Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

ReturnНазад

Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

Цены на Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1
7499.60 - 8414.00 грн.
target

найдено в 22 аптеках

7499.60 - 8414.00 грн.
target

найдено в 22 аптеках

Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1: Характеристики

Средняя цена 7894.94 грн.
Категория Препараты кальция
Страна Германия
Производитель Хаупт Фарма Вольфратсхаузен ГмбХ
Код ATHV03AF03
Действующее вещество Кальция фолинат
Фармгруппа Средства, применяемые для устранения токсических эффектов противоопухолевой терапии. Кальциумфолинат.
Дозировка 10 мг/мл
Форма раствор
Температура хранения от 2°C до 8°C
Международное название Calcium folinate
Регистрация UA/15243/01/01 от 24.06.2016
Рецепт по рецепту
Срок хранения 2,5 года

Особенности приема Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

Детиразрешено
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетразрешено
Водителиразрешено
Внимание!Внимание!

Описание препарата Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 создано на основе официальной инструкции к Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

Короткая инструкция по применению для Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

print
share
composition

Состав

діюча речовина: 1 мл розчину містить: кальцію фолінату 10,8 мг, що еквівалентно фолінової кислоти 10 мг;

1 флакон містить: кальцію фолінату 54 мг або 108 мг або 216 мг або 378 мг або 540 мг або 1080 мг, що еквівалентно 50 мг або 100 мг або 200 мг або 350 мг або 500 мг або 1000 мг фолінової кислоти

testimony

Показания

- Як захисний засіб для профілактики токсичної дії метотрексату при його застосуванні у середніх і високих дозах;

- як антидот при передозуванні та інтоксикації метотрексатом та іншими антагоністами фолієвої кислоти;

- у складі комбінованої цитотоксичної терапії з 5-фторурацилом (як біохімічний модулятор активності 5-фторурацилу);

- для лікування мегалобластної анемії, обумовленої дефіцитом фолієвої кислоти, а також для профілактики і лікування дефіциту фолатів, якщо пероральний прийом фолієвої кислоти неможливий.

composition

Противопоказания

● Підвищена чутливість до кальцію фолінату або до будь-якої іншої речовини, що входить до складу препарату;

● перніціозна анемія та інші мегалобластні анемії, спричинені дефіцитом вітаміну В12.

Usage

Способ применения

Кальцію фоліант − Віста призначений лише для внутрішньовенного або внутрішном’язового застосування. Швидкість внутрішньовенного введення не має перевищувати 160 мг/хв, зважаючи на вміст кальцію в розчині.

Розчини для внутрішньовенних інфузій готують шляхом розведення препарату 0,9 % розчином натрію хлориду або 5 % розчином глюкози.

Кальціумфолінатний захист при терапії метотрексатом

Оскільки дози та схеми застосування кальцію фолінату залежать від доз і схем терапії середніми та високими дозами метотрексату, за відповідною інформацією щодо дозування доцільно звертатися до протоколу лікування метотрексатом.

Кальцію фолінат слід вводити парентерально пацієнтам із синдромом мальабсорбції або іншими шлунково-кишковими захворюваннями, коли не гарантована кишкова абсорбція препарату. Дози понад 25 − 50 мг необхідно вводити лише парентерально, враховуючи ефект насичення при абсорбції кальцію фолінату в шлунково-кишковому тракті.

Кальціумфолінатний захист є необхідним у разі застосування метотрексату в дозах понад 500 мг/м2поверхні тіла та доцільним при дозах метотрексату 100 − 500 мг/м2поверхні тіла.

Нижче наведені рекомендації щодо застосування кальцію фолінату дорослим, пацієнтам літнього віку та дітям.

Дози та тривалість терапії кальцію фолінатом визначають з урахуванням доз і схеми лікування метотрексатом, наявності симптомів токсичної дії, а також індивідуальних показників екскреції метотрексату. Кальцію фоліант слід вводити у дозі 15 мг (6 − 12 мг/м2поверхні тіла) через 12 − 24 години (не пізніше ніж через 24 години) після початку інфузії метотрексату. Потім такі ж дози кальцію фолінату вводять кожні 6 годин протягом 72 годин. Після кількох парентеральних введень можна перейти до перорального прийому препарату у вигляді капсул.

