Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5

ReturnНазад

Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5

Ціни на Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5
target

не знайдено в м. Київ

target

не знайдено в м. Київ

Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5: Характеристики

packageNum
1
0
Країна
Україна
Виробник
ПрАТ Лекхім-Харків
Код ATH
V03AF03
Діюча речовина
Кальцію фолінат
Фармгрупа
Засоби, що застосовуються для усунення токсичних ефектів протипухлинної терапії.
Дозування
10 мг/мл
Форма
розчин
Температура зберігання
від 2°C до 8°C
Міжнародна назва
Calcium folinate
Реєстрація
UA/14340/01/01 від 13.04.2020
Дозволи
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Рецепт
за рецептом
Термін зберігання
2 роки

Особливості прийому Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5

Діти
дозволено
Вагітні
заборонено
Годуючі
за призначенням лікаря
Алергія
з обережністю
Діабет
дозволено
Водії
дані відсутні
Увага!Увага!

Опис препарату Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 створено на основі офіціальної інструкції до Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Аліна Шевченко

Аліна Шевченко

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5

Коротка інструкція із застосування для

print
share
composition

Склад

діюча речовина: calcium folinate;

1 мл розчину містить кислоти фолінової 10 мг (у вигляді кальцію фолінату гідрату);

допоміжні речовини: натрію хлорид, натрію гідроксид, кислота хлористоводнева розведена, вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

· Для зменшення токсичності і для протидії антагоністам фолієвої кислоти, таким як метотрексат, в цитотоксичній терапії та при передозуванні у дорослих і дітей. У цитотоксичній терапії ця процедура широко відома як «Кальціумфолінатний захист».

· У складі комбінованої цитотоксичної терапії з 5-фторурацилом.

composition

Протипоказання

Підвищена чутливість до кальцію фолінату або до інших компонентів препарату.

Перніціозна анемія або інші види анемій, обумовлені дефіцитом вітаміну В12.

Usage

Спосіб застосування

Кальцію фолінат можна вводити лише внутрішньовенно або внутрішньом’язово.

Не допускається інтратекальне застосування препарату.

Усі зазначені нижче дози наведені у розрахунку на фолінову кислоту.

Швидкість внутрішньовенного введення не має перевищувати 160 мг/хв, зважаючи на вміст кальцію у препараті.

Розчини для інфузій готують шляхом розведення препарату 0,9 % розчином натрію хлориду або 5 % розчином глюкози.

Кальціумфолінатний захист при терапії метотрексатом

Оскільки дози і схеми застосування кальцію фолінату залежать від доз і схем терапії середніми та високими дозами метотрексату, за відповідною інформацією доцільно звертатися до протоколу лікування метотрексатом.

Кальцію фолінат слід вводити парентерально пацієнтам із синдромом мальабсорбції або іншими шлунково-кишковими захворюваннями, коли не гарантована кишкова абсорбція препарату. Дози понад 25–50 мг необхідно вводити лише парентерально, враховуючи ефект насичення при абсорбції кальцію фолінату у шлунково-кишковому тракті.

Кальціумфолінатний захист є необхідним у разі застосування метотрексату в дозах понад 500 мг/м2поверхні тіла і доцільним – при дозах метотрексату 100–500 мг/м2поверхні тіла.

Нижче наведено рекомендації щодо застосування кальцію фолінату дорослими, пацієнтами літнього віку та дітьми.

Дози і тривалість терапії кальцію фолінатом визначаються насамперед з урахуванням доз і схеми лікування метотрексатом, наявності симптомів токсичної дії, а також індивідуальних показників екскреції метотрексату. Зазвичай кальцію фолінат вводять у дозі 15 мг (6–12 мг/м2поверхні тіла) через 12–24 години (не пізніше ніж через 24 години) після початку інфузії метотрексату. Потім такі ж дози кальцію фолінату вводять кожні 6 годин протягом 72 годин. Після кількох парентеральних введень можна перейти до перорального прийому препарату у вигляді капсул.

