Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

ReturnНазад

Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Ціни на Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)
402.04 - 508.06 грн.
target

знайдено в 355 аптеках

402.04 - 508.06 грн.
target

знайдено в 355 аптеках

Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4): Характеристики

Діапозон цін
402.04 - 508.06 грн.
Средня ціна
444.00 грн.
priceBlister
22.2
packageNum
1
0
Країна
Великобританія
Виробник
Нортон (Ватерфорд) Лімітед Т/А Айвекс Фармасьютикалз
Код ATH
R03BA02
Діюча речовина
Будесонід
Фармгрупа
Інгаляційні засоби, що застосовуються для лікування обструктивних захворювань дихальних шляхів. Глюкокортикоїди.
Дозування
0,5 мг/мл
Форма
суспензія
Температура зберігання
не вище 25 °С
Міжнародна назва
Budesonide
Реєстрація
UA/18925/01/02 від 27.08.2021
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
2 роки

Особливості прийому Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Діти
за призначенням лікаря
Вагітні
за призначенням лікаря з урахуванням користь/ризик
Годуючі
за призначенням лікаря з урахуванням користь/ризик
Алергія
з обережністю
Діабет
дозволено
Водії
дозволено
Увага!Увага!

Опис препарату Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) створено на основі офіціальної інструкції до Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: будесонід;

1 мл суспензії для розпилення містить будесоніду 0,25 мг або 0,5 мг;

допоміжні речовини: полісорбат 80; натрію хлорид; натрію цитрат дигідрат; кислота лимонна, моногідрат; динатрію едетат дигідрат; вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Лікарський засіб Будесонід-Тева призначений для лікування бронхіальної астми у пацієнтів, для яких застосування інгаляторів з розпиленням лікарських засобів стиснутим повітрям або у вигляді лікарської форми сухого порошку є неефективним або недоцільним.

Лікарський засіб Будесонід-Тева також рекомендовано для застосування немовлятам і дітям, хворим на круп (ускладнення гострої вірусної інфекції верхніх дихальних шляхів, що також відоме як ларинготрахеобронхіт або підзв’язковий ларингіт), що є показанням для госпіталізації.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до будесоніду або до будь-якої з допоміжних речовин лікарського засобу.

Usage

Спосіб застосування

Дозування

Дозування необхідно коригувати залежно від індивідуальних потреб пацієнта.

Доза, яка вводиться пацієнту, залежить від використовуваного обладнання для розпилення. Час розпилення та доставлена доза залежать від швидкості потоку, об’єму камери небулайзера та об’єму наповнення. Швидкість повітряного потоку через пристрій, що використовується для розпилення, має дорівнювати 6–8 літрів за хвилину. Відповідний об’єм наповнення для більшості небулайзерів становить 2–4 мл. Дозу слід зменшити до мінімуму, необхідного для підтримання належного контролю бронхіальної астми. Найвищу дозу (2 мг на добу) дітям віком до 12 років потрібно призначати тільки у разі тяжкого перебігу астми і на обмежений період часу.

Бронхіальна астма

Початкова терапія

На початку лікування, під час періодів загострення бронхіальної астми та при зменшенні або припиненні перорального прийому глюкокортикоїдів рекомендована доза становить: Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 1,0–2,0 мг 2 рази на добу. У дуже тяжких випадках доза може бути додатково підвищена.

Підтримуюча терапія

Підтримуючу дозу необхідно підбирати індивідуально до потреб кожного пацієнта з урахуванням тяжкості захворювання та клінічної реакції. При досягненні терапевтичного ефекту підтримуючу дозу потрібно знизити до мінімального значення, достатнього для контролю симптомів.

Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,25–0,5 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Пацієнти, які перорально приймають глюкокортикоїди як підтримуючу терапію

Застосування лікарського засобу Будесонід-Тева дає можливість відмінити або значно знизити дозу глюкокортикостероїдів для перорального застосування зі збереженням контролю бронхіальної астми. Необхідною умовою для початку переходу з пероральних стероїдів є відносно стабільний стан пацієнта. Протягом приблизно 10 днів застосовують високу дозу будесоніду в комбінації з дозою перорального стероїду, яку застосовували раніше. Після цього дозу пероральних стероїдів слід поступово зменшувати до найменшого можливого рівня, наприклад на 2,5 мг преднізолону або еквівалента на місяць. Часто застосування перорального стероїду можна повністю припинити, замінивши його виключно інгаляційним будесонідом. Докладніше про відміну глюкокортикостероїдів для перорального застосування див. у розділі «Особливості застосування».

Особливості дозування

Лікарський засіб Будесонід-Тева можна змішувати з 0,9 % розчином натрію хлориду та з розчинами для інгаляцій, які містять тербуталін, сальбутамол, фенотерол, ацетилцистеїн, натрію кромоглікат або іпратропіуму бромід.

Таблиця 1

Рекомендації з дозування

Доза (мг)

Об’єм лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення

0,25 мг/мл

0,5 мг/мл

0,25

1 мл

-

0,5

2 мл

1 мл

0,75

3 мл

-

1,0*

4 мл

2 мл

1,5**

6 мл

3 мл

2,0

8 мл

4 мл

* Застосовують 2 ампули лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл або одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

** Застосовують одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл плюс одна ампула лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

Пацієнтам, для яких бажано підвищити терапевтичний ефект, особливо пацієнтам без великої кількості слизу в дихальних шляхах, рекомендується збільшити дозу інгаляційного будесоніду замість комбінованого лікування з пероральними кортикостероїдами, що пов’язано з меншим ризиком виникнення системних побічних ефектів.

Круп

Звичайна доза для дітей, хворих на круп, становить 2 мг розпиленого будесоніду. Цю дозу застосовують одноразово або розділену на дві дози по 1 мг з інтервалом у 30 хвилин. Введення лікарського засобу можна повторювати кожні 12 годин, максимум до 36 годин або до досягнення клінічного покращення.

Спосіб застосування

Примітка! Ультразвукові небулайзери не призначені для розпилення лікарського засобу Будесонід-Тева, отже не можуть бути рекомендовані для застосування.

Лікування препаратом Будесонід-Тева здійснюється за допомогою струменевого небулайзера з ротовим мундштуком або відповідною маскою. Небулайзер слід під’єднати до повітряного компресора, який забезпечує достатній повітряний потік (6–8 л/хв), а об’єм наповнення має становити 2–4 мл.

Інструкція із застосування:

· Підготувати небулайзер до використання згідно з інструкцією виробника.

· Відкрити зовнішній пакет з фольги та дістати контурну упаковку з ампулами. Відділити одну ампулу від упаковки шляхом прокручування та відтягування (Рис. 1).

· Обережно струшувати ампулу впродовж приблизно 10 секунд або до зникнення осаду.

· Утримуючи ампулу у вертикальному положенні, відкрутити верхній кінчик (Рис. 2).

· Перевернути ампулу догори дном та видавити її вміст у ємність (камеру) небулайзера (Рис. 3).

· Ампула призначена для одноразового використання. Після кожного застосування будь-який невикористаний лікарський засіб виливається, а камера небулайзера промивається й очищується. Камеру небулайзера та ротовий мундштук або маску для обличчя промивають у теплій воді чи м’якому миючому засобі. Добре ополіскують і сушать, під’єднавши камеру небулайзера до вхідного отвору компресора.

· Пацієнти мають бути повідомлені про необхідність споліскування ротової порожнини водою після інгаляції призначеної дози з метою мінімізації ризику виникнення кандидозу ротоглотки.

· Крім цього, пацієнти також повинні споліскувати обличчя водою після використання маски з метою попередження подразнення шкіри обличчя.

Діти.

