Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

ReturnНазад

Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Цены на Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)
402.04 - 507.65 грн.
target

найдено в 358 аптеках

402.04 - 507.65 грн.
target

найдено в 358 аптеках

Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4): Характеристики

Диапозон цен
402.04 - 507.65 грн.
Средняя цена
444.09 грн.
priceBlister
22.2
packageNum
1
0
Страна
Великобритания
Производитель
Нортон (Ватерфорд) Лимитед Т/А Айвекс Фармасьютикалз
Код ATH
R03BA02
Действующее вещество
Будесонид
Фармгруппа
Ингаляционные средства, применяемые для лечения обструктивных болезней дыхательных путей. Глюкокортикоиды.
Дозировка
0,5 мг/мл
Форма
суспензия
Температура хранения
не выше 25 °С
Международное название
Budesonide
Регистрация
UA/18925/01/02 от 27.08.2021
Разрешения
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
по рецепту
Срок хранения
2 года

Особенности приема Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Дети
по назначению врача
Беременные
по назначению врача с учетом соотношения польза/риск
Кормящие
по назначению врача с учетом соотношения польза/риск
Аллергия
с осторожностью
Диабет
разрешено
Водители
разрешено
Внимание!Внимание!

Описание препарата Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) создано на основе официальной инструкции к Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Короткая инструкция по применению для

print
share
composition

Состав

діюча речовина: будесонід;

1 мл суспензії для розпилення містить будесоніду 0,25 мг або 0,5 мг;

допоміжні речовини: полісорбат 80; натрію хлорид; натрію цитрат дигідрат; кислота лимонна, моногідрат; динатрію едетат дигідрат; вода для ін’єкцій.

testimony

Показания

Лікарський засіб Будесонід-Тева призначений для лікування бронхіальної астми у пацієнтів, для яких застосування інгаляторів з розпиленням лікарських засобів стиснутим повітрям або у вигляді лікарської форми сухого порошку є неефективним або недоцільним.

Лікарський засіб Будесонід-Тева також рекомендовано для застосування немовлятам і дітям, хворим на круп (ускладнення гострої вірусної інфекції верхніх дихальних шляхів, що також відоме як ларинготрахеобронхіт або підзв’язковий ларингіт), що є показанням для госпіталізації.

composition

Противопоказания

Підвищена чутливість до будесоніду або до будь-якої з допоміжних речовин лікарського засобу.

Usage

Способ применения

Дозування

Дозування необхідно коригувати залежно від індивідуальних потреб пацієнта.

Доза, яка вводиться пацієнту, залежить від використовуваного обладнання для розпилення. Час розпилення та доставлена доза залежать від швидкості потоку, об’єму камери небулайзера та об’єму наповнення. Швидкість повітряного потоку через пристрій, що використовується для розпилення, має дорівнювати 6–8 літрів за хвилину. Відповідний об’єм наповнення для більшості небулайзерів становить 2–4 мл. Дозу слід зменшити до мінімуму, необхідного для підтримання належного контролю бронхіальної астми. Найвищу дозу (2 мг на добу) дітям віком до 12 років потрібно призначати тільки у разі тяжкого перебігу астми і на обмежений період часу.

Бронхіальна астма

Початкова терапія

На початку лікування, під час періодів загострення бронхіальної астми та при зменшенні або припиненні перорального прийому глюкокортикоїдів рекомендована доза становить: Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 1,0–2,0 мг 2 рази на добу. У дуже тяжких випадках доза може бути додатково підвищена.

Підтримуюча терапія

Підтримуючу дозу необхідно підбирати індивідуально до потреб кожного пацієнта з урахуванням тяжкості захворювання та клінічної реакції. При досягненні терапевтичного ефекту підтримуючу дозу потрібно знизити до мінімального значення, достатнього для контролю симптомів.

Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,25–0,5 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Пацієнти, які перорально приймають глюкокортикоїди як підтримуючу терапію

Застосування лікарського засобу Будесонід-Тева дає можливість відмінити або значно знизити дозу глюкокортикостероїдів для перорального застосування зі збереженням контролю бронхіальної астми. Необхідною умовою для початку переходу з пероральних стероїдів є відносно стабільний стан пацієнта. Протягом приблизно 10 днів застосовують високу дозу будесоніду в комбінації з дозою перорального стероїду, яку застосовували раніше. Після цього дозу пероральних стероїдів слід поступово зменшувати до найменшого можливого рівня, наприклад на 2,5 мг преднізолону або еквівалента на місяць. Часто застосування перорального стероїду можна повністю припинити, замінивши його виключно інгаляційним будесонідом. Докладніше про відміну глюкокортикостероїдів для перорального застосування див. у розділі «Особливості застосування».

Особливості дозування

Лікарський засіб Будесонід-Тева можна змішувати з 0,9 % розчином натрію хлориду та з розчинами для інгаляцій, які містять тербуталін, сальбутамол, фенотерол, ацетилцистеїн, натрію кромоглікат або іпратропіуму бромід.

