Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)

ReturnНазад

Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)

Ціни на Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)
286.68 - 369.60 грн.
target

знайдено в 158 аптеках

286.68 - 369.60 грн.
target

знайдено в 158 аптеках

Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4): Характеристики

Діапозон цін
286.68 - 369.60 грн.
Средня ціна
302.18 грн.
priceBlister
75.55
packageNum
1
0
Країна
Польща
Виробник
АТ Адамед Фарма
Код ATH
C10BX05
Діюча речовина
Розувастатин, ацетилсаліцилова кислота
Фармгрупа
Інгібітори ГМГ-КоА-редуктази, інші комбінації. Розувастатин та ацетилсаліцилова кислота.
Дозування
100 мг+20 мг
Форма
капсули
Температура зберігання
не вище 30 °C
Міжнародна назва
Rosuvastatin and acetylsalicylic acid
Реєстрація
UA/19794/01/03 від 15.12.2022
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
3 роки

Особливості прийому Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)

Діти
заборонено
Вагітні
заборонено
Годуючі
заборонено
Алергія
з обережністю
Діабет
з обережністю
Водії
з обережністю, можливо запаморочення
Увага!Увага!

Опис препарату Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) створено на основі офіціальної інструкції до Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діючі речовини: розувастатин, ацетилсаліцилова кислота;

1 капсула по 5 мг/100 мг містить 5,20 мг розувастатину кальцію, що еквівалентно 5,00 мг розувастатину та 100,00 мг кислоти ацетилсаліцилової;

1 капсула по 10 мг/100 мг містить 10,40 мг розувастатину кальцію, що еквівалентно 10,00 мг розувастатину та 100,00 мг кислоти ацетилсаліцилової;

1 капсула по 20 мг/100 мг містить 20,80 мг розувастатину кальцію, що еквівалентно 20,00 мг розувастатину та 100,00 мг кислоти ацетилсаліцилової;

допоміжні речовини:

таблетки розувастатину: лактоза, моногідрат (тип 100); целюлоза мікрокристалічна (тип 102); целюлоза мікрокристалічна (тип 112); магнію оксид важкий; кросповідон (тип А); кремнію діоксид колоїдний безводний; магнію стеарат; оболонка: спирт полівініловий - частково гідролізований, титану діоксид (Е 171), тальк, заліза оксид жовтий (Е 172), лецитин, заліза оксид червоний (Е 172), ксантанова камедь, заліза оксид чорний (Е 172);

таблетки кислоти ацетилсаліцилової: целюлоза мікрокристалічна (тип 102), крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, кислота стеаринова (тип 50);

капсула: корпус: желатин, титану діоксид (Е 171); кришечка: желатин, титану діоксид (Е 171), індиготин FD&C Blue 2 (E 132), заліза оксид жовтий (E 172);

чорнило (для капсул по 10 мг/100 мг та по 20 мг/100 мг): шелак (Е 904), спирт дегідратований, бутиловий спирт, ізопропіловий спирт, пропіленгліколь (Е 1520), аміаку розчин концентрований (Е 527), заліза оксид чорний (Е 172), калію гідроксид (Е 525), вода очищена.

testimony

Показання

Лікарський засіб Клівас Дуо призначений для вторинної профілактики серцево-судинних захворювань як замісна терапія у дорослих пацієнтів, стан яких належним чином контролюється при одночасному застосуванні монокомпонентів лікарського засобу у еквівалентних терапевтичних дозах.

composition

Протипоказання

Щодо застосування розувастатину:

- захворювання печінки в активній фазі, в тому числі зі стійким підвищенням рівнів сироваткових трансаміназ невідомої етіології або будь-яким підвищенням рівнів трансаміназ у сироватці щонайменше втричі від верхньої межі норми (ВМН);

- тяжка форма порушення функції нирок (кліренс креатиніну < 30 мл/хв);

- міопатія;

- супутня терапія циклоспорином;

- одночасне застосування комбінації софосбувір/велпатасвір/воксилапревір (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Щодо застосування ацетилсаліцилової кислоти:

- гіперчутливість до нестероїдних протизапальних засобів (НПЗЗ); бронхіальна астма, риніт та поліпи носа. Протипоказано пацієнтам з мастоцитозом, у яких застосування ацетилсаліцилової кислоти може спричиняти тяжкі реакції гіперчутливості (включно з циркуляторним шоком з припливами, гіпотензією, тахікардією та блюванням);

- активна або повторна виразка шлунка та дванадцятипалої кишки в анамнезі та/або шлунково-кишкові кровотечі чи інші види кровотеч, такі як цереброваскулярні крововиливи;

- геморагічний діатез, порушення згортання крові, такі як гемофілія та тромбоцитопенія;

- тяжка форма порушення функції печінки або нирок;

- тяжка некомпенсована серцева недостатність;

- комбінація з метотрексатом, що застосовується у дозах > 15 мг/тиждень (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Щодо застосування лікарського засобу Клівас Дуо:

- період вагітності та годування груддю. Протипоказано застосовувати жінкам репродуктивного віку, які не використовують засоби контрацепції;

- гіперчутливість до будь-якого з компонентів лікарського засобу.

Usage

Спосіб застосування

Лікарський засіб Клівас Дуо можна приймати в будь-який час доби під час їди. Капсули слід ковтати цілими, не розжовуючи, і запивати великою кількістю рідини.

Дозування

Рекомендована доза лікарського засобу Клівас Дуо становить одну капсулу на добу.

Комбінований препарат не підходить для початкової терапії.

Пацієнти, стан яких належним чином контролюється при одночасному прийомі монокомпонентів у стабільних дозах, можуть перейти на Клівас Дуо. Вибір дози лікарського засобу Клівас Дуо має базуватись на дозах окремих компонентів комбінації на момент переходу.

Якщо виникає необхідність у зміні дози будь-якої з діючих речовин комбінованого препарату з будь-якої причини (наприклад, нещодавно діагностована супутня хвороба, зміна стану пацієнта або взаємодія з іншим лікарським засобом), слід знову перейти на застосування окремих компонентів для визначення дози.

Пацієнти літнього віку

Коригування дози не потрібне.

Пацієнти з порушенням функції нирок

Для пацієнтів з легкою і помірною формою порушення функції нирок коригування дози не потрібне.

Пацієнтам з тяжкою формою порушення функції нирок протипоказане застосування лікарського засобу Клівас Дуо у будь-якій дозі (див. розділ «Протипоказання» та розділ «Фармакокінетика»).

Пацієнти з порушенням функції печінки

Для пацієнтів з легкою та помірною формою порушення функції печінки коригування дози не потрібне.

Пацієнтам з тяжкою формою порушення функції печінки протипоказане застосування лікарського засобу Клівас Дуо у будь-якій дозі.

Не спостерігалось посилення системної експозиції у пацієнтів із показником 7 чи нижче за шкалою Чайлда — П’ю. Однак посилення системної експозиції спостерігалось у пацієнтів із показником 8 та 9 за шкалою Чайлда — П’ю (див. розділ «Фармакокінетика»). Для цих пацієнтів слід розглянути питання про необхідність оцінки функції печінки (див. розділ «Особливості застосування»). Досвід застосування пацієнтам із показником вище 9 за шкалою Чайлда — П’ю відсутній. Лікування препаратом Клівас Дуо протипоказане пацієнтам із захворюванням печінки в активній фазі (див. розділ «Протипоказання»).

Етнічні особливості

У пацієнтів монголоїдної раси спостерігалось посилення системної експозиції розувастатину (див. розділ «Фармакокінетика»).

Генетичні поліморфізми

Існують певні типи генетичних поліморфізмів, які можуть спричиняти посилення експозиції розувастатину (див. розділ «Фармакокінетика»). Пацієнтам, які мають будь-які з цих специфічних типів поліморфізмів, рекомендується призначати нижчу добову дозу розувастатину.

