Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)

ReturnНазад

Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)

Ціни на Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4): Характеристики

packageNum
1
0
Країна
Іспанія
Виробник
Х.Уріач і Компанья, С.А.
Код ATH
C01EB17
Діюча речовина
Івабрадин
Фармгрупа
Кардіологічні засоби. Інші кардіологічні засоби.
Дозування
7,5 мг
Форма
таблетки
Температура зберігання
не вище 25°С
Міжнародна назва
Ivabradine
Реєстрація
UA/17122/01/02 від 18.12.2018
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
4 роки

Особливості прийому Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)

Діти
заборонено
Вагітні
заборонено
Годуючі
заборонено
Алергія
дозволено
Діабет
дозволено
Водії
з обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) створено на основі офіціальної інструкції до Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: ivabradine;

1 таблетка містить 5 мг або 7,5 мг івабрадину (у вигляді івабрадину гідрохлориду);

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний; мальтодекстрин; кремнію діоксид колоїдний безводний; лактоза, моногідрат; магнію стеарат;

оболонка (Опадрай II оранжевий 31F240016): лактоза, моногідрат; титану діоксид (Е 171); гіпромелоза; макрогол 4000; заліза оксид жовтий (Е 172); заліза оксид червоний (Е 172).

testimony

Показання

- Симптоматичне лікування хронічної стабільної стенокардії.

Івабрадин рекомендовано застосовувати для симптоматичного лікування хронічної стабільної стенокардії у дорослих пацієнтів з ішемічною хворобою серця, з нормальним синусовим ритмом і частотою серцевих скорочень ≥70 ударів на хвилину. Препарат слід призначати:

· при непереносимості або наявності протипоказань до застосування блокаторів β-адренорецепторів у дорослих;

· у комбінації з блокаторами β-адренорецепторів у пацієнтів, стан яких є недостатньо контрольованим при застосуванні оптимальної дози блокаторів β-адренорецепторів.

- Лікування хронічної серцевої недостатності.

Івабрадин рекомендовано застосовувати при хронічній серцевій недостатності (II–IV функціональний клас за класифікацією NYHA) із систолічною дисфункцією у пацієнтів із синусовим ритмом і частотою серцевих скорочень ≥75 ударів на хвилину в комбінації зі стандартною терапією, яка включає терапію блокаторами β-адренорецепторів, або при протипоказаннях до застосування блокаторів β-адренорецепторів, а також їх непереносимості.

composition

Протипоказання

- Підвищена чутливість до діючої речовини або до будь-якої допоміжної речовини препарату;

- частота серцевих скорочень у стані спокою менше 70 ударів на хвилину до початку лікування;

- кардіогенний шок;

- гострий інфаркт міокарда;

- тяжка артеріальна гіпотензія (АТ <90/50 мм рт.ст.);

- тяжка печінкова недостатність;

- синдром слабкості синусового вузла;

- синоатріальна блокада;

- нестабільна або гостра серцева недостатність;

- наявність у пацієнта штучного водія ритму (частота серцевих скорочень контролюється винятково за допомогою штучного водія ритму);

- нестабільна стенокардія;

- AV блокада III ступеня;

- одночасне застосування з потужними інгібіторами цитохрому Р450 3А4, такими як протигрибкові засоби групи азолів (кетоконазол, ітраконазол), антибіотиками групи макролідів (кларитроміцин, еритроміцин для перорального застосування, джозаміцин, телітроміцин), інгібіторами ВІЛ-протеази (нелфінавір, ритонавір) і нефазодон (див. розділи «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій» і «Фармакокінетика»);

- одночасне застосування з верапамілом або дилтіаземом, які є помірними інгібіторами CYР3А4 із властивостями знижувати частоту серцевих скорочень (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій»);

- вагітність, період годування груддю і жінки репродуктивного віку, які не користуються належними методами контрацепції (див. розділ «Застосування у період вагітності або годування груддю»).

Usage

Спосіб застосування

Івакард слід призначати дорослим пацієнтам.

