Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)

ReturnНазад

Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)

Ціни на Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)
207.26 - 273.84 грн.
target

знайдено в 596 аптеках

207.26 - 273.84 грн.
target

знайдено в 596 аптеках

Увага!Увага!

Опис препарату Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) створено на основі офіціальної інструкції до Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діючі речовини: rosuvastatin, аcetylsalicylic acid;

1 капсула по 5 мг/100 мг містить дві таблетки:

− 1 таблетку розувастатину 5 мг (у вигляді розувастатину кальцію 5,2 мг) та 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти 100 мг;

1 капсула по 10 мг/100 мг містить дві таблетки:

− 1 таблетку розувастатину 10 мг (у вигляді розувастатину кальцію 10,4 мг) та 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти 100 мг;

1 капсула по 20 мг/100 мг містить три таблетки:

− 2 таблетки розувастатину 10 мг кожна (у вигляді розувастатину кальцію 10,4 мг кожна, що разом містять 20 мг розувастатину у вигляді розувастатину кальцію 20,8 мг) та 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти 100 мг;

допоміжні речовини:

для таблетки розувастатину, вкритої плівковим покриттям: лактоза моногідрат (тип 100), целюлоза мікрокристалічна (тип 102), целюлоза мікрокристалічна (тип 112), магнію оксид важкий, кросповідон (тип А), кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат (тип 50);

плівкове покриття: полівініловий спирт частково гідролізований, титану діоксид, тальк, заліза оксид жовтий, лецитин (соя), заліза оксид червоний, ксантанова камедь, заліза оксид чорний;

для таблетки ацетилсаліцилової кислоти: целюлоза мікрокристалічна (тип 102), крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, стеаринова кислота;

капсула тверда: желатин, титану діоксид, індиготин-FD&C синій 2, заліза оксид жовтий.

testimony

Показання

Лікарський засіб призначений для вторинної профілактики серцево-судинних ускладнень у дорослих пацієнтів, стан яких адекватно контролюється при застосуванні розувастатину і ацетилсаліцилової кислоти у дозах, рівних дозам даної комбінації.

composition

Протипоказання

Пов’язані з комбінацією діючих речовин.

- Підвищена чутливість до розувастатину, саліцилатів, інших нестероїдних протизапальних засобів (НПЗЗ) або до будь-якої із допоміжних речовин лікарського засобу.

- Тяжке порушення функції нирок (кліренс креатиніну < 30 мл/хв).

- Період вагітності та годування груддю. Також протипоказано застосовувати жінкам, репродуктивного віку, які не застосовують належні засоби контрацепції.

Пов’язані з розувастатином:

- Активні захворювання печінки, включаючи нез’ясоване стійке підвищення рівня сироваткових трансаміназ та будь-яке підвищення рівня трансаміназ у сироватці крові, що перевищує в 3 рази верхню межу норми.

- Міопатія. Доза 40 мг протипоказана пацієнтам зі схильністю до міопатії/рабдоміолізу. До факторів такого ризику належать:

– помірне порушення функції нирок (кліренс креатиніну (КК) <60 мл/хв);

– гіпотиреоз;

– наявність в особистому або родинному анамнезі спадкових м’язових захворювань;

– наявність в анамнезі міотоксичності на фоні застосування інших інгібіторів ГМГ-КоА-редуктази або фібратів;

– зловживання алкоголем;

– ситуації, що можуть призвести до підвищення концентрації лікарського засобу в плазмі крові;

– належність до монголоїдної раси. Пацієнтам монголоїдної раси протипоказане застосування дози розувастатину 40 мг;

– супутнє застосування фібратів.

- Супутнє лікування софосбувіром, велпатасвіром, воксилапревіром або циклоспорином.

Пов’язані з ацетилсаліциловою кислотою:

- Астма, риніт, носові поліпи в анамнезі; протипоказано застосовувати пацієнтам з мастоцитозом в анамнезі, у яких при застосуванні ацетилсаліцилової кислоти можуть виникнути важкі реакції гіперчутливості (включаючи циркуляторний шок з припливами, зниженням тиску, тахікардією та блювотою).

