Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1

ReturnНазад

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1

Ціни на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1
1256.77 - 1585.00 грн.
target

знайдено в 216 аптеках

1256.77 - 1585.00 грн.
target

знайдено в 216 аптеках

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1: Характеристики

Средня ціна 1442.59 грн.
Категорія Вакцини і сироватки
Країна Франція
Виробник Санофі Пастер
Код ATHJ07CA09
Діюча речовина Diphtheria, tetanus, pertussis (acellular, component), hepatitis B (rDNA), poliomyelitis (inactivated) and Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine (adsorbed)(DTaP-IPV-HB-Hib)
Фармгрупа Комбіновані протибактеріальні та противірусні вакцини.
Дозування 0,5 мл
Форма суспензія
Температура зберігання від 2°C до 8°C
Міжнародна назва Diphtheria-hemophilus influenzae B-pertussis-poliomyelitis-tetanus-hepatitis B
Реєстрація UA/13080/01/01 від 30.08.2019
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 3 роки

Особливості прийому Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1

Дітиз 6-ти тижнів
Вагітнізаборонено
Годуючізаборонено
Алергіяз обережністю
Діабетдозволено
Водіїзаборонено
Увага!Увага!

Опис препарату Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 створено на основі офіціальної інструкції до Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1

Коротка інструкція із застосування для Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1

print
share
composition

Склад

діючі речовини:

Diphtheria, tetanus, pertussis (acellular, component), hepatitis B (rDNA), poliomyelitis (inactivated) and Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine (adsorbed)(DTaP-IPV-HB-Hib);

Одна доза вакцини* (0,5 мл) містить:

дифтерійний анатоксин ≥ 20 МО**

правцевий анатоксин ≥ 40 МО**

антигени Bordetella pertussis:

кашлюковий анатоксин 25 мкг

філаментний гемаглютинін 25 мкг

інактивований поліовірус***:

типу 1 (штам Mahoney) 40 D-одиниць****

типу 2 (штам MEF-1) 8 D-одиниць****

типу 3 (штам Saukett) 32 D-одиниць****

поверхневий антиген вірусу гепатиту В***** 10 мкг

полісахарид Haemophilus influenzae типу b 12 мкг

(полірибозилрибітол фосфат),

кон’югований з правцевим протеїном 22–36 мкг

* Адсорбована на гідроксиді алюмінію, гідратованому (відповідає 0,6 мг Al3+).

** Міжнародні одиниці.

*** Отримані на клітинах Vero.

**** Або еквівалентна кількість антигену, визначена відповідним імунохімічним методом.

***** Отриманий на клітинах дріжджів Hansenula polymorpha за допомогою рекомбінантної ДНК-технології.

допоміжні речовини:

гідрофосфат динатрію, дигідрофосфат калію, трометамол, сахароза, незамінні амінокислоти, у тому числі L-фенілаланін, і вода для ін’єкцій.

У вакцині можуть бути присутні у слідовій кількості речовини, що використовуються в процесі виробництва: глутаральдегід, формальдегід, неоміцин, стрептоміцин та поліміксин В (див. розділ «Протипоказання»).

testimony

Показання

Препарат Гексаксим (аКДП-ІПВ-ГB-Hib вакцина) показаний для первинної та бустерної вакцинації немовлят і дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку,для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту В, поліомієліту та інвазивних захворювань, спричинених Haemophilus influenzae типу b (Hib).

Вакцину слід використовувати згідно з офіційними рекомендаціями нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України.

composition

Протипоказання

Анафілактична реакція в анамнезі на попереднє введення вакцини Гексаксим .

Гіперчутливість до діючих речовин, до будь-якої з допоміжних речовин, перелічених у розділі «Склад», до залишкових речовин, які можуть знаходитися в препараті у слідових кількостях (глутаральдегід, формальдегід, неоміцин, стрептоміцин та поліміксин В), до будь-якої вакцини проти кашлюку або на попереднє введення вакцини Гексаксим або вакцини, що містить такі самі діючі компоненти або складові.

