Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1

ReturnНазад

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1

Цены на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1
1256.77 - 1552.90 грн.
target

найдено в 125 аптеках

1256.77 - 1552.90 грн.
target

найдено в 125 аптеках

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1: Характеристики

Средняя цена 1410.36 грн.
Категория Вакцины и сыворотки
Страна Франция
Производитель Санофи Пастер
Код ATHJ07CA09
Действующее вещество Diphtheria, tetanus, pertussis (acellular, component), hepatitis B (rDNA), poliomyelitis (inactivated) and Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine (adsorbed)(DTaP-IPV-HB-Hib)
Фармгруппа Комбинированные противобактериальные и противовирусные вакцины.
Дозировка 0,5 мл
Форма суспензия
Температура хранения от 2°C до 8°C
Международное название Diphtheria-hemophilus influenzae B-pertussis-poliomyelitis-tetanus-hepatitis B
Регистрация UA/13080/01/01 от 30.08.2019
Рецепт по рецепту
Срок хранения 3 года

Особенности приема Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1

Детис 6-ти недель
Беременныезапрещено
Кормящиезапрещено
Аллергияс осторожностью
Диабетразрешено
Водителизапрещено
Внимание!Внимание!

Описание препарата Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 создано на основе официальной инструкции к Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 и представлено на сайте ZDOROVI.UA только для ознакомительных целей. Не следует использовать описание как инструкцию к самолечению. Проконсультируйтесь с врачом перед покупкой Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 и помните, что самолечение может быть опасно для Вашего здоровья!

Инструкция проверенаИнструкция проверена и утверждена специалистом
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикующий провизор, фармацевт высшей категории, специальность - фармация, консультант ZDOROVI.UA

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1

Короткая инструкция по применению для Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1

print
share
composition

Состав

діючі речовини:

Diphtheria, tetanus, pertussis (acellular, component), hepatitis B (rDNA), poliomyelitis (inactivated) and Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine (adsorbed)(DTaP-IPV-HB-Hib);

Одна доза вакцини* (0,5 мл) містить:

дифтерійний анатоксин ≥ 20 МО**

правцевий анатоксин ≥ 40 МО**

антигени Bordetella pertussis:

кашлюковий анатоксин 25 мкг

філаментний гемаглютинін 25 мкг

інактивований поліовірус***:

типу 1 (штам Mahoney) 40 D-одиниць****

типу 2 (штам MEF-1) 8 D-одиниць****

типу 3 (штам Saukett) 32 D-одиниць****

поверхневий антиген вірусу гепатиту В***** 10 мкг

полісахарид Haemophilus influenzae типу b 12 мкг

(полірибозилрибітол фосфат),

кон’югований з правцевим протеїном 22–36 мкг

* Адсорбована на гідроксиді алюмінію, гідратованому (відповідає 0,6 мг Al3+).

** Міжнародні одиниці.

*** Отримані на клітинах Vero.

**** Або еквівалентна кількість антигену, визначена відповідним імунохімічним методом.

***** Отриманий на клітинах дріжджів Hansenula polymorpha за допомогою рекомбінантної ДНК-технології.

допоміжні речовини:

гідрофосфат динатрію, дигідрофосфат калію, трометамол, сахароза, незамінні амінокислоти, у тому числі L-фенілаланін, і вода для ін’єкцій.

У вакцині можуть бути присутні у слідовій кількості речовини, що використовуються в процесі виробництва: глутаральдегід, формальдегід, неоміцин, стрептоміцин та поліміксин В (див. розділ «Протипоказання»).

testimony

Показания

Препарат Гексаксим (аКДП-ІПВ-ГB-Hib вакцина) показаний для первинної та бустерної вакцинації немовлят і дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку,для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту В, поліомієліту та інвазивних захворювань, спричинених Haemophilus influenzae типу b (Hib).

Вакцину слід використовувати згідно з офіційними рекомендаціями нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України.

composition

Противопоказания

Анафілактична реакція в анамнезі на попереднє введення вакцини Гексаксим .

Гіперчутливість до діючих речовин, до будь-якої з допоміжних речовин, перелічених у розділі «Склад», до залишкових речовин, які можуть знаходитися в препараті у слідових кількостях (глутаральдегід, формальдегід, неоміцин, стрептоміцин та поліміксин В), до будь-якої вакцини проти кашлюку або на попереднє введення вакцини Гексаксим або вакцини, що містить такі самі діючі компоненти або складові.

