Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

ReturnНазад

Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

Ціни на Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3): Характеристики

Категорія Препарати від високого артеріального тиску
Країна Німеччина
Виробник Берлін-Хемі АГ
Код ATHC09AA02
Діюча речовина Еналаприл
Фармгрупа Інгібітори ангіотензинперетворювального ферменту, монокомпонентні.
Дозування 10 мг
Форма таблетки
Температура зберігання від 5°C до 25°C
Міжнародна назва Enalapril
Реєстрація UA/7553/01/01 від 06.03.2018
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 3 роки

Особливості прийому Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

Дітиз 6-ти років
Вагітнізаборонено
Годуючізаборонено
Алергіяз обережністю
Діабетз обережністю
Водіїз обережністю, можливо запаморочення і втома
Увага!Увага!

Опис препарату Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) створено на основі офіціальної інструкції до Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

Коротка інструкція із застосування для Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

print
share
composition

Склад

діюча речовина: enalapril;

1 таблетка містить еналаприлу малеату 10 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, магнію карбонат легкий, натрію крохмальгліколят (тип А), желатин, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, заліза оксид (Е 172): коричневий.

testimony

Показання

· Лікування артеріальної гіпертензії.

· Лікування серцевої недостатності з наявними симптомами.

· Профілактика симптоматичної серцевої недостатності у хворих із безсимптомною дисфункцією лівого шлуночка (фракція викиду ≤35 %).

composition

Протипоказання

· Підвищена чутливість до еналаприлу малеату, до будь-якої із допоміжних речовин або інших інгібіторів ангіотензинперетворювального ферменту (ІАПФ).

· Наявність в анамнезі ангіонабряку, який розвинувся внаслідок призначення терапії інгібіторами АПФ.

· Спадковий або ідіопатичний ангіонабряк.

· Протипоказано вагітним та жінкам, які планують завагітніти (див. розділ «Застосування у період вагітності або годування груддю»).

· Протипоказано призначати Берліприл одночасно з препаратами, що містять аліскірен, пацієнтам з цукровим діабетом та порушенням функції нирок (ШКФ < 60 мл/хв/1,73 м2).

Usage

Спосіб застосування

Дозу препарату слід підбирати індивідуально залежно від стану пацієнта (див. розділ «Особливості застосування») та від дії препарату на артеріальний тиск.

Прийом їжі не впливає на процес всмоктування Берліприлу .

Артеріальна гіпертензія

Початкова доза Берліприлу становить від 5 мг до 20 мг залежно від ступеня тяжкості гіпертензії та стану пацієнта (див. далі). Препарат Берліприл приймати 1 раз на добу.

При артеріальній гіпертензії легкого ступеня рекомендована початкова доза препарату становить 5-10 мг.

У пацієнтів із вираженою активацією ренін-ангіотензин-альдостеронової системи (наприклад при реноваскулярній гіпертензії, порушенням сольового та/або рідинного балансу, декомпенсації серцевої діяльності або тяжкій артеріальній гіпертензії) після прийому початкової дози може мати місце значне зниження артеріального тиску. У таких пацієнтів лікування треба розпочинати з дози 5 мг або з меншої дози та під ретельним наглядом лікаря.

При попередній терапії діуретиками у високих дозах може розвиватися дефіцит рідини та виникати ризик розвитку артеріальної гіпотензії на початку лікування еналаприлом. Для таких пацієнтів рекомендується початкова доза 5 мг або нижче. За можливості лікування діуретиками слід припинити за 2-3 дні до початку лікування Берліприлом . Слід перевіряти функцію нирок та рівень калію в сироватці крові.

Звичайна підтримуюча доза – 20 мг один раз на добу. Максимальна підтримуюча доза становить 40 мг на добу.