Супутня терапія

Розувастатин є субстратом різних транспортних білків (наприклад, ОАTP1B1 та BCRP). Ризик розвитку міопатії (включаючи рабдоміоліз) зростає при одночасному застосуванні розувастатину з певними лікарськими засобами, здатними збільшувати концентрацію розувастатину в плазмі крові через взаємодію з транспортними білками (наприклад з циклоспорином і деякими інгібіторами протеази, включно з комбінаціями ритонавіру з атазанавіром, лопінавіром та/або типранавіром; див. розділи ««Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій» і «Особливості застосування»). По можливості слід розглянути альтернативне лікування та, у певних випадках, тимчасово припинити лікування розувастатином. У ситуаціях, коли не можна уникнути одночасного застосування таких лікарських засобів з розувастатином, потрібно зважити всі переваги і ризики супутнього лікування й ретельно підібрати дозу розувастатину (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Більш високі дози ацетилсаліцилової кислоти зменшують сприятливий ефект розувастатину, тому слід уникати прийому додаткових доз ацетилсаліцилової кислоти (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Діти.

Безпека та ефективність застосування розувастатину / ацетилсаліцилової кислоти дітям (до 18 років) не встановлені. Комбінацію розувастатин / ацетилсаліцилова кислота не рекомендується призначати пацієнтам у віці до 18 років.

Аналоги для Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)

Показати ще

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4), а також відповіді на них.

Яка ціна на Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)?

plus-icon
Ціни на Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) в Україні починаються від 286.68 до 369.5985, препарат доступний в 158 аптеках.

Від чого допомагає Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)?

plus-icon
Показання препарату Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4):

Лікарський засіб Клівас Дуо призначений для вторинної профілактики серцево-судинних захворювань як замісна терапія у дорослих пацієнтів, стан яких належним чином контролюється при одночасному застосуванні монокомпонентів лікарського засобу у еквівалентних терапевтичних дозах.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4): 100 мг+20 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)?

plus-icon
Інструкція Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)?

plus-icon
Зі складом Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) можна ознайомитись нижче.

діючі речовини: розувастатин, ацетилсаліцилова кислота;

1 капсула по 5 мг/100 мг містить 5,20 мг розувастатину кальцію, що еквівалентно 5,00 мг розувастатину та 100,00 мг кислоти ацетилсаліцилової;

1 капсула по 10 мг/100 мг містить 10,40 мг розувастатину кальцію, що еквівалентно 10,00 мг розувастатину та 100,00 мг кислоти ацетилсаліцилової;

1 капсула по 20 мг/100 мг містить 20,80 мг розувастатину кальцію, що еквівалентно 20,00 мг розувастатину та 100,00 мг кислоти ацетилсаліцилової;

допоміжні речовини:

таблетки розувастатину: лактоза, моногідрат (тип 100); целюлоза мікрокристалічна (тип 102); целюлоза мікрокристалічна (тип 112); магнію оксид важкий; кросповідон (тип А); кремнію діоксид колоїдний безводний; магнію стеарат; оболонка: спирт полівініловий - частково гідролізований, титану діоксид (Е 171), тальк, заліза оксид жовтий (Е 172), лецитин, заліза оксид червоний (Е 172), ксантанова камедь, заліза оксид чорний (Е 172);

таблетки кислоти ацетилсаліцилової: целюлоза мікрокристалічна (тип 102), крохмаль кукурудзяний, кремнію діоксид колоїдний безводний, кислота стеаринова (тип 50);

капсула: корпус: желатин, титану діоксид (Е 171); кришечка: желатин, титану діоксид (Е 171), індиготин FD&C Blue 2 (E 132), заліза оксид жовтий (E 172);

чорнило (для капсул по 10 мг/100 мг та по 20 мг/100 мг): шелак (Е 904), спирт дегідратований, бутиловий спирт, ізопропіловий спирт, пропіленгліколь (Е 1520), аміаку розчин концентрований (Е 527), заліза оксид чорний (Е 172), калію гідроксид (Е 525), вода очищена.

Як приймати Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4)?

plus-icon

Лікарський засіб Клівас Дуо можна приймати в будь-який час доби під час їди. Капсули слід ковтати цілими, не розжовуючи, і запивати великою кількістю рідини.

Дозування

Рекомендована доза лікарського засобу Клівас Дуо становить одну капсулу на добу.

Комбінований препарат не підходить для початкової терапії.

Пацієнти, стан яких належним чином контролюється при одночасному прийомі монокомпонентів у стабільних дозах, можуть перейти на Клівас Дуо. Вибір дози лікарського засобу Клівас Дуо має базуватись на дозах окремих компонентів комбінації на момент переходу.