Таблетки слід застосовувати внутрішньо двічі на добу, тобто вранці та ввечері під час їди.

Симптоматичне лікування хронічної стабільної стенокардії

Рекомендується, щоб рішення про початок або зміну терапії приймали при регулярному контролі частоти серцевих скорочень, ЕКГ або цілодобового амбулаторного моніторингу.

Початкова доза івабрадину не повинна перевищувати 5 мг двічі на добу у пацієнтів у віці до 75 років.

Якщо у пацієнтів, які приймають івабрадин по 2,5 мг або 5 мг двічі на добу, після 3–4 тижнів лікування тривають симптоми стабільної стенокардії, дозу можна підвищити до наступної за умови доброї переносимості початкової дози і якщо ЧСС у стані спокою залишається на рівні> 60 уд/хв Підтримуюча доза не повинна перевищувати 7,5 мг двічі на добу.

Якщо протягом 3 місяців після початку лікування симптоми стенокардії не зменшаться, лікування івабрадином має бути припинено.

Крім того, лікування повинно бути припинено, якщо протягом 3 місяців симптоматичне поліпшення незначне або якщо не спостерігається клінічно значущого зменшення частоти серцевих скорочень у стані спокою.

Якщо при лікуванні частота серцевих скорочень у стані спокою зменшується <50 ударів на хвилину або пацієнт відчуває такі симптоми брадикардії як запаморочення, підвищена стомлюваність або артеріальна гіпотензія, необхідно зменшити дозу івабрадину до 2,5 мг (половина таблетки 5 мг) двічі на добу. Після зниження дози необхідно контролювати частоту серцевих скорочень (див. розділ «Особливості застосування»). Лікування повинно бути припинено, якщо при зниженні дози івабрадину частота серцевих скорочень залишається менше 50 ударів на хвилину або зберігаються симптоми брадикардії.

Лікування хронічної серцевої недостатності

Лікування слід проводити тільки для пацієнтів зі стабільною серцевою недостатністю. Необхідно, щоб лікар мав досвід лікування хронічної серцевої недостатності.

Звичайна рекомендована початкова доза івабрадину – 5 мг двічі на добу. Після двотижневого курсу лікування дозу можна підвищити до 7,5 мг двічі на добу, якщо частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно більше 60 ударів на хвилину або зменшити до 2,5 мг двічі на добу (половина таблетки 5 мг двічі на добу), якщо частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно менше 50 ударів на хвилину або у разі збереження симптомів брадикардії, таких як запаморочення, втома або артеріальна гіпотензія. Якщо частота серцевих скорочень становить 50–60 ударів на хвилину, дозу івабрадину 5 мг двічі на добу слід залишити незмінною.

Якщо під час лікування частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно менше 50 ударів на хвилину або якщо у пацієнта відзначаються симптоми брадикардії, доза повинна бути знижена до наступної меншої дози у пацієнтів, які отримували 7,5 мг двічі на добу або 5 мг двічі на добу. Якщо у пацієнтів, які отримували 2,5 мг двічі на добу або 5 мг двічі на добу, частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно більше 60 ударів на хвилину, доза може бути збільшена до наступної більш високої дози (див. розділ «Особливості застосування») .

Лікування повинно бути припинено, якщо частота серцевих скорочень залишається менше 50 ударів на хвилину або у пацієнта зберігаються симптоми брадикардії.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку

У пацієнтів віком від 75 років лікування розпочинати з меншої початкової дози (2,5 мг двічі на добу, тобто половина таблетки препарату Івакард, таблетки по 5 мг двічі на добу). При необхідності подальшого зменшення ЧСС дозу можна поступово підвищити.

Пацієнти з нирковою недостатністю

Пацієнтам з нирковою недостатністю і кліренсом креатиніну вище 15 мл/хв корекція дози не потрібна (див. розділ «Фармакокінетика»).

Через відсутність достатньої кількості даних хворим з кліренсом креатиніну <15 мл/хв івабрадин слід призначати з обережністю.