Через 48 годин після початку інфузії метотрексату вимірюють залишкову концентрацію метотрексату в крові. Якщо вона менша за 0,5 мкмоль/л, терапію кальцію фолінатом можна припинити. Якщо ж концентрація метотрексату перевищує 0,5 мкмоль/л, захисну терапію необхідно продовжити та інтенсифікувати. Кальцію фолінат вводять у зазначених нижче дозах кожні 6 годин ще протягом 48 годин або до досягнення концентрації метотрексату <0,05 мкмоль/л:

при концентрації метотрексату ≥0,5 мкмоль/л – у дозі 15 мг/м2поверхні тіла;

при концентрації метотрексату ≥1,0 мкмоль/л – у дозі 100 мг/м2поверхні тіла;

при концентрації метотрексату ≥2,0 мкмоль/л – у дозі 200 мг/м2поверхні тіла.

На додаток до терапії кальцію фолінатом необхідно вживати заходи для прискорення екскреції метотрексату (підтримання високого діурезу, залуження сечі), а також щодня визначати рівень креатиніну у сироватці крові для контролю функції нирок.

Комбінована терапія у поєднанні з 5-фторурацилом

Застосовують різні схеми терапії 5-фторурацилом у поєднанні з кальцію фолінатом, проте перевага якоїсь із них дотепер не доведена. Нижче описані деякі схеми лікування дорослих і пацієнтів літнього віку з поширеним або метастатичним колоректальним раком. Дані про застосування цих комбінацій для лікування дітей відсутні.

Схема з повторенням курсів кожні два тижні: у перший і другий дні курсу вводять кальцію фолінат у дозі 200 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім – 5-фторурацил у дозі 400 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції і 5-фторурацил у дозі 600 мг/м2поверхні тіла шляхом 22-годинної внутрішньовенної інфузії протягом наступних 2 днів кожні 2 тижні у день 1 та 2.

Схема з повторенням курсів щотижня: кальцію фолінат вводять у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200–500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії; 5-фторурацил у дозі 500 мг/м2поверхні тіла вводять шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції в середині або у кінці інфузії кальцію фолінату.

Схема з повторенням курсів щомісяця: у перші 5 днів курсу щодня вводять кальцію фолінат у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200–500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім одразу ж вводять 5-фторурацил у дозі 425 або 370 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції.

При комбінованій терапії 5-фторурацилом і кальцію фолінатом може виникати необхідність у корекції доз 5-фторурацилу та інтервалів між його введенням, залежно від стану пацієнта, клінічної реакції на терапію і дозолімітуючих токсичних ефектів. Відповідні рекомендації наведені в інструкції для медичного застосування 5-фторурацилу. Зниження доз кальцію фолінату не потрібне.

Необхідну кількість курсів терапії визначає лікар.

Застосування кальцію фолінату як антидоту антагоністів фолієвої кислоти триметрексату, триметоприму і піриметаміну

Профілактика токсичних ефектів триметрексату: кальцію фолінат вводять щодня під час лікування триметрексатом і ще протягом 72 годин після введення останньої дози триметрексату. Кальцію фолінат можна вводити внутрішньовенно протягом 5–10 хвилин у дозі 20 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин (добова доза 80 мг/м2поверхні тіла) або приймати перорально по 20 мг/м2поверхні тіла 4 рази на добу через рівні проміжки часу. Добову дозу кальцію фолінату коригують залежно від симптомів гематологічної токсичності триметрексату.

Лікування передозування триметрексату: у разі передозування (яке можливе при дозах триметрексату понад 90 мг/м2поверхні тіла без супутнього застосування кальцію фолінату) терапію триметрексатом припиняють і вводять внутрішньовенно кальцію фолінат у дозі 40 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин протягом 3 діб.

Профілактика токсичних ефектів триметоприму: після припинення терапії триметопримом вводять кальцію фолінат у дозі 3–10 мг/добу до нормалізації гематологічних показників.

Профілактика токсичних ефектів піриметаміну: при терапії високими дозами піриметаміну або тривалому лікуванні низькими дозами призначають супутню терапію кальцію фолінатом у дозах від 5 до 50 мг/добу, залежно від кількості формених елементів у периферичній крові.

Діти.

Кальцію фолінат застосовують дітям як захисний засіб для профілактики токсичної дії метотрексату, а також як антидот при передозуванні та інтоксикації метотрексатом та іншими антагоністами фолієвої кислоти.