Через 48 годин після початку інфузії метотрексату вимірюють залишкову концентрацію метотрексату в крові. Якщо вона менша за 0,5 мкмоль/л, терапію кальцію фолінатом можна припинити. Якщо ж концентрація метотрексату перевищує 0,5 мкмоль/л, захисну терапію необхідно продовжити та інтенсифікувати. Кальцію фолінат вводять у зазначених нижче дозах кожні 6 годин ще протягом 48 годин або до досягнення концентрації метотрексату < 0,05 мкмоль/л:

· при концентрації метотрексату ≥ 0,5 мкмоль/л – у дозі 15 мг/м2поверхні тіла;

· при концентрації метотрексату ≥ 1,0 мкмоль/л – у дозі 100 мг/м2поверхні тіла;

· при концентрації метотрексату ≥ 2,0 мкмоль/л – у дозі 200 мг/м2поверхні тіла.

На додаток до терапії кальцію фолінатом необхідно вживати заходи для прискорення екскреції метотрексату (підтримання високого діурезу, залуження сечі), а також щодня визначати рівень креатиніну у сироватці крові для контролю функції нирок.

Комбінована терапія у поєднанні з 5-фторурацилом

Застосовують різні схеми терапії 5‑фторурацилом у поєднанні з кальцію фолінатом, проте перевага якоїсь із них дотепер не доведена. Нижче описані деякі схеми лікування дорослих і пацієнтів літнього віку з поширеним або метастатичним колоректальним раком. Дані про застосування цих комбінацій для лікування дітей відсутні.

Схема з повторенням курсів кожні два тижні: у перший і другий дні курсу вводять кальцію фолінат у дозі 200 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім – 5‑фторурацил у дозі 400 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції і 5‑фторурацил у дозі 600 мг/м2поверхні тіла шляхом 22-годинної внутрішньовенної інфузії протягом наступних 2 днів, кожні два тижні у день 1-й та 2-й.

Схема з повторенням курсів щотижня: кальцію фолінат вводять у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200 − 500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії; 5‑фторурацил у дозі 500 мг/м2поверхні тіла вводять шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції в середині або у кінці інфузії кальцію фолінату.

Схема з повторенням курсів щомісяця: у перші 5 днів курсу щодня вводять кальцію фолінат у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200 − 500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім одразу ж вводять 5‑фторурацил у дозі 425 або 370 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції.

Під час комбінованої терапії 5‑фторурацилом і кальцію фолінатом може виникати необхідність у корекції доз 5‑фторурацилу та інтервалів між його введеннями, залежно від стану пацієнта, клінічної реакції на терапію і дозолімітувальних токсичних ефектів. Відповідні рекомендації наведені в інструкції для медичного застосування 5‑фторурацилу. Зниження доз кальцію фолінату не потрібне.

Необхідну кількість курсів терапії визначає лікар.

Застосування кальцію фолінату як антидоту антагоністів фолієвої кислоти триметрексату, триметоприму і піриметаміну

Профілактика токсичних ефектів триметрексату: кальцію фолінат вводять щодня під час лікування триметрексатом і ще протягом 72 годин після введення останньої дози триметрексату. Кальцію фолінат можна вводити внутрішньовенно протягом 5 − 10 хвилин у дозі 20 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин (добова доза 80 мг/м2поверхні тіла) або приймати перорально по 20 мг/м2поверхні 4 рази на добу через рівні проміжки часу. Добову дозу кальцію фолінату коригувати залежно від симптомів гематологічної токсичності триметрексату.

Лікування передозування триметрексату: у разі передозування (яке можливе при дозах триметрексату понад 90 мг/м2поверхні тіла без супутнього застосування кальцію фолінату) терапію триметрексатом слід припинити і вводити внутрішньовенно кальцію фолінат у дозі 40 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин протягом трьох діб.

Профілактика токсичних ефектів триметоприму: після припинення терапії триметопримом вводять кальцію фолінат у дозі 3 − 10 мг/добу до нормалізації гематологічних показників.

Профілактика токсичних ефектів піриметаміну: при терапії високими дозами піриметаміну або тривалому лікуванні низькими дозами призначають супутню терапію кальцію фолінатом у дозах від 5 до 50 мг/добу, залежно від кількості формених елементів у периферичній крові.

Ін’єкційну форму кальцію фолінату застосовують для лікування мегалобластної анемії, зумовленої дефіцитом фолієвої кислоти, а також для профілактики і лікування дефіциту фолатів, коли пероральний прийом фолієвої кислоти неможливий або неефективний (наприклад, при парентеральному харчуванні або при наявності тяжкого синдрому мальабсорбції).