Серцева недостатність/безсимптомна дисфункція лівого шлуночка

При лікуванні симптоматичної серцевої недостатності (СН) Берліприл призначати додатково до діуретиків, а за необхідності до препаратів наперстянки або бета-адреноблокаторів. Початкова доза Берліприл для пацієнтів із симптоматичною серцевою недостатністю або безсимптомною дисфункцією лівого шлуночка (БДЛШ) становить 2,5 мг, та для того щоб встановити первинний вплив препарату на артеріальний тиск, терапію треба розпочинати під ретельним наглядом лікаря. Якщо після початку лікування Берліприл при серцевій недостатності симптоматична гіпотензія не виникає або усувається, дозу препарату слід поступово підвищувати до загальноприйнятої підтримуючої дози 20 мг, яку приймати одноразово або, залежно від переносимості пацієнта, розподіляти на 2 прийоми. Таке титрування дози рекомендується проводити протягом 2-4 тижнів терапії. Максимальна доза становить 40 мг еналаприлу на добу, яку слід ділити на два прийоми.

Рекомендоване титрування дози препарату Берліприл у пацієнтів із серцевою недостатністю/безсимптомною дисфункцією лівого шлуночка.

Тиждень

Дозування, мг/добу

Тиждень 1

Дні 1-3: 2,5 мг/добу* одноразово

Дні 4-7: 5 мг/добу за 2 прийоми

Тиждень 2

10 мг/добу одноразово або за 2 прийоми

Тижні 3 та 4

20 мг/добу одноразово або за 2 прийоми

* Слід дотримуватися особливої обережності щодо пацієнтів з порушенням функції нирок та пацієнтів, які приймають діуретичні лікарські засоби (див. розділ «Особливості застосування»).

Перед і після початку терапії препаратом Берліприл слід провести ретельний контроль артеріального тиску і ниркової функції (див. розділ «Особливості застосування»), оскільки були зареєстровані повідомлення про гіпотензію та (рідше) як наслідок ниркову недостатність. Перед початком лікування препаратом Берліприл , у разі можливості, зменшувати дозу діуретиків, що застосовують пацієнти. Прояв гіпотензії на початку лікування Берліприлом не є ознакою її розвитку при тривалому лікуванні, і не виключає подальше застосування лікарського засобу. Також слід проводити контроль рівня калію сироватки та ниркової функції.

Дозування при нирковій недостатності

Як правило, слід збільшити інтервали між прийомами препарату та/або зменшити його дозу.

Кліренс креатиніну (КК), мл/хв

Початкова доза, мг/добу

30  КК < 80 мл/хв

5-10 мг

10 < КК £ 30 мл/хв

2,5 мг

КК £ 10 мл/хв

2,5 мг у дні проведення діалізу*

*див. розділ «Особливості застосування». Пацієнти, які лікуються методом гемодіалізу.

Еналаприлат піддається діалізу. Дозу в дні, в які діаліз не проводиться, корегувати залежно від ступеня зниження артеріального тиску.

Пацієнти літнього віку

Дозу слід підбирати відповідно до ниркового стану пацієнта (див. розділ «Особливості застосування»).

Діти з артеріальною гіпертензією віком > 6 років

Клінічні дані щодо застосування Берліприлу у хворих педіатричного профілю з артеріальною гіпертензією обмежені (див. розділи «Особливості застосування», «Фармакологічні властивості»).

Якщо пацієнт здатний ковтати таблетки, дозу слід підбирати індивідуально залежно від його стану, ступеня зниження артеріального тиску та маси тіла. Дітям з масою тіла від 20 до <50 кг рекомендована початкова доза становить 2,5 мг, а для пацієнтів з масою тіла ≥ 50 кг – 5 мг. Берліприл призначати 1 раз на добу. Дозу слід підбирати залежно від потреб пацієнта. Не слід перевищувати максимальну добову 20 мг для пацієнтів із масою тіла від 20 кг до <50 кг та 40 мг для пацієнтів з масою тіла більше 50 кг (див. розділ «Особливості застосування»).

Берліприл не рекомендується дітям із показником клубочкової фільтрації < 30 мл/хв/1,73 м2через відсутність відповідної інформації.

Спосіб застосування: для орального застосування.

Діти.