Потрібно відкласти імунізацію у осіб з помірними або важкими гострими гарячковими захворюваннями або інфекцією. Наявність легких інфекцій та/або невеликого підвищення температури тіла не повинні бути приводом для відкладання щеплення.

Щеплення вакциною Гексаксим протипоказане особам, у яких виникла енцефалопатія нез’ясованої етіології протягом 7 днів після попереднього щеплення вакциною, що містила кашлюковий компонент (цільноклітинний або ацелюлярний). За таких умов вакцинацію проти кашлюку слід припинити і курс вакцинації необхідно продовжити вакциною проти дифтерії, правця, гепатиту В, поліомієліту та Hib-інфекції.

Вакцину проти кашлюку не слід вводити особам з неконтрольованим неврологічним розладомабо неконтрольованою епілепсією до призначення належного лікування цього стану, нормалізації стану пацієнта та поки користь від такого щеплення буде однозначно переважати ризики.

Usage

Спосіб застосування

Дозування

Первинна вакцинація

Курс первинної вакцинації складається з двох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 8 тижнів) або трьох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 4 тижні) відповіднодо офіційних рекомендацій.

При цьому можна використовувати усі схеми вакцинації, в тому числі Розширену програму імунізації ВООЗ (EPI) зі щепленням у віці 6, 10, 14 тижнів, незалежно від того, вводили дитині дозу вакцини проти гепатиту В одразу після народження чи ні.

У разі введення дитині дози вакцини проти гепатиту В одразу після народження Гексаксим можна використовувати для введення додаткових доз вакцини проти гепатиту В, починаючи з 6-тижневого віку. Якщо друга доза вакцини проти гепатиту В має бути введена раніше цього віку, необхідно використовувати моновалентну вакцину проти гепатиту В.

У разі введення однієї дози вакцини проти гепатиту B одразу після народження для немовляти можна використовувати послідовний графік первинного курсу щеплення гексавалентною/пентавалентною/гексавалентною вакцинами із застосуванням вакцини Гексаксим та пентавалентної вакцини DTaP-IPV/Hib (вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку (ацелюлярна), правця, інактивованої вакцини проти поліомієліту, вакцини проти Haemophilus influenzae типу b) згідно з офіційними рекомендаціями.

Бустерна вакцинація (ревакцинація)

Після 2-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим необхідно ввести одну бустерну дозу препарату.

Після 3-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим слід ввести одну бустерну дозу препарату.

Бустерні дози потрібно вводити не раніше ніж через 6 місяців після останньої дози курсу первинної вакцинації з дотриманням вимог офіційно затверджених нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України. Необхідно ввести як мінімум одну дозу вакцини Hib.

Крім того, якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Після 3-дозової схеми вакцинації препаратом Гексаксим згідно з вимогами EPI ВООЗ (у віці 6, 10, 14 тижнів), якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Необхідно ввести як мінімум одну бустерну дозу поліовакцини. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Якщо вакцинацію проти гепатиту В виконували одразу після народження, після 3-дозової схеми первинної вакцинації як бустерну вакцину можна використовувати Гексаксим або п’ятивалентну аКДП-ІПВ/Hib вакцину.

Гексаксим можна застосовувати як бустерну вакцинуособам, які раніше отримували щеплення іншою шестивалентною вакциною або п’ятивалентною аКДП-ІПВ/Hib вакциною у комбінації з моновалентною вакциною проти гепатиту В.

При проведенні імунізації на території України щодо схеми застосування, протипоказань та взаємодії з іншими лікарськими засобами слід керуватися діючими наказами МОЗ України щодо проведення профілактичних щеплень.

Щеплення проводить медичний персонал у кабінетах щеплень лікувально-профілактичних закладів.