Лікарський засіб Будесонід-Тева застосовують дітям за показаннями (див. розділи «Показання» та «Спосіб застосування та дози»).

Купують з Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4), а також відповіді на них.

Яка ціна на Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Ціни на Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) в Україні починаються від 402.04 до 508.06, препарат доступний в 355 аптеках.

Від чого допомагає Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Показання препарату Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4):

Лікарський засіб Будесонід-Тева призначений для лікування бронхіальної астми у пацієнтів, для яких застосування інгаляторів з розпиленням лікарських засобів стиснутим повітрям або у вигляді лікарської форми сухого порошку є неефективним або недоцільним.

Лікарський засіб Будесонід-Тева також рекомендовано для застосування немовлятам і дітям, хворим на круп (ускладнення гострої вірусної інфекції верхніх дихальних шляхів, що також відоме як ларинготрахеобронхіт або підзв’язковий ларингіт), що є показанням для госпіталізації.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4): 0,5 мг/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Інструкція Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon
Зі складом Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: будесонід;

1 мл суспензії для розпилення містить будесоніду 0,25 мг або 0,5 мг;

допоміжні речовини: полісорбат 80; натрію хлорид; натрію цитрат дигідрат; кислота лимонна, моногідрат; динатрію едетат дигідрат; вода для ін’єкцій.

Як приймати Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4)?

plus-icon

Дозування

Дозування необхідно коригувати залежно від індивідуальних потреб пацієнта.

Доза, яка вводиться пацієнту, залежить від використовуваного обладнання для розпилення. Час розпилення та доставлена доза залежать від швидкості потоку, об’єму камери небулайзера та об’єму наповнення. Швидкість повітряного потоку через пристрій, що використовується для розпилення, має дорівнювати 6–8 літрів за хвилину. Відповідний об’єм наповнення для більшості небулайзерів становить 2–4 мл. Дозу слід зменшити до мінімуму, необхідного для підтримання належного контролю бронхіальної астми. Найвищу дозу (2 мг на добу) дітям віком до 12 років потрібно призначати тільки у разі тяжкого перебігу астми і на обмежений період часу.

Бронхіальна астма

Початкова терапія

На початку лікування, під час періодів загострення бронхіальної астми та при зменшенні або припиненні перорального прийому глюкокортикоїдів рекомендована доза становить: Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 1,0–2,0 мг 2 рази на добу. У дуже тяжких випадках доза може бути додатково підвищена.

Підтримуюча терапія

Підтримуючу дозу необхідно підбирати індивідуально до потреб кожного пацієнта з урахуванням тяжкості захворювання та клінічної реакції. При досягненні терапевтичного ефекту підтримуючу дозу потрібно знизити до мінімального значення, достатнього для контролю симптомів.

Діти віком від 6 місяців до 12 років: 0,25–0,5 мг 2 рази на добу.

Дорослі (у тому числі пацієнти літнього віку) та діти віком від 12 років: 0,5–1,0 мг 2 рази на добу.

Пацієнти, які перорально приймають глюкокортикоїди як підтримуючу терапію

Застосування лікарського засобу Будесонід-Тева дає можливість відмінити або значно знизити дозу глюкокортикостероїдів для перорального застосування зі збереженням контролю бронхіальної астми. Необхідною умовою для початку переходу з пероральних стероїдів є відносно стабільний стан пацієнта. Протягом приблизно 10 днів застосовують високу дозу будесоніду в комбінації з дозою перорального стероїду, яку застосовували раніше. Після цього дозу пероральних стероїдів слід поступово зменшувати до найменшого можливого рівня, наприклад на 2,5 мг преднізолону або еквівалента на місяць. Часто застосування перорального стероїду можна повністю припинити, замінивши його виключно інгаляційним будесонідом. Докладніше про відміну глюкокортикостероїдів для перорального застосування див. у розділі «Особливості застосування».

