Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5

ReturnНазад

Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5

Цены на Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5
550.15 - 969.41 грн.
target

найдено в 395 аптеках

550.15 - 969.41 грн.
target

найдено в 395 аптеках

Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5: Характеристики

Средняя цена 760.44 грн.
Категория Кровоостанавливающие препараты
Страна Словакия
Производитель ЭйчБиЭм Фарма С.Р.О.
Код ATHB02BA
Действующее вещество Фитоменадион
Фармгруппа Витамин K и другие гемостатики, фитоменадион.
Дозировка 10 мг/мл
Форма раствор
Температура хранения от 5°C до 25°C
Международное название Phytomenadione
Регистрация UA/12630/01/01 от 08.11.2017
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5

Детиразрешено
Беременныепо назначению врача
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетс осторожностью
Водителис осторожностью
Внимание!Внимание!

Описание препарата Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 создано на основе официальной инструкции к Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Алина Шевченко

Алина Шевченко

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5

Короткая инструкция по применению для Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5

print
share
composition

Состав

діюча речовина: phytomenadione (вітамін К1);

1 мл розчину для ін'єкцій містить фітоменадіону 10 мг;

допоміжні речовини: полісорбат 80, ацетат натрію, динатрію едетат, вода для ін'єкцій.

testimony

Показания

  • Профілактика та лікування кровотеч, що зумовлені зниженим згортанням крові, спричиненим гіповітамінозом або авітамінозом K, а також пригніченням факторів згортання крові ІІ, VII, IX та Х різної етіології.
  • Геморагічні ускладнення при лікуванні непрямими антикоагулянтами кумаринового типу (такими як, наприклад, варфарин).

· Гіпокоагуляція після тривалої обструкції жовчних шляхів та на ранніх стадіях цирозу печінки. Кишкові захворювання, що пов'язані з порушенням всмоктування, після тривалого лікування антибіотиками, сульфаніламідами і саліцилатами.

· Геморагічні явища у новонароджених, маткові кровотечі.

· У профілактичних цілях перед пологами для захисту матері та новонародженого від кровотечі, лікування кровотеч у новонароджених.

· У хірургії при довготривалих жовчних дренажах та при передопераційній підготовці пацієнтів зі зниженим згортанням крові.

composition

Противопоказания

  • Підвищена чутливість до компонентів препарату,
  • дефіцит глюкозо-6-фосфат-дегідрогенази,
  • гіперкоагуляція,
  • тромбоемболія,
  • гемолітична хвороба новонароджених,
  • тяжка печінкова недостатність.

Usage

Способ применения

Внутрішньовенне та внутрішньом’язове, а також пероральне введення (для цього, після наповнення, використовувати шприц без голки).

Не рекомендоване інфузійне введення.

Дорослі та пацієнти літнього віку:

Кровотечі після терапії антикоагулянтами:

При тяжких випадках вживати від 10 до 20 мг (від 1 до 2 ампул) Канавіту, розведеного у 5–10 мл води для ін’єкцій або 5 % розчином глюкози, вводити повільно (принаймні 30 секунд) внутрішньовенно. Якщо кровотеча не зупиняється, то через 3–4 години можливе повторне введення, але не більше 40 мг на добу. У невідкладних ситуаціях обов’язкове вливання свіжої крові або замороженої плазми. У легших випадках Канавіт застосовувати внутрішньом’язово. Обов’язково потрібно пам’ятати, що дія вітаміну К1 є довготривалою, особливо при застосуванні великих доз та при супутньому припиненні антикоагулянтної терапії може досягатися максимум за 24 години, коли можливе небажане збільшення згортання крові. З цієї причини рекомендується діяти обережно, якщо це можливо, застосовувати Канавіт пероральним введенням або внутрішньом'язовим і в нижчих дозах, щоб уникнути у пацієнта нових тромбоемболічних ускладнень у зв'язку зі швидким збільшенням рівня факторів згортання крові.

Необхідний постійний нагляд за показниками згортання крові, поки вони не стабілізуються.

Профілактика та лікування кровотеч при хворобах жовчних шляхів і печінки:

При незначному зниженні факторів згортання крові застосовувати від 5 до 10 мг лікарського засобу внутрішньом’язово 3 рази на тиждень. При більш тяжкому зниженні згортання крові та при відкритих кровотечах застосовувати 1–2 мл ампули внутрішньом’язово 1–2 рази на тиждень до нормалізації рівня протромбінового комплексу. При менш розвинених стадіях цирозу печінки вводити внутрішньом’язово від 20 до 30 мг Канавіту 3 рази на тиждень.

