000, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон 25, натрію карбоксиметилцелюлоза, полісорбати 20, віск монтан гліколевий.

Как принимать Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)?

plus-icon

Дозування слід підбирати індивідуально для кожного пацієнта. Нижченаведені рекомендації щодо дозування стосуються і дітей, і дорослих.

Дозування

Ад’ювантна терапія з приводу раку молочної залози, паліативна терапія з приводу метастатичного раку молочної залози

«Типовий» протокол CMF: 100 мг/м2площі поверхні тіла (ППТ) циклофосфаміду внутрішньо у дні 1−14 циклу терапії у комбінації з метотрексатом та 5-фторурацилом; цикл повторювати кожні 4 тижні.

Тяжкі прогресуючі форми вовчакового нефриту та гранулематозу Вегенера

Для щоденного застосування – 1−2 мг/кг маси тіла (МТ) (2 мг/кг при гранулематозі Вегенера).

Для пероральної пульс-терапії дотримуватися таких же рекомендацій з дозування, що й для відповідного внутрішньовенного застосування препарату (спочатку 500−1000 мг/м2ППТ).

Примітка: у стабільних пацієнтів пероральну пульс-терапію із застосуванням високих доз препарату у більшості випадків можна проводити в амбулаторних умовах. Однак високі дози препарату можна застосовувати хворим вдома винятково у присутності компетентної особи (у тому числі якщо доза приймається впродовж тривалого часу) або коли лікар або поінформований представник доступні у будь-який час при необхідності.

Пацієнти з порушенням функції печінки

Тяжка печінкова недостатність може асоціюватися зі зниженою активацією циклофосфаміду. Це може впливати на ефективність лікування циклофосфамідом, що слід враховувати при виборі дози та інтерпретації відповіді на обрану дозу. При порушенні функції печінки рекомендується зниження дози приблизно на 25 % при рівні білірубіну сироватки крові від 3,1 до 5 мг/100 мл.

Пацієнти з порушенням функції нирок

У пацієнтів із порушеннями функції нирок, особливо у пацієнтів із тяжкою нирковою недостатністю, знижена ниркова екскреція може призводити до підвищення у плазмі крові рівнів циклофосфаміду та його метаболітів. Це може призводити до підвищення токсичності, що слід враховувати при визначенні дозування таким пацієнтам. При порушенні функції нирок рекомендується зниження дози приблизно на 50 % при швидкості гломерулярної фільтрації нижче 10 мл/хв.

Циклофосфамід та його метаболіти виводяться при діалізі, хоча можлива різниця у кліренсі залежно від використаної діалізної системи. У пацієнтів на діалізі слід враховувати необхідність наявності відповідних інтервалів між введенням циклофосфаміду та виконанням діалізу (див. розділ «Особливості застосування»).

Рекомендації щодо зниження дози для пацієнтів з мієлосупресією

Кількість лейкоцитів (мкл)

Кількість тромбоцитів (мкл)

Доза

> 4000

> 100000

100 % запланованої дози

4000 – 2500

10000 – 50000

50 % запланованої дози

< 2500

< 50000

Корекція до нормалізації показників або прийняття специфічного рішення

Пацієнти літнього віку

Пацієнтам літнього віку Ендоксан слід застосовувати з особливою обережністю з огляду на більш високу частоту зниження функції печінки, нирок, серця та інших органів, а також наявність одночасних захворювань та застосування інших лікарських засобів. Пацієнтам літнього віку необхідний посилений моніторинг токсичності та корекція доз.

Спосіб застосування

Застосування лікарського засобу Ендоксан має здійснюватися лише лікарями із досвідом у галузі онкології/ревматології або під їх наглядом.

Дози, тривалість терапії та інтервали між курсами залежать від відповідних терапевтичних показань, схеми комбінованої терапії, що застосовується, загального стану здоров’я пацієнта, функцій органів, а також лабораторних показників (особливо аналізів крові).

У разі застосування лікарського засобу у комбінації з іншими цитотоксичними препаратами із подібними рівнями токсичності може бути необхідним зменшити дозу або подовжити інтервали, протягом яких препарат не застосовується.

Можна розглянути питання про призначення засобів стимуляції гематопоезу (колонієстимулювальних факторів та стимуляторів еритропоезу) для зниження ризику виникнення мієлосупресивних ускладнень та/або поліпшення застосування необхідних доз.

Обструкцію сечовивідних шляхів, запалення сечового міхура, інфекції та порушення балансу електролітів необхідно виключити та/або вилікувати до початку терапії (див. розділ «Особливості застосування»).

Під час застосування лікарського засобу Ендоксан або негайно після того пацієнтам необхідно споживати або одержати інфузії належної кількості рідини, щоб індукувати діурез і, таким чином, знизити ризик токсичного впливу на сечовивідні шляхи. У зв’язку із цим препарат слід застосовувати вранці (див. розділ «Особливості застосування»).

Лікарю важливо переконатися, що пацієнт регулярно спорожняє свій сечовий міхур.

Протягом лікування пацієнтам не слід їсти грейпфрути або пити грейпфрутовий сік, оскільки це може знизити ефективність циклофосфаміду.

Під час лікування лікарським засобом Ендоксан слід регулярно робити аналіз крові та сечового осаду (див. розділ «Особливості застосування»).

Важливо переконатися, що протиблювотні засоби застосовуються вчасно, а гігієна ротової порожнини підтримується на належному рівні.

Діти.

Даних щодо застосування препарата Ендоксан дітям недостатньо.

Можно ли принимать Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5), принимать при беременности: запрещено

Можно ли Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) детям?

plus-icon

Применение для детей: запрещено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5).

Процесс покупки Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5)

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5), выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) и заберите его в аптеке.

Купить Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Эндоксан табл. п/сах. обол. 50 мг №50 (10х5) можно в таких городах: Сумы , Харьков , Запорожье , Львов , Одесса , Николаев , Хмельницкий , Черкассы , Полтава , Днепр , Киев и в других населенных пунктах Украины.