Особливості дозування

Лікарський засіб Будесонід-Тева можна змішувати з 0,9 % розчином натрію хлориду та з розчинами для інгаляцій, які містять тербуталін, сальбутамол, фенотерол, ацетилцистеїн, натрію кромоглікат або іпратропіуму бромід.

Таблиця 1

Рекомендації з дозування

Доза (мг)

Об’єм лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення

0,25 мг/мл

0,5 мг/мл

0,25

1 мл

-

0,5

2 мл

1 мл

0,75

3 мл

-

1,0*

4 мл

2 мл

1,5**

6 мл

3 мл

2,0

8 мл

4 мл

* Застосовують 2 ампули лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл або одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

** Застосовують одну ампулу лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,25 мг/мл плюс одна ампула лікарського засобу Будесонід-Тева, суспензія для розпилення, 0,5 мг/мл.

Пацієнтам, для яких бажано підвищити терапевтичний ефект, особливо пацієнтам без великої кількості слизу в дихальних шляхах, рекомендується збільшити дозу інгаляційного будесоніду замість комбінованого лікування з пероральними кортикостероїдами, що пов’язано з меншим ризиком виникнення системних побічних ефектів.

Круп

Звичайна доза для дітей, хворих на круп, становить 2 мг розпиленого будесоніду. Цю дозу застосовують одноразово або розділену на дві дози по 1 мг з інтервалом у 30 хвилин. Введення лікарського засобу можна повторювати кожні 12 годин, максимум до 36 годин або до досягнення клінічного покращення.

Спосіб застосування

Примітка! Ультразвукові небулайзери не призначені для розпилення лікарського засобу Будесонід-Тева, отже не можуть бути рекомендовані для застосування.

Лікування препаратом Будесонід-Тева здійснюється за допомогою струменевого небулайзера з ротовим мундштуком або відповідною маскою. Небулайзер слід під’єднати до повітряного компресора, який забезпечує достатній повітряний потік (6–8 л/хв), а об’єм наповнення має становити 2–4 мл.

Інструкція із застосування:

· Підготувати небулайзер до використання згідно з інструкцією виробника.

· Відкрити зовнішній пакет з фольги та дістати контурну упаковку з ампулами. Відділити одну ампулу від упаковки шляхом прокручування та відтягування (Рис. 1).

· Обережно струшувати ампулу впродовж приблизно 10 секунд або до зникнення осаду.

· Утримуючи ампулу у вертикальному положенні, відкрутити верхній кінчик (Рис. 2).

· Перевернути ампулу догори дном та видавити її вміст у ємність (камеру) небулайзера (Рис. 3).

· Ампула призначена для одноразового використання. Після кожного застосування будь-який невикористаний лікарський засіб виливається, а камера небулайзера промивається й очищується. Камеру небулайзера та ротовий мундштук або маску для обличчя промивають у теплій воді чи м’якому миючому засобі. Добре ополіскують і сушать, під’єднавши камеру небулайзера до вхідного отвору компресора.

· Пацієнти мають бути повідомлені про необхідність споліскування ротової порожнини водою після інгаляції призначеної дози з метою мінімізації ризику виникнення кандидозу ротоглотки.

· Крім цього, пацієнти також повинні споліскувати обличчя водою після використання маски з метою попередження подразнення шкіри обличчя.

Діти.

Лікарський засіб Будесонід-Тева застосовують дітям за показаннями (див. розділи «Показання» та «Спосіб застосування та дози»).

Чи можна приймати Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4), прийом під час вагітності: за призначенням лікаря з урахуванням користь/ризик

Чи можна Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) дітям?

plus-icon
Показання для дітей: за призначенням лікаря. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) в аптеках України?

plus-icon
Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4).

Купити Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) за допомогою ZDOROVI.UA

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Будесонід-Тева сусп. для розп. 0,5 мг/мл амп. 2 мл №20 (5х4) і заберіть його в аптеці.