Потрібно відкласти імунізацію у осіб з помірними або важкими гострими гарячковими захворюваннями або інфекцією. Наявність легких інфекцій та/або невеликого підвищення температури тіла не повинні бути приводом для відкладання щеплення.

Щеплення вакциною Гексаксим протипоказане особам, у яких виникла енцефалопатія нез’ясованої етіології протягом 7 днів після попереднього щеплення вакциною, що містила кашлюковий компонент (цільноклітинний або ацелюлярний). За таких умов вакцинацію проти кашлюку слід припинити і курс вакцинації необхідно продовжити вакциною проти дифтерії, правця, гепатиту В, поліомієліту та Hib-інфекції.

Вакцину проти кашлюку не слід вводити особам з неконтрольованим неврологічним розладомабо неконтрольованою епілепсією до призначення належного лікування цього стану, нормалізації стану пацієнта та поки користь від такого щеплення буде однозначно переважати ризики.

Usage

Способ применения

Дозування

Первинна вакцинація

Курс первинної вакцинації складається з двох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 8 тижнів) або трьох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 4 тижні) відповіднодо офіційних рекомендацій.

При цьому можна використовувати усі схеми вакцинації, в тому числі Розширену програму імунізації ВООЗ (EPI) зі щепленням у віці 6, 10, 14 тижнів, незалежно від того, вводили дитині дозу вакцини проти гепатиту В одразу після народження чи ні.

У разі введення дитині дози вакцини проти гепатиту В одразу після народження Гексаксим можна використовувати для введення додаткових доз вакцини проти гепатиту В, починаючи з 6-тижневого віку. Якщо друга доза вакцини проти гепатиту В має бути введена раніше цього віку, необхідно використовувати моновалентну вакцину проти гепатиту В.

У разі введення однієї дози вакцини проти гепатиту B одразу після народження для немовляти можна використовувати послідовний графік первинного курсу щеплення гексавалентною/пентавалентною/гексавалентною вакцинами із застосуванням вакцини Гексаксим та пентавалентної вакцини DTaP-IPV/Hib (вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку (ацелюлярна), правця, інактивованої вакцини проти поліомієліту, вакцини проти Haemophilus influenzae типу b) згідно з офіційними рекомендаціями.

Бустерна вакцинація (ревакцинація)

Після 2-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим необхідно ввести одну бустерну дозу препарату.

Після 3-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим слід ввести одну бустерну дозу препарату.

Бустерні дози потрібно вводити не раніше ніж через 6 місяців після останньої дози курсу первинної вакцинації з дотриманням вимог офіційно затверджених нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України. Необхідно ввести як мінімум одну дозу вакцини Hib.

Крім того, якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Після 3-дозової схеми вакцинації препаратом Гексаксим згідно з вимогами EPI ВООЗ (у віці 6, 10, 14 тижнів), якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Необхідно ввести як мінімум одну бустерну дозу поліовакцини. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Якщо вакцинацію проти гепатиту В виконували одразу після народження, після 3-дозової схеми первинної вакцинації як бустерну вакцину можна використовувати Гексаксим або п’ятивалентну аКДП-ІПВ/Hib вакцину.

Гексаксим можна застосовувати як бустерну вакцинуособам, які раніше отримували щеплення іншою шестивалентною вакциною або п’ятивалентною аКДП-ІПВ/Hib вакциною у комбінації з моновалентною вакциною проти гепатиту В.

При проведенні імунізації на території України щодо схеми застосування, протипоказань та взаємодії з іншими лікарськими засобами слід керуватися діючими наказами МОЗ України щодо проведення профілактичних щеплень.

Щеплення проводить медичний персонал у кабінетах щеплень лікувально-профілактичних закладів.

Спосіб застосування

Щеплення необхідно виконувати шляхом внутрішньом’язової ін’єкції. Рекомендоване місце ін’єкції –передньолатеральна поверхня верхньої частини стегна у немовлят та дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку, та дельтоподібний плечовий м’яз у дітей старшого віку, починаючи з 15-місячного віку (у цю ділянку вакцину можна вводити з 15-місячного віку).

Діти.

Безпечність та ефективність застосування препарату Гексаксим дітям віком до 6 тижнів наразі не встановлені. Дані з цього приводу відсутні.