- Гостра чи рецидивна пептична виразка та/або шлунково-кишкова кровотеча в анамнезі, інші типи кровотеч, зокрема цереброваскулярний крововилив.

- Геморагічний діатез, порушення згортання, такі як гемофілія та тромбоцитопенія.

- Печінкова недостатність тяжкого ступеня.

- Застійна серцева недостатність тяжкого ступеня.

- Подагра.

- Комбінація з метотрексатом у дозуванні 15 мг/тиждень або більше (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Usage

Спосіб застосування

Рекомендована доза лікарського засобу АспіРоза − 1 капсула на день. Лікарський засіб можна приймати в будь-який час доби під час їжі. Капсули слід запивати великою кількістю рідини; їх не слід дрібнити, розламувати або розжовувати.

Комбінована фіксована доза препарату не підходить для початкової терапії.

Перед переходом на фіксовану комбінацію стан пацієнта повинен контролюватися стабільними дозами монокомпонентних препаратів, які застосовуються одночасно.

Дозування АспіРози повинно бути тотожним дозам розувастатину та АСК, які застосовувались у вигляді монокомпонентних препаратів на момент переходу.

Якщо з будь-яких причин потрібна корекція дози будь-якої з активних речовин комбінації (наприклад, нещодавно діагностоване захворювання, пов’язане з лікуванням, зміна стану пацієнта або взаємодія препаратів), слід повторно застосовувати окремі компоненти для встановлення дози.

Перед початком лікування пацієнту слід призначити стандартну холестеринознижувальну дієту, якої необхідно дотримуватися і протягом лікування.

Пацієнти літнього віку.

Корекція дози з огляду на вік не потрібна.

Пацієнти з порушенням функції нирок.

Пацієнтам із легкими та помірними порушеннями функції нирок корекція дози не потрібна.

Застосування АспіРози пацієнтам із тяжким порушенням функції нирок протипоказано.

Пацієнти з порушеннями функції печінки.

Пацієнтам із легкими та помірними порушеннями функції печінки корекція дози не потрібна.

Застосування АспіРози пацієнтам із тяжким порушенням функції або активними захворюваннями печінки протипоказане.

Не спостерігалося підвищення системної експозиції розувастатину у пацієнтів із оцінкою за шкалою Чайлда–П’ю 7 або менше балів. Однак у осіб із порушеннями у 8 та 9 балів за шкалою Чайлда–П’ю системна експозиція зростала (див. розділ «Фармакокінетика»). У таких пацієнтів доцільно оцінити функцію нирок (див. розділ «Особливості застосування»). Досвід застосування лікарського засобу пацієнтам з оцінкою більше 9 балів за шкалою Чайлда–П’ю відсутній.

Раса.

У пацієнтів з Азії спостерігалася підвищена системна експозиція розувастатину.

Генетичний поліморфізм.

Певні типи генетичного поліморфізму можуть призводити до підвищення експозиції розувастатину (див. розділ «Фармакокінетика»). Пацієнтам із такими типами поліморфізму рекомендується застосовувати меншу добову дозу лікарського засобу АспіРоза .

Супутнє застосування.

Розувастатин є субстратом різних транспортних білків (наприклад, ОАТР1В1 та BCRP). Ризик міопатії (зокрема рабдоміолізу) зростає при супутньому застосуванні розувастатину із певними лікарськими засобами, що можуть підвищувати концентрацію розувастатину у плазмі внаслідок взаємодії із цими транспортними білками (наприклад, циклоспорином та певними інгібіторами протеази, в тому числі комбінаціями ритонавіру з атазанавіром, лопінавіром та/або типранавіром; див. розділи «Особливості застосування» та «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»). По можливості, слід розглянути застосування альтернативних лікарських засобів та, у разі необхідності, тимчасово перервати терапію лікарським засобом. Якщо супутнього застосування цих лікарських засобів із АспіРозою уникнути неможливо, слід ретельно зважити користь та ризик від супутнього застосування та відповідно відкорегувати дозу лікарського засобу АспіРоза (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Більш високі дози АСК зменшують позитивний ефект розувастатину, тому слід уникати додаткових доз АСК.

