Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

ReturnНазад

Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

Ціни на Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)
84.74 - 252.30 грн.
target

знайдено в 705 аптеках

84.74 - 252.30 грн.
target

знайдено в 705 аптеках

Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2): Характеристики

Средня ціна 188.89 грн.
Категорія Гормональні препарати ендокринології
Країна Україна
Виробник АТ Фармак
Код ATHH02AB02
Діюча речовина Дексаметазон
Фармгрупа Глюкокортикостероїди
Дозування 4 мг/мл
Форма розчин
Температура зберігання не вище 25 °С
Міжнародна назва Dexamethasone
Реєстрація UA/17536/01/01 від 22.07.2019
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 2 роки

Особливості прийому Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

Дітиза призначенням лікаря
Вагітніз урахуванням співвідношення користь / ризик
Годуючіз урахуванням співвідношення користь / ризик
Алергіяз обережністю
Діабетз обережністю
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) створено на основі офіціальної інструкції до Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

Коротка інструкція із застосування для Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

print
share
composition

Склад

діюча речовина: дексаметазону натрію фосфат;

1 мл розчину містить дексаметазону натрію фосфату у перерахуванні на дексаметазону фосфат – 4 мг;

допоміжні речовини: динатрію едетат, натрію цитрат, креатинін, 1 М розчин натрію гідроксиду, вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Системне застосування

- Набряк мозку, спричинений пухлиною мозку, нейрохірургічними втручаннями, абсцесом мозку, бактеріальним менінгітом.

- Політравматичний шок/профілактика посттравматичної шокової легені.

- Тяжкий гострий напад астми.

- Парентеральне початкове лікування гострих тяжких поширених шкірних захворювань, таких як еритродермія, вульгарна пухирчатка, гострі екземи.

- Парентеральне початкове лікування аутоімунних захворювань, таких як системний червоний вовчак (зокрема, вісцеральна форма).

- Активний ревматоїдний артрит з тяжким прогресуючим перебігом, наприклад, форми, що супроводжуються швидкою деструкцією та/або позасуглобовими проявами.

- Важкі інфекційні захворювання з токсичними станами (наприклад туберкульоз, тиф, бруцельоз), тільки при одночасній антиінфекційній терапії.

- Паліативна терапія злоякісних пухлин.

- Профілактика і терапія післяопераційного або індукованого цитостатиками блювання у рамках схем антиеметичної терапії.

Місцеве застосування

- Внутрішньосуглобові ін’єкції: персистуюче запалення в одному або декількох суглобах після загального лікування хронічних запальних захворювань суглобів, синовіїти при артрозі, гострі форми плечолопаткового періартриту.

- Інфільтраційна терапія (суворо за показаннями): небактеріальний тендовагініт і бурсит, періартропатії, інсерційні тендопатії.

- Офтальмологія: субкон’юнктивальне застосування при неінфекційних кератокон’юнктивітах, склериті (за винятком некротизуючого склериту), передньому і інтермедіарному увеїті.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до активної речовини або до будь-якої з допоміжних.

Внутрішньосуглобова ін’єкція протипоказана при:

- інфекції у суглобі, який підлягає лікуванню, або у безпосередній близькості від нього;

- бактеріальних артритах;

- нестабільності суглоба, який підлягає лікуванню;

- схильності до кровотеч (спонтанних або пов’язаних із прийомом антикоагулянтів);

- навколосуглобовій кальцифікації;

- аваскулярному некрозі кістки;

- розриві зв’язок;

- суглобі Шарко.

Забороняється інфільтрація без відповідної додаткової терапії при інфекціях у ділянці застосування, а також забороняється субкон’юнктивальне застосування при захворюваннях очей вірусної, бактеріальної або грибкової природи, при ушкодженнях і виразкових процесах рогівки.

Usage

Спосіб застосування

Дозування.

Розмір дозування залежить від виду та ступеня тяжкості захворювання, а також від індивідуальної реакції пацієнта на терапію. В основному застосовують відносно високі початкові дози, які мають бути істотно вищими при гострих захворюваннях, з перебігом у тяжкій формі, ніж при хронічних захворюваннях.