Профілактика кровотеч перед хірургічними втручаннями у пацієнтів зі зниженим рівнем коагуляційних факторів.

Перед невідкладними хірургічними втручаннями застосовувати від половини ампули до двох ампул внутрішньовенно, у менш екстрених випадках - 5 мг внутрішньовенно. Якщо хірургічне втручання заплановане, лікарський засіб вводити за 6 - 12 годин.

Інші кровотечі.

При зниженому рівні факторів ІІ, VII та X, при кровотечах різного походження застосовувати 1–2 ампули внутрішньом’язово до коригування коагуляції та зупинення кровотечі.

Найвища разова доза становить 20 мг, найвища добова доза Канавіту — 40 мг для обох методів застосування.

Примітка. При внутрішньовенному застосуванні емульсію для ін'єкцій розводити 1:5 (водою для ін’єкцій або 5 % розчином глюкози), вводити повільно зі швидкістю близько 1 мл за 20 секунд.

Люди літнього віку більш чутливі до дії лікарського засобу, тому для цієї вікової групи потрібно назначати найменші рекомендовані дози.

Педіатрична практика (віком до 18 років).

Лікарський засіб можна вводити внутрішньом’язово, внутрішньовенно або перорально.

Не змішувати з іншими лікарськими засобами. Проте, може бути введено шляхом ін'єкції дози у нижню частину інфузійного набору, що містить 5 % декстрози або 0,9 % хлориду натрію при швидкості введення ≥ 0,7 мл/хв.

Здорові новонароджені 36 тижнів гестаційного віку або старші ‒ 1 мг ін'єкції вводиться внутрішньом’язово при народженні або незабаром після народження.

Або 2 мг перорально при народженні або незабаром після народження. Після оральної дози слід вводити додаткову дозу 2 мг у віці 4 - 7 днів. Ще 2 мг пероральної дози слід вводити через 1 місяць після народження. У винятково формульній групі немовлят третя оральна доза може бути відмінена.

Недоношені новонароджені (менше 36 тижнів гестаційного віку масою тіла 2,5 кг або більше) та особливо схильні до ризику народження у термін (наприклад, недоношеність, родова асфіксія, обструкційна жовтяниця, нездатність ковтати, введення антикоагулянтів або протиепілептичних засобів матері).

1 міліграм ін'єкції внутрішньом’язово або внутрішньовенно при народженні або незабаром після народження. Кількість подальших доз та їх частота повинні бути визначені на основі стану коагуляції.

При лікуванні передозування антикоагулянтами кумаринового типу, рекомендована доза

250 - 300 микрограмів/кг внутрішньовенно для дітей масою тіла більше 1.6 кг.

Для пацієнтів, які продовжують отримувати варфарин, рекомендована доза для часткового скасування антикоагуляції становить 30 мкг/кг, що вводяться шляхом внутрішньовенної ін'єкції, у дітей з масою тіла більше 13 кг.

Недоношені новонароджені (менше 36 тижнів гестаційного віку масою тіла менше 2,5 кг):

0,4 мг/кг (еквівалентно 0,04 мл/кг) ін'єкції внутрішньом’язово або внутрішньовенно при народженні або незабаром після народження. Ця парентеральна доза не повинна бути перевищена. Кількість подальших доз та їх частота повинні бути визначені на основі стану коагуляції.

Доведено, що у пацієнтів із холестатичними захворюваннями печінки, як основного захворювання, та з порушеннями всмоктування пероральна профілактика є недостатньою.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: необхідно звернути увагу на розрахунок та вимірювання доз по відношенню до маси тіла у дитини (часті помилки умов використання — таких як, у 10 разів перевищена доза).

Дози для передчасно народжених дітей у якості профілактики кровотечі при дефіциті вітаміну K наведено в таблиці:

Маса тіла дитини

Доза вітаміну K при народженні

Об'єм ін'єкції

1 кг

0,4 мг

0,04 мл

1,5 кг

0,6 мг

0,06 мл

2 кг

0,8 мг

0,08 мл

2,5 кг

1 мг

0,1 мл

>2,5 кг

1 мг

0,1 мл

Немовлятам рекомендується давати додаткову пероральну дозу, але дані, що стосуються безпечності та ефективності цих наступних доз обмежені.