Пацієнти з печінковою недостатністю

Пацієнтам з легким ступенем печінкової недостатності корекція дози не потрібна. Слід дотримуватися обережності при застосуванні івабрадину пацієнтам з помірною печінковою недостатністю. Івабрадин протипоказаний пацієнтам з тяжкою печінковою недостатністю, оскільки його застосування таким пацієнтам не вивчали, а також через можливість значного збільшення концентрації препарату в крові (див. розділи «Протипоказання» та «Фармакокінетика»).

Діти.

Безпека та ефективність івабрадину при лікуванні хронічної серцевої недостатності у дітей віком до 18 років не встановлені.

Доступні дані описані у розділах «Фармакодинаміка» та «Фармакокінетика», але неможливо дати рекомендацій щодо дозування.

Аналоги для Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)

Показати ще

Купують з Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4), а також відповіді на них.

Яка ціна на Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)?

plus-icon
Ціни на Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)?

plus-icon
Показання препарату Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4):

- Симптоматичне лікування хронічної стабільної стенокардії.

Івабрадин рекомендовано застосовувати для симптоматичного лікування хронічної стабільної стенокардії у дорослих пацієнтів з ішемічною хворобою серця, з нормальним синусовим ритмом і частотою серцевих скорочень ≥70 ударів на хвилину. Препарат слід призначати:

· при непереносимості або наявності протипоказань до застосування блокаторів β-адренорецепторів у дорослих;

· у комбінації з блокаторами β-адренорецепторів у пацієнтів, стан яких є недостатньо контрольованим при застосуванні оптимальної дози блокаторів β-адренорецепторів.

- Лікування хронічної серцевої недостатності.

Івабрадин рекомендовано застосовувати при хронічній серцевій недостатності (II–IV функціональний клас за класифікацією NYHA) із систолічною дисфункцією у пацієнтів із синусовим ритмом і частотою серцевих скорочень ≥75 ударів на хвилину в комбінації зі стандартною терапією, яка включає терапію блокаторами β-адренорецепторів, або при протипоказаннях до застосування блокаторів β-адренорецепторів, а також їх непереносимості.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4): 7,5 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)?

plus-icon
Інструкція Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)?

plus-icon
Зі складом Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: ivabradine;

1 таблетка містить 5 мг або 7,5 мг івабрадину (у вигляді івабрадину гідрохлориду);

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний; мальтодекстрин; кремнію діоксид колоїдний безводний; лактоза, моногідрат; магнію стеарат;

оболонка (Опадрай II оранжевий 31F240016): лактоза, моногідрат; титану діоксид (Е 171); гіпромелоза; макрогол 4000; заліза оксид жовтий (Е 172); заліза оксид червоний (Е 172).

Як приймати Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4)?

plus-icon

Івакард слід призначати дорослим пацієнтам.

Таблетки слід застосовувати внутрішньо двічі на добу, тобто вранці та ввечері під час їди.

Симптоматичне лікування хронічної стабільної стенокардії

Рекомендується, щоб рішення про початок або зміну терапії приймали при регулярному контролі частоти серцевих скорочень, ЕКГ або цілодобового амбулаторного моніторингу.

Початкова доза івабрадину не повинна перевищувати 5 мг двічі на добу у пацієнтів у віці до 75 років.

Якщо у пацієнтів, які приймають івабрадин по 2,5 мг або 5 мг двічі на добу, після 3–4 тижнів лікування тривають симптоми стабільної стенокардії, дозу можна підвищити до наступної за умови доброї переносимості початкової дози і якщо ЧСС у стані спокою залишається на рівні> 60 уд/хв Підтримуюча доза не повинна перевищувати 7,5 мг двічі на добу.

Якщо протягом 3 місяців після початку лікування симптоми стенокардії не зменшаться, лікування івабрадином має бути припинено.

Крім того, лікування повинно бути припинено, якщо протягом 3 місяців симптоматичне поліпшення незначне або якщо не спостерігається клінічно значущого зменшення частоти серцевих скорочень у стані спокою.