Також немає даних щодо застосування цього препаратудітямстаршого віку (див. розділи «Побічні реакції» та «Імунологічні і біологічні властивості»).

Часто задаваемые вопросы

Ниже собраны популярные вопросы пользователей сервиса Zdorovi.UA про Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1, а также ответы на них.

Какая цена на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Цены на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 в Украине начинаются от 1256.77 до 1552.9, препарат доступен в 125 аптеках.

От чего помогает Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Показания к применению Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1:

Препарат Гексаксим (аКДП-ІПВ-ГB-Hib вакцина) показаний для первинної та бустерної вакцинації немовлят і дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку,для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту В, поліомієліту та інвазивних захворювань, спричинених Haemophilus influenzae типу b (Hib).

Вакцину слід використовувати згідно з офіційними рекомендаціями нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України.

Какая дозировка препарата?

plus-icon

Дозировка Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1: 0,5 мл.

Где можно ознакомиться с инструкцией к Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Инструкция к Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 всегда содержится в упаковке препарата. Также вы можете найти необходимую информацию на этой странице в блоке "Инструкция по применению".

Какой состав Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

С составом Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 можно ознакомиться ниже.

діючі речовини:

Diphtheria, tetanus, pertussis (acellular, component), hepatitis B (rDNA), poliomyelitis (inactivated) and Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine (adsorbed)(DTaP-IPV-HB-Hib);

Одна доза вакцини* (0,5 мл) містить:

дифтерійний анатоксин ≥ 20 МО**

правцевий анатоксин ≥ 40 МО**

антигени Bordetella pertussis:

кашлюковий анатоксин 25 мкг

філаментний гемаглютинін 25 мкг

інактивований поліовірус***:

типу 1 (штам Mahoney) 40 D-одиниць****

типу 2 (штам MEF-1) 8 D-одиниць****

типу 3 (штам Saukett) 32 D-одиниць****

поверхневий антиген вірусу гепатиту В***** 10 мкг

полісахарид Haemophilus influenzae типу b 12 мкг

(полірибозилрибітол фосфат),

кон’югований з правцевим протеїном 22–36 мкг

* Адсорбована на гідроксиді алюмінію, гідратованому (відповідає 0,6 мг Al3+).

** Міжнародні одиниці.

*** Отримані на клітинах Vero.

**** Або еквівалентна кількість антигену, визначена відповідним імунохімічним методом.

***** Отриманий на клітинах дріжджів Hansenula polymorpha за допомогою рекомбінантної ДНК-технології.

допоміжні речовини:

гідрофосфат динатрію, дигідрофосфат калію, трометамол, сахароза, незамінні амінокислоти, у тому числі L-фенілаланін, і вода для ін’єкцій.

У вакцині можуть бути присутні у слідовій кількості речовини, що використовуються в процесі виробництва: глутаральдегід, формальдегід, неоміцин, стрептоміцин та поліміксин В (див. розділ «Протипоказання»).

Как принимать Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Дозування

Первинна вакцинація

Курс первинної вакцинації складається з двох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 8 тижнів) або трьох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 4 тижні) відповіднодо офіційних рекомендацій.

При цьому можна використовувати усі схеми вакцинації, в тому числі Розширену програму імунізації ВООЗ (EPI) зі щепленням у віці 6, 10, 14 тижнів, незалежно від того, вводили дитині дозу вакцини проти гепатиту В одразу після народження чи ні.

У разі введення дитині дози вакцини проти гепатиту В одразу після народження Гексаксим можна використовувати для введення додаткових доз вакцини проти гепатиту В, починаючи з 6-тижневого віку. Якщо друга доза вакцини проти гепатиту В має бути введена раніше цього віку, необхідно використовувати моновалентну вакцину проти гепатиту В.

У разі введення однієї дози вакцини проти гепатиту B одразу після народження для немовляти можна використовувати послідовний графік первинного курсу щеплення гексавалентною/пентавалентною/гексавалентною вакцинами із застосуванням вакцини Гексаксим та пентавалентної вакцини DTaP-IPV/Hib (вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку (ацелюлярна), правця, інактивованої вакцини проти поліомієліту, вакцини проти Haemophilus influenzae типу b) згідно з офіційними рекомендаціями.

