Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

ReturnНазад

Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

Ціни на Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5
223.01 - 423.90 грн.
target

знайдено в 978 аптеках

223.01 - 423.90 грн.
target

знайдено в 978 аптеках

Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5: Характеристики

Средня ціна 252.28 грн.
Категорія Болезаспокійливі препарати
Країна Італія
Виробник A. Менаріні Мануфактурінг Логістікс енд Сервісес С.Р.Л.
Код ATHM01AE17
Діюча речовина Декскетопрофен
Фармгрупа Нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Похідні пропіонової кислоти. Декскетопрофен.
Дозування 25 мг/мл
Форма розчин
Температура зберігання від 5°C до 25°C
Міжнародна назва Dexketoprofen
Реєстрація UA/3764/01/01 від 15.10.2020
Рецепт за рецептом
Термін зберігання 5 років

Особливості прийому Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

Дітизаборонено
Вагітнізаборонено
Годуючізаборонено
Алергіяз обережністю
Діабетз обережністю
Водіїз обережністю
Увага!Увага!

Опис препарату Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 створено на основі офіціальної інструкції до Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 та представлено на сайті ZDOROVI.UA тільки з метою ознайомлення. Не слід використовувати опис як інструкцію для самолікування. Проконсультуйтесь з лікарем перед покупкою Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 та памʼятайте, що самолікування може бути небезпечним для Вашого здоровʼя!

Інструкція перевіренаІнструкція перевірена та затверджена фахівцем
Роксолана Коновалова

Роксолана Коновалова

практикуючий провізор, фармацевт вищої категорії, спеціальність - фармація, консультант ZDOROVI.UA

Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

Коротка інструкція із застосування для Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

print
share
composition

Склад

діюча речовина: декскетопрофену трометамол;

1 мл розчину для ін’єкцій містить декскетопрофену трометамолу 36,9 мг, що еквівалентно декскетопрофену 25 мг (одна ампула по 2 мл містить декскетопрофену трометамолу 73,8 мг, що еквівалентно декскетопрофену 50 мг);

допоміжні речовини: етанол 96 %, натрію хлорид, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

testimony

Показання

Симптоматичне лікування гострого болю середньої та високої інтенсивності у випадках, коли пероральне застосування препарату недоцільне, наприклад, при післяопераційних болях, ниркових коліках та болю у попереку.

composition

Протипоказання

- Підвищена чутливість до декскетопрофену, будь-якого іншого нестероїдного протизапального засобу (НПЗЗ) або до допоміжних речовин препарату;

- пацієнтам у яких застосування речовин аналогічної дії, наприклад ацетилсаліцилової кислоти або інших НПЗЗ, провокує розвиток нападів бронхіальної астми, бронхоспазму, гострого риніту, носових поліпів, появу кропив’янки або ангіоневротичного набряку;

- якщо під час лікування кетопрофеном або фібратами виникали фотоалергічні або фототоксичні реакції;

- шлунково-кишкові кровотечі або перфорації в анамнезі, пов’язані із терапією НПЗЗ;

- пептична виразка в активній фазі/ шлунково-кишкова кровотеча, або наявність в анамнезі шлунково-кишкової кровотечі, виразок або перфорацій;

- хронічна диспепсія;

- кровотеча в активній фазі або підвищена кровоточивість;

- хвороба Крона або неспецифічний виразковий коліт;

- тяжка серцева недостатність;

- порушення функції нирок середнього або тяжкого ступеня (кліренс креатиніну

≤59 мл/хв);

- тяжке порушення функції печінки (10–15 балів за шкалою Чайлда-П’ю);

- геморагічний діатез та інші порушення згортання крові;

- при вираженій дегідратації (внаслідок блювання, діареї або недостатнього прийому рідини);

- ІІІ триместр вагітності та період годування груддю;

Через вміст у лікарському засобі етанолу Дексалгін ін’єкт протипоказаний для нейроаксіального (інтратекального або епідурального) введення.

Usage

Спосіб застосування

Дорослі. Рекомендована доза становить 50 мг з інтервалом 8–12 годин. При необхідності повторну дозу вводити через 6 годин. Максимальна добова доза не має перевищувати 150 мг. Дексалгін ін’єкт призначений для короткочасного застосування, тому його слід застосовувати тільки у період гострого болю (не довше 2-х діб). Пацієнтів слід переводити на пероральне застосування аналгетиків, якщо це можливо. Побічні реакції можна зменшити за рахунок застосування найменшої ефективної дози протягом якомога коротшого часу, необхідного для покращення стану. При післяопераційних болях середнього або сильного ступеня тяжкості препарат можна застосовувати за показаннями у тих же самих рекомендованих дозах у комбінації з опіоїдними аналгетиками.