Діти.

Безпека та ефективність застосування комбінації розувастатину/ АСК для дітей (віком до 18 років) не встановлені.

Не застосовувати лікарський засіб дітям (віком до 18 років).

Аналоги для Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)

Показати ще

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3), а також відповіді на них.

Яка ціна на Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Ціни на Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) в Україні починаються від 207.26 до 273.84, препарат доступний в 596 аптеках.

Від чого допомагає Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Показання препарату Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3):

Лікарський засіб призначений для вторинної профілактики серцево-судинних ускладнень у дорослих пацієнтів, стан яких адекватно контролюється при застосуванні розувастатину і ацетилсаліцилової кислоти у дозах, рівних дозам даної комбінації.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3): 100 мг+10 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Інструкція Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Зі складом Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) можна ознайомитись нижче.

діючі речовини: rosuvastatin, аcetylsalicylic acid;

1 капсула по 5 мг/100 мг містить дві таблетки:

− 1 таблетку розувастатину 5 мг (у вигляді розувастатину кальцію 5,2 мг) та 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти 100 мг;

1 капсула по 10 мг/100 мг містить дві таблетки:

− 1 таблетку розувастатину 10 мг (у вигляді розувастатину кальцію 10,4 мг) та 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти 100 мг;

1 капсула по 20 мг/100 мг містить три таблетки:

− 2 таблетки розувастатину 10 мг кожна (у вигляді розувастатину кальцію 10,4 мг кожна, що разом містять 20 мг розувастатину у вигляді розувастатину кальцію 20,8 мг) та 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти 100 мг;

допоміжні речовини:

для таблетки розувастатину, вкритої плівковим покриттям: лактоза моногідрат (тип 100), целюлоза мікрокристалічна (тип 102), целюлоза мікрокристалічна (тип 112), магнію оксид важкий, кросповідон (тип А), кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат (тип 50);

плівкове покриття: полівініловий спирт частково гідролізований, титану діоксид, тальк, заліза оксид жовтий, лецитин (соя), заліза оксид червоний, ксантанова камедь, заліза оксид чорний;

для таблетки ацетилсаліцилової кислоти: целюлоза мікрокристалічна (тип 102), крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, стеаринова кислота;

капсула тверда: желатин, титану діоксид, індиготин-FD&C синій 2, заліза оксид жовтий.

Як приймати Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Рекомендована доза лікарського засобу АспіРоза − 1 капсула на день. Лікарський засіб можна приймати в будь-який час доби під час їжі. Капсули слід запивати великою кількістю рідини; їх не слід дрібнити, розламувати або розжовувати.

Комбінована фіксована доза препарату не підходить для початкової терапії.

Перед переходом на фіксовану комбінацію стан пацієнта повинен контролюватися стабільними дозами монокомпонентних препаратів, які застосовуються одночасно.

Дозування АспіРози повинно бути тотожним дозам розувастатину та АСК, які застосовувались у вигляді монокомпонентних препаратів на момент переходу.

Якщо з будь-яких причин потрібна корекція дози будь-якої з активних речовин комбінації (наприклад, нещодавно діагностоване захворювання, пов’язане з лікуванням, зміна стану пацієнта або взаємодія препаратів), слід повторно застосовувати окремі компоненти для встановлення дози.

Перед початком лікування пацієнту слід призначити стандартну холестеринознижувальну дієту, якої необхідно дотримуватися і протягом лікування.

Пацієнти літнього віку.

Корекція дози з огляду на вік не потрібна.

Пацієнти з порушенням функції нирок.

Пацієнтам із легкими та помірними порушеннями функції нирок корекція дози не потрібна.