Якщо не рекомендовано інше, слід застосовувати наступну схему.

Системне застосування:

- набряк мозку: залежно від причини та ступеня тяжкості початкова доза становить 8–10 мг (до 80 мг) внутрішньовенно (в/в), потім 16–24 мг (до 48 мг) на добу з розподілом на 3–4 (6) разові дози в/в упродовж 4–8 днів. При опроміненні, а також при консервативній терапії неоперабельних пухлин мозку можливо виникнення потреби у більш довгостроковому прийомі менших доз дексаметазону.

- Набряк мозку внаслідок бактерійного менінгіту: 0,15 мг/кг маси тіла кожні 6 годин упродовж 4 днів, для дітей – 0,4 мг/кг маси тіла кожні 12 годин упродовж 2 днів; починаючи до першого прийому антибіотиків.

- Посттравматичний шок/профілактика посттравматичної шокової легені: первинна доза 40–100 мг (дітям 40 мг) в/в, повтор дози через 12 годин або кожні 6 годин по 16–40 мг упродовж 2-3 днів.

- Анафілактичний шок: спочатку в/в введення епінефрину (адреналіну), після цього 40–100 мг (дітям 40 мг) дексаметазону в/в, у разі необхідності повторити.

- Гострий напад астми тяжкого ступеня. Дорослі: невідкладна ін’єкція 8–20 мг в/в, у разі необхідності повторні ін’єкції по 8 мг кожні 4 години. Діти: 0,15–0,3 мг/кг маси тіла в/в або перорально у відповідній формі, або 1,2 мг/кг маси тіла болюсно, потім 0,3 мг/кг маси тіла кожні 4–6 годин. Додатково можна застосовувати амінофілин та секретолітичні засоби.

- Гострі форми шкірних захворювань: залежно від виду та тяжкості захворювання добові дози становлять 8–40 мг в/в, в окремих випадках до 100 мг. Подальше лікування – шляхом переведення на пероральні форми з поступовим зниженням дозування.

- Активні фази ревматичних системних захворювань: системний червоний вовчак 6–16 мг/добу.

- Активний ревматоїдний артрит з тяжким прогресуючим перебігом: при формах, що супроводжуються швидкою деструкцією: 12–16 мг/добу, при позасуглобових проявах: 6–12 мг/добу.

- Тяжкі інфекційні захворювання, токсичні стани (наприклад, туберкульоз, тиф; тільки при одночасній відповідній антиінфекційній терапії) 4–20 мг/доба в/в, в окремих випадках (наприклад, тиф) первинна доза може бути до 200 мг.

- Паліативна терапія злоякісних пухлин: початково 8–16 мг/добу, при продовженні тривалої терапії 4–12 мг/добу.

- Профілактика і терапія індукованого цитостатичною терапією блювання у рамках схем протиблювальної терапії: 10–20 мг в/в або перорально у відповідній формі до початку хіміотерапії, потім у разі потреби 4–8 мг від 2 до 3 разів щоденно упродовж 1–3 днів (при помірноеметогенній хіміотерапії) або до 6 днів (високоеметогенна хіміотерапія).

- Профілактика і терапія післяопераційного блювання: окрема доза 8–20 мг в/в до початку операції, дітям віком від 2 років: 0,15–0,5 мг/кг маси тіла (максимум 16 мг).

Місцеве застосування

Локальну інфільтраційну та ін’єкційну терапію у більшості випадків виконувати шляхом застосування 4–8 мг, при ін’єкції у дрібні суглоби і при субкон’юнктивальному застосуванні достатньо 2 мг дексаметазону фосфату .

Спосіб застосування

При внутрішньовенних ін’єкціях або інфузіях препарат вводити повільно (2–3 хвилини), при неможливості внутрішньовенної ін’єкції і при інтактній гемодинаміці, можливі внутрішньом’язові ін’єкції. Крім того, препарат Рафт можна застосовувати інфільтраційно, внутрішньосуглобово або субкон’юнктивально. Тривалість застосування визначається відповідно до показань.

При гіпотиреозі або при цирозі печінки можуть бути достатніми порівняно низькі дозування або може вимагатися зниження дози.