Спосіб застосування

Щеплення необхідно виконувати шляхом внутрішньом’язової ін’єкції. Рекомендоване місце ін’єкції –передньолатеральна поверхня верхньої частини стегна у немовлят та дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку, та дельтоподібний плечовий м’яз у дітей старшого віку, починаючи з 15-місячного віку (у цю ділянку вакцину можна вводити з 15-місячного віку).

Діти.

Безпечність та ефективність застосування препарату Гексаксим дітям віком до 6 тижнів наразі не встановлені. Дані з цього приводу відсутні.

Також немає даних щодо застосування цього препаратудітямстаршого віку (див. розділи «Побічні реакції» та «Імунологічні і біологічні властивості»).

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1, а також відповіді на них.

Яка ціна на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Ціни на Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 в Україні починаються від 1256.77 до 1585.0, препарат доступний в 216 аптеках.

Від чого допомагає Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Показання препарату Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1:

Препарат Гексаксим (аКДП-ІПВ-ГB-Hib вакцина) показаний для первинної та бустерної вакцинації немовлят і дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку,для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, гепатиту В, поліомієліту та інвазивних захворювань, спричинених Haemophilus influenzae типу b (Hib).

Вакцину слід використовувати згідно з офіційними рекомендаціями нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1: 0,5 мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Інструкція Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Зі складом Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 можна ознайомитись нижче.

діючі речовини:

Diphtheria, tetanus, pertussis (acellular, component), hepatitis B (rDNA), poliomyelitis (inactivated) and Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine (adsorbed)(DTaP-IPV-HB-Hib);

Одна доза вакцини* (0,5 мл) містить:

дифтерійний анатоксин ≥ 20 МО**

правцевий анатоксин ≥ 40 МО**

антигени Bordetella pertussis:

кашлюковий анатоксин 25 мкг

філаментний гемаглютинін 25 мкг

інактивований поліовірус***:

типу 1 (штам Mahoney) 40 D-одиниць****

типу 2 (штам MEF-1) 8 D-одиниць****

типу 3 (штам Saukett) 32 D-одиниць****

поверхневий антиген вірусу гепатиту В***** 10 мкг

полісахарид Haemophilus influenzae типу b 12 мкг

(полірибозилрибітол фосфат),

кон’югований з правцевим протеїном 22–36 мкг

* Адсорбована на гідроксиді алюмінію, гідратованому (відповідає 0,6 мг Al3+).

** Міжнародні одиниці.

*** Отримані на клітинах Vero.

**** Або еквівалентна кількість антигену, визначена відповідним імунохімічним методом.

***** Отриманий на клітинах дріжджів Hansenula polymorpha за допомогою рекомбінантної ДНК-технології.

допоміжні речовини:

гідрофосфат динатрію, дигідрофосфат калію, трометамол, сахароза, незамінні амінокислоти, у тому числі L-фенілаланін, і вода для ін’єкцій.

У вакцині можуть бути присутні у слідовій кількості речовини, що використовуються в процесі виробництва: глутаральдегід, формальдегід, неоміцин, стрептоміцин та поліміксин В (див. розділ «Протипоказання»).

Як приймати Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1?

plus-icon

Дозування

Первинна вакцинація

Курс первинної вакцинації складається з двох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 8 тижнів) або трьох доз (які вводять з інтервалом не менше ніж 4 тижні) відповіднодо офіційних рекомендацій.

При цьому можна використовувати усі схеми вакцинації, в тому числі Розширену програму імунізації ВООЗ (EPI) зі щепленням у віці 6, 10, 14 тижнів, незалежно від того, вводили дитині дозу вакцини проти гепатиту В одразу після народження чи ні.

У разі введення дитині дози вакцини проти гепатиту В одразу після народження Гексаксим можна використовувати для введення додаткових доз вакцини проти гепатиту В, починаючи з 6-тижневого віку. Якщо друга доза вакцини проти гепатиту В має бути введена раніше цього віку, необхідно використовувати моновалентну вакцину проти гепатиту В.