Діти.

Кальцію фолінат показаний для застосовування дітям як захисний засіб для профілактики токсичної дії метотрексату, а також як антидот при передозуванні та інтоксикації метотрексатом і іншими антагоністами фолієвої кислоти.

Аналоги для Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

Показать еще

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1, а также ответы на них.

Какая цена на Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1?

plus-icon

Цены на Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 в Украине начинаются от 7499.6 до 8414.0, препарат доступен в 22 аптеках.

От чего помогает Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1?

plus-icon

Показания к применению Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1:

- Як захисний засіб для профілактики токсичної дії метотрексату при його застосуванні у середніх і високих дозах;

- як антидот при передозуванні та інтоксикації метотрексатом та іншими антагоністами фолієвої кислоти;

- у складі комбінованої цитотоксичної терапії з 5-фторурацилом (як біохімічний модулятор активності 5-фторурацилу);

- для лікування мегалобластної анемії, обумовленої дефіцитом фолієвої кислоти, а також для профілактики і лікування дефіциту фолатів, якщо пероральний прийом фолієвої кислоти неможливий.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1: 10 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1?

plus-icon

Инструкция к Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1?

plus-icon

С составом Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: 1 мл розчину містить: кальцію фолінату 10,8 мг, що еквівалентно фолінової кислоти 10 мг;

1 флакон містить: кальцію фолінату 54 мг або 108 мг або 216 мг або 378 мг або 540 мг або 1080 мг, що еквівалентно 50 мг або 100 мг або 200 мг або 350 мг або 500 мг або 1000 мг фолінової кислоти

Как принимать Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1?

plus-icon

Кальцію фоліант − Віста призначений лише для внутрішньовенного або внутрішном’язового застосування. Швидкість внутрішньовенного введення не має перевищувати 160 мг/хв, зважаючи на вміст кальцію в розчині.

Розчини для внутрішньовенних інфузій готують шляхом розведення препарату 0,9 % розчином натрію хлориду або 5 % розчином глюкози.

Кальціумфолінатний захист при терапії метотрексатом

Оскільки дози та схеми застосування кальцію фолінату залежать від доз і схем терапії середніми та високими дозами метотрексату, за відповідною інформацією щодо дозування доцільно звертатися до протоколу лікування метотрексатом.

Кальцію фолінат слід вводити парентерально пацієнтам із синдромом мальабсорбції або іншими шлунково-кишковими захворюваннями, коли не гарантована кишкова абсорбція препарату. Дози понад 25 − 50 мг необхідно вводити лише парентерально, враховуючи ефект насичення при абсорбції кальцію фолінату в шлунково-кишковому тракті.

Кальціумфолінатний захист є необхідним у разі застосування метотрексату в дозах понад 500 мг/м2поверхні тіла та доцільним при дозах метотрексату 100 − 500 мг/м2поверхні тіла.

Нижче наведені рекомендації щодо застосування кальцію фолінату дорослим, пацієнтам літнього віку та дітям.

Дози та тривалість терапії кальцію фолінатом визначають з урахуванням доз і схеми лікування метотрексатом, наявності симптомів токсичної дії, а також індивідуальних показників екскреції метотрексату. Кальцію фоліант слід вводити у дозі 15 мг (6 − 12 мг/м2поверхні тіла) через 12 − 24 години (не пізніше ніж через 24 години) після початку інфузії метотрексату. Потім такі ж дози кальцію фолінату вводять кожні 6 годин протягом 72 годин. Після кількох парентеральних введень можна перейти до перорального прийому препарату у вигляді капсул.

Через 48 годин після початку інфузії метотрексату вимірюють залишкову концентрацію метотрексату в крові. Якщо вона менша за 0,5 мкмоль/л, терапію кальцію фолінатом можна припинити. Якщо ж концентрація метотрексату перевищує 0,5 мкмоль/л, захисну терапію необхідно продовжити та інтенсифікувати. Кальцію фолінат вводять у зазначених нижче дозах кожні 6 годин ще протягом 48 годин або до досягнення концентрації метотрексату < 0,05 мкмоль/л:

· при концентрації метотрексату ≥ 0,5 мкмоль/л – у дозі 15 мг/м2поверхні тіла;

· при концентрації метотрексату ≥ 1,0 мкмоль/л – у дозі 100 мг/м2поверхні тіла;

· при концентрації метотрексату ≥ 2,0 мкмоль/л – у дозі 200 мг/м2поверхні тіла.