Таблиця 1

Рекомендації з дозування

Доза (мг)

Об’єм лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення

0,25 мг/мл

0,5 мг/мл

0,25

1 мл

-

0,5

2 мл

1 мл

0,75

3 мл

-

1,0*

4 мл

2 мл

1,5**

6 мл

3 мл

2,0

8 мл

4 мл

* Застосовують 2 ампули лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл або одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

** Застосовують одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл плюс одна ампула лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

Пацієнтам, для яких бажано підвищити терапевтичний ефект, особливо пацієнтам без великої кількості слизу в дихальних шляхах, рекомендується збільшити дозу інгаляційного будесоніду замість комбінованого лікування з пероральними кортикостероїдами, що пов’язано з меншим ризиком виникнення системних побічних ефектів.

Круп

Звичайна доза для дітей, хворих на круп, становить 2 мг розпиленого будесоніду. Цю дозу застосовують одноразово або розділену на дві дози по 1 мг з інтервалом у 30 хвилин. Введення лікарського засобу можна повторювати кожні 12 годин, максимум до 36 годин або до досягнення клінічного покращення.

Спосіб застосування

Примітка! Ультразвукові небулайзери не призначені для розпилення лікарського засобу Будесонід-Тева, отже не можуть бути рекомендовані для застосування.

Лікування препаратом Будесонід-Тева здійснюється за допомогою струменевого небулайзера з ротовим мундштуком або відповідною маскою. Небулайзер слід під’єднати до повітряного компресора, який забезпечує достатній повітряний потік (6–8 л/хв), а об’єм наповнення має становити 2–4 мл.

Інструкція із застосування:

· Підготувати небулайзер до використання згідно з інструкцією виробника.

· Відкрити зовнішній пакет з фольги та дістати контурну упаковку з ампулами. Відділити одну ампулу від упаковки шляхом прокручування та відтягування (Рис. 1).

· Обережно струшувати ампулу впродовж приблизно 10 секунд або до зникнення осаду.

· Утримуючи ампулу у вертикальному положенні, відкрутити верхній кінчик (Рис. 2).

· Перевернути ампулу догори дном та видавити її вміст у ємність (камеру) небулайзера (Рис. 3).

· Ампула призначена для одноразового використання. Після кожного застосування будь-який невикористаний лікарський засіб виливається, а камера небулайзера промивається й очищується. Камеру небулайзера та ротовий мундштук або маску для обличчя промивають у теплій воді чи м’якому миючому засобі. Добре ополіскують і сушать, під’єднавши камеру небулайзера до вхідного отвору компресора.

· Пацієнти мають бути повідомлені про необхідність споліскування ротової порожнини водою після інгаляції призначеної дози з метою мінімізації ризику виникнення кандидозу ротоглотки.

· Крім цього, пацієнти також повинні споліскувати обличчя водою після використання маски з метою попередження подразнення шкіри обличчя.

Діти.

Лікарський засіб Будесонід-Тева застосовують дітям за показаннями (див. розділи «Показання» та «Спосіб застосування та дози»).

Покупают с Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4), а также ответы на них.

Какая цена на Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Цены на Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) в Украине начинаются от 402.04 до 507.65, препарат доступен в 358 аптеках.

От чего помогает Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Показания к применению Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4):

Лікарський засіб Будесонід-Тева призначений для лікування бронхіальної астми у пацієнтів, для яких застосування інгаляторів з розпиленням лікарських засобів стиснутим повітрям або у вигляді лікарської форми сухого порошку є неефективним або недоцільним.

Лікарський засіб Будесонід-Тева також рекомендовано для застосування немовлятам і дітям, хворим на круп (ускладнення гострої вірусної інфекції верхніх дихальних шляхів, що також відоме як ларинготрахеобронхіт або підзв’язковий ларингіт), що є показанням для госпіталізації.

Какая дозировка препарата?

plus-icon
Дозировка Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4): 0,5 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Инструкция к Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
С составом Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: будесонід;

1 мл суспензії для розпилення містить будесоніду 0,25 мг або 0,5 мг;

допоміжні речовини: полісорбат 80; натрію хлорид; натрію цитрат дигідрат; кислота лимонна, моногідрат; динатрію едетат дигідрат; вода для ін’єкцій.

Как принимать Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon

Дозування

Дозування необхідно коригувати залежно від індивідуальних потреб пацієнта.

Доза, яка вводиться пацієнту, залежить від використовуваного обладнання для розпилення. Час розпилення та доставлена доза залежать від швидкості потоку, об’єму камери небулайзера та об’єму наповнення. Швидкість повітряного потоку через пристрій, що використовується для розпилення, має дорівнювати 6–8 літрів за хвилину. Відповідний об’єм наповнення для більшості небулайзерів становить 2–4 мл. Дозу слід зменшити до мінімуму, необхідного для підтримання належного контролю бронхіальної астми. Найвищу дозу (2 мг на добу) дітям віком до 12 років потрібно призначати тільки у разі тяжкого перебігу астми і на обмежений період часу.

Бронхіальна астма

Початкова терапія

На початку лікування, під час періодів загострення бронхіальної астми та при зменшенні або припиненні перорального прийому глюкокортикоїдів рекомендована доза становить: Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 1,0–2,0 мг 2 рази на добу. У дуже тяжких випадках доза може бути додатково підвищена.