Аналоги для Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5

Показати ще

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5, а також відповіді на них.

Яка ціна на Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5?

plus-icon
Ціни на Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 в Україні починаються від 0.0 до 0.0, препарат доступний в 0 аптеках.

Від чого допомагає Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5?

plus-icon
Показання препарату Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5:

· Для зменшення токсичності і для протидії антагоністам фолієвої кислоти, таким як метотрексат, в цитотоксичній терапії та при передозуванні у дорослих і дітей. У цитотоксичній терапії ця процедура широко відома як «Кальціумфолінатний захист».

· У складі комбінованої цитотоксичної терапії з 5-фторурацилом.

Яке дозування препарату?

plus-icon
Дозування Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5: 10 мг/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5?

plus-icon
Інструкція Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5?

plus-icon
Зі складом Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: calcium folinate;

1 мл розчину містить кислоти фолінової 10 мг (у вигляді кальцію фолінату гідрату);

допоміжні речовини: натрію хлорид, натрію гідроксид, кислота хлористоводнева розведена, вода для ін’єкцій.

Як приймати Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5?

plus-icon

Кальцію фолінат можна вводити лише внутрішньовенно або внутрішньом’язово.

Не допускається інтратекальне застосування препарату.

Усі зазначені нижче дози наведені у розрахунку на фолінову кислоту.

Швидкість внутрішньовенного введення не має перевищувати 160 мг/хв, зважаючи на вміст кальцію у препараті.

Розчини для інфузій готують шляхом розведення препарату 0,9 % розчином натрію хлориду або 5 % розчином глюкози.

Кальціумфолінатний захист при терапії метотрексатом

Оскільки дози і схеми застосування кальцію фолінату залежать від доз і схем терапії середніми та високими дозами метотрексату, за відповідною інформацією доцільно звертатися до протоколу лікування метотрексатом.

Кальцію фолінат слід вводити парентерально пацієнтам із синдромом мальабсорбції або іншими шлунково-кишковими захворюваннями, коли не гарантована кишкова абсорбція препарату. Дози понад 25–50 мг необхідно вводити лише парентерально, враховуючи ефект насичення при абсорбції кальцію фолінату у шлунково-кишковому тракті.

Кальціумфолінатний захист є необхідним у разі застосування метотрексату в дозах понад 500 мг/м2поверхні тіла і доцільним – при дозах метотрексату 100–500 мг/м2поверхні тіла.

Нижче наведено рекомендації щодо застосування кальцію фолінату дорослими, пацієнтами літнього віку та дітьми.

Дози і тривалість терапії кальцію фолінатом визначаються насамперед з урахуванням доз і схеми лікування метотрексатом, наявності симптомів токсичної дії, а також індивідуальних показників екскреції метотрексату. Зазвичай кальцію фолінат вводять у дозі 15 мг (6–12 мг/м2поверхні тіла) через 12–24 години (не пізніше ніж через 24 години) після початку інфузії метотрексату. Потім такі ж дози кальцію фолінату вводять кожні 6 годин протягом 72 годин. Після кількох парентеральних введень можна перейти до перорального прийому препарату у вигляді капсул.

Через 48 годин після початку інфузії метотрексату вимірюють залишкову концентрацію метотрексату в крові. Якщо вона менша за 0,5 мкмоль/л, терапію кальцію фолінатом можна припинити. Якщо ж концентрація метотрексату перевищує 0,5 мкмоль/л, захисну терапію необхідно продовжити та інтенсифікувати. Кальцію фолінат вводять у зазначених нижче дозах кожні 6 годин ще протягом 48 годин або до досягнення концентрації метотрексату <0,05 мкмоль/л:

при концентрації метотрексату ≥0,5 мкмоль/л – у дозі 15 мг/м2поверхні тіла;

при концентрації метотрексату ≥1,0 мкмоль/л – у дозі 100 мг/м2поверхні тіла;

при концентрації метотрексату ≥2,0 мкмоль/л – у дозі 200 мг/м2поверхні тіла.