Пацієнти літнього віку. Коригування дози зазвичай не потрібне. Однак через фізіологічне зниження функції нирок рекомендується нижча доза препарату, а саме – максимальна добова доза становить 50 мг при легкому порушенні функції нирок.

Порушення з боку печінки. Для пацієнтів із патологією печінки з легким або середнім ступенем тяжкості (5–9 балів за шкалою Чайлда–П’ю) слід зменшити максимальну добову дозу до 50 мг та ретельно контролювати функцію печінки. При тяжких захворюваннях печінки (10–15 балів за шкалою Чайлда–П’ю) препарат протипоказаний.

Порушення з боку нирок. Для пацієнтів із порушенням функції нирок легкого ступеня (кліренс креатиніну 60–89 мл/хв) максимальну добову дозу слід зменшити до 50 мг. При порушенні функції нирок середнього або тяжкого ступеня (кліренс креатиніну < 59 мл/хв) препарат протипоказаний.

Діти та підлітки. Препарат не слід застосовувати дітям та підліткам через відсутність даних щодо його ефективності та безпеки.

Спосіб застосування

Внутрішньом’язове введення. Вміст однієї ампули (2 мл) слід повільно вводити глибоко у м’язи.

Внутрішньовенна інфузія.

Для проведення внутрішньовенної інфузії вміст ампули 2 мл розвести у 30–100 мл 0,9 % розчину натрію хлориду, розчині глюкози або розчині Рінгера-лактату. Розчин для інфузій слід готувати в асептичних умовах, не допускаючи впливу природного денного світла. Приготовлений розчин має бути прозорим. Інфузію необхідно проводити внутрішньовенно повільно протягом 10–30 хвилин.

Дексалгін ін’єкт, розведений у 100 мл 0,9 % розчину натрію хлориду або у розчині глюкози, можна змішувати з допаміном, гепарином, гідроксизином, лідокаїном, морфіном, петидином та теофіліном.

Внутрішньовенна ін’єкція (болюсне введення).

При необхідності вміст однієї ампули (2 мл розчину для ін’єкцій) вводити внутрішньовенно повільно протягом не менше 15 секунд. Препарат можна змішувати у малих об’ємах (наприклад у шприці) з розчинами для ін’єкцій гепарину, лідокаїну, морфіну та теофіліну.

Дексалгін ін’єкт не можна змішувати у малих об’ємах (наприклад у шприці) з розчинами допаміну, прометазину, пентазоцину, петидину та гідроксизину, тому що утворюється осад.

Розведені розчини для інфузій не можна змішувати з прометазином або пентазоцином.

Препарат можна змішувати тільки з лікарськими засобами, що вказані вище.

При внутрішньом’язовому або внутрішньовенному болюсному застосуванні препарат слід негайно ввести після того, як він був набраний з ампули.

При зберіганні розведених розчинів препарату у поліетиленових пакетах або у прилаштованих для введення виробах з етилвінілацетату, пропіонату целюлози, поліетилену низької щільності та полівінілхлориду змін вмісту діючої речовини внаслідок сорбції не спостерігалося.

Препарат Дексалгін ін’єкт призначений для одноразового застосування, тому залишки готового розчину слід утилізувати. Перед введенням необхідно візуально перевірити, чи розчин прозорий та безбарвний. Розчин, що містить тверді частки, застосовувати не можна.

Діти.

Препарат не слід застосовувати дітям та підліткам через відсутність даних щодо його ефективності та безпеки.

Аналоги для Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

Показати ще

Купують з Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

Популярні питання

Нижче зібрані популярні питання користувачів сервісу Zdorovi.UA про Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5, а також відповіді на них.

Яка ціна на Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5?

plus-icon

Ціни на Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 в Україні починаються від 223.01 до 423.9, препарат доступний в 978 аптеках.

Від чого допомагає Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5?

plus-icon

Показання препарату Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5:

Симптоматичне лікування гострого болю середньої та високої інтенсивності у випадках, коли пероральне застосування препарату недоцільне, наприклад, при післяопераційних болях, ниркових коліках та болю у попереку.