На додаток до терапії кальцію фолінатом необхідно вживати заходи для прискорення екскреції метотрексату (підтримання високого діурезу, залуження сечі), а також щодня визначати рівень креатиніну у сироватці крові для контролю функції нирок.

Комбінована терапія у поєднанні з 5-фторурацилом

Застосовують різні схеми терапії 5‑фторурацилом у поєднанні з кальцію фолінатом, проте перевага якоїсь із них дотепер не доведена. Нижче описані деякі схеми лікування дорослих і пацієнтів літнього віку з поширеним або метастатичним колоректальним раком. Дані про застосування цих комбінацій для лікування дітей відсутні.

Схема з повторенням курсів кожні два тижні: у перший і другий дні курсу вводять кальцію фолінат у дозі 200 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім – 5‑фторурацил у дозі 400 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції і 5‑фторурацил у дозі 600 мг/м2поверхні тіла шляхом 22-годинної внутрішньовенної інфузії протягом наступних 2 днів, кожні два тижні у день 1-й та 2-й.

Схема з повторенням курсів щотижня: кальцію фолінат вводять у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200 − 500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії; 5‑фторурацил у дозі 500 мг/м2поверхні тіла вводять шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції в середині або у кінці інфузії кальцію фолінату.

Схема з повторенням курсів щомісяця: у перші 5 днів курсу щодня вводять кальцію фолінат у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200 − 500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім одразу ж вводять 5‑фторурацил у дозі 425 або 370 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції.

Під час комбінованої терапії 5‑фторурацилом і кальцію фолінатом може виникати необхідність у корекції доз 5‑фторурацилу та інтервалів між його введеннями, залежно від стану пацієнта, клінічної реакції на терапію і дозолімітувальних токсичних ефектів. Відповідні рекомендації наведені в інструкції для медичного застосування 5‑фторурацилу. Зниження доз кальцію фолінату не потрібне.

Необхідну кількість курсів терапії визначає лікар.

Застосування кальцію фолінату як антидоту антагоністів фолієвої кислоти триметрексату, триметоприму і піриметаміну

Профілактика токсичних ефектів триметрексату: кальцію фолінат вводять щодня під час лікування триметрексатом і ще протягом 72 годин після введення останньої дози триметрексату. Кальцію фолінат можна вводити внутрішньовенно протягом 5 − 10 хвилин у дозі 20 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин (добова доза 80 мг/м2поверхні тіла) або приймати перорально по 20 мг/м2поверхні 4 рази на добу через рівні проміжки часу. Добову дозу кальцію фолінату коригувати залежно від симптомів гематологічної токсичності триметрексату.

Лікування передозування триметрексату: у разі передозування (яке можливе при дозах триметрексату понад 90 мг/м2поверхні тіла без супутнього застосування кальцію фолінату) терапію триметрексатом слід припинити і вводити внутрішньовенно кальцію фолінат у дозі 40 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин протягом трьох діб.

Профілактика токсичних ефектів триметоприму: після припинення терапії триметопримом вводять кальцію фолінат у дозі 3 − 10 мг/добу до нормалізації гематологічних показників.

Профілактика токсичних ефектів піриметаміну: при терапії високими дозами піриметаміну або тривалому лікуванні низькими дозами призначають супутню терапію кальцію фолінатом у дозах від 5 до 50 мг/добу, залежно від кількості формених елементів у периферичній крові.

Ін’єкційну форму кальцію фолінату застосовують для лікування мегалобластної анемії, зумовленої дефіцитом фолієвої кислоти, а також для профілактики і лікування дефіциту фолатів, коли пероральний прийом фолієвої кислоти неможливий або неефективний (наприклад, при парентеральному харчуванні або при наявності тяжкого синдрому мальабсорбції).

Діти.

Кальцію фолінат показаний для застосовування дітям як захисний засіб для профілактики токсичної дії метотрексату, а також як антидот при передозуванні та інтоксикації метотрексатом і іншими антагоністами фолієвої кислоти.

Можно ли принимать Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 детям?

plus-icon

Применение для детей: разрешено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1.

Процесс покупки Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 и заберите его в аптеке.

Купить Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Кальция фолинат-Виста раствор для ин. 10 мг/мл фл. 50 мл (500 мг) №1 можно в таких городах: Киев и в других населенных пунктах Украины.