Внутрішньосуглобові ін’єкції розглядаються як відкриті втручання і їх слід проводити тільки у строго асептичних умовах. Як правило, для успішного ослаблення симптому вистачає одноразової внутрішньосуглобової ін’єкції. Якщо необхідна повторна ін’єкція, то таку ін’єкцію слід виконувати не раніше чим через 3-4 тижні. Кількість ін’єкцій на суглоб є обмеженою і не повинна перевищувати 3–4 ін’єкції. Після повторної ін’єкції необхідний контроль стану суглоба з боку лікаря.

Інфільтрація: інфільтрація здійснюється у ділянці найсильнішого болю або у місці кріплення сухожиль. Не допускаються внутрішньосухожильні ін’єкції! Слід уникати виконання ін’єкцій на близькій відстані одна від одної. Слід звертати увагу на дотримання суворих асептичних застережних заходів.

Придатність розчину.

Можна використовувати тільки прозорі розчини. Вміст ампули призначається тільки для одноразового відбору. Залишки розчину для ін’єкцій підлягають знищенню.

Препарат сумісний з наступними інфузійними розчинами (відповідно 250 та 500 мл) та підлягає використанню протягом 24 годин:

- ізотонічний фізіологічний розчин;

- розчин Рінгера;

- розчин глюкози 5 %.

При комбінації з іншими інфузійними розчинами слід звертати увагу на інформацію відповідних постачальників, враховувати сумісності, протипоказання, побічні дії та взаємодії.

Діти.

При ранньому застосуванні терапії (менше ніж через 96 годин після народження) у недоношених дітей з хронічним захворюванням легенів з початковими дозами 0,25 мг/кг двічі на добу щоденно існують дані про негативний довготривалий вплив на нейронний розвиток.

При вирішенні питання про терапію препаратом Рафт для дітей у фазі росту слід ретельно аналізувати співвідношення користь-ризик.

Аналоги для Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

Показати ще

Купують з Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2), а також відповіді на них.

Яка ціна на Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)?

plus-icon

Ціни на Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) в Україні починаються від 84.74 до 252.3, препарат доступний в 705 аптеках.

Від чого допомагає Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)?

plus-icon

Показання препарату Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2):

Системне застосування

- Набряк мозку, спричинений пухлиною мозку, нейрохірургічними втручаннями, абсцесом мозку, бактеріальним менінгітом.

- Політравматичний шок/профілактика посттравматичної шокової легені.

- Тяжкий гострий напад астми.

- Парентеральне початкове лікування гострих тяжких поширених шкірних захворювань, таких як еритродермія, вульгарна пухирчатка, гострі екземи.

- Парентеральне початкове лікування аутоімунних захворювань, таких як системний червоний вовчак (зокрема, вісцеральна форма).

- Активний ревматоїдний артрит з тяжким прогресуючим перебігом, наприклад, форми, що супроводжуються швидкою деструкцією та/або позасуглобовими проявами.

- Важкі інфекційні захворювання з токсичними станами (наприклад туберкульоз, тиф, бруцельоз), тільки при одночасній антиінфекційній терапії.

- Паліативна терапія злоякісних пухлин.

- Профілактика і терапія післяопераційного або індукованого цитостатиками блювання у рамках схем антиеметичної терапії.

Місцеве застосування

- Внутрішньосуглобові ін’єкції: персистуюче запалення в одному або декількох суглобах після загального лікування хронічних запальних захворювань суглобів, синовіїти при артрозі, гострі форми плечолопаткового періартриту.

- Інфільтраційна терапія (суворо за показаннями): небактеріальний тендовагініт і бурсит, періартропатії, інсерційні тендопатії.

- Офтальмологія: субкон’юнктивальне застосування при неінфекційних кератокон’юнктивітах, склериті (за винятком некротизуючого склериту), передньому і інтермедіарному увеїті.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2): 4 мг/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)?

plus-icon

Інструкція Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)?

plus-icon

Зі складом Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: дексаметазону натрію фосфат;

1 мл розчину містить дексаметазону натрію фосфату у перерахуванні на дексаметазону фосфат – 4 мг;

допоміжні речовини: динатрію едетат, натрію цитрат, креатинін, 1 М розчин натрію гідроксиду, вода для ін’єкцій.