Яке дозування препарату?

plus-icon

Дозування Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5: 25 мг/мл.

Де можна ознайомитись з інструкцією до Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5?

plus-icon

Інструкція Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 завжди міститься в упаковці препарату. Також ви можете знайти необхідну інформацію на цій сторінці в блоці "Інструкція до застосування".

Який склад Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5?

plus-icon

Зі складом Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 можна ознайомитись нижче.

діюча речовина: декскетопрофену трометамол;

1 мл розчину для ін’єкцій містить декскетопрофену трометамолу 36,9 мг, що еквівалентно декскетопрофену 25 мг (одна ампула по 2 мл містить декскетопрофену трометамолу 73,8 мг, що еквівалентно декскетопрофену 50 мг);

допоміжні речовини: етанол 96 %, натрію хлорид, натрію гідроксид, вода для ін’єкцій.

Як приймати Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5?

plus-icon

Дорослі. Рекомендована доза становить 50 мг з інтервалом 8–12 годин. При необхідності повторну дозу вводити через 6 годин. Максимальна добова доза не має перевищувати 150 мг. Дексалгін ін’єкт призначений для короткочасного застосування, тому його слід застосовувати тільки у період гострого болю (не довше 2-х діб). Пацієнтів слід переводити на пероральне застосування аналгетиків, якщо це можливо. Побічні реакції можна зменшити за рахунок застосування найменшої ефективної дози протягом якомога коротшого часу, необхідного для покращення стану. При післяопераційних болях середнього або сильного ступеня тяжкості препарат можна застосовувати за показаннями у тих же самих рекомендованих дозах у комбінації з опіоїдними аналгетиками.

Пацієнти літнього віку. Коригування дози зазвичай не потрібне. Однак через фізіологічне зниження функції нирок рекомендується нижча доза препарату, а саме – максимальна добова доза становить 50 мг при легкому порушенні функції нирок.

Порушення з боку печінки. Для пацієнтів із патологією печінки з легким або середнім ступенем тяжкості (5–9 балів за шкалою Чайлда–П’ю) слід зменшити максимальну добову дозу до 50 мг та ретельно контролювати функцію печінки. При тяжких захворюваннях печінки (10–15 балів за шкалою Чайлда–П’ю) препарат протипоказаний.

Порушення з боку нирок. Для пацієнтів із порушенням функції нирок легкого ступеня (кліренс креатиніну 60–89 мл/хв) максимальну добову дозу слід зменшити до 50 мг. При порушенні функції нирок середнього або тяжкого ступеня (кліренс креатиніну < 59 мл/хв) препарат протипоказаний.

Діти та підлітки. Препарат не слід застосовувати дітям та підліткам через відсутність даних щодо його ефективності та безпеки.

Спосіб застосування

Внутрішньом’язове введення. Вміст однієї ампули (2 мл) слід повільно вводити глибоко у м’язи.

Внутрішньовенна інфузія.

Для проведення внутрішньовенної інфузії вміст ампули 2 мл розвести у 30–100 мл 0,9 % розчину натрію хлориду, розчині глюкози або розчині Рінгера-лактату. Розчин для інфузій слід готувати в асептичних умовах, не допускаючи впливу природного денного світла. Приготовлений розчин має бути прозорим. Інфузію необхідно проводити внутрішньовенно повільно протягом 10–30 хвилин.

Дексалгін ін’єкт, розведений у 100 мл 0,9 % розчину натрію хлориду або у розчині глюкози, можна змішувати з допаміном, гепарином, гідроксизином, лідокаїном, морфіном, петидином та теофіліном.

Внутрішньовенна ін’єкція (болюсне введення).

При необхідності вміст однієї ампули (2 мл розчину для ін’єкцій) вводити внутрішньовенно повільно протягом не менше 15 секунд. Препарат можна змішувати у малих об’ємах (наприклад у шприці) з розчинами для ін’єкцій гепарину, лідокаїну, морфіну та теофіліну.

Дексалгін ін’єкт не можна змішувати у малих об’ємах (наприклад у шприці) з розчинами допаміну, прометазину, пентазоцину, петидину та гідроксизину, тому що утворюється осад.

Розведені розчини для інфузій не можна змішувати з прометазином або пентазоцином.

Препарат можна змішувати тільки з лікарськими засобами, що вказані вище.