Якщо виникає необхідність у зміні дози будь-якої з діючих речовин комбінованого препарату з будь-якої причини (наприклад, нещодавно діагностована супутня хвороба, зміна стану пацієнта або взаємодія з іншим лікарським засобом), слід знову перейти на застосування окремих компонентів для визначення дози.

Пацієнти літнього віку

Коригування дози не потрібне.

Пацієнти з порушенням функції нирок

Для пацієнтів з легкою і помірною формою порушення функції нирок коригування дози не потрібне.

Пацієнтам з тяжкою формою порушення функції нирок протипоказане застосування лікарського засобу Клівас Дуо у будь-якій дозі (див. розділ «Протипоказання» та розділ «Фармакокінетика»).

Пацієнти з порушенням функції печінки

Для пацієнтів з легкою та помірною формою порушення функції печінки коригування дози не потрібне.

Пацієнтам з тяжкою формою порушення функції печінки протипоказане застосування лікарського засобу Клівас Дуо у будь-якій дозі.

Не спостерігалось посилення системної експозиції у пацієнтів із показником 7 чи нижче за шкалою Чайлда — П’ю. Однак посилення системної експозиції спостерігалось у пацієнтів із показником 8 та 9 за шкалою Чайлда — П’ю (див. розділ «Фармакокінетика»). Для цих пацієнтів слід розглянути питання про необхідність оцінки функції печінки (див. розділ «Особливості застосування»). Досвід застосування пацієнтам із показником вище 9 за шкалою Чайлда — П’ю відсутній. Лікування препаратом Клівас Дуо протипоказане пацієнтам із захворюванням печінки в активній фазі (див. розділ «Протипоказання»).

Етнічні особливості

У пацієнтів монголоїдної раси спостерігалось посилення системної експозиції розувастатину (див. розділ «Фармакокінетика»).

Генетичні поліморфізми

Існують певні типи генетичних поліморфізмів, які можуть спричиняти посилення експозиції розувастатину (див. розділ «Фармакокінетика»). Пацієнтам, які мають будь-які з цих специфічних типів поліморфізмів, рекомендується призначати нижчу добову дозу розувастатину.

Супутня терапія

Розувастатин є субстратом різних транспортних білків (наприклад, ОАTP1B1 та BCRP). Ризик розвитку міопатії (включаючи рабдоміоліз) зростає при одночасному застосуванні розувастатину з певними лікарськими засобами, здатними збільшувати концентрацію розувастатину в плазмі крові через взаємодію з транспортними білками (наприклад з циклоспорином і деякими інгібіторами протеази, включно з комбінаціями ритонавіру з атазанавіром, лопінавіром та/або типранавіром; див. розділи ««Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій» і «Особливості застосування»). По можливості слід розглянути альтернативне лікування та, у певних випадках, тимчасово припинити лікування розувастатином. У ситуаціях, коли не можна уникнути одночасного застосування таких лікарських засобів з розувастатином, потрібно зважити всі переваги і ризики супутнього лікування й ретельно підібрати дозу розувастатину (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Більш високі дози ацетилсаліцилової кислоти зменшують сприятливий ефект розувастатину, тому слід уникати прийому додаткових доз ацетилсаліцилової кислоти (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»).

Діти.

Безпека та ефективність застосування розувастатину / ацетилсаліцилової кислоти дітям (до 18 років) не встановлені. Комбінацію розувастатин / ацетилсаліцилова кислота не рекомендується призначати пацієнтам у віці до 18 років.

Чи можна приймати Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) дітям?

plus-icon
Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) в аптеках України?

plus-icon
Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4).

Купити Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) за допомогою ZDOROVI.UA

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) і заберіть його в аптеці.

Купити Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Клівас Дуо капс. тверд. 20 мг/100 мг №28 (7х4) можна в таких містах: Рівне , Житомир , Біла Церква , Чернігів , Суми , Конотоп , Харків , Запоріжжя , Львів , Івано-Франківськ , Тернопіль , Одеса , Чернівці , Миколаїв , Вінниця , Хмельницький , Черкаси , Кременчук , Миргород , Дніпро , Камʼянське , Кривий Ріг , Київ , Кропивницький та в інших населених пунктах України.