Якщо при лікуванні частота серцевих скорочень у стані спокою зменшується <50 ударів на хвилину або пацієнт відчуває такі симптоми брадикардії як запаморочення, підвищена стомлюваність або артеріальна гіпотензія, необхідно зменшити дозу івабрадину до 2,5 мг (половина таблетки 5 мг) двічі на добу. Після зниження дози необхідно контролювати частоту серцевих скорочень (див. розділ «Особливості застосування»). Лікування повинно бути припинено, якщо при зниженні дози івабрадину частота серцевих скорочень залишається менше 50 ударів на хвилину або зберігаються симптоми брадикардії.

Лікування хронічної серцевої недостатності

Лікування слід проводити тільки для пацієнтів зі стабільною серцевою недостатністю. Необхідно, щоб лікар мав досвід лікування хронічної серцевої недостатності.

Звичайна рекомендована початкова доза івабрадину – 5 мг двічі на добу. Після двотижневого курсу лікування дозу можна підвищити до 7,5 мг двічі на добу, якщо частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно більше 60 ударів на хвилину або зменшити до 2,5 мг двічі на добу (половина таблетки 5 мг двічі на добу), якщо частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно менше 50 ударів на хвилину або у разі збереження симптомів брадикардії, таких як запаморочення, втома або артеріальна гіпотензія. Якщо частота серцевих скорочень становить 50–60 ударів на хвилину, дозу івабрадину 5 мг двічі на добу слід залишити незмінною.

Якщо під час лікування частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно менше 50 ударів на хвилину або якщо у пацієнта відзначаються симптоми брадикардії, доза повинна бути знижена до наступної меншої дози у пацієнтів, які отримували 7,5 мг двічі на добу або 5 мг двічі на добу. Якщо у пацієнтів, які отримували 2,5 мг двічі на добу або 5 мг двічі на добу, частота серцевих скорочень у стані спокою стабільно більше 60 ударів на хвилину, доза може бути збільшена до наступної більш високої дози (див. розділ «Особливості застосування») .

Лікування повинно бути припинено, якщо частота серцевих скорочень залишається менше 50 ударів на хвилину або у пацієнта зберігаються симптоми брадикардії.

Особливі групи пацієнтів

Пацієнти літнього віку

У пацієнтів віком від 75 років лікування розпочинати з меншої початкової дози (2,5 мг двічі на добу, тобто половина таблетки препарату Івакард, таблетки по 5 мг двічі на добу). При необхідності подальшого зменшення ЧСС дозу можна поступово підвищити.

Пацієнти з нирковою недостатністю

Пацієнтам з нирковою недостатністю і кліренсом креатиніну вище 15 мл/хв корекція дози не потрібна (див. розділ «Фармакокінетика»).

Через відсутність достатньої кількості даних хворим з кліренсом креатиніну <15 мл/хв івабрадин слід призначати з обережністю.

Пацієнти з печінковою недостатністю

Пацієнтам з легким ступенем печінкової недостатності корекція дози не потрібна. Слід дотримуватися обережності при застосуванні івабрадину пацієнтам з помірною печінковою недостатністю. Івабрадин протипоказаний пацієнтам з тяжкою печінковою недостатністю, оскільки його застосування таким пацієнтам не вивчали, а також через можливість значного збільшення концентрації препарату в крові (див. розділи «Протипоказання» та «Фармакокінетика»).

Діти.

Безпека та ефективність івабрадину при лікуванні хронічної серцевої недостатності у дітей віком до 18 років не встановлені.

Доступні дані описані у розділах «Фармакодинаміка» та «Фармакокінетика», але неможливо дати рекомендацій щодо дозування.

Чи можна приймати Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) дітям?

plus-icon
Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) в аптеках України?

plus-icon
Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4).

Купити Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) за допомогою ZDOROVI.UA

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) і заберіть його в аптеці.

Купити Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Івакард табл. в/о 7,5 мг №56 (14х4) можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.