Підтримуюча терапія

Підтримуючу дозу необхідно підбирати індивідуально до потреб кожного пацієнта з урахуванням тяжкості захворювання та клінічної реакції. При досягненні терапевтичного ефекту підтримуючу дозу потрібно знизити до мінімального значення, достатнього для контролю симптомів.

Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,25–0,5 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Пацієнти, які перорально приймають глюкокортикоїди як підтримуючу терапію

Застосування лікарського засобу Будесонід-Тева дає можливість відмінити або значно знизити дозу глюкокортикостероїдів для перорального застосування зі збереженням контролю бронхіальної астми. Необхідною умовою для початку переходу з пероральних стероїдів є відносно стабільний стан пацієнта. Протягом приблизно 10 днів застосовують високу дозу будесоніду в комбінації з дозою перорального стероїду, яку застосовували раніше. Після цього дозу пероральних стероїдів слід поступово зменшувати до найменшого можливого рівня, наприклад на 2,5 мг преднізолону або еквівалента на місяць. Часто застосування перорального стероїду можна повністю припинити, замінивши його виключно інгаляційним будесонідом. Докладніше про відміну глюкокортикостероїдів для перорального застосування див. у розділі «Особливості застосування».

Особливості дозування

Лікарський засіб Будесонід-Тева можна змішувати з 0,9 % розчином натрію хлориду та з розчинами для інгаляцій, які містять тербуталін, сальбутамол, фенотерол, ацетилцистеїн, натрію кромоглікат або іпратропіуму бромід.

Таблиця 1

Рекомендації з дозування

Доза (мг)

Об’єм лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення

0,25 мг/мл

0,5 мг/мл

0,25

1 мл

-

0,5

2 мл

1 мл

0,75

3 мл

-

1,0*

4 мл

2 мл

1,5**

6 мл

3 мл

2,0

8 мл

4 мл

* Застосовують 2 ампули лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл або одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

** Застосовують одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл плюс одна ампула лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

Пацієнтам, для яких бажано підвищити терапевтичний ефект, особливо пацієнтам без великої кількості слизу в дихальних шляхах, рекомендується збільшити дозу інгаляційного будесоніду замість комбінованого лікування з пероральними кортикостероїдами, що пов’язано з меншим ризиком виникнення системних побічних ефектів.

Круп

Звичайна доза для дітей, хворих на круп, становить 2 мг розпиленого будесоніду. Цю дозу застосовують одноразово або розділену на дві дози по 1 мг з інтервалом у 30 хвилин. Введення лікарського засобу можна повторювати кожні 12 годин, максимум до 36 годин або до досягнення клінічного покращення.

Спосіб застосування

Примітка! Ультразвукові небулайзери не призначені для розпилення лікарського засобу Будесонід-Тева, отже не можуть бути рекомендовані для застосування.

Лікування препаратом Будесонід-Тева здійснюється за допомогою струменевого небулайзера з ротовим мундштуком або відповідною маскою. Небулайзер слід під’єднати до повітряного компресора, який забезпечує достатній повітряний потік (6–8 л/хв), а об’єм наповнення має становити 2–4 мл.

Інструкція із застосування:

· Підготувати небулайзер до використання згідно з інструкцією виробника.

· Відкрити зовнішній пакет з фольги та дістати контурну упаковку з ампулами. Відділити одну ампулу від упаковки шляхом прокручування та відтягування (Рис. 1).

· Обережно струшувати ампулу впродовж приблизно 10 секунд або до зникнення осаду.

· Утримуючи ампулу у вертикальному положенні, відкрутити верхній кінчик (Рис. 2).

· Перевернути ампулу догори дном та видавити її вміст у ємність (камеру) небулайзера (Рис. 3).

· Ампула призначена для одноразового використання. Після кожного застосування будь-який невикористаний лікарський засіб виливається, а камера небулайзера промивається й очищується. Камеру небулайзера та ротовий мундштук або маску для обличчя промивають у теплій воді чи м’якому миючому засобі. Добре ополіскують і сушать, під’єднавши камеру небулайзера до вхідного отвору компресора.

· Пацієнти мають бути повідомлені про необхідність споліскування ротової порожнини водою після інгаляції призначеної дози з метою мінімізації ризику виникнення кандидозу ротоглотки.

· Крім цього, пацієнти також повинні споліскувати обличчя водою після використання маски з метою попередження подразнення шкіри обличчя.

Діти.

Лікарський засіб Будесонід-Тева застосовують дітям за показаннями (див. розділи «Показання» та «Спосіб застосування та дози»).

Можно ли принимать Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) при беременности?

plus-icon
Согласно инструкции по применению Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4), принимать при беременности: по назначению врача с учетом соотношения польза/риск

Можно ли Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) детям?

plus-icon
Применение для детей: по назначению врача. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) в аптеках Украины?

plus-icon
Категория отпуска на Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4).

Купить Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) с помощью ZDOROVI.UA

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4), выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Будесонид-Тева сусп. для расп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) и заберите его в аптеке.