Застосування АспіРози пацієнтам із тяжким порушенням функції нирок протипоказано.

Пацієнти з порушеннями функції печінки.

Пацієнтам із легкими та помірними порушеннями функції печінки корекція дози не потрібна.

Застосування АспіРози пацієнтам із тяжким порушенням функції або активними захворюваннями печінки протипоказане.

Не спостерігалося підвищення системної експозиції розувастатину у пацієнтів із оцінкою за шкалою Чайлда–П’ю 7 або менше балів. Однак у осіб із порушеннями у 8 та 9 балів за шкалою Чайлда–П’ю системна експозиція зростала (див. розділ «Фармакокінетика»). У таких пацієнтів доцільно оцінити функцію нирок (див. розділ «Особливості застосування»). Досвід застосування лікарського засобу пацієнтам з оцінкою більше 9 балів за шкалою Чайлда–П’ю відсутній.

Раса.

У пацієнтів з Азії спостерігалася підвищена системна експозиція розувастатину.

Генетичний поліморфізм.

Певні типи генетичного поліморфізму можуть призводити до підвищення експозиції розувастатину (див. розділ «Фармакокінетика»). Пацієнтам із такими типами поліморфізму рекомендується застосовувати меншу добову дозу лікарського засобу АспіРоза .

Супутнє застосування.

Розувастатин є субстратом різних транспортних білків (наприклад, ОАТР1В1 та BCRP). Ризик міопатії (зокрема рабдоміолізу) зростає при супутньому застосуванні розувастатину із певними лікарськими засобами, що можуть підвищувати концентрацію розувастатину у плазмі внаслідок взаємодії із цими транспортними білками (наприклад, циклоспорином та певними інгібіторами протеази, в тому числі комбінаціями ритонавіру з атазанавіром, лопінавіром та/або типранавіром; див. розділи «Особливості застосування» та «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»). По можливості, слід розглянути застосування альтернативних лікарських засобів та, у разі необхідності, тимчасово перервати терапію лікарським засобом. Якщо супутнього застосування цих лікарських засобів із АспіРозою уникнути неможливо, слід ретельно зважити користь та ризик від супутнього застосування та відповідно відкорегувати дозу лікарського засобу АспіРоза (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Більш високі дози АСК зменшують позитивний ефект розувастатину, тому слід уникати додаткових доз АСК.

Діти.

Безпека та ефективність застосування комбінації розувастатину/ АСК для дітей (віком до 18 років) не встановлені.

Не застосовувати лікарський засіб дітям (віком до 18 років).

Чи можна приймати Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) дітям?

plus-icon

Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) в аптеках України?

plus-icon

Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3).

Процес купівлі Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3)

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) і заберіть його в аптеці.

Купити Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Аспіроза капс. тверд. 10 мг/100 мг №30 (10х3) можна в таких містах: Херсон , Нововолинськ , Ковель , Луцьк , Вараш , Рівне , Сарни , Звягель , Житомир , Коростень , Бердичів , Боярка , Вишневе , Біла Церква , Ірпінь , Васильків , Фастів , Обухів , Бровари , Чернігів , Прилуки , Суми , Шостка , Конотоп , Ромни , Красноград , Охтирка , Харків , Словʼянськ , Запоріжжя , Стрий , Львів , Червоноград , Дрогобич , Самбір , Івано-Франківськ , Коломия , Калуш , Ужгород , Мукачево , Тернопіль , Одеса , Чернівці , Чорноморськ , Миколаїв , Ізмаїл , Первомайськ , Вінниця , Жмеринка , Могилів-Подільський , Камʼянець-Подільський , Хмельницький , Умань , Черкаси , Лубни , Полтава , Кременчук , Миргород , Павлоград , Нікополь , Горішні Плавні , Новомосковськ , Дніпро , Кривий Ріг , Камʼянське , Олександрія , Київ , Кропивницький , Софіївська Борщагівка , Сміла та в інших населених пунктах України.