Як приймати Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)?

plus-icon

Дозування.

Розмір дозування залежить від виду та ступеня тяжкості захворювання, а також від індивідуальної реакції пацієнта на терапію. В основному застосовують відносно високі початкові дози, які мають бути істотно вищими при гострих захворюваннях, з перебігом у тяжкій формі, ніж при хронічних захворюваннях.

Якщо не рекомендовано інше, слід застосовувати наступну схему.

Системне застосування:

- набряк мозку: залежно від причини та ступеня тяжкості початкова доза становить 8–10 мг (до 80 мг) внутрішньовенно (в/в), потім 16–24 мг (до 48 мг) на добу з розподілом на 3–4 (6) разові дози в/в упродовж 4–8 днів. При опроміненні, а також при консервативній терапії неоперабельних пухлин мозку можливо виникнення потреби у більш довгостроковому прийомі менших доз дексаметазону.

- Набряк мозку внаслідок бактерійного менінгіту: 0,15 мг/кг маси тіла кожні 6 годин упродовж 4 днів, для дітей – 0,4 мг/кг маси тіла кожні 12 годин упродовж 2 днів; починаючи до першого прийому антибіотиків.

- Посттравматичний шок/профілактика посттравматичної шокової легені: первинна доза 40–100 мг (дітям 40 мг) в/в, повтор дози через 12 годин або кожні 6 годин по 16–40 мг упродовж 2-3 днів.

- Анафілактичний шок: спочатку в/в введення епінефрину (адреналіну), після цього 40–100 мг (дітям 40 мг) дексаметазону в/в, у разі необхідності повторити.

- Гострий напад астми тяжкого ступеня. Дорослі: невідкладна ін’єкція 8–20 мг в/в, у разі необхідності повторні ін’єкції по 8 мг кожні 4 години. Діти: 0,15–0,3 мг/кг маси тіла в/в або перорально у відповідній формі, або 1,2 мг/кг маси тіла болюсно, потім 0,3 мг/кг маси тіла кожні 4–6 годин. Додатково можна застосовувати амінофілин та секретолітичні засоби.

- Гострі форми шкірних захворювань: залежно від виду та тяжкості захворювання добові дози становлять 8–40 мг в/в, в окремих випадках до 100 мг. Подальше лікування – шляхом переведення на пероральні форми з поступовим зниженням дозування.

- Активні фази ревматичних системних захворювань: системний червоний вовчак 6–16 мг/добу.

- Активний ревматоїдний артрит з тяжким прогресуючим перебігом: при формах, що супроводжуються швидкою деструкцією: 12–16 мг/добу, при позасуглобових проявах: 6–12 мг/добу.

- Тяжкі інфекційні захворювання, токсичні стани (наприклад, туберкульоз, тиф; тільки при одночасній відповідній антиінфекційній терапії) 4–20 мг/доба в/в, в окремих випадках (наприклад, тиф) первинна доза може бути до 200 мг.

- Паліативна терапія злоякісних пухлин: початково 8–16 мг/добу, при продовженні тривалої терапії 4–12 мг/добу.

- Профілактика і терапія індукованого цитостатичною терапією блювання у рамках схем протиблювальної терапії: 10–20 мг в/в або перорально у відповідній формі до початку хіміотерапії, потім у разі потреби 4–8 мг від 2 до 3 разів щоденно упродовж 1–3 днів (при помірноеметогенній хіміотерапії) або до 6 днів (високоеметогенна хіміотерапія).

- Профілактика і терапія післяопераційного блювання: окрема доза 8–20 мг в/в до початку операції, дітям віком від 2 років: 0,15–0,5 мг/кг маси тіла (максимум 16 мг).

Місцеве застосування

Локальну інфільтраційну та ін’єкційну терапію у більшості випадків виконувати шляхом застосування 4–8 мг, при ін’єкції у дрібні суглоби і при субкон’юнктивальному застосуванні достатньо 2 мг дексаметазону фосфату .