Бустерна вакцинація (ревакцинація)

Після 2-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим необхідно ввести одну бустерну дозу препарату.

Після 3-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим слід ввести одну бустерну дозу препарату.

Бустерні дози потрібно вводити не раніше ніж через 6 місяців після останньої дози курсу первинної вакцинації з дотриманням вимог офіційно затверджених нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України. Необхідно ввести як мінімум одну дозу вакцини Hib.

Крім того, якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Після 3-дозової схеми вакцинації препаратом Гексаксим згідно з вимогами EPI ВООЗ (у віці 6, 10, 14 тижнів), якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Необхідно ввести як мінімум одну бустерну дозу поліовакцини. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Якщо вакцинацію проти гепатиту В виконували одразу після народження, після 3-дозової схеми первинної вакцинації як бустерну вакцину можна використовувати Гексаксим або п’ятивалентну аКДП-ІПВ/Hib вакцину.

Гексаксим можна застосовувати як бустерну вакцинуособам, які раніше отримували щеплення іншою шестивалентною вакциною або п’ятивалентною аКДП-ІПВ/Hib вакциною у комбінації з моновалентною вакциною проти гепатиту В.

При проведенні імунізації на території України щодо схеми застосування, протипоказань та взаємодії з іншими лікарськими засобами слід керуватися діючими наказами МОЗ України щодо проведення профілактичних щеплень.

Щеплення проводить медичний персонал у кабінетах щеплень лікувально-профілактичних закладів.

Спосіб застосування

Щеплення необхідно виконувати шляхом внутрішньом’язової ін’єкції. Рекомендоване місце ін’єкції –передньолатеральна поверхня верхньої частини стегна у немовлят та дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку, та дельтоподібний плечовий м’яз у дітей старшого віку, починаючи з 15-місячного віку (у цю ділянку вакцину можна вводити з 15-місячного віку).

Діти.

Безпечність та ефективність застосування препарату Гексаксим дітям віком до 6 тижнів наразі не встановлені. Дані з цього приводу відсутні.

Також немає даних щодо застосування цього препаратудітямстаршого віку (див. розділи «Побічні реакції» та «Імунологічні і біологічні властивості»).

Можно ли принимать Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 при беременности?

plus-icon

Согласно инструкции по применению Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1, принимать при беременности: запрещено

Можно ли Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 детям?

plus-icon

Применение для детей: с 6-ти недель. Обязательно проконсультируйтесь с врачом перед приемом Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 вашим ребенком.

Нужен ли рецепт, чтобы купить Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 в аптеках Украины?

plus-icon

Категория отпуска на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 - по рецепту.

Важно! Обязательно получите консультацию лечащего врача перед тем, как купить Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1.

Процесс покупки Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1

Найдите товар в каталоге
Шаг №1

Найдите товар в каталоге

Введите в поиск Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 и кликните на препарат. Если вы уже в карточке товара и вам доступны характеристики - пропустите этот шаг.

Проверьте наличие и стоимость
Шаг №2

Проверьте наличие и стоимость

Нажмите кнопку "Выбрать аптеку", установите город и проверьте наличие Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 в удобной для вас аптеке.

Бронируйте несколько препаратов
Шаг №3

Бронируйте несколько препаратов

Если кроме Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 вам необходимо оформить бронь на другие препараты, используйте иконку "В список".

Выберите аптеку
Шаг №4

Выберите аптеку

Чтобы купить Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1, выберите аптеку на карте или в списке аптек, кликните на нее, и товар добавится в корзину.

Проверьте корзину
Шаг №5

Проверьте корзину

Проверьте, есть ли Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 и другие препараты в корзине, нажмите кнопку "Заказать" и укажите номер телефона.

Дождитесь подтверждения заказа
Шаг №6

Дождитесь подтверждения заказа

Дождитесь СМС сообщения с подтверждением бронирования препарата Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 и заберите его в аптеке.

Купить Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 в аптеках Украины можно сделав бронь через сервис zdorovi.ua. Забронировать Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ин. шприц 0,5 мл №1 можно в таких городах: Луцк , Владимир , Ровно , Житомир , Харьков , Запорожье , Львов , Ивано-Франковск , Тернополь , Одесса , Николаев , Винница , Хмельницкий , Черкассы , Полтава , Кременчуг , Днепр , Каменское , Кривой Рог , Кропивницкий , Киев и в других населенных пунктах Украины.