На додаток до терапії кальцію фолінатом необхідно вживати заходи для прискорення екскреції метотрексату (підтримання високого діурезу, залуження сечі), а також щодня визначати рівень креатиніну у сироватці крові для контролю функції нирок.

Комбінована терапія у поєднанні з 5-фторурацилом

Застосовують різні схеми терапії 5-фторурацилом у поєднанні з кальцію фолінатом, проте перевага якоїсь із них дотепер не доведена. Нижче описані деякі схеми лікування дорослих і пацієнтів літнього віку з поширеним або метастатичним колоректальним раком. Дані про застосування цих комбінацій для лікування дітей відсутні.

Схема з повторенням курсів кожні два тижні: у перший і другий дні курсу вводять кальцію фолінат у дозі 200 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім – 5-фторурацил у дозі 400 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції і 5-фторурацил у дозі 600 мг/м2поверхні тіла шляхом 22-годинної внутрішньовенної інфузії протягом наступних 2 днів кожні 2 тижні у день 1 та 2.

Схема з повторенням курсів щотижня: кальцію фолінат вводять у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200–500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії; 5-фторурацил у дозі 500 мг/м2поверхні тіла вводять шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції в середині або у кінці інфузії кальцію фолінату.

Схема з повторенням курсів щомісяця: у перші 5 днів курсу щодня вводять кальцію фолінат у дозі 20 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції або у дозі 200–500 мг/м2поверхні тіла шляхом двогодинної внутрішньовенної інфузії, а потім одразу ж вводять 5-фторурацил у дозі 425 або 370 мг/м2поверхні тіла шляхом внутрішньовенної болюсної ін’єкції.

При комбінованій терапії 5-фторурацилом і кальцію фолінатом може виникати необхідність у корекції доз 5-фторурацилу та інтервалів між його введенням, залежно від стану пацієнта, клінічної реакції на терапію і дозолімітуючих токсичних ефектів. Відповідні рекомендації наведені в інструкції для медичного застосування 5-фторурацилу. Зниження доз кальцію фолінату не потрібне.

Необхідну кількість курсів терапії визначає лікар.

Застосування кальцію фолінату як антидоту антагоністів фолієвої кислоти триметрексату, триметоприму і піриметаміну

Профілактика токсичних ефектів триметрексату: кальцію фолінат вводять щодня під час лікування триметрексатом і ще протягом 72 годин після введення останньої дози триметрексату. Кальцію фолінат можна вводити внутрішньовенно протягом 5–10 хвилин у дозі 20 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин (добова доза 80 мг/м2поверхні тіла) або приймати перорально по 20 мг/м2поверхні тіла 4 рази на добу через рівні проміжки часу. Добову дозу кальцію фолінату коригують залежно від симптомів гематологічної токсичності триметрексату.

Лікування передозування триметрексату: у разі передозування (яке можливе при дозах триметрексату понад 90 мг/м2поверхні тіла без супутнього застосування кальцію фолінату) терапію триметрексатом припиняють і вводять внутрішньовенно кальцію фолінат у дозі 40 мг/м2поверхні тіла кожні 6 годин протягом 3 діб.

Профілактика токсичних ефектів триметоприму: після припинення терапії триметопримом вводять кальцію фолінат у дозі 3–10 мг/добу до нормалізації гематологічних показників.

Профілактика токсичних ефектів піриметаміну: при терапії високими дозами піриметаміну або тривалому лікуванні низькими дозами призначають супутню терапію кальцію фолінатом у дозах від 5 до 50 мг/добу, залежно від кількості формених елементів у периферичній крові.

Діти.

Кальцію фолінат застосовують дітям як захисний засіб для профілактики токсичної дії метотрексату, а також як антидот при передозуванні та інтоксикації метотрексатом та іншими антагоністами фолієвої кислоти.

Чи можна приймати Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 при вагітності?

plus-icon
Згідно з інструкції до застосування Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5, прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 дітям?

plus-icon
Показання для дітей: дозволено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 в аптеках України?

plus-icon
Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5.

Процес купівлі Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 і заберіть його в аптеці.

Купити Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Кальцію фолінат розчин для ін. 10 мг/мл амп. 5 мл №5 можна в таких містах: та в інших населених пунктах України.