Берліприл протипоказаний дітям віком молодших 6 років. Дані щодо ефективності та безпеки застосування еналаприлу малеату у дітей старших 6 років, які страждають на артеріальну гіпертензію, обмежені, а досвід застосування при інших показаннях відсутній. Фармакокінетичні дані щодо застосування препарату у дітей віком старших 2 місяців обмежені. Берліприл призначений тільки дітям з артеріальною гіпертензією, але він не рекомендується для застосування при інших показаннях.

Через відсутність відповідної інформації не рекомендується застосовувати Берліприл дітям із показником клубочкової фільтрації < 30 мл/хв/1,73 м2.

Аналоги для Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

Показати ще

Купують з Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3), а також відповіді на них.

Яка ціна на Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Ціни на Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Показання препарату Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3):

· Лікування артеріальної гіпертензії.

· Лікування серцевої недостатності з наявними симптомами.

· Профілактика симптоматичної серцевої недостатності у хворих із безсимптомною дисфункцією лівого шлуночка (фракція викиду ≤35 %).

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3): 10 мг.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Інструкція Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Зі складом Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: enalapril;

1 таблетка містить еналаприлу малеату 10 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, магнію карбонат легкий, натрію крохмальгліколят (тип А), желатин, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, заліза оксид (Е 172): коричневий.

Як приймати Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)?

plus-icon

Дозу препарату слід підбирати індивідуально залежно від стану пацієнта (див. розділ «Особливості застосування») та від дії препарату на артеріальний тиск.

Прийом їжі не впливає на процес всмоктування Берліприлу .

Артеріальна гіпертензія

Початкова доза Берліприлу становить від 5 мг до 20 мг залежно від ступеня тяжкості гіпертензії та стану пацієнта (див. далі). Препарат Берліприл приймати 1 раз на добу.

При артеріальній гіпертензії легкого ступеня рекомендована початкова доза препарату становить 5-10 мг.

У пацієнтів із вираженою активацією ренін-ангіотензин-альдостеронової системи (наприклад при реноваскулярній гіпертензії, порушенням сольового та/або рідинного балансу, декомпенсації серцевої діяльності або тяжкій артеріальній гіпертензії) після прийому початкової дози може мати місце значне зниження артеріального тиску. У таких пацієнтів лікування треба розпочинати з дози 5 мг або з меншої дози та під ретельним наглядом лікаря.

При попередній терапії діуретиками у високих дозах може розвиватися дефіцит рідини та виникати ризик розвитку артеріальної гіпотензії на початку лікування еналаприлом. Для таких пацієнтів рекомендується початкова доза 5 мг або нижче. За можливості лікування діуретиками слід припинити за 2-3 дні до початку лікування Берліприлом . Слід перевіряти функцію нирок та рівень калію в сироватці крові.

Звичайна підтримуюча доза – 20 мг один раз на добу. Максимальна підтримуюча доза становить 40 мг на добу.

Серцева недостатність/безсимптомна дисфункція лівого шлуночка

При лікуванні симптоматичної серцевої недостатності (СН) Берліприл призначати додатково до діуретиків, а за необхідності до препаратів наперстянки або бета-адреноблокаторів. Початкова доза Берліприл для пацієнтів із симптоматичною серцевою недостатністю або безсимптомною дисфункцією лівого шлуночка (БДЛШ) становить 2,5 мг, та для того щоб встановити первинний вплив препарату на артеріальний тиск, терапію треба розпочинати під ретельним наглядом лікаря. Якщо після початку лікування Берліприл при серцевій недостатності симптоматична гіпотензія не виникає або усувається, дозу препарату слід поступово підвищувати до загальноприйнятої підтримуючої дози 20 мг, яку приймати одноразово або, залежно від переносимості пацієнта, розподіляти на 2 прийоми. Таке титрування дози рекомендується проводити протягом 2-4 тижнів терапії. Максимальна доза становить 40 мг еналаприлу на добу, яку слід ділити на два прийоми.

Рекомендоване титрування дози препарату Берліприл у пацієнтів із серцевою недостатністю/безсимптомною дисфункцією лівого шлуночка.