Рекомендовані дози для дітей

Вік

Доза

Новонароджені

не більше 1 мг

До 1 року

1- 2,5 мг

1-6 років

2,5-5 мг

6-15 років

5-10 мг

Діти.

Лікарський засіб можна застосовувати у педіатричній практиці.

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5, а также ответы на них.

Какая цена на Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Цены на Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 в Украине начинаются от 550.15 до 969.408, препарат доступен в 395 аптеках.

От чего помогает Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Показания к применению Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5:

  • Профілактика та лікування кровотеч, що зумовлені зниженим згортанням крові, спричиненим гіповітамінозом або авітамінозом K, а також пригніченням факторів згортання крові ІІ, VII, IX та Х різної етіології.
  • Геморагічні ускладнення при лікуванні непрямими антикоагулянтами кумаринового типу (такими як, наприклад, варфарин).

· Гіпокоагуляція після тривалої обструкції жовчних шляхів та на ранніх стадіях цирозу печінки. Кишкові захворювання, що пов'язані з порушенням всмоктування, після тривалого лікування антибіотиками, сульфаніламідами і саліцилатами.

· Геморагічні явища у новонароджених, маткові кровотечі.

· У профілактичних цілях перед пологами для захисту матері та новонародженого від кровотечі, лікування кровотеч у новонароджених.

· У хірургії при довготривалих жовчних дренажах та при передопераційній підготовці пацієнтів зі зниженим згортанням крові.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5: 10 мг/мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Инструкция к Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

С составом Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 можно ознакомиться ниже.

діюча речовина: phytomenadione (вітамін К1);

1 мл розчину для ін'єкцій містить фітоменадіону 10 мг;

допоміжні речовини: полісорбат 80, ацетат натрію, динатрію едетат, вода для ін'єкцій.

Как принимать Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5?

plus-icon

Внутрішньовенне та внутрішньом’язове, а також пероральне введення (для цього, після наповнення, використовувати шприц без голки).

Не рекомендоване інфузійне введення.

Дорослі та пацієнти літнього віку:

Кровотечі після терапії антикоагулянтами:

При тяжких випадках вживати від 10 до 20 мг (від 1 до 2 ампул) Канавіту, розведеного у 5–10 мл води для ін’єкцій або 5 % розчином глюкози, вводити повільно (принаймні 30 секунд) внутрішньовенно. Якщо кровотеча не зупиняється, то через 3–4 години можливе повторне введення, але не більше 40 мг на добу. У невідкладних ситуаціях обов’язкове вливання свіжої крові або замороженої плазми. У легших випадках Канавіт застосовувати внутрішньом’язово. Обов’язково потрібно пам’ятати, що дія вітаміну К1 є довготривалою, особливо при застосуванні великих доз та при супутньому припиненні антикоагулянтної терапії може досягатися максимум за 24 години, коли можливе небажане збільшення згортання крові. З цієї причини рекомендується діяти обережно, якщо це можливо, застосовувати Канавіт пероральним введенням або внутрішньом'язовим і в нижчих дозах, щоб уникнути у пацієнта нових тромбоемболічних ускладнень у зв'язку зі швидким збільшенням рівня факторів згортання крові.

Необхідний постійний нагляд за показниками згортання крові, поки вони не стабілізуються.

Профілактика та лікування кровотеч при хворобах жовчних шляхів і печінки:

При незначному зниженні факторів згортання крові застосовувати від 5 до 10 мг лікарського засобу внутрішньом’язово 3 рази на тиждень. При більш тяжкому зниженні згортання крові та при відкритих кровотечах застосовувати 1–2 мл ампули внутрішньом’язово 1–2 рази на тиждень до нормалізації рівня протромбінового комплексу. При менш розвинених стадіях цирозу печінки вводити внутрішньом’язово від 20 до 30 мг Канавіту 3 рази на тиждень.

Профілактика кровотеч перед хірургічними втручаннями у пацієнтів зі зниженим рівнем коагуляційних факторів.

Перед невідкладними хірургічними втручаннями застосовувати від половини ампули до двох ампул внутрішньовенно, у менш екстрених випадках - 5 мг внутрішньовенно. Якщо хірургічне втручання заплановане, лікарський засіб вводити за 6 - 12 годин.

Інші кровотечі.