Спосіб застосування

При внутрішньовенних ін’єкціях або інфузіях препарат вводити повільно (2–3 хвилини), при неможливості внутрішньовенної ін’єкції і при інтактній гемодинаміці, можливі внутрішньом’язові ін’єкції. Крім того, препарат Рафт можна застосовувати інфільтраційно, внутрішньосуглобово або субкон’юнктивально. Тривалість застосування визначається відповідно до показань.

При гіпотиреозі або при цирозі печінки можуть бути достатніми порівняно низькі дозування або може вимагатися зниження дози.

Внутрішньосуглобові ін’єкції розглядаються як відкриті втручання і їх слід проводити тільки у строго асептичних умовах. Як правило, для успішного ослаблення симптому вистачає одноразової внутрішньосуглобової ін’єкції. Якщо необхідна повторна ін’єкція, то таку ін’єкцію слід виконувати не раніше чим через 3-4 тижні. Кількість ін’єкцій на суглоб є обмеженою і не повинна перевищувати 3–4 ін’єкції. Після повторної ін’єкції необхідний контроль стану суглоба з боку лікаря.

Інфільтрація: інфільтрація здійснюється у ділянці найсильнішого болю або у місці кріплення сухожиль. Не допускаються внутрішньосухожильні ін’єкції! Слід уникати виконання ін’єкцій на близькій відстані одна від одної. Слід звертати увагу на дотримання суворих асептичних застережних заходів.

Придатність розчину.

Можна використовувати тільки прозорі розчини. Вміст ампули призначається тільки для одноразового відбору. Залишки розчину для ін’єкцій підлягають знищенню.

Препарат сумісний з наступними інфузійними розчинами (відповідно 250 та 500 мл) та підлягає використанню протягом 24 годин:

- ізотонічний фізіологічний розчин;

- розчин Рінгера;

- розчин глюкози 5 %.

При комбінації з іншими інфузійними розчинами слід звертати увагу на інформацію відповідних постачальників, враховувати сумісності, протипоказання, побічні дії та взаємодії.

Діти.

При ранньому застосуванні терапії (менше ніж через 96 годин після народження) у недоношених дітей з хронічним захворюванням легенів з початковими дозами 0,25 мг/кг двічі на добу щоденно існують дані про негативний довготривалий вплив на нейронний розвиток.

При вирішенні питання про терапію препаратом Рафт для дітей у фазі росту слід ретельно аналізувати співвідношення користь-ризик.

Чи можна приймати Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2), прийом під час вагітності: з урахуванням співвідношення користь / ризик

Чи можна Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) дітям?

plus-icon

Показання для дітей: за призначенням лікаря. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) в аптеках України?

plus-icon

Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2).

Процес купівлі Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2)

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) і заберіть його в аптеці.

Купити Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Рафт розчин для ін. 4 мг/мл амп. 1 мл №10 (5х2) можна в таких містах: Херсон , Ковель , Луцьк , Нововолинськ , Володимир , Рівне , Вараш , Сарни , Дубно , Житомир , Звягель , Коростень , Вишневе , Ірпінь , Бердичів , Бориспіль , Біла Церква , Обухів , Фастів , Бровари , Чернігів , Ніжин , Прилуки , Шостка , Суми , Конотоп , Ромни , Чугуїв , Охтирка , Харків , Лозова , Словʼянськ , Запоріжжя , Львів , Стрий , Червоноград , Дрогобич , Самбір , Золочів , Коломия , Івано-Франківськ , Калуш , Ужгород , Свалява , Мукачево , Кременець , Тернопіль , Подільськ , Чернівці , Одеса , Чорноморськ , Ізмаїл , Миколаїв , Первомайськ , Вінниця , Жмеринка , Могилів-Подільський , Камʼянець-Подільський , Хмельницький , Дунаївці , Старокостянтинів , Умань , Черкаси , Золотоноша , Лубни , Полтава , Кременчук , Миргород , Нікополь , Павлоград , Горішні Плавні , Новомосковськ , Дніпро , Кривий Ріг , Камʼянське , Олександрія , Кропивницький , Київ , Софіївська Борщагівка , Сміла та в інших населених пунктах України.