Тиждень

Дозування, мг/добу

Тиждень 1

Дні 1-3: 2,5 мг/добу* одноразово

Дні 4-7: 5 мг/добу за 2 прийоми

Тиждень 2

10 мг/добу одноразово або за 2 прийоми

Тижні 3 та 4

20 мг/добу одноразово або за 2 прийоми

* Слід дотримуватися особливої обережності щодо пацієнтів з порушенням функції нирок та пацієнтів, які приймають діуретичні лікарські засоби (див. розділ «Особливості застосування»).

Перед і після початку терапії препаратом Берліприл слід провести ретельний контроль артеріального тиску і ниркової функції (див. розділ «Особливості застосування»), оскільки були зареєстровані повідомлення про гіпотензію та (рідше) як наслідок ниркову недостатність. Перед початком лікування препаратом Берліприл , у разі можливості, зменшувати дозу діуретиків, що застосовують пацієнти. Прояв гіпотензії на початку лікування Берліприлом не є ознакою її розвитку при тривалому лікуванні, і не виключає подальше застосування лікарського засобу. Також слід проводити контроль рівня калію сироватки та ниркової функції.

Дозування при нирковій недостатності

Як правило, слід збільшити інтервали між прийомами препарату та/або зменшити його дозу.

Кліренс креатиніну (КК), мл/хв

Початкова доза, мг/добу

30  КК < 80 мл/хв

5-10 мг

10 < КК £ 30 мл/хв

2,5 мг

КК £ 10 мл/хв

2,5 мг у дні проведення діалізу*

*див. розділ «Особливості застосування». Пацієнти, які лікуються методом гемодіалізу.

Еналаприлат піддається діалізу. Дозу в дні, в які діаліз не проводиться, корегувати залежно від ступеня зниження артеріального тиску.

Пацієнти літнього віку

Дозу слід підбирати відповідно до ниркового стану пацієнта (див. розділ «Особливості застосування»).

Діти з артеріальною гіпертензією віком > 6 років

Клінічні дані щодо застосування Берліприлу у хворих педіатричного профілю з артеріальною гіпертензією обмежені (див. розділи «Особливості застосування», «Фармакологічні властивості»).

Якщо пацієнт здатний ковтати таблетки, дозу слід підбирати індивідуально залежно від його стану, ступеня зниження артеріального тиску та маси тіла. Дітям з масою тіла від 20 до <50 кг рекомендована початкова доза становить 2,5 мг, а для пацієнтів з масою тіла ≥ 50 кг – 5 мг. Берліприл призначати 1 раз на добу. Дозу слід підбирати залежно від потреб пацієнта. Не слід перевищувати максимальну добову 20 мг для пацієнтів із масою тіла від 20 кг до <50 кг та 40 мг для пацієнтів з масою тіла більше 50 кг (див. розділ «Особливості застосування»).

Берліприл не рекомендується дітям із показником клубочкової фільтрації < 30 мл/хв/1,73 м2через відсутність відповідної інформації.

Спосіб застосування: для орального застосування.

Діти.

Берліприл протипоказаний дітям віком молодших 6 років. Дані щодо ефективності та безпеки застосування еналаприлу малеату у дітей старших 6 років, які страждають на артеріальну гіпертензію, обмежені, а досвід застосування при інших показаннях відсутній. Фармакокінетичні дані щодо застосування препарату у дітей віком старших 2 місяців обмежені. Берліприл призначений тільки дітям з артеріальною гіпертензією, але він не рекомендується для застосування при інших показаннях.

Через відсутність відповідної інформації не рекомендується застосовувати Берліприл дітям із показником клубочкової фільтрації < 30 мл/хв/1,73 м2.

Чи можна приймати Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3), прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) дітям?

plus-icon

Показання для дітей: з 6-ти років. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) в аптеках України?

plus-icon

Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3).

Процес купівлі Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3)

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3), виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) і заберіть його в аптеці.

Купити Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Берліприл 10 табл. 10 мг №30 (10х3) можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.