При внутрішньом’язовому або внутрішньовенному болюсному застосуванні препарат слід негайно ввести після того, як він був набраний з ампули.

При зберіганні розведених розчинів препарату у поліетиленових пакетах або у прилаштованих для введення виробах з етилвінілацетату, пропіонату целюлози, поліетилену низької щільності та полівінілхлориду змін вмісту діючої речовини внаслідок сорбції не спостерігалося.

Препарат Дексалгін ін’єкт призначений для одноразового застосування, тому залишки готового розчину слід утилізувати. Перед введенням необхідно візуально перевірити, чи розчин прозорий та безбарвний. Розчин, що містить тверді частки, застосовувати не можна.

Діти.

Препарат не слід застосовувати дітям та підліткам через відсутність даних щодо його ефективності та безпеки.

Чи можна приймати Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 при вагітності?

plus-icon

Згідно з інструкції до застосування Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5, прийом під час вагітності: заборонено

Чи можна Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 дітям?

plus-icon

Показання для дітей: заборонено. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед прийомом Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 вашою дитиною.

Чи потрібен рецепт, щоб купити Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 в аптеках України?

plus-icon

Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 відпускається за рецептом.

Важливо! Обовʼязково отримайте консультацію лікаря перед тим, як купити Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5.

Процес купівлі Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5

Знайдіть товар у каталозі
Крок №1

Знайдіть товар у каталозі

Введіть у пошук Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 і клікніть на препарат. Якщо ви вже в картці товару і вам доступні характеристики - пропустіть цей крок.

Перевірте наявність і вартість
Крок №2

Перевірте наявність і вартість

Натисніть кнопку "Вибрати аптеку", встановіть місто і перевірте наявність Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 у зручній для вас аптеці.

Бронюйте кілька препаратів
Крок №3

Бронюйте кілька препаратів

Якщо крім Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 вам необхідно оформити бронь на інші препарати, використовуйте іконку "У список".

Виберіть аптеку
Крок №4

Виберіть аптеку

Щоб купити Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5, виберіть аптеку на мапі або в списку аптек, клікніть на неї, і товар додасться в кошик.

Перевірте кошик
Крок №5

Перевірте кошик

Перевірте, чи є Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 та інші препарати в кошику, натисніть кнопку "Замовити" і вкажіть номер телефону.

Дочекайтеся підтвердження замовлення
Крок №6

Дочекайтеся підтвердження замовлення

Дочекайтеся СМС повідомлення з підтвердженням бронювання препарату Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 і заберіть його в аптеці.

Купити Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 в аптеках України можна зробивши бронь через сервіс zdorovi.ua. Забронювати Дексалгін Інʼєкт розчин для ін. 50 мг/2 мл амп. 2 мл №5 можна в таких містах: Херсон , Ковель , Луцьк , Нововолинськ , Володимир , Рівне , Вараш , Сарни , Костопіль , Дубно , Житомир , Звягель , Коростень , Бердичів , Бориспіль , Вишневе , Ірпінь , Боярка , Вишгород , Біла Церква , Буча , Яготин , Васильків , Обухів , Фастів , Бровари , Чернігів , Ніжин , Прилуки , Суми , Шостка , Глухів , Конотоп , Ромни , Охтирка , Чугуїв , Красноград , Харків , Словʼянськ , Краматорськ , Запоріжжя , Львів , Трускавець , Стрий , Червоноград , Дрогобич , Новий Розділ , Мостиська , Самбір , Золочів , Коломия , Івано-Франківськ , Калуш , Надвірна , Ужгород , Свалява , Мукачево , Бучач , Кременець , Чортків , Тернопіль , Сторожинець , Чернівці , Одеса , Балта , Подільськ , Чорноморськ , Ізмаїл , Білгород-Дністровський , Миколаїв , Первомайськ , Южноукраїнськ , Вінниця , Жмеринка , Могилів-Подільський , Хмельницький , Камʼянець-Подільський , Дунаївці , Старокостянтинів , Умань , Черкаси , Золотоноша , Полтава , Кременчук , Лубни , Миргород , Горішні Плавні , Нікополь , Павлоград , Новомосковськ , Дніпро , Жовті Води , Покров , Марганець , Кривий Ріг , Камʼянське , Знамʼянка , Світловодськ , Олександрія , Кропивницький , Київ , Софіївська Борщагівка , Сміла , Болград та в інших населених пунктах України.