У разі введення однієї дози вакцини проти гепатиту B одразу після народження для немовляти можна використовувати послідовний графік первинного курсу щеплення гексавалентною/пентавалентною/гексавалентною вакцинами із застосуванням вакцини Гексаксим та пентавалентної вакцини DTaP-IPV/Hib (вакцини для профілактики дифтерії, кашлюку (ацелюлярна), правця, інактивованої вакцини проти поліомієліту, вакцини проти Haemophilus influenzae типу b) згідно з офіційними рекомендаціями.

Бустерна вакцинація (ревакцинація)

Після 2-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим необхідно ввести одну бустерну дозу препарату.

Після 3-дозового курсу первинної вакцинації вакциною Гексаксим слід ввести одну бустерну дозу препарату.

Бустерні дози потрібно вводити не раніше ніж через 6 місяців після останньої дози курсу первинної вакцинації з дотриманням вимог офіційно затверджених нормативних документів щодо проведення профілактичних щеплень, діючих на території України. Необхідно ввести як мінімум одну дозу вакцини Hib.

Крім того, якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Після 3-дозової схеми вакцинації препаратом Гексаксим згідно з вимогами EPI ВООЗ (у віці 6, 10, 14 тижнів), якщо вакцинацію проти гепатиту В не виконали одразу після народження, необхідно ввести бустерну дозу вакцини проти гепатиту В. Необхідно ввести як мінімум одну бустерну дозу поліовакцини. Для цієї бустерної вакцинації можна використовувати вакцину Гексаксим .

Якщо вакцинацію проти гепатиту В виконували одразу після народження, після 3-дозової схеми первинної вакцинації як бустерну вакцину можна використовувати Гексаксим або п’ятивалентну аКДП-ІПВ/Hib вакцину.

Гексаксим можна застосовувати як бустерну вакцинуособам, які раніше отримували щеплення іншою шестивалентною вакциною або п’ятивалентною аКДП-ІПВ/Hib вакциною у комбінації з моновалентною вакциною проти гепатиту В.

При проведенні імунізації на території України щодо схеми застосування, протипоказань та взаємодії з іншими лікарськими засобами слід керуватися діючими наказами МОЗ України щодо проведення профілактичних щеплень.

Щеплення проводить медичний персонал у кабінетах щеплень лікувально-профілактичних закладів.

Спосіб застосування

Щеплення необхідно виконувати шляхом внутрішньом’язової ін’єкції. Рекомендоване місце ін’єкції –передньолатеральна поверхня верхньої частини стегна у немовлят та дітей молодшого віку, починаючи з 6-тижневого віку, та дельтоподібний плечовий м’яз у дітей старшого віку, починаючи з 15-місячного віку (у цю ділянку вакцину можна вводити з 15-місячного віку).

Діти.

Безпечність та ефективність застосування препарату Гексаксим дітям віком до 6 тижнів наразі не встановлені. Дані з цього приводу відсутні.

Також немає даних щодо застосування цього препаратудітямстаршого віку (див. розділи «Побічні реакції» та «Імунологічні і біологічні властивості»).

Чи можна приймати Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1, прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 6-ти тижнів. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 в аптеках України?

plus-icon

Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1.

Процес купівлі Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 і заберіть його в аптеці.

Купити Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Гексаксим/Hexaxim вакцина сусп. для ін. шприц 0,5 мл №1 можна в таких містах: Луцьк , Володимир , Рівне , Біла Церква , Чернігів , Суми , Харків , Запоріжжя , Львів , Івано-Франківськ , Тернопіль , Одеса , Миколаїв , Вінниця , Хмельницький , Черкаси , Полтава , Кременчук , Дніпро , Камʼянське , Кривий Ріг , Кропивницький , Київ та в інших населених пунктах України.