При зниженому рівні факторів ІІ, VII та X, при кровотечах різного походження застосовувати 1–2 ампули внутрішньом’язово до коригування коагуляції та зупинення кровотечі.

Найвища разова доза становить 20 мг, найвища добова доза Канавіту — 40 мг для обох методів застосування.

Примітка. При внутрішньовенному застосуванні емульсію для ін'єкцій розводити 1:5 (водою для ін’єкцій або 5 % розчином глюкози), вводити повільно зі швидкістю близько 1 мл за 20 секунд.

Люди літнього віку більш чутливі до дії лікарського засобу, тому для цієї вікової групи потрібно назначати найменші рекомендовані дози.

Педіатрична практика (віком до 18 років).

Лікарський засіб можна вводити внутрішньом’язово, внутрішньовенно або перорально.

Не змішувати з іншими лікарськими засобами. Проте, може бути введено шляхом ін'єкції дози у нижню частину інфузійного набору, що містить 5 % декстрози або 0,9 % хлориду натрію при швидкості введення ≥ 0,7 мл/хв.

Здорові новонароджені 36 тижнів гестаційного віку або старші ‒ 1 мг ін'єкції вводиться внутрішньом’язово при народженні або незабаром після народження.

Або 2 мг перорально при народженні або незабаром після народження. Після оральної дози слід вводити додаткову дозу 2 мг у віці 4 - 7 днів. Ще 2 мг пероральної дози слід вводити через 1 місяць після народження. У винятково формульній групі немовлят третя оральна доза може бути відмінена.

Недоношені новонароджені (менше 36 тижнів гестаційного віку масою тіла 2,5 кг або більше) та особливо схильні до ризику народження у термін (наприклад, недоношеність, родова асфіксія, обструкційна жовтяниця, нездатність ковтати, введення антикоагулянтів або протиепілептичних засобів матері).

1 міліграм ін'єкції внутрішньом’язово або внутрішньовенно при народженні або незабаром після народження. Кількість подальших доз та їх частота повинні бути визначені на основі стану коагуляції.

При лікуванні передозування антикоагулянтами кумаринового типу, рекомендована доза

250 - 300 микрограмів/кг внутрішньовенно для дітей масою тіла більше 1.6 кг.

Для пацієнтів, які продовжують отримувати варфарин, рекомендована доза для часткового скасування антикоагуляції становить 30 мкг/кг, що вводяться шляхом внутрішньовенної ін'єкції, у дітей з масою тіла більше 13 кг.

Недоношені новонароджені (менше 36 тижнів гестаційного віку масою тіла менше 2,5 кг):

0,4 мг/кг (еквівалентно 0,04 мл/кг) ін'єкції внутрішньом’язово або внутрішньовенно при народженні або незабаром після народження. Ця парентеральна доза не повинна бути перевищена. Кількість подальших доз та їх частота повинні бути визначені на основі стану коагуляції.

Доведено, що у пацієнтів із холестатичними захворюваннями печінки, як основного захворювання, та з порушеннями всмоктування пероральна профілактика є недостатньою.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: необхідно звернути увагу на розрахунок та вимірювання доз по відношенню до маси тіла у дитини (часті помилки умов використання — таких як, у 10 разів перевищена доза).

Дози для передчасно народжених дітей у якості профілактики кровотечі при дефіциті вітаміну K наведено в таблиці:

Маса тіла дитини

Доза вітаміну K при народженні

Об'єм ін'єкції

1 кг

0,4 мг

0,04 мл

1,5 кг

0,6 мг

0,06 мл

2 кг

0,8 мг

0,08 мл

2,5 кг

1 мг

0,1 мл

>2,5 кг

1 мг

0,1 мл

Немовлятам рекомендується давати додаткову пероральну дозу, але дані, що стосуються безпечності та ефективності цих наступних доз обмежені.

Рекомендовані дози для дітей

Вік

Доза

Новонароджені

не більше 1 мг

До 1 року

1- 2,5 мг

1-6 років

2,5-5 мг

6-15 років

5-10 мг

Діти.

Лікарський засіб можна застосовувати у педіатричній практиці.

Можно ли принимать Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5, принимать при беременности: по назначению врача

Можно ли Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 детям?

plus-icon

Применение для детей: разрешено. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5.

Процесс покупки Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Канавит раствор для ин. 10 мг/мл амп. 1 мл №